Enklare

Enklare Till ansökan
Enklare
Belopp:5 000 - 600 000 kr
Ränta:2.95 - 29.5 %
Löptid: 1 - 20 år
Anslutna långivare:35
Ålderskrav:18 år eller äldre
Utan UC:Nej
Ansök med BankID:Ja
B. anmärkningar:Accepteras (av 7 anslutna långivare)
Inkomstkrav:10 000 kr/mån
Direktutbetalning:Nej
Utbetalningstid:2-3 bankdagar
Betyg på Trustpilot:Trustpilot 9.6 av 10
Logga in och ansök
Betalningsanm. OK 35 anslutna långivare

Uppgifterna kontrollerades och uppdaterades den 2024-06-14

Validerad av Profilbild - Alexandra Eriksson Alexandra

Fördelar

 • Jämför privatlån upp till 600 000 kronor
 • Få flera låneförslag med bara en UC
 • Höga betyg på Trustpilot – 4,8 av 5

Nackdelar

 • Ej kundtjänst på helger

Vilka är Enklare?

Enklare är ett konsumentkreditinstitut som grundades 2014 med målet att hjälpa konsumenter hitta förmånligare finansieringslösningar.

Sedan starten har över 300 000 kunder fått hjälp med att jämföra privatlån med bara en ansökan samt kreditupplysning. I dagsläget är 35 banker och långivare anslutna till jämförelsetjänsten.

Det som får Enklare att sticka ut ur mängden är att du kan få en personlig rådgivare helt kostnadsfritt. Denna rådgivare hjälper dig igenom hela ansökningsprocessen och ger dig dessutom tips på hur du kan få ett så billigt privatlån som möjligt.

Över 75 procent av Enklares tidigare kunder gett tjänsten ett utmärkt betyg hos Trustpilot, vilket är ett högt betyg jämfört med en del konkurrenter.

Lånevillkor

Hos Enklare kan du jämföra privatlån från flera olika aktörer med bara en ansökan. Lånebeloppen sträcker sig från 20 000 kronor upp till 600 000 kronor och återbetalningstiden ligger mellan 1 till 20 år. Räntan för lånet är individuell och ligger mellan 2,95 och 29,50 procent.

De lån som förmedlas kräver ingen säkerhet (pant). Det betyder att du kan använda pengarna till valfritt ändamål, till exempel renoveringar i hemmet eller för att samla befintliga lån. Använder du lånet för att köpa bil slipper du betala kontantinsats, så länge bilen inte kostar över 600 000 kronor.

Även du som har betalningsanmärkningar är välkommen att ansöka om lån hos Enklare. Detta eftersom vissa av låneförmedlarens samarbetspartners accepterar kunder med anmärkningar, så de har en god återbetalningsförmåga i övrigt.

När du tecknar ett lån via Enklare har du fri amorteringsrätt. Det betyder att du när som helst under löptiden kan betala delar av eller hela lånet utan extra kostnad.

Ränta och kostnader

Räntan för lånet är individuell och rörlig. Med andra ord varierar räntan beroende på ditt kreditbetyg. Varje enskild långivare väljer vilken ränta de vill erbjuda dig. Det är alltså inte Enklare som sätter räntan för lånet.

I dagsläget ligger den individuella årsräntan mellan 2,95 och 29,50 procent. För att se vilken räntesats du får måste du skicka in en ansökan. Den är dock gratis och du binder dig inte till något genom att ansöka.

Övriga kostnader – till exempel uppläggningsavgift och aviavgift – kan tillkomma beroende på vilken långivare du lånar av. Dessa avgifter räknas dock inte med i exemplet i det låneformulär som finns på hemsidan.

Har du betalningsanmärkningar bör du vara beredd på att bli erbjuden en högre ränta. Om du tar med en medlåntagare din ansökan ökar emellertid dina chanser att få bättre lånevillkor.

Kreditupplysning

I samband med din låneansökan tar Enklare en kreditupplysning på dig och din medsökande (om du valt att ha en sådan). Den hämtas från UC, men det registreras bara en förfrågan trots att flera långivare tar del av informationen.

Med hjälp av kreditupplysningen kan varje långivare bedöma din betalningsförmåga. De kan därefter erbjuda dig en ränta som motsvarar risken för utlåningen. Har du en god kreditvärdighet minskar risken och därmed även räntan. En svag ekonomi ger en sämre kreditvärdighet och en högre ränta.

Kriterier för lån

Lånekraven kan skilja sig en del beroende på långivare. För att kunna ansöka måste du dock uppfylla vissa grundläggande krav. Du måste:

 • Vara över 18 år.
 • Ha en årslön på minst 120 000 kronor.
 • Vara fri från skulder hos Kronofogden.
 • Du måste dessutom informera eventuella medsökande om de allmänna villkoren så att de förstår vad det innebär att vara medsökande.

Ansökningsprocess

Att ansöka om privatlån via Enklare tar bara någon minut. Det är dessutom helt gratis att ansöka och inte bindande. Hela processen är digital och sker via hemsidan. Så här går det till:

 1. Välj lånebelopp och återbetalningstid i formuläret på Enklares hemsida. Här kan du se ett månadsbelopp för de parametrar du valt, men detta är enbart en uppskattning. För att se just din månadsbetalning måste du fullfölja ansökan.
 2. Fortsätt genom att fylla i all nödvändig information. Behöver du hjälp kan du alltid kontakta Enklares personliga rådgivare, vilket är helt kostnadsfritt.
 3. Signera din ansökan med BankID och skicka in den.
 4. En kreditupplysning kommer att registreras och bli tillgänglig för alla ansluta långivare. De får även tillgång till din ansökan och kan därefter välja om de vill erbjuda dig ett lån eller inte.
 5. Samtliga svar får du vanligtvis inom 24 timmar, ibland tidigare än så. För att se alla erbjudanden behöver du logga in på ditt konto vilket du gör med ditt BankID.
 6. Jämför dina låneerbjudanden. Om du väljer att ansöka om ett lån skriver du under skuldebrevet med BankID och därefter har du pengarna inom några dagar.

Kundservice och service

Du som behöver komma i kontakt med Enklare kan ringa eller skicka mejl till deras kundtjänst. Kundtjänsten är tillgänglig måndag till fredag mellan kl. 09:30 – 17:00.

Under fliken ”Kundservice” hittar du snabba svar på några av de vanligaste frågorna som kundtjänsten besvarar. Har du enklare ärenden bör du titta igenom denna avdelning innan du vänder dig till supporten.

Säkerhet

Kundernas personliga integritet är av största vikt för Enklare. På hemsidan kan du ta del av företagets personuppgiftspolicy som i detalj beskriver hur man hanterar all information som lämnas i samband med låneansökan.

All data som samlas om dig sparas i register som förhindrar obehörig användning eller olaglig behandling.

Enklare sparar dina uppgifter enligt gällande lagstiftning så länge du är kund hos dem. Under den tiden kan du ändra, korrigera eller begära att radera information som är felaktig eller irrelevant.

Av säkerhetsskäl måste låntagaren (och eventuell medsökande) skriva under ansökningar och låneavtal med BankID. Detta förhindrar att obehöriga tar lån i ditt namn eller att du anger medsökande utan deras medgivande.

Sammanfattning

Enklare är en av Sveriges bästa låneförmedlare som i dagsläget samarbetar med 35 banker och kreditföretag. Här kan du enkelt jämföra privatlån upp till 600 000 kronor med en löptid på 1 till 20 år. Trots att du kan få flera erbjudanden registreras bara en kreditupplysning.

Räntesättningen är individuell och ligger mellan 2,95 och 29,50 procent. Utöver ränta kan andra avgifter tillkomma beroende på vilken långivare du ansöker hos. Din ansökan binder dig inte till lånet och är dessutom helt kostnadsfri.

