Jämför utvalda långivare

Nedan du kan jämföra långivarnas lånevillkor och kundbetyg. Du kan scrolla i sidled för att se alla lån.
smspengar Till ansökan saldo Till ansökan Mobillån Till ansökan GF Money Till ansökan Snabbfinans Till ansökan Tryggkredit Till ansökan
Långivare:SmspengarSaldoMobillånGF MoneySnabbfinansTryggkredit
Belopp:1 000 - 30 000kr1 000 - 20 000kr1 000 - 60 000kr1 000 - 30 000kr1 000 - 60 000kr1 000 - 60 000kr
Ränta:39.8 %39.5 %39 %39.8 %39 %24.97 %
Anslutna långivare:------
Ansök med BankID:JaJaJaJaJaJa
Betyg på Trustpilot: Trustpilot 9.4 av 10 Trustpilot 9 av 10 - - - -
Direktutbetalning:JaJaJaJaJaJa

Danske Bank är en mindre populär bank jämfört med exempelvis Nordea eller Handelsbanken. Trots det finns det goda chanser för dig som är Danske Bank-kund att hitta ett lån med direktutbetalning.

Nedan ska vi titta närmare på hur lån med direktutbetalning till Danske Bank fungerar. Vi ska även titta närmare på banken ifråga och dess villkor gällande utbetalningar samt dess bryttider.

Fakta om Danske Bank

Danske Bank är Danmarks största bank som grundades 1871. Det var först år 1997 som banken etablerade sin verksamhet på svensk mark. Idag är Danske Bank den femte största banken i Sverige med sina trettio kontor och tusentals privat- och företagskunder.

Banken bedriver traditionell bankverksamhet och erbjuder låneprodukter, försäkringar, sparande och kort till sina kunder. Som svensk bankkund i Danske Bank kan det vara bra att känna till att du lyder under danskt regelverk när det gäller exempelvis insättningsgaranti.

danske bank direktutbetalning

Statistik för direktutbetalning till Danske Bank

Trots att Danske Bank inte är riktigt lika etablerad i Sverige som andra banker finns det ändå många långivare med konton i banken. Detta innebär att du som är i behov av ett snabbt lån har goda möjligheter att hitta ett passande lånealternativ.

Nedan ser de nuvarande villkoren ut när det gäller direktutbetalning till Danske Bank baserat på de långivare som finns hos Lånjakt.se:

Max. lånebelopp:60 000 kr
Min. lånebelopp:1 000 kr
Genomsnittlig eff. ränta:51,77%
Startavgift (min/max):0 – 495 kr

Jämfört med andra banker är den genomsnittliga effektiva räntan för lån med utbetalning till Danske Bank betydligt högre. Samtidigt har detta att göra med att antalet långivare som erbjuder snabbutbetalningar till denna bank är relativt få. Det är faktiskt hälften så många långivare som har konton i Danske Bank jämfört med andelen som har konton i Nordea och Handelsbanken.

En fördel är dock att så mycket som 80 procent av långivarna erbjuder lån utan kreditupplysning hos UC. Majoriteten av dem registrerar nämligen sina upplysningar hos Bisnode. Detta ger dig som Danske Bank-kund goda möjligheter att låna pengar snabbt utan att belasta ditt kreditbetyg.

Bryttider hos Danske Bank

För den som söker lån är det ofta uppskattat med en så snabb utbetalning som möjligt. För att ta reda på när du kan förvänta dig att se pengarna på kontot bör du hålla ett öga på bankens bryttider.

Bryttiden syftar på tiden ifrån det att din ansökan blivit godkänd tills det att pengarna dyker upp på kontot. Olika banker har olika bryttider och om du ska göra eller ta emot en brådskande betalning kan det vara en god idé att veta vilka tider som gäller.

För Danske Bank ser bryttiderna ut som följande:

Låneansökan godkännsDu har pengarna
Vardag före kl. 13:30Samma dag
Vardag efter kl. 13:30Nästkommande bankdag
Inte på en bankdagÖverföringen sker nästkommande bankdag och går igenom senast två dagar senare

För interna betalningar och överföringar inom samma bank, i det här fallet inom Danske Bank, är dock bryttiden inte längre relevant. Detta eftersom sådana överföringar i regel sker omgående.

