Froda

Froda Till ansökan
Froda
Belopp:10 000 - 2 000 000 kr
Ränta:12 - 25.15 %
Löptid: 1 mån - 3 år
Bindande ansökan:Ansökan är inte bindande
Utan UC:Ja
Ansök med BankID:Ja
B. anmärkningar:Accepteras
Utan säkerhet i företaget:Ingen säkerhet i företaget krävs
Utan personlig säkerhet:Personlig borgen krävs - Läs mer
Direktutbetalning:Nej
Utbetalningstid:1-2 bankdagar
Kreditupplysning på företag:

Ja, hos Bisnode

Kreditupplysning på företrädare:

Nej

Betyg på Trustpilot:Trustpilot 9.6 av 10
Logga in och ansök
Betalningsanm. OK Använder ej UC Alla former av företag accepteras

Uppgifterna kontrollerades och uppdaterades den 2022-08-12

Validerad av Profilbild - Marcello Rongione Marcello Rongione

Fördelar

 • Företagslån utan UC upp till 2 miljoner kronor
 • Digital och säker ansökningsprocess
 • Smidig återbetalning via autogiro

Nackdelar

 • Ej kundtjänst på helgen
 • Något låga lånebelopp jämfört med konkurrenter

Vilka är Froda?

Froda Företagslån grundades 2015 och är en aktör inom företagsfinansiering. Långivaren är en del av det finansiella institutet Monetise Capital AB som har Finansinspektionen tillåtelse att bedriva finansieringsverksamhet.

Hos Froda Företagslån kan alla typer av företag – stora som små – ansöka om lån upp till 2 miljoner kronor. Om du driver ett aktiebolag, handelsbolag eller enskild firma spelar ingen roll.

Grundarna bakom verksamheten vet vad det innebär att driva småföretag idag. De är också medvetna om hur mycket tid och pappersarbete som krävs innan ett företagslån betalas ut. Därför har de startat Froda Företagslån, en digital finansieringstjänst utan onödigt och tidskrävande krångel.

Lånevillkor hos Froda

Är du i behov av snabb och smidig företagsfinansiering kan du vända dig till Froda Företagslån. Denna aktör erbjuder nämligen smidiga företagslån mellan 10 000 och 2 miljoner kronor. Amorteringstiden ligger mellan 1 och 36 månader.

Lånet kräver ingen säkerhet i företaget, dock behövs en säkerhet i form av personlig borgen. Det innebär att en eller flera företagsföreträdare anmäler sig som borgensmän och blir betalningsskyldiga om företaget drabbas av betalningssvårigheter.

Eftersom företagslånet saknar krav på säkerhet i verksamheten kan pengarna användas till vad som helst. Du kan till exempel använda pengarna för att förbättra bolagets likviditet eller för investeringar i ny utrustning.

Amorteringen är utformat på ett sätt som inte ska belasta företagskontot med stora fakturor varje månad. Istället drar Froda mindre belopp varje dag via autogiro. Detta koncept uppskattas av kunderna eftersom de inte riskerar att bli utan kassaflöde i slutet av månaden. Den första dragningen sker två dagar efter att lånet betalats ut till företagskontot.

Efter att du har disponerat företagslånet under en månads tid kan du betala tillbaka resterande skuld utan extra kostnad. På så sätt kan du komma undan billigare.

Kostnad för företagslån

Hur mycket ditt företagslån kommer att kosta beror dels på lånets storlek och återbetalningstiden, men också på företagets omsättning och kreditvärdighet. Prissättningen sker efter en kreditbedömning med hjälp av underlag från ett kreditupplysningsföretag.

I räkneexemplet på hemsidan användes en kostnad som motsvarar en årsränta på mellan 12,00 – 25,15 procent, vilket ger en månadsränta på mellan 1 – 2,09 procent.

Månadsbeloppet består av en fast avgift och amortering. Med andra ord betalar du alltid samma summa för lånet, vilket underlättar företagets budgetplanering. Bortsett från lånekostnaden tillkommer inga övriga avgifter.

Kreditupplysning – vad gäller?

I samband med din låneansökan tar Froda Företagslån en kreditupplysning på ditt företag (inte på dig som ansöker) hos Bisnode. Upplysningen blir därmed inte synlig i UC:s register, vilket innebär att ansökan inte kommer att påverka företagets kreditbetyg.

Genom upplysningen kan Froda få tillgång viktig information om ditt företag och dess betalningsförmåga. Ju bättre ekonomi och omsättning företaget har, desto lägre kan kostnaden för lånet bli.

Kriterier för företagslån

Behovet av ett företagslån kan uppstå på kort tid. Froda Företagslån kan erbjuda dig en snabb väg till kontanter, men då måste ditt företag uppfylla vissa krav. För att bli beviljad ett företagslån måste du ha:

 • Ett företag registrerat i Sverige.
 • Aktiebolag, handelsbolag, kommanditbolag eller enskild firma.
 • Försäljning i minst 6 månader. Även om du inte har det kan du bli beviljad ett nystartslån på 50 000 kronor.
 • Personlig borgen som säkerhet.

Logga in och ansök – steg för steg

Om du bestämt dig att söka lån hos Froda kan du förvänta dig en snabb process. Pengarna kan du nämligen ha på kontot redan inom 24 timmar. Allt du behöver göra är att:

 1. Välja belopp samt återbetalningstid i ansökningsformuläret på hemsidan.
 2. Fylla i resterade uppgifter som Froda behöver.
 3. Identifiera dig med BankID och skicka in din ansökan (som är helt kostnadsfri).
 4. En kreditupplysning på ditt företag kommer att registreras hos Bisnode.
 5. Inom någon timme får du svar med erbjudande om lån. Du behöver dock inte bestämma dig direkt eftersom ditt erbjudande alltid är giltigt i 30 dagar.
 6. Tackar du ja skriver du under avtalet med BankID. Därefter betalas företagslånet ut inom kort.
 7. Eftersom din ansökan inte är bindande kan du när som helst avbryta processen gratis om du ångrar dig eller om du inte accepterar lånevillkoren.

Kundservice

Om du behöver hjälp med din ansökan eller har frågor kan du hitta e-postadresser till olika avdelningar på hemsidan. Är du däremot i behov av personlig kontakt kan du ringa kundtjänsten under vardagar mellan kl. 08:00 – 17:00. Froda Företagslån erbjuder även en smidig chatt-funktion som passar dig med ett akut ärende.

På hemsidan hittar du även en lång och informativ lista innehållande vanliga frågor och svar. Här kan du hitta enklare svar på frågor som kunder brukar ställa till supporten.

Froda Företagslån är dessutom aktiva i de flesta sociala medier, vilket många andra långivare inte är. Via deras kanaler kan kunder mötas, ge recensioner och byta erfarenheter.

Säkerhet hos Froda

Froda Företagslån sätter alltid kundernas säkerhet först. Därför har man sammanställt en detaljerad integritetspolicy innehållande genomgående beskrivningar av dina rättigheter som låntagare.

Bolaget strävar efter att hela tiden förbättra sina processer för att erbjuda smidigare och säkrare lagring av personuppgifter. På så sätt kan de garantera att din information inte hamnar i fel händer.

All känslig information om dig och ditt företag sparas så länge du/ni är kund hos långivaren. Under denna period har du dessutom rätt att korrigera samt radera felaktiga eller irrelevanta uppgifter.

Sammanfattning

Froda Företagslån är en långivare som vänder sig till mindre företag för att hjälpa dem med snabb och smidig finansiering. Här erbjuds en helt digital ansökningsprocess och rättvisa kreditbedömningar.

Hos Froda Företagslån kan du ansöka om företagslån från 10 000 och upp till 2 miljoner kronor. Löptiden för lånen ligger mellan 1 och 36 månader. Återbetalningen består av mindre dagsinbetalningar som inkluderar en fast avgift samt amortering.

