Fedelta

Fedelta företagslån Till ansökan
fedelta företagslån
Belopp:25 000 - 1 000 000 kr
Ränta:15.36 - 23.76 %
Löptid: 6 mån - 3 år
Bindande ansökan:Ansökan är inte bindande
Utan UC:Nej
Ansök med BankID:Ja
B. anmärkningar:Accepteras
Utan säkerhet i företaget:Ingen säkerhet i företaget krävs
Utan personlig säkerhet:Personlig borgen krävs - Läs mer
Direktutbetalning:Nej
Utbetalningstid:1-2 bankdagar
Kreditupplysning på företag:

Ja, hos UC

Kreditupplysning på företrädare:

Ja, hos Creditsafe

Till ansökan
Betalningsanm. OK Alla former av företag accepteras

Uppgifterna kontrollerades och uppdaterades den 2021-10-17

Validerad av Profilbild - Marcello Rongione Marcello Rongione

Fördelar

 • Enkla företagslån upp till 1 miljon
 • Alla företag kan ansöka (AB, HB, KB och EF)
 • Kreditupplysning på företrädare sker hos Creditsafe

Nackdelar

 • Låga lånebelopp
 • Korta öppettider för support

Vilka är Fedelta?

Fedelta är ett finansiellt institut som startade sin verksamhet 2018. Bolagets grundare har själva drivit företag och vet därför mycket väl vad det innebär för företagare att söka företagsfinansiering. Processerna är långa och kräver mycket pappersarbete innan pengarna slutligen når företagskontot.

Ur dessa tankar och viljan att hjälpa till föddes idén om Fedelta Företagslån, ett digitalt företagslån utan krångel och onödig administration. Målet är att det ska vara lätt att ansöka om lån, tryggt att använda hemsidan och gå snabbt att få pengarna.

Lånevillkor

Hos Fedelta kan du ansöka om företagslån mellan 25 000 och 1 miljon kronor med en löptid från 6 till 36 månader.

Eftersom detta är ett företagslån måste du lämna garantier för att pengarna kommer att användas till näringsverksamhet. Kanske behöver du investera i ny utrustning, anställa nya medarbetare eller bara förbättra kassaflödet?

Normalt sett kräver Fedelta personlig borgen av en företagsföreträdare. Detta eftersom en borgensman ökar lånets säkerhet, vilket minskar risken med utlåningen. En borgensman är en eller flera personer som blir återbetalningsskyldiga om företaget inte har möjlighet att betala tillbaka sin skuld.

Innan Fedelta kan godkänna din låneansökan hämtar de en kreditupplysning på företaget hos UC. Även företrädaren genomgår en kreditprövning, men här sker upplysningen istället hos Creditsafe. Med hjälp av dessa underlag kan långivaren göra en rättvis och korrekt riskbedömning.

När som helst under avtalstiden kan du betala tillbaka hela lånet utan några extra kostnader. Du måste emellertid betala månadsbeloppet för den månad då hela återbetalningen sker.

Ränta och kostnader

Det Fedelta erbjuder har ingen traditionell ränta, istället betalar låntagaren en fast månadskostnad varje månad tillsammans med amortering. Detta koncept är vanligt bland företagslån och gör det enklare för företag att planera sin budget. Detta eftersom månadskostnaden för lånet alltid är densamma.

Den fasta avgiften är dock individuell och varierar beroende på om företaget har en god eller svag kreditvärdighet. För att kunna avgöra lånets kostnad gör Fedelta ett utdrag ut företagets samt företrädarens kreditregister.

Bortsett från den månatliga kostnaden tillkommer inga andra avgifter i samband med lånet, varken uppläggnings- eller aviavgifter. Detta är såklart en fördel för företagare som helst undviker extra kostnader om möjligt.

På Fedeltas hemsida kan du enkelt se en uppskattning av lånets totalkostnad varje månad, det vill säga amortering plus avgift. Tänk dock på att avgiften som används i uträkningen enbart är ett exempel. Med andra ord kan din månadskostnad både bli högre och lägre.

