telefon - låna pengar direkt på kontot

Låna pengar direkt

Hur får jag pengarna direkt på kontot?

Genom att välja en långivare som erbjuder direktutbetalningar kan du få pengarna på kontot inom några minuter. Det enda som krävs är att du och långivaren använder er av samma bank, till exempel Nordea eller Handelsbanken. Idag kan du även låna pengar direkt dygnet runt via tjänster som Zimpler eller Trustly.

Jämför 24 lån med direkt utbetalning eller läs mer om:

Lån via Zimpler
Långivare:24 st
Lånebelopp:1 000 - 500 000 kr
Ränta:4.95% - 39.60%

Låna direkt hos 24 långivare:

 • smspengar
  Belopp: 1 000 - 30 000kr
  Ränta 39.3 %
  Löptid: 1 mån - 4 år
  Använder ej UC Pengar samma dag
 • Tando
  Belopp: 10 000 - 100 000kr
  Ränta 25.77 %
  Löptid: 12 mån - 5 år
  Använder ej UC Betalningsanm. OK Hög beviljandegrad
 • Ferratum
  Belopp: 1 000 - 45 000kr
  Ränta 39.60 %
  Löptid: 1 mån - 1 år
  Använder ej UC Pengar samma dag Betalningsanm. OK Hög beviljandegrad
Visa mer  
Vilken långivare har jag störst chans att låna pengar hos? Starta låneguiden

Villkoren kontrollerades automatiskt 2020-08-04. Informationen kontrolleras regelbundet.

Validerad av profilbild Marcello RongioneMarcello Rongione

Så kan du låna pengar direkt

Ett lån med direkt utbetalning är ett ovanligt snabbt lån. Här kan du ha pengarna på kontot inom bara några minuter efter det att du skickat tillbaka det signerade låneavtalet. Som du säkert förstår kan denna låneform vara ett passande alternativ för den som behöver låna pengar snabbt. Utbetalningstiden för övriga lån tar vanligtvis mellan 1 – 3 arbetsdagar.

För att ett lån med direkt utbetalning ska vara möjligt måste långivare och låntagare ha konton i samma bank. Det är nämligen enbart mellan samma bank som direktöverföringar kan ske. Processen är densamma som när du själv för över pengar mellan exempelvis ditt lönekonto och sparkonto.

Många aktörer som erbjuder lån med direkt utbetalning har generösa villkor och öppettider. Bland annat finns det goda möjligheter att låna pengar utan UC och betalningsanmärkningar är sällan ett problem. Det brukar dessutom finnas möjlighet att låna pengar på helgen och kvällen.

I videon nedan kan du lära dig allt om hur ett snabblån fungerar och hur du kan låna direkt.

Fördelar med att låna direkt

Det finns många fördelar med denna låneform. Nedan ska vi titta närmare på några av dem.

 • Passar vid akut finansiellt behov

  Om du drabbas av en akut oplanerad utgift och saknar buffert kan ett lån med direkt utbetalning täcka upp för kostnaden. Vanligtvis är behandlings- och utbetalningstiden för lån mellan 1 – 3 arbetsdagar (det kan dock gå snabbare om du ansöker tidigt på dagen). Detta beror på att bankerna först måste behandla transaktionen, vilket enbart kan ske under bankens öppettider.

  Vid lån med direkt utbetalning kan transaktionerna ske mycket snabbare eftersom både låntagare och långivare har konton inom samma bank. Detta gör låneformen till den mest förmånliga för den som är i akut behov av finansiering.

  Så fort långivaren mottagit det signerade skuldebrevet kommer pengarna att bli tillgängliga på ditt konto. Processen brukar inte ta mer än några minuter.

 • Möjlighet att låna på kvällar och helger

  Banker och andra långivare behandlar vanligtvis ansökningar under kontorstid på veckodagar. Eftersom bankerna är stängda på helgen kan låntagaren få sina pengar först när banken öppnat igen följande bankdag.

  Långivare som erbjuder lån med direktutbetalning kan däremot ha öppet och behandla ansökningar både på kvällar och helger. Hur? Jo, eftersom transaktioner alltid sker inom samma bank, precis som när du själv flyttar pengar mellan dina egna konton.

  Det finns med andra ord goda möjligheter att få ett lån även utanför ordinarie öppettider. Detta kan underlätta om det uppstår ett finansiellt behov på kvällen eller under helgen.