Vilka krav har Danske Bank gällande direktutbetalning?

Danske Bank har liksom andra banker vissa krav som behöver uppfyllas för att du som låntagare ska få dina pengar utbetalade direkt.

  • Giltigt BankID. Du måste ha tillgång till ett personligt BankID för att kunna skriva under din låneansökan omedelbart. Ett BankID är enkelt att skaffa om du inte redan har ett. Det gör du genom att ladda ner BankID-appen till din mobila enhet och därefter beställa ett mobilt BankID i Hembanken när du är inloggad på Danske Bank.
  • Personkonto. För att kunna få pengarna utbetalade behöver du givetvis även ha ett bankkonto hos Danske Bank dit pengarna kan betalas ut.
  • Bankens öppettider. Om du vänder dig till en långivare med manuell handläggning måste du ansöka inom bankens öppettider, gärna med god marginal. Ansöker du för sent kommer medarbetarna gå igenom din ansökan först följande arbetsdag.

Långivare med automatisk handläggning

Det finns numera långivare som erbjuder snabblån med automatisk handläggning och utbetalning. Detta innebär att medarbetarna inte behöver behandla din ansökan manuellt, utan processen är helt automatiserad.

Vad gäller utbetalning sker detta via digitala betalningslösningar så som Trustly eller Zimpler. Eftersom dessa tjänster är kopplade till alla svenska storbanker – inklusive Danske Bank – kan du få pengarna när som helst på dygnet, oavsett dag.

Två exempel på långivare som använder dessa tjänster är Lendify (Trustly) och Lumify (Zimpler).

OBS! Låna aldrig pengar för att finansiera impulsköp, oavsett hur lättillgängliga vissa lån är. Låt aldrig ett lån vara ett spontant beslut eftersom du då riskerar att få betalningsanmärkningar om du inte kan betala tillbaka i tid.

Direktutbetalning trots betalningsanmärkning

Betalningsanmärkningar behöver inte vara ett hinder för att få lån. Idag väljer många långivare att göra en helhetsbedömning av låntagarens ekonomi istället för att utgå från gamla betalningsanmärkningar.

Visste du att? En betalningsanmärkning är en prick i ditt kreditregister som visar att du vid något tillfälle inte genomfört en betalning i tid. Det kan till exempel vara en räkning som till slut hamnat hos Kronofogden. Betalningsanmärkningar för privatpersoner finns kvar i tre år innan de försvinner.

Vad gäller Danske Bank accepterar cirka 40 procent av långivarna kunder med anmärkningar. Detta är något mindre jämfört med andra banker, men återigen har det att göra med att färre långivare erbjuder snabbutbetalningar till banken ifråga.

Tänk på att du som har anmärkningar kan behöva uppfylla tuffare krav vad gäller din övriga ekonomi, till exempel en stabilare inkomst. Det är inte heller ovanligt att långivare har begränsningar vad gäller antalet anmärkningar i ditt register.

Summering

Danske Bank är den femte största banken i Sverige och därmed inte en av de mest populära bland långivare och kreditinstitut. Trots det finns det ändå ett tiotal långivare att välja mellan om du som kund hos Danske Bank behöver ett snabbt lån. Tänk på att alltid låna ansvarsfullt, framför allt när det gäller snabblån. I och med att snabblån idag är så pass lättillgängliga är det enkelt att ansöka om dem utan att ta hänsyn till det ansvar ett lån innebär. Dessutom är majoriteten av dessa lån högkostnadskrediter, vilket innebär att de kan bli mycket dyra om du drabbas av betalningssvårigheter.

Vi hjälper våra kunder att hitta SMS lån med direkt utbetalning till Danske Bank

4,7 av 5 baserat på 7 omdömen

  • Senast uppdaterad: januari 22, 2024

    - Marknadsansvarig, redaktör

    Avatar für Marcello Rongione

    Marcello är marknadsansvarig på Lånjakt.se och har goda kunskaper inom finansbranschen, främst inom aktiehandel och andra investeringar. Marcello ser även till att webbplatsen fungerar som den ska samt att all information är uppdaterad.