Kreditupplysning

Fedelta registrerar två kreditupplysningar i samband med sina lån – en på företaget hos UC och på företrädaren hos Creditsafe.

Informationen långivaren får via upplysningen kompletterar de uppgifter du angett i låneansökan. Tillsammans hjälper de Fedelta att avgöra om ett lån bör beviljas samt vad det ska kosta.

Eftersom upplysningen på dig som företrädare sker hos Creditsafe kommer den inte att vara synlig i UC:s register. Den kommer därmed inte att belasta ditt personliga kreditbetyg och försämra dina chanser att få förmånliga lånevillkor hos banken i framtiden.

Kriterier för lån

Hos Fedelta är alla företag välkomna att ansöka om företagslån, både aktiebolag, handelsbolag eller enskilda firmor. Det spelar dessutom ingen roll i vilken bransch företaget är verksamt samt hur stor eller liten firman är.

Det som är viktigt för Fedelta är att ditt företag har möjlighet att betala tillbaka skulden enligt avtalet. Säkerhet i företaget är inte ett måste, däremot krävs en säkerhet i form av personlig borgen av företagets företrädare.

Även du som har betalningsanmärkning kan skicka in en ansökan, så länge ditt företag inte har skulder hos Kronofogden. Fedelta gör en individuell bedömning av företagets ekonomi för att avgöra riskerna med utlåningen.

Hur ansöker jag om företagslån?

Fedelta Företagslån erbjuder en helt digital tjänst – från ansökan till kreditprövning och utbetalning. Processen är kort och redan inom ett dygn får du lånet insatt på företagskontot. Ansökan är dessutom kostnadsfri och sker i tre enkla steg:

 1. Välj önskat belopp och återbetalningstid i ansökningsblanketten på Fedeltas hemsida. Signera därefter med BankID och skicka in.
 2. Långivaren hämtar en kreditupplysning och bedömer med hjälp av den företagets kreditvärdighet. Vid behov kommer Fedelta Företagslån även att kontakta dig gällande kompletterande information.
 3. Om din ansökan blir godkänd signerar du låneavtalet. Sedan har du vanligtvis pengarna inom 24 timmar.

Kundservice och service

På Fedeltas hemsida hittar du en hjälpsam lista innehållande vanliga frågor som kan vara bra att läsa igenom om du har enklare ärenden. Denna sektion kan även vara bra att läsa igenom även innan du skickar in din ansökan.

Hittar du inte svar på din fråga kan du alltid skicka ett mejl till långivarens kundtjänst. Du kan även kontakta supportens medarbetare via telefon eller via den chattfunktion som finns tillgänglig på hemsidan.

Öppettiderna för supporten är vardagar mellan kl. 09:00 – 16:00. Tyvärr går det inte att kontakta supporten under helgen samt på allmänna helgdagar.

Säkerhet

Grundarna av Fedelta Företagslån vet hur känslig företagsinformation kan vara. Därför har de utvecklat säker hemsida med krypterade anslutningar där du kan känna dig trygg när du ansöker om lån.

De person- och företagsuppgifter du lämnar på hemsidan behandlas alltid konfidentiellt och sparas så länge du är kund hos Fedelta. Ansökan och avtal signerar du dessutom alltid med BankID som en extra säkerhetsåtgärd.

Läs gärna igenom de allmänna villkoren om du vill veta mer om långivaren och dess säkerhetsåtgärder.

Sammanfattning

Fedelta är en långivare som erbjuder smidiga finansieringslösningar för företag. Tjänsten är helt digital och alla typer av företag är välkomna att ansöka. Maximalt lånebelopp ligger på 1 miljon kronor och som mest kan du lägga upp lånet på 36 månader.

Företagslånet är räntefritt, istället betalar du en fast månadsavgift som anpassas efter företagets finansiella förutsättningar. Bortsett från denna kostnad tillkommer dock inga övriga avgifter.