 • Generösa lånebelopp

  Det är inte bara smålån som går att få med snabb utbetalning – många långivare erbjuder generösa lånebelopp på upp till tiotusentals kronor. Därmed kan även du som har behov av ett större lån snabb hjälp med din finansiering.

  Du kan dessutom välja mellan traditionella SMS-lån eller flexibla kontokrediter. SMS-lån brukar vara något mindre och betalas ut i en klumpsumma. Med en kontokredit kan du istället ta ut lite åt gången när behovet uppstår.

 • Undvik påverkan på kreditbetyg

  Lån med direktutbetalning har ofta extra generösa villkor, inte bara när det gäller själva utbetalningsprocessen. Det även goda möjligheter att låna pengar utan UC, vilket är en fördel för den som vill behålla en god kreditvärdighet.

  Genom att undvika förfrågningar i ditt personliga UC-register kan du öka dina chanser att beviljas lån hos banken i framtiden. Många kreditupplysningar, särskilt i samband med mindre lån och krediter, kan nämligen verka misstänksamt i bankernas ögon. Ju färre upplysningar du har, desto bättre blir ditt kreditbetyg.

Villkor för att få pengarna utbetalda direkt

Huruvida du kan låna med direktutbetalning eller inte beror på ett par olika faktorer. Nedan ska vi gå igenom dessa.

1. Ha konto i samma bank som långivaren

villkor - samma bank som långivaren

Det viktigaste kravet för att direktutbetalningar ska vara möjliga är att du och långivaren använder er av samma bank, till exempel Nordea eller SEB. Som tidigare nämnt kan direktöverföringar enbart ske inom en och samma bank. Använder ni er av två olika banker kommer utbetalningen ta minst en bankdag.

2. Konto i någon av Sveriges storbankerStorbanker i Sverige (Nordea, SEB, Handelsbanken, Danskebank, Swedbank)

De allra flesta aktörer inom snabba lån samarbetar främst med Sveriges storbanker, det vill säga SEB, Nordea, Swedbank, Handelsbanken och Danske Bank. Har du ett konto i någon av dessa banker har du ett flertal olika långivare att välja mellan.

Om du däremot använder dig av en mindre nischbank kan det bli svårare att låna med med direktutbetalning.

3. Ansöka inom långivarens öppettider

Låna pengar direkt - ansöka lån inom långivarens öppettider

Hanteringen av låneansökningar är tyvärr inte automatiserad, utan långivare kan enbart bevilja och betala ut lån under kontorstid. Om du vill låna pengar direkt måste du med andra ord ansöka under kontorstid, annars kommer du att ha pengarna följande morgon som tidigast.

Innan du ansöker om ett lån bör du alltid kontrollera långivarens öppettider. Detta kan du antingen göra med hjälp av våra recensioner eller via långivarens egen hemsida. Extra viktigt är detta om du vill ansöka om ett lån på helgen.

Tips! Hos Smspengar och Lumify kan du låna med direktutbetalning dygnet runt via tjänsterna Trustly och Zimpler.

4. Ansöka med god marginal till stängning

låna direkt - låna pengar i god tid

För att vara säker på att långivaren hinner behandla din låneansökan samma dag bör du ansöka med goda marginaler tills det att kontoret stänger. Om du ansöker för sent och det är en hektisk dag på kontoret finns det risk för att medarbetarna inte hinner betala ut lånet.

Hur ansöker jag om ett lån med direktutbetalning?

Nedan ska vi gå igenom hur du gör om du vill teckna ett lån med direkt utbetalning i 7 enkla steg.

 1. Bestäm låneform samt lånebelopp

  Steg ett är att fundera över vilken låneform som passar bäst för ditt ekonomiska ändamål.

  Om du behöver låna en mindre summa pengar snabbt, fast under en kortare tid, är ett räntefritt lån att rekommendera. Det finns både SMS-lån och kontokrediter som saknar ränta, dock kan andra avgifter tillkomma.

  En kontokredit är ett passande alternativ för den som behöver låna pengar snabbt, men som även vill ha en buffert för kommande utgifter. Uttag från kreditutrymmet sker vanligtvis via direktutbetalning. SMS-lån passar bättre om du behöver låna en mindre summa vid ett enstaka tillfälle.

 2. Hitta en långivare med samma bank som dig

  Innan du börjar jämföra priser bör du se över vilka långivare som erbjuder direktutbetalningar till just din bank. De allra flesta aktörer erbjuder snabba utbetalningar till flera av Sveriges största banker, till exempel Nordea, SEB, Swedbank och Handelsbanken.

