Jämför alla lån med direktutbetalning

Nedan du kan jämföra långivarnas lånevillkor och kundbetyg. Du kan scrolla i sidled för att se alla lån.
smspengar Till ansökan Loanstep Till ansökan Ferratum Till ansökan saldo Till ansökan Lumify Till ansökan fairlo Till ansökan daypay Till ansökan Mobillån Till ansökan Viaconto Till ansökan Tryggkredit Till ansökan Klicklån Till ansökan
Långivare:SmspengarLoanstepFerratumSaldoLumifyFairloDaypayMobillånViaContoTryggkreditKlickLån
Belopp:1 000 - 30 000kr3 000 - 25 000kr1 000 - 45 000kr1 000 - 20 000kr2 000 - 70 000kr2 000 - 100 000kr1 000 - 20 000kr1 000 - 60 000kr1 000 - 20 000kr1 000 - 60 000kr10 000 - 40 000kr
Ränta:39.8 %21 %39.60 %39.5 %39.5 %24 %39 %39 %39.5 %24.97 %9.84 - 21.60 %
Anslutna långivare:-----------
Ansök med BankID:JaJaJaJaJaJaJaJaJaJaJa
Betyg på Trustpilot: Trustpilot 9.4 av 10 Trustpilot 9.4 av 10 Trustpilot 9.6 av 10 Trustpilot 9 av 10 - Trustpilot 9.6 av 10 - - Trustpilot 8.6 av 10 - -
Direktutbetalning:JaJaJaJaJaJaJaJaJaJaJa

Hur kan jag låna pengar direkt på mitt konto?

Att låna pengar direkt på ditt konto innebär att du ansöker om ett lån hos en långivare som erbjuder direktutbetalningar.

En direktutbetalning sker när du och långivaren har ett bankkonto i samma bank. Då behöver du inte ta hänsyn till bankernas bryttider, utan överföringen sker omedelbart, precis som när du för över pengar mellan dina egna konton.

så kan du låna pengar direkt

Kort sagt kan du med ett direktlån ha pengarna på kontot kort efter att din ansökan blivit godkänd. Detta kan vara fördelaktigt för dig som behöver täcka en brådskande utgift. Men ha i åtanke att direktlån ofta är mycket dyra och förknippade med vissa risker.

Nedan får du lära dig mer om vad som krävs för att låna med direktutbetalning och hur du ansöker. Vi ger dig också ett par värdefulla råd innan du väljer att låna pengar direkt.

Vad krävs för att låna pengar direkt?

Som du redan vet kräver en direktutbetalning att du och långivaren har konton i samma bank. Men utöver det finns det en del andra villkor du måste se till att uppfylla för att en snabb utbetalning ska vara möjlig.

1. Konto i någon av Sveriges storbanker

De flesta långivarna som erbjuder riktigt snabba lån har konton i flera av Sveriges storbanker. Har du ett konto i Nordea, Handelsbanken, Swedbank, SEB eller Danske Bank kommer det alltså inte vara några större problem att låna pengar snabbt.

Använder du däremot en mindre nischbank ser läget annorlunda ut. Då kan du behöva vänta minst en bankdag innan du får dina pengar.

3. Ansök under långivarens öppettider

Än så länge går det inte att behandla låneansökningar automatiskt. Långivare kan alltså enbart handlägga, bevilja och betala ut lån under kontorstid.

Om du behöver ett snabbt lån måste du med andra ord ansöka under arbetstid, annars kommer du att ha pengarna följande morgon. Kort sagt – kontrollera långivarens öppettider innan du ansöker.

3. Ha god marginal till stängning

Om du behöver pengar snabbt vill du förstås vara säker på att långivaren hinner behandla din låneansökan samma dag. Därför bör du ansöka med goda marginaler tills det att kontoret stänger.

Ansöker du för sent och det är en hektisk dag på kontoret finns det risk för att medarbetarna inte hinner behandla din ansökan.

4. Uppfyll långivarens krav

För att bli beviljad ett lån med direktutbetalning måste du förstås också se till att du uppfyller långivarens krav.

Kraven kan se olika ut beroende på långivare. Vissa har en åldersgräns på 18 år, andra vill att du är minst 20 år. Det kan även finnas specifika inkomstkrav du måste uppfylla för att få ett lån.

Vad gäller betalningsanmärkningar brukar dessa inte vara ett hinder för att låna pengar med direktutbetalning. I vår lista ovan ser du vilka långivare som erbjuder direktlån trots anmärkningar.

OBS! Om du redan har skulder är det bättre att vänta tills din ekonomi är bättre organiserad innan du ansöker om ett nytt lån. Om du inte är säker på hur bra din kreditvärdighet är kan du kolla din kreditupplysning minUC.se.