Även nystartade företag kan bli beviljade lån hos Froda Företagslån, dock enbart upp till 50 000 kronor. Bortsett från det måste företaget vara svenskt och bedrivit verksamhet i minst 6 månader. Dessutom måste en företrädare gå i borgen för lånet.

Öppettider

 • Måndag:
 • 08:30 – 17:00
 • Tisdag:
 • 08:30 – 17:00
 • Onsdag:
 • 08:30 – 17:00
 • Torsdag:
 • 08:30 – 17:00
 • Fredag:
 • 08:30 – 17:00
 • Lördag:
 • Stängt
 • Söndag:
 • Stängt

Företagsinformation

 • Företagsnamn:
 • Monetise Capital AB
 • Org.nummer:
 • 556999-3388
 • Adress:
 • Skeppsbron 20
 • Stad:
 • 111 30 Stockholm
 • Telefon:
 • 08-501 31 100
 • E-post:
 • [email protected]

Liknande lån

 • Opr företagslån
  Belopp: 1 000 000 kr
  Ränta 14.29%
 • CapitalBox
  Belopp: 2 000 000 kr
  Ränta 12%
 • mynt
  Belopp: 3 000 000 kr
  Ränta 12%
 • Fedelta företagslån
  Belopp: 1 000 000 kr
  Ränta 15.36%

Vanliga frågor

Froda erbjuder både små och stora företagslån, från 10 000 kronor upp till 2 miljoner kronor. Amorteringstiden ligger mellan 1 – 36 månader, men du kan även lösa lånet i förtid.

Ja, även nystartade företag kan ansöka om lån. Maximalt lånebelopp för dessa företag är dock 50 000 kronor.

Alla företagsformer kan ansöka om lån. Dock krävs det att verksamheten är registrerad i Sverige och haft försäljning i minst ett halvår (med undantag för startups). I övrigt måste företagets företrädare gå i borgen för lånet.

En liten del av företagslånet plus låneavgift betalas tillbaka varje dag. På så sätt blir kostnaden inte lika kännbar som en större faktura i slutet av månaden.

Nej, Froda registrerar sin kreditupplysning hos Bisnode. Därmed påverkar lånet inte företagets kreditbetyg.

Nej, ditt låneerbjudande är giltigt i 30 dagar så att du i lugn och ro kan räkna på kostnaderna.

 • Senast uppdaterad: februari 21, 2022

  - Marknadsansvarig, redaktör

  Avatar für Marcello Rongione

  Marcello är marknadsansvarig på Lånjakt.se och har goda kunskaper inom finansbranschen, främst inom aktiehandel och andra investeringar. Marcello ser även till att webbplatsen fungerar som den ska samt att all information är uppdaterad.

Jämförelse och betyg

Hur bra är Froda jämfört med konkurrenterna?

Kostnad

Froda Företagslån tillämpar individuell räntesättning. Priset i räkneexemplet på hemsidan motsvarar en månadsränta på 1 - 2,09 procent. Inga övriga avgifter tillkommer.

Beviljandegrad

Alla företagsformer kan teckna företagslån hos Froda, så länge de är svenskregistrerade och haft försäljning i minst 6 månader. Betalningsanmärkningar är inte ett hinder.

Kundservice

Frodas kundservice finns tillgänglig 9 timmar om dagen från måndag till fredag. Medarbetarna kan nås via mejl, telefon eller live chatt.

Kundomdömen

Froda Företagslån har fått utmärkta betyg på Trustpilot - 9,6 av 10 baserat på över 360 kundrecensioner. Kunder uppskattar de snabba lånebeskeden och den lättillgängliga supporten.

Ansökningsprocess

Ansökan hos Froda är kostnadsfri och inte bindande. Du ansöker direkt på webbplatsen via ansökningsformuläret och besked får du vanligtvis samma dag.

Slutbetyg

Detta är ett helhetsbetyg av långivarens tjänster.

Skriv en recension

Ge ditt betyg:*

Din e-postadress kommer inte publiceras.