  Har du en mindre nischbank kommer du att behöva lite mer research. I dagsläget är utbetalningar direkt främst tillgängliga för kunder som använder sig av Sveriges storbanker.

 3. Jämför räntor och avgifter

  När du hittat långivare som erbjuder snabba utbetalningar till din bank är det hög tid att börja jämföra räntor och övriga kostnader. Detta kan du göra enkelt hos oss här på Lånjakt.se.

  Eftersom det främst är snabblån och krediter som erbjuds med direkt utbetalning är räntan vanligtvis fast. Detta innebär att den är densamma för alla kunder som ansöker, oavsett kreditbetyg och ekonomiska förutsättningar.

  Detta gör det extra enkelt att jämföra, men tänk på att alltid utgå ifrån den effektiva räntan. I den effektiva räntan ingår nämligen både årsränta och övriga avgifter som tillkommer i samband med lånet. Ha dock i åtanke att räntan är avdragsgill i deklarationen, så välj hellre en högre ränta än höga avgifter.

 4. Kontrollera öppettiderna

  Innan du fyller i din ansökan bör du kontrollera långivarens öppettider. Detta är extra viktigt om du är i behov av akut finansiering. Information om öppettider hittar du i våra recensioner samt på långivarens egen hemsida.

  Se även till att skicka in din ansökan med god marginal till stängning. På så sätt kan du vara säker på att långivaren hinner behandla din ansökan och betala ut ditt lån samma dag. I övriga fall får du pengarna först dagen efter.

 5. Fyll i ansökan och signera

  Låneformuläret hittar du på långivarens hemsida. Där anger du lånebelopp, löptid och andra uppgifter som långivaren kan tänkas behöva. Se till att allt stämmer innan du signerar din ansökan. Vid signering används i princip alltid BankID, då detta förhindrar att obehöriga söker lån i ditt namn.

 6. Långivaren registrerar kreditupplysning

  När du skickat in din ansökan kommer en kreditupplysning att registreras, antingen hos UC eller hos något annat kreditupplysningsföretag. Denna process är vanligtvis automatisk vid mindre lån med fast ränta.

  Kreditupplysningen ger långivaren en uppfattning om dina ekonomiska förutsättningar och ligger till grund för huruvida du får ett lån eller ej.

 7. Besked och utbetalning

  Besked angående din ansökan får du vanligtvis omedelbart, direkt på skärmen. Om din ansökan blivit godkänd signerar du låneavtalet med BankID. Därefter kommer pengarna att betalas ut till det angivna bankkontot inom bara några minuter. Återigen är detta möjligt eftersom du och långivaren använder er av samma bank.

  Om du ansökt utanför ordinarie öppettider alternativt för nära kontorets stängningstid kan lånet betalas ut först följande morgon.

5 vanliga banker med direktutbetalning

Som tidigare nämnt är direktutbetalningar främst möjliga till Sveriges storbanker. Nedan ska vi titta lite närmare på dessa.

Swedbank

Swedbank är en av Sveriges största banker med anor som sträcker sig tillbaka till början av 1800-talet. Det var nämligen då som Sveriges första sparbank grundades. Allt fler fristående sparbanker slog upp sina portar under 1800- och 1900-talet. Efter en sammanslagning av dessa banker bildades den koncern som år 2006 fick namnet Swedbank.

Med tanke på att detta är en stor och väletablerad aktör bland de svenska bankerna är det inga problem att hitta långivare som erbjuder direktutbetalningar till Swedbank.

Skärmdump Swedbank hemsida - låna direkt med Swedbank

SEB

SEB (Skandinaviska Enskilda Banken) bildades 1972. Grunden till banken lades dock redan i mitten av 1800-talet, då André Oscar Wallenberg grundade landets första privata affärsbank – Stockholms Enskilda Bank. Han var även med och grundade Skandinaviska Kreditaktiebolaget som under slutet på av 1930-talet ändrade namn till Skandinaviska Banken. Genom en sammanslagning av dessa två banker skapade den bank vi idag kallar SEB.

Idag har SEB närmare 4 miljoner kunder, både i Sverige och Baltikum. Detta gör dem till en mycket populär bank bland svenska kunder. Därmed finns det goda möjligheter att hitta ett lån med direkt utbetalning till SEB.