Så här ansöker du om direktlån

Här går vi igenom processen ser ut för dig som är intresserad av att ta ett direktlån.

1. Räkna på kostnaderna

När du tar ett lån ska du alltid räkna på kostnaderna. Det är extra viktigt när det gäller exempelvis direktlån som i många fall har en mycket hög ränta och klassas som högkostnadskrediter.

Se över dina utgifter och inkomster de närmsta månaderna. Ta reda på hur mycket du har råd att betala för lånet varje månad. På så sätt kan du även välja en passande löptid.

Har du inte möjlighet att betala tillbaka lånet kommer du att åka på dyra straffavgifter som kan orsaka ytterligare betalningssvårigheter.

2. Hitta en långivare med samma bank som dig

Försäkra dig om att du använder samma bank som den långivare du planerar att teckna lånet hos. Använder ni olika banker är direktöverföringar nämligen inte möjligt.

Har du ett konto i Nordea, SEB, Swedbank, Handelsbanken eller Danske Bank ska det inte vara några problem att hitta en långivare som erbjuder snabba utbetalningar.

Hos oss på Lånjakt.se kan du enkelt se vilka långivare som erbjuder direktlån till vilka storbanker.

3. Jämför räntor och avgifter

Nästa steg är att börja jämföra direktlånens räntor och övriga kostnader. Även i detta steg kan du använda dig av våra listor, jämförelser och recensioner.

Att låna pengar direkt medför inga extra kostnader, men ha i åtanke att dessa lån är betydligt dyrare än exempelvis privatlån. Därför är det extra viktigt att du tänker dig för innan du signerar låneavtalet.

Tänk även på att alltid jämföra den effektiva räntan. Den inkluderar nämligen både årsränta och övriga avgifter som tillkommer i samband med direktlånet.

4. Kontrollera öppettiderna

Innan du fyller i din ansökan bör du kontrollera långivarens öppettider. Detta är förstås extra viktigt för dig som är i behov av ett snabbt lån.

Som tidigare nämnt bör du även skicka in din ansökan med god marginal till stängning. Då kan du vara säker på att långivaren hinner behandla din ansökan och betala ut ditt lån samma dag.

5. Fyll i ansökan

Låneformuläret hittar du på långivarens hemsida. Där anger du lånebelopp, löptid och andra uppgifter som långivaren kan tänkas behöva.

Som vid alla andra lån hämtar långivaren en kreditupplysning i samband med din ansökan, till exempel hos UC. Denna process är dock vanligtvis automatisk vid den här typen av lån.

Observera att du kan ta ett lån med direktutbetalning utan UC. I vår lista ovan ser du vilka långivare som inte använder sig av UC.

6. Besked och utbetalning

Besked angående din ansökan får du vanligtvis direkt på skärmen. Är ansökan godkänd signerar du låneavtalet med BankID och därefter kommer pengarna att betalas ut inom kort, vanligtvis inom bara några minuter.

För- och nackdelar med att låna pengar direkt

Som du säkert redan förstår finns det både för- och nackdelar med att låna pengar direkt. Här är några av de främsta som kan vara värda att känna till innan du lånar.

Fördelarna

 • Kan täcka upp akuta utgifter. Om du drabbas av en oväntad utgift och saknar buffert kan ett snabbt lån täcka upp för kostnaden tills du fått din lön.
 • Låna även på helger och kvällar. Långivare som erbjuder direktlån kan erbjuda utbetalningar även på kvällar och helger. Detta beror på att transaktionen alltid sker inom samma bank och därmed inte är beroende av bankernas bryttider.
 • Går att få utan UC. Det är möjligt att låna pengar direkt utan UC. På så sätt behöver du inte belasta ditt UC-betyg i samband med lånet. Se vilka långivare som erbjuder direktlån utan UC i vår lista ovan eller läs mer om lån utan UC.

Nackdelarna

 • Dyrt. Majoriteten av de lån som går att få snabbt är högkostnadskrediter, vilket betyder att den effektiva räntan är högre än 30 procentenheter. Kort sagt är detta väldigt dyra lån som kan orsaka betalningssvårigheter och i värsta fall betalningsanmärkningar.
 • Lockar till impulslån. Eftersom det numera är så enkelt att låna pengar direkt är det lätt hänt att konsumenter lockas att låna, trots att de egentligen inte har råd.

Vilka banker erbjuder direktutbetalning?

Som tidigare nämnt är direktöverföringar främst möjliga inom Sveriges storbanker som Swedbank, SEB, Nordea, Handelsbanken och Danske Bank.

Läs vidare för att lära dig mer om hur det fungerar att låna direkt med någon av dessa banker.

Nordea

Nordea är likt Swedbank en bank vars historia började redan i början av 1800-talet. Banken är faktiskt resultatet av en sammanslagning mellanfyra nordiska bankverksamheter: Nordbanken, Kreditkassen, Meritabank och Unibank.

Idag är detta Sveriges överlägset största och mest populära bank. Faktum är att Nordea är det tredje största företaget i hela Norden!

Om du är ute efter ett lån med direkt utbetalning till Nordea kommer du alltså ha många aktörer att välja bland. Majoriteten av långivarna som erbjuder snabba lån har konton i Nordea.

Swedbank

Swedbank är en av Sveriges största banker med anor som sträcker sig tillbaka till början av 1800-talet. Det var nämligen då som Sveriges första sparbank grundades. Allt fler fristående sparbanker slog upp sina portar under 1800- och 1900-talet. Och efter en sammanslagning av dessa banker bildades den koncern som år 2006 fick namnet Swedbank.

Med tanke på att detta är en stor och väletablerad bank är det inga problem att hitta långivare som erbjuder direktutbetalningar till Swedbank.

SEB

SEB – eller Skandinaviska Enskilda Banken – bildades 1972, men grunden till banken lades dock redan i mitten av 1800-talet. Det var nämligen då André Oscar Wallenberg grundade Stockholms Enskilda Bank, landets första privata affärsbank. Och efter en sammanslagning med Skandinaviska Kreditaktiebolaget skapades den bank vi idag kallar SEB.

Idag har SEB närmare 4 miljoner kunder och många av dem är svenskar. Detta ger dig goda chanser hitta en långivare som erbjuder direkt utbetalning till SEB.

Handelsbanken

Handelsbanken öppnade sitt första kontor i Stockholm år 1871 och noterades på Stockholmsbörsen två år senare. Under 1900-talet förvärvades ett flertal banker, bland annat Bankaktiebolaget Södra Sverige, Mälarbanken och Gotlandsbanken.

Idag har Handelsbanken många nöjda kunder – faktiskt marknadens mest nöja enligt SKI:s årliga branschmätning. Det finns många långivare som erbjuder direktutbetalningar till Handelsbanken.

Danske Bank

Danske Bank grundades i slutet av 1800-talet i Danmark under namnet Den Danske Landmandsbank. Sitt nya namn fick banken inte förrän mitten av 1970-talet. Under kommande år förvärvade Danske Bank ett flertal banker runt om i Skandinavien, samt i Finland och Irland.

Jämfört med ovanstående banker är detta en aning mindre aktör med omkring 170 000 kunder. Trots det finns det flera långivare som erbjuder lån med direkt utbetalning till Danske Bank.

Så får du ett billigare direktlån – 6 steg

Som tidigare nämnt är snabba lån normalt sett väldigt dyra – det är inte ovanligt att räntan ligger på omkring 30 – 40 procent. Därför rekommenderar vi att du väljer att annat lån om du kan, exempelvis ett privatlån eller förhöjt bolån.

Men för dig som verkligen är i behov av ett lån med riktigt snabb utbetalning finns det en del saker du kan göra för att hålla nere kostnaderna. Här är tre snabba tips.

1. Välj ett kostnadsfritt direktlån

Det finns ett par långivare, exempelvis Lumify, som tillåter dig att låna pengar helt kostnadsfritt med direktutbetalning. Detta innebär att du varken betalar ränta eller avgifter om du löser lånet inom en viss tidsperiod, vanligtvis 14 – 30 dagar.

Som du säkert förstår är detta det absolut billigaste alternativet för dig som bara behöver låna pengar direkt någon enstaka gång. Se bara till att du kan återbetala lånet inom löptiden, annars tillkommer både ränta och avgifter.

2. Omförhandla lånevillkoren

Det är i regel aldrig någon bra idé att lösa lån med andra lån. Men i några enstaka fall kan det faktiskt vara fördelaktigt.

Låt säga att du är i behov av ett snabbt lån på 10 000 kronor. Du ansöker om ett lån med direktutbetalning för att få pengarna samma dag. Räntan på lånet är hög – hela 39 procent.

När du tagit hand om din akuta utgift ansöker du om ett lika stort lån fast med en ränta på bara 7 procent. Lånet har en längre utbetalningstid, men så fort pengarna kommer in efter 1 – 2 arbetsdagar löser du det dyra lånet.

Genom att omförhandla lånet på detta vis kan du få pengarna snabbt och ändå utnyttja förmånliga villkor på sikt. Tänk bara på att undvika UC när du ansöker om direktlånet.

3. Lös skulden i förtid

Ju snabbare du löser din skuld, desto billigare kan du komma undan. Detta beror på att du slipper betala dyra räntekostnader under lika lång period. Så se till att betala tillbaka lånet i förtid om du kan.

Snabba lån har generellt sett en rörlig ränta, vilket innebär att den följer ränteläget i landet. Dessa lån brukar vara kostnadsfria att lösa i förtid, men vänd dig till din långivare för att se vad som gäller i ditt fall.

5 råd innan du lånar pengar direkt

Innan du väljer att ansöka om ett lån med direkt utbetalning finns det några saker som kan vara bra att tänka på. Här kommer fem av våra bästa råd.

1. Räkna på lånet

Se till att du verkligen har råd att betala tillbaka lånet enligt avtalet. Betalningssvårigheter kan i värsta fall leda till anmärkningar som försämrar ditt kreditbetyg.

2. Kontrollera att direktutbetalning är möjligt

Se till att långivaren erbjuder direktutbetalningar till din bank.

3. Se över öppettiderna

Om du ansöker efter att långivaren stängt för dagen kommer du att få pengarna tidigast följande morgon.

4. Fyll i din ansökan korrekt

För att göra det enklare för långivaren att behandla din ansökan är det viktigt att du fyller i den korrekt från början. På så sätt slipper du komplettera med uppgifter som förlänger utbetalningstiden.

5. Undvik UC om möjligt

Genom att låna utan UC kan du undvika onödiga förfrågningar i ditt UC-register. Detta kan öka dina chanser att få lån hos banken i framtiden.

Sammanfattning

Att låna pengar direkt betyder att långivaren gör en direktöverföring till ditt konto när din ansökan blivit beviljad. För att detta ska vara möjligt måste du och långivaren ha konton i samma bank, exempelvis Nordea, Handelsbanken eller Swedbank.

Lån med direktutbetalning kan vara bra vid akuta finansieringsbehov, men har normalt sett en mycket hög ränta. Samtidigt finns det ett par långivare som erbjuder helt kostnadsfria direktlån.

Har du möjlighet att vänta i några dagar på utbetalningen rekommenderar vi att du ansöker om ett traditionellt privatlån. Privatlånet är betydligt billigare och beloppen sträcker sig från bara några tusenlappar upp till hundratusentals kronor.

Vanliga frågor och svar

Baserat på kundomdömen erbjuder Smspengar det bästa lånet med direktutbetalning. Över 1 000 kunder har gett Smspengar betyget 4,7 av 5 hos Trustpilot.se.

Smspengar erbjuder ett löpande kreditlån utan UC med direktutbetalning till alla svenska storbanker.

Normalt sett får du pengarna inom ett par minuter efter att långivaren godkänt din ansökan och tagit emot det signerade låneavtalet.

Ja, vissa långivare erbjuder direktutbetalningar via tjänster som Trustly och Zimpler. Via dessa tjänster kan du låna pengar snabbt när som helst på dygnet.

Ja, det finns flera långivare som erbjuder lån direkt utan hos UC. Detta kan vara fördelaktigt för din kreditvärdighet och öka dina chanser att få lån hos banken i framtiden.

Se till att du har de förutsättningar som krävs för att betala tillbaka ett lån med hög ränta. Kontrollera även att du och långivaren använder er av samma bank, att långivarens kontor är öppet och ansök med god marginal.

Vanligtvis sträcker sig lånebeloppen från någon tusenlapp upp till omkring 50 000 kronor.

Åldersgränsen för direktlån är oftast densamma som för övriga lån, det vill säga mellan 18 – 20 år. Det kan även finnas övre åldersgränser på cirka 65 – 70 år.

Snabblån brukar främst användas som en synonym för SMS-lån. Begreppet lån med direkt utbetalning omfattar däremot alla lån som går att få genom en direktöverföring av långivaren.

Det varierar beroende på långivare och lån, men normalt sett ligger årsräntan någonstans mellan 19 – 39 procent. Observera att det dock även kan tillkomma avgifter som ger en betydligt högre effektiv ränta.

Vi hjälper våra kunder att hitta lån med direktutbetalning

4,9 av 5 baserat på 35 omdömen

 • Senast uppdaterad: januari 22, 2024

  - Marknadsansvarig, redaktör

  Avatar für Marcello Rongione

  Marcello är marknadsansvarig på Lånjakt.se och har goda kunskaper inom finansbranschen, främst inom aktiehandel och andra investeringar. Marcello ser även till att webbplatsen fungerar som den ska samt att all information är uppdaterad.