Jämför 10 smslån nedan

Nedan du kan jämföra långivarnas lånevillkor och kundbetyg. Du kan scrolla i sidled för att se alla smslån.
fairlo Till ansökan Loanstep Till ansökan northmil-bank logo Till ansökan Flexkontot Till ansökan smspengar Till ansökan Frogtail Till ansökan saldo Till ansökan Lumify Till ansökan Mobillån Till ansökan Klara lån Till ansökan
Långivare:FairloLoanstepNorthmill BankFlexkontotSmspengarFrogtailSaldoLumifyMobillånKlara Lån
Belopp:2 000 - 100 000kr3 000 - 25 000kr1 000 - 50 000kr3 000 - 30 000kr1 000 - 30 000kr5 000 - 40 000kr1 000 - 20 000kr2 000 - 70 000kr1 000 - 60 000kr2 000 - 150 000kr
Ränta:24 %21 %7.9 - 21.9 %39.48 %39.8 %26 %39.5 %39.5 %39 %9.48 - 39.5 %
Anslutna långivare:---------11
Ansök med BankID:JaJaJaJaJaJaJaJaJaJa
Betyg på Trustpilot: Trustpilot 9.6 av 10 Trustpilot 9.4 av 10 Trustpilot 9.6 av 10 Trustpilot 9.2 av 10 Trustpilot 9.4 av 10 Trustpilot 9.4 av 10 Trustpilot 9 av 10 - - Trustpilot 7.8 av 10
Direktutbetalning:JaJaNejNejJaJaJaJaJaNej

Hur du hittar det bästa SMS lånet för dig

Det bästa SMS-lånet för en person behöver inte nödvändigtvis vara det för en annan. Det finns nämligen flera faktorer som påverkar vilket lån som passar just dig och dina behov bäst.

Lånekostnader

De flesta låntagare vill ta ett lån med så låg ränta som möjligt, det gäller även vid SMS-lån. Tyvärr är de flesta SMS-lån mycket dyra och många av dem klassas till och med som högkostnadskrediter. När man talar om SMS-lån med låg ränta handlar det därför om lån som har en lägre ränta jämfört med många konkurrenter.

För att hitta det bästa SMS-lånet ur ett kostnadsperspektiv kan det därför vara bra att titta på den effektiva räntan, om det tillkommer dolda avgifter samt hur förseningsavgifterna.

Läs även: Vad är dolda avgifter?

Utbetalningsprocess

I och med att SMS-lån främst används vid mer brådskande finansieringsbehov vill de flesta att utbetalningen inte dröjer allt för länge. Om detta är viktigt för dig rekommenderar vi att du tittar på om långivaren erbjuder direktutbetalningar, kanske även på helgen, och i så fall till vilka banker detta är möjligt. Här kan du jämföra alla långivare som erbjuder direktutbetalning.

Återbetalning

Vid traditionella SMS-lån sker återbetalningen månadsvis med ett bestämt belopp. SMS-lån i form av kontokrediter har dock en flexibel återbetalning där du som låntagare själv kan välja om du vill betala det lägsta beloppet eller lösa hela skulden. Den här flexibiliteten är något många värdesätter när de tar ett lån.

Övriga förmåner

Vissa långivare kan erbjuda olika lånerelaterade förmåner som kan vara bra att undersöka. Det kan till exempel handla om betalningsfria månader eller att ett kostnadsfritt låneskydd ingår under en viss tid.

Kundservice

En bra kundtjänst kan vara en extra trygghet för dig som lånar. I många fall kan det bästa SMS-lånet också vara det som erbjuder bäst support. Kontrollera därför när och hur du kan nå kundtjänsten. Det bästa är om de har öppet alla dagar i veckan.

Kundbetyg

Vad andra låntagare har att säga om en långivare kan spela en avgörande roll för din upplevelse. Av denna anledning har vi valt att enbart utgå efter riktiga kundomdömen i valet av de långivare som finns med på denna sida.

SMS lån, kontokredit eller privatlån – Vad är bäst?

För lite större lån mellan cirka 5 000 – 50 000 kronor kan du välja mellan både SMS-lån, privatlån och kreditlån. Vilken låneform som passar bäst beror främst på hur ditt finansieringsbehov ser ut.

 • SMS-lån: Små lånebelopp, korta löptider och hög ränta. Går dock oftast att ansöka om utan UC-förfrågan och utbetalning kan ske samma dag. Bra för brådskande utgifter.
 • Kreditlån: Små till stora lånebelopp, flexibel återbetalning och i många fall aningen lägre ränta jämfört med SMS-lån. Du betalar enbart ränta på det belopp du valt att utnyttja från kreditutrymmet. Passar personer som inte vet när och hur mycket de behöver låna i förväg.
 • Privatlån: Små till stora lånebelopp med löptid på upp till 20 år. Lägre ränta än både kredit- och SMS-lån, men går sällan att få utan UC. Utbetalning sker vanligtvis inom 2 – 3 arbetsdagar.

Alla SMS-lån har grundläggande lånekrav

En annan viktig faktor att ta hänsyn till i valet av lån är lånekraven. De kan nämligen skilja sig åt beroende på vilket SMS-lån du är intresserad av, vilket således kan påverka vilket som är det bästa SMS-lånet just för dig.

De grundläggande kraven kan variera beroende på långivare, men i regel måste du:

 • Vara minst 18 år
 • Ha en deklarerad inkomst (vanligtvis på minst 10 000 kronor per månad)
 • Vara folkbokförd i Sverige
 • Ha ett konto i en svensk bank
 • Kunna signera med BankID
 • Vara fri från skulder hos Kronofogden

Bästa SMS lånen med högst kundbetyg 2023

Idag finns det många långivare som erbjuder SMS-lån. Vilket lån som är bäst för dig beror helt på vad du värdesätter, exempelvis lägre ränta eller direktutbetalning.

Det som däremot kan ge en bra fingervisning om långivarens kundnöjdhet är deras kundomdömen. Vi har gjort en djupdykning i långivarnas kundomdömen och valt ut de med bäst betyg på Trustpilot.se, en plattform med riktiga kundomdömen och ett betygsystem som tillåter oss att se genomsnittsbetyget.

Vi kan också se hur stor andel som gett företaget högsta respektive lägsta betyg.

LångivareBetygAntal omdömen
Fairlo4,9 av 53200+
Northmill Bank4,8 av 5700+
Frogtail4,7 av 51900+
Loanstep4,7 av 51600+
Flexkontot4,6 av 52500+
Smspengar4,6 av 51100+
Kundfinans4,8 av 5170+
Brixo4,5 av 5900+
Saldo4,4 av 5500+

Källhänvisning

I länkarna nedan hittar du omdömen hos Trustpilot.com för respektive långivare.

 • https://se.trustpilot.com/review/fairlo.se
 • https://se.trustpilot.com/review/northmill.com
 • https://se.trustpilot.com/review/frogtail.se
 • https://se.trustpilot.com/review/loanstep.se
 • https://se.trustpilot.com/review/flexkontot.se
 • https://se.trustpilot.com/review/www.smspengar.nu
 • https://se.trustpilot.com/review/kundfinans.se
 • https://se.trustpilot.com/review/www.brixo.se
 • https://se.trustpilot.com/review/www.saldo.com

Vanliga frågor och svar

Börja med att fundera över vad som är viktigast för dig när du tar ett lån, exempelvis räntan, utbetalningen eller kreditbedömning. Ta sedan gärna hjälp av vår jämförelse där vi inkluderat långivarna med bäst kundomdömen just nu.

SMS-lånen med bäst ränta (jämfört med konkurrenterna) är Northmill Bank och Fairlo. Detta är dock inga vanliga SMS-lån utan kreditlån med flexibel återbetalning. Den nominella räntan överstiger dock aldrig 20%, även om den effektiva räntan kan bli högre.

Fairlo är den långivare som fått bäst omdömen av kunderna själva. På Trustpilot.se har Fairlo 4,9 av 5 baserat på över 3200 betyg.

SMS-lån är dyrare, men bättre för dig som behöver täcka en brådskande utgift. Många SMS-långivare erbjuder nämligen direktutbetalningar till flera storbanker.

Privatlån är normalt sett betydligt billigare, men utbetalningen kan dröja upp till ett par arbetsdagar.

Vi hjälper våra kunder att hitta det bästa SMS-lånet för dem

5,0 av 5 baserat på 8 omdömen

 • Senast uppdaterad: februari 8, 2023

  - Marknadsansvarig, redaktör

  Avatar für Marcello Rongione

  Marcello är marknadsansvarig på Lånjakt.se och har goda kunskaper inom finansbranschen, främst inom aktiehandel och andra investeringar. Marcello ser även till att webbplatsen fungerar som den ska samt att all information är uppdaterad.