Skärmdump SEB hemsida - låna direkt med SEB

Nordea

Nordea är likt Swedbank en bank vars historia började redan i början av 1800-talet. Banken är resultatet av en sammanslagning mellanfyra nordiska bankverksamheter: Nordbanken, Kreditkassen, Meritabank och Unibank. Idag är detta Sveriges överlägset största och mest populära bank. Faktum är att Nordea är det tredje största företaget i hela Norden med kontor över hela världen.

Om du är ute efter ett lån med direkt utbetalning till Nordea kommer du ha många aktörer att välja mellan. Majoriteten av lånemarknadens aktörer som erbjuder snabba lån har konton i Nordea.

Skärmdump Nordea hemsida - låna pengar direkt med Nordea

Handelsbanken

Handelsbanken öppnade sitt första kontor i Stockholm år 1871 och noterades på Stockholmsbörsen två år senare. I slutet av 1800-talet kom banken att bli den ledande affärsbanken i landet. Under 1900-talet förvärvades ett flertal banker, bland annat Bankaktiebolaget Södra Sverige, Mälarbanken och Gotlandsbanken.

Idag har Handelsbanken många nöjda kunder – faktiskt marknadens mest nöja enligt SKI:s årliga branschmätning. Det finns många långivare som erbjuder direktutbetalningar till Handelsbanken.

skärmdump Handelsbanken - direktutbetalning med Handelsbanken

Danske Bank

Danske Bank grundades i slutet av 1800-talet i Köpenhamn, Danmark, under namnet Den Danske Landmandsbank. Sitt nya namn fick banken inte förrän mitten av 1970-talet. Under kommande år förvärvade Danske Bank ett flertal banker runt om i Skandinavien, samt i Finland och Irland.

Jämfört med ovanstående banker är Danske Bank en något mindre aktör med omkring 170 000 kunder. Trots det finns det många långivare som erbjuder lån med direkt utbetalning till Danske Bank.

skärmdump Danske bank hemsida - direktutbetalning med Danske bank

Kan jag låna direkt med betalningsanmärkning?

Antalet aktörer som erbjuder lån direkt med betalningsanmärkningar är relativt många. Detta beror på att de lån som erbjuds med direktutbetalning vanligtvis är ganska små, åtminstone jämfört med exempelvis privatlån. Samtidigt är amorteringstiden kort, vilket minskar risken med utlåningen.

En betalningsanmärkning behöver sällan innebära att kunden har en svag ekonomi. Därför väljer många mindre långivare att göra individuella utvärderingar av kundens ekonomi istället för att utgå efter en eller två anmärkningar.

Eftersom räntan för SMS-lån och kontokrediter vanligtvis är fast kommer betalningsanmärkningarna inte att påverka kostnaden för lånet. Värt att notera är dock att det kan finnas speciella krav för den med anmärkningar, till exempel att anmärkningarna inte får vara för många eller för nya.

I listan ovan kan du enkelt se vilka långivare som erbjuder lån med direkt utbetalning till kunder med betalningsanmärkningar. Det kan också vara bra att läsa mer om lån med betalningsanmärkningar innan du ansöker.

Låna pengar direkt utan UC – vad gäller?

Det finns goda möjligheter för den som vill ansöka om lån direkt, men som inte vill att den obligatoriska kreditupplysningen ska registreras hos UC. Många aktörer inom SMS-lån och kontokrediter väljer nämligen att registrera sin kreditupplysning hos andra upplysningsföretag än UC. Istället använder de sig av företag som Bisnode eller Creditsafe.

Den största fördelen med att låna utan UC är att förfrågan inte kommer att påverka kundens kreditbetyg inför framtida lån. Många UC-förfrågningar kan nämligen försämra dina chanser att få förmånliga lånevillkor hos banken, till exempel i samband med bolån eller privatlån.

Om du ansöker om mindre lån med jämna mellanrum rekommenderar vi att du alltid vänder dig till en långivare som inta använder sig av UC. Då registreras kreditupplysningen enbart hos det upplysningsföretag som används.

Tänk på detta innan du lånar direkt – 6 råd

Innan du väljer att ansöka om ett lån med direkt utbetalning finns det några saker som kan vara bra att tänka på. Här kommer 6 hjälpsamma råd:

 • Kontrollera din bank. Se till att långivaren erbjuder direktutbetalningar till din bank.
 • Se över öppettiderna. Om du ansöker efter att långivaren stängt för dagen kommer du att få pengarna tidigast följande morgon.
 • Välj ett räntefritt lån. Behöver du bara låna pengar snabbt någon enstaka gång bör du välja ett lån utan ränta. Ännu bättre är det om du hittar ett lån som saknar både ränta och avgifter – då betalar du enbart tillbaka det du lånat.
 • Undvik UC för bättre kreditbetyg. Genom att låna utan UC kan du undvika onödiga förfrågningar i ditt UC-register. Detta kan öka dina chanser att få lån hos banken i framtiden.
 • Låna inte till impulsköp. Även om det är lockande att finansiera impulsköp med snabba lån bör du undvika detta. Det kommer inte att vara värt det när räkningen kommer.
 • Lös skulden i förtid. Om du har möjlighet – betala tillbaka lånet i förtid. På så sätt kan du spara pengar genom minskade räntekostnader.

Långivarna med högst betyg

Nedan hittar du långivarna som erbjuder direktutbetalning med högst betyg hos Trustpilot.se:

Långivare:DirektutbetalningRänta:TrustScore TrustpilotTrustScore:
SmspengarJa39.30%9,4 av 10
LendifyJafr. 2.95%9.6 av 10
MeddelandelånJa39.90%9.2 av 10
ViaContoJa39.50%9.4 av 10
ProfilkreditJa39%9.4 av 10
FlexlimitJa39%9.2 av 10
KundfinansJa39.30%8.6 av 10
TandoJa25.77%9,2 av 10
FerratumJa39.60%7.2 av 10
VivusJa39%6.2 av 10

Kundomdömen hämtade från Trustpilot.se. Uppdaterad: 2020-07-30.

Vanliga frågor och svar

Baserat på kundomdömen erbjuder SMSpengar det bästa lånet med direktutbetalning 2020. Över 900 kunder har gett SMSpengar betyget 9,4 av 10 hos Trustpilot.se.

SMSpengar erbjuder ett löpande kreditlån utan UC upp till 30 000 kronor. Här kan du dessutom låna pengar direkt dygnet runt via banktjänsten Trustly.

Lånebeloppen varierar mellan olika långivare, men vanligtvis sträcker sig summorna från några enstaka tusenlappar upp till omkring 40 000 kronor.

Om du använder dig av samma bank som långivaren och ansöker med god marginal till stängning kan du ha pengarna inom 15 minuter.

Ja, det kan du och det brukar sällan tillkomma extra avgifter i samband med förtidsbetalningar. Dock kan detta ändå vara bra att kolla upp via långivarens kundtjänst.

Åldersgränsen brukar ligga mellan 18 – 20 år. Det kan även finnas övre åldersgränser på cirka 65 – 70 år.

Ja, vissa långivare erbjuder utbetalning via Trustly och Zimpler. Via dessa tjänster kan du låna pengar direkt när som helst på dygnet.

Snabblån brukar främst användas som en synonym för SMS-lån. Begreppet lån med direkt utbetalning omfattar däremot alla lån som kan betalas ut direkt, till exempel SMS-lån samt olika typer av krediter.

Ja, det finns många aktörer som erbjuder lån direkt utan kreditupplysning hos UC. Detta kan ha goda effekter på ditt kreditbetyg och därmed öka dina chanser att få lån hos banken i framtiden.

Det beror på vilken långivare du vänder dig till. Snabblån och krediter har vanligtvis en fast ränta, vilket betyder att kundernas individuella betalningsförmåga inte påverkar kostnaden för lånet.

Oftast hamnar årsräntan för denna typ av lån någonstans mellan 19 – 39 procent (exklusive övriga avgifter).

Vissa långivare kan ha begränsningar som tillåter dig att enbart ha ett aktivt lån, dock inte alla. Vi rekommenderar att du alltid ansvarar för ett lån åt gången, åtminstone om det gäller SMS-lån.

Se till att du och långivaren använder er av samma bank, kontrollera öppettiderna och ansök med god marginal. Välj gärna ett räntefritt lån om du ska låna pengar vid ett enstaka tillfälle. Vid mindre lån kan det även vara en god idé att låna pengar utan UC.

 • Senast uppdaterad: juli 30, 2020

  Marcello Rongione - Marknadsansvarig, redaktör

  Marcello är marknadsansvarig på Lånjakt.se och har goda kunskaper inom finansbranschen, främst inom aktiehandel och andra investeringar. Marcello ser även till att webbplatsen fungerar som den ska samt att all information är uppdaterad.