Öppettider

 • Måndag:
 • 09:30 – 17:00
 • Tisdag:
 • 09:30 – 17:00
 • Onsdag:
 • 09:30 – 17:00
 • Torsdag:
 • 09:30 – 17:00
 • Fredag:
 • 09:30 – 17:00
 • Lördag:
 • Stängt
 • Söndag:
 • Stängt

Företagsinformation

 • Företagsnamn:
 • Enklare Ekonomi Sverige AB
 • Org.nummer:
 • 556975-4814
 • Adress:
 • Skeppargatan 26
 • Stad:
 • 114 52 Stockholm
 • Telefon:
 • 0770 33 07 77
 • E-post:
 • [email protected]

Liknande lån

 • Klara lån
  Belopp: 150 000 kr
  Ränta 9.48%
 • Arcadia finans
  Belopp: 600 000 kr
  Ränta 2.95%
 • Comboloan
  Belopp: 500 000 kr
  Ränta 2.95%
 • Lånemarknad.se
  Belopp: 600 000 kr
  Ränta 2.95%

Vanliga frågor

Enklare är en låneförmedlare som kan hjälpa dig att hitta det billigaste privatlånet med de mest förmånliga villkoren. Genom att ansöka via dem kan du få låneerbjudanden från ett flertal banker. Trots det påverkas inte din kreditvärdighet eftersom bara en UC registreras.

Ja, det är helt kostnadsfritt att ansöka om lån via Enklare. Låntagare betalar ingenting, utan det är de anslutna bankerna som behöver betala en viss avgift.

Enklare förmedlar privatlån upp till 600 000 kronor med en amorteringstid på upp till 20 år.

Räntan för lånet är individuell och avgörs efter en obligatorisk kreditupplysning hos UC. Räntespannet sträcker sig i dagsläget mellan 2,95 och 29,5 procent.

Enklare jämför lån hos 35 olika långivare i dagsläget, vilket är relativt få jämfört med andra aktörer. Många andra aktörer, till exempel Advisa, jämför lån hos 40 aktörer.

Nej, din ansökan är inte bindande. Innan du skrivit på låneavtalet kan du avsluta processen när som helst utan frågor eller avgifter.

Även efter du skrivit under avtalet har du 14 dagars ångerrätt.

 • Senast uppdaterad: januari 10, 2023

  -

  Avatar für Alexandra Eriksson

  Alexandra har jobbat som skribent i över fyra år och har god kännedom om den svenska lånemarknaden samt ett brinnande intresse för ekonomi. Hon skriver även artiklar för en rad andra sajter med inriktning på bland annat entreprenörskap och företagande.

Jämförelse och betyg

Hur bra är Enklare jämfört med konkurrenterna?

Kostnad

Enklare erbjuder en årsränta mellan 2,95 - 29,50 procent. Kostnadsexempel: Ett lån på 225 000 kr med en löptid på 12 år och en effektiv ränta på 6,12% ger en månadskostnad på 2 189 kr. Totalt att återbetala: 315 338 kr.

Beviljandegrad

För att få lån via Enklare måste du vara 18 år och tjäna 10 000 kronor/mån. Betalningsanmärkningar accepteras hos 12 procent av de anslutna långivarna.

Kundservice

Enklares kundtjänst kan nås via mejl eller telefon under kontorstid mellan måndag till fredag. Support på helgen erbjuds inte i dagsläget.

Kundomdömen

Enklare har fått utmärkta kundomdömen - 9,6 av 10 baserat på drygt 4 516 recensioner. Kunder berömmer kundkontakten och den enkla ansökningsprocessen.

Ansökningsprocess

Ansökningsprocessen hos Enklare är snabb och kostnadsfri. Ansökan skickas in på hemsidan och signeras med BankID. Besked får du inom 24 timmar.

Slutbetyg

Detta är ett helhetsbetyg av långivarens tjänster.

Skriv en recension

Ge ditt betyg:*

Din e-postadress kommer inte publiceras.