En fördel med Fedelta är att även du med enstaka betalningsanmärkningar kan ansöka om företagslån. Ditt företag måste dock ha en god ekonomi och sakna skulder hos Kronofogden.

De enda nackdelarna vi kan se med Fedelta är de något låga lånebeloppen och den begränsade kundtjänsten. I övrigt kan Fedelta vara ett bra alternativ för dig som behöver extra kapital i din verksamhet.

Fedelta företagslån

Öppettider

 • Måndag:
 • 09:00 – 16:00
 • Tisdag:
 • 09:00 – 16:00
 • Onsdag:
 • 09:00 – 16:00
 • Torsdag:
 • 09:00 – 16:00
 • Fredag:
 • 09:00 – 16:00
 • Lördag:
 • Stängt
 • Söndag:
 • Stängt

Företagsinformation

 • Företagsnamn:
 • Fedelta Finance AB
 • Org.nummer:
 • 556945-5701
 • Adress:
 • Sandwalls Plats 13
 • Stad:
 • 503 35 Borås
 • Telefon:
 • 033 – 720 11 30
 • E-post:
 • [email protected]

Liknande lån

 • mynt
  Belopp: 1 000 000 kr
  Ränta 12%
 • Qapitala
  Belopp: 500 000 kr
  Ränta 24%
 • corpia logo
  Belopp: 2 000 000 kr
  Ränta 8%
 • CrediNord logo
  Belopp: 1 000 000 kr
  Ränta 12.98%

Vanliga frågor

Du kan ansöka om upp till 1 000 000 kronor med en löptid på mellan 6 och 36 månader. Det går även att ansöka om mindre lån på bara 25 000 kronor som passar bra för småföretagare.

Fedelta erbjuder en enkel ansökningsprocess, transparenta villkor och snabba utbetalningar. Dessutom hämtar Fedelta kreditunderlag från Creditsafe istället för UC (på borgensman).

Priset för lånet är individuellt och baseras på företagets ekonomiska förutsättningar. Istället för ränta har detta företagslån en fast månadskostnad, vilket gör det enklare att planera verksamhetens budget.

Nej, utöver ränta tillkommer inga andra avgifter för lånet (med undantag för förseningsavgifter vid utebliven betalning).

Låneansökan och låneavtal signerar du snabbt och säkert med BankID. Därmed kan du vara säker på att ingen annan kan teckna lån i företagets namn.

Ja, alla företagsformer kan ansöka om lån så länge de har en god ekonomi.

 • Senast uppdaterad: mars 25, 2021

  - Marknadsansvarig, redaktör

  Marcello är marknadsansvarig på Lånjakt.se och har goda kunskaper inom finansbranschen, främst inom aktiehandel och andra investeringar. Marcello ser även till att webbplatsen fungerar som den ska samt att all information är uppdaterad.

Jämförelse och betyg

Hur bra är Fedelta jämfört med konkurrenterna?

Kostnad

Fedelta tillämpar individuell prissättning på sina företagslån i form av en månadsavgift. Kostnaden baseras på företagets individuella ekonomi. Bortsett från månadsavgiften tillkommer inga övriga kostnader.

Beviljandegrad

Alla företagsformer är välkomna att söka finansiering hos Fedelta. Verksamheten bör ha en god ekonomi och en borgensman agerar säkerhet. Anmärkningar är inte ett hinder.

Kundservice

Fedelta erbjuder support 7 timmar om dagen mellan måndag till fredag. Kundtjänsten kan nås via mejl samt telefon. Du kan inte kontakta supporten under helgen.

Kundomdömen

I dagsläget har Fedelta inga kundomdömen hos Trustpilot som vi kan utgå efter.

Ansökningsprocess

Ansökan är kostnadsfri och inte bindande. Processen är helt digital och svar på din ansökan får du inom 24 timmar.

Slutbetyg

Detta är ett helhetsbetyg av långivarens tjänster.

Skriv en recension

Ge ditt betyg:*

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *