BestRate

bestrate Till ansökan
bestrate
Belopp:10 000 - 600 000 kr
Ränta:2.95 - 29.95 %
Löptid: 1 - 15 år
Anslutna långivare:11
Ålderskrav:18 år eller äldre
Utan UC:Nej
Ansök med BankID:Ja
B. anmärkningar:Accepteras (av 5 anslutna långivare)
Inkomstkrav:10 000 kr/mån
Direktutbetalning:Nej
Utbetalningstid:2 - 5 bankdagar
Betyg på Trustpilot:Trustpilot 8.6 av 10
Logga in och ansök
Betalningsanm. OK

Uppgifterna kontrollerades och uppdaterades den 2024-06-14

Validerad av Profilbild - Alexandra Eriksson Alexandra

Fördelar

 • Kostnadsfri och ej bindande ansökan
 • Flera låneförslag med en UC
 • Betalningsanmärkningar är OK

Nackdelar

 • Ganska få samarbetspartners
 • Ej support på helgen

Vilka är BestRate?

BestRate är en jämförelsetjänst inom lån som grundades 2019. Syftet med verksamheten är att erbjuda marknadens bästa tjänst för privatpersoner och företag i behov av finansiering.

Företaget, som  står under Finansinspektionens tillsyn, samarbetar i dagsläget med 19 välkända långivare. Med bara en ansökan och UC-förfrågan kan du alltså få flera låneförslag inom bara 24 timmar.

Läs mer om hur BestRate fungerar nedan eller använd kalkylatorn ovan för att se kostnadsexempel för olika lån.

Lånevillkor

BestRate är en låneförmedlare som hjälper privatpersoner såväl som företag att hitta förmånliga lån. I dagsläget kan du jämföra två olika låneformer med hjälp av BestRates tjänst: privatlån och företagslån.

Privatlån

Behöver du låna för att finansiera ett bilköp, bröllop eller för att lösa gamla skulder? Då kan du ansöka om ett privatlån via BestRate. Eftersom privatlånet inte kräver någon säkerhet kan du använda pengarna till det du själv vill.

De privatlån BestRate förmedlare sträcker sig mellan 10 000 och 600 000 kronor och har en löptid på mellan 1 till 15 år. Vilken ränta du får avgör varje enskild långivare efter att du skickat in en ansökan, men lägsta ränta är 2,95% och högsta är 29,95%.

När du skickar in en låneansökan hos BestRate kommer de att registrera en kreditupplysning hos UC. Denna skickar de sedan vidare till sina samarbetspartners tillsammans med din ansökan. Varje enskild partner får därefter välja om de vill erbjuda ett lån samt till vilken ränta.

Med andra ord kan du få flera låneförslag med bara en ansökan och UC. I dagsläget samarbetar BestRate med 19 långivare, vilket är något färre jämfört med väletablerade låneförmedlare. Några av de anslutna bankerna är TFBank, Lendify och Lån & Spar Bank.

Företagslån

Även företag kan jämföra lån hos BestRate. I dagsläget kan du ansöka om företagslån med bara en kreditupplysning och ansökan från en handfull långivare, så som Froda, Approva, Fedelta och Aros Kapital. Observera att din ansökan inte är bindande.

Lånebeloppen för företagslån sträcker sig mellan 100 000 – 3 000 000 kronor och återbetalningstiden ligger mellan 6 månader – 5 år. Även här är räntesättningen individuell, vilket betyder att du inte kan se lånekostnaden förrän du skickar in en ansökan.

Räntesättning

När du ansöker om lån via BestRate sätts räntorna individuellt av varje enskild långivare som är ansluten till tjänsten. Med andra ord måste du ansöka för att se vilken ränta just du blir erbjuden.

Den nominella räntan sträcker sig dock mellan 2,95 – 29,95% i dagsläget. Avgifter, så som uppläggningsavgifter och aviavgifter, kan skilja sig mellan olika långivare.

Information om samtliga kostnader förknippade till lånet hittar du i varje låneerbjudande.

Kreditvärdighet

För att kunna avgöra vilken ränta ditt lån ska ha måste varje ansluten långivare göra en grundlig bedömning av din betalningsförmåga. Detta gör de med hjälp av kreditunderlag hämtade från ett kreditupplysningsföretag.

I samband med att du ansöker om lån via BestRate kommer en kreditupplysning hos UC att registreras. Denna kommer sedan att bli tillgänglig för alla anslutna långivare och hjälpa dem avgöra om du bör få ett lån eller inte.

Trots att du kan få flera låneförslag registrerar BestRate bara en (1) upplysning, vilket minskar belastningen på ditt kreditbetyg.

Grundkrav

För att bli beviljad ett lån via BestRate måste du uppfylla följande grundkrav.

 • Du ska vara minst 18 år och folkbokförd i Sverige.
 • Ha en årsinkomst på minst 120 000 kronor.
 • Sakna skulder hos Kronofogden sedan 6 månader tillbaka.

Betalningsanmärkningar behöver inte ge dig avslag på din ansökan. Dock får kunder med anmärkningar inte låna mer än 150 000 kronor.

Ansökningsprocess

Så här gör du för att ansöka om lån hos BestRate:

 1. Besök BestRate.se.
 2. Ange önskat lånebelopp och löptid med hjälp av reglagen. När du gör detta kommer du även att kunna se din ungefärliga månadskostnad (med exempelränta).
 3. Skriv in ditt personnummer, mobilnummer och din e-postadress.
 4. Komplettera din ansökan med resterande uppgifter.
 5. Signera ansökan med BankID och skicka in.

Dina första svar kan du få redan samma dag, men vi råder dig att vänta minst 24 timmar innan du går igenom dina erbjudanden. För att se dina erbjudanden loggar du bara in med BankID på BestRates hemsida.

Om du väljer att tacka ja till ett lån signerar du bara avtalet och skickar tillbaka. Pengarna har du på kontot inom 2 – 5 dagar. Är du inte nöjd med dina erbjudanden kan du tacka nej till samtliga bud eftersom din ansökan inte är bindande.

Kundtjänst

Skulle du behöva hjälp med din ansökan eller ha andra frågor kan du alltid vända dig till BestRates supportavdelning. Titta dock gärna igenom sektionen för vanliga frågor och svar på startsidan innan du kontaktar kundtjänsten.

Supporten är tillgänglig mellan måndag – torsdag mellan kl. 09:00 – 17:00 samt fredagar mellan kl. 09:00 – 16:00. Du når medarbetarna via mejl, telefon eller kontaktformulär.

Säkerhet

BestRate står under Finansinspektionens tillsyn och det gör även samtliga långivare som är anslutna till tjänsten. Verksamheten använder sig dessutom av etablerade och avancerade säkerhetslösningar för att förbättra kundtryggheten på sajten.

Webbplatsens anslutningar är krypterade för att förhindra att känslig information hamnar på villovägar och företaget är fullt certifierat av Digicert. Vid signering av låneansökan såväl som skuldebrev används kundens personliga BankID, vilket är den säkraste formen av identifiering idag.

Sammanfattning

BestRate är en låneförmedlare som hjälper både privatpersoner och företag att hitta förmånliga finansieringslösningar. Hos BestRate kan du jämföra både privatlån och företagslån med bara en ansökan och kreditupplysning.

Räntan är individuell och sätts av varje långivare efter att du skickat in en ansökan. Lägsta ränta är 2,95% och högsta är 29,95%. Även du som har betalningsanmärkningar kan ansöka om lån, dock kan du enbart låna upp till 150 000 kronor.

BestRate erbjuder en enkel tjänst, men tyvärr har de relativt få samarbetspartners jämfört med andra låneförmedlare, till exempel Advisa och Sambla. Detta kan minska dina chanser att hitta en låg ränta och förmånliga villkor.

Öppettider

 • Måndag:
 • 09:00 – 17:00
 • Tisdag:
 • 09:00 – 17:00
 • Onsdag:
 • Torsdag:
 • 09:00 – 17:00
 • Fredag:
 • 09:00 – 16:00
 • Lördag:
 • Stängt
 • Söndag:
 • Stängt

Företagsinformation

 • Företagsnamn:
 • Bestrate Sverige AB
 • Org.nummer:
 • 559225-8239
 • Adress:
 • Österlånggatan 69
 • Stad:
 • 503 37 Borås
 • Telefon:
 • 033 – 348 24 09
 • E-post:
 • [email protected]

Liknande lån

 • Arcadia finans
  Belopp: 600 000 kr
  Ränta 2.95%
 • Lån för alla
  Belopp: 600 000 kr
  Ränta 2.95%
 • Comboloan
  Belopp: 500 000 kr
  Ränta 2.95%
 • direkto
  Belopp: 500 000 kr
  Ränta 2.95%

Vanliga frågor

BestRate förmedlar privatlån mellan 10 000 – 600 000 kronor och företagslån mellan 100 000 3 000 000 kronor.

Ja, det är helt kostnadsfritt att använda BestRate. Detta eftersom företaget tjänar provision av långivarna som är anslutna till tjänsten. För dig som kund är tjänsten gratis.

Ja, i samband med varje ansökan hämtar låneförmedlaren en kreditupplysning hos UC. Denna upplysning får samtliga samarbetspartners sedan dela på i sin bedömning av kundens kreditvärdighet.

Årsräntan för privatlån ligger mellan 2,95 – 29,95%. Vilken ränta just du får beror på din individuella kreditvärdighet. För att ta reda på din kostnad måste du skicka in en ansökan.

Observera att även avgifter kan skilja sig beroende på vilken långivare du tecknar lånet hos.

Ja, kunder med betalningsanmärkningar kan låna upp till 150 000 kronor, så länge de uppfyller övriga krav.

 • Senast uppdaterad: januari 8, 2023

  -

  Avatar für Alexandra Eriksson

  Alexandra har jobbat som skribent i över fyra år och har god kännedom om den svenska lånemarknaden samt ett brinnande intresse för ekonomi. Hon skriver även artiklar för en rad andra sajter med inriktning på bland annat entreprenörskap och företagande.

Jämförelse och betyg

Hur bra är BestRate jämfört med konkurrenterna?

Kostnad

BestRate erbjuder en årsränta mellan 2,95 - 29,95%. Kostnadsexempel: Ett lån på 200 000 kr med en löptid på 12 år och en effektiv ränta på 5,69% ger en lånekostnad på 73 744 kr. Totalt att återbetala: 273 744 kr

Beviljandegrad

För att låna hos BestRate måste du vara minst 18 år, tjäna 120 000 kr/år och sakna skulder hos Kronofogden. Anmärkningar accepteras.

Kundservice

Kundtjänsten hos BestRate har öppet i snitt 8 timmar om dagen från måndag till fredag. Under helgen har supporten stängt.

Kundomdömen

BestRate har fått 8,4 av 10 i betyg på Trustpilot baserat på en handfull omdömen.

Ansökningsprocess

Att ansöka om lån är kostnadsfritt och inte bindande. Bara 1 UC registreras och svar får du inom 24 timmar. Utbetalning sker inom 2 - 5 dagar.

Slutbetyg

Detta är ett helhetsbetyg av långivarens tjänster.

Skriv en recension

Ge ditt betyg:*

Din e-postadress kommer inte publiceras.