låna pengar snabbt och enkelt - bästa snabblån

Snabblån

Välj lånebelopp

Välj återbetalningstid

Dina krav på långivaren

Håll dig uppdaterad

Skriv in din e-postadress så hör vi av oss med råd och tips på lån som passar dig!

Sortera efter

Vilket lån passar mig bäst? Starta låneguiden!

Vad är ett snabblån?

Ett snabblån är ett mindre lån utan säkerhet med kort löptid. Räntan för lånet är densamma för alla kunder och du kan låna med direktutbetalning, utan UC samt på helgen. Lånet passar dig som behöver ett snabbt lån eller som har svårt att låna hos banken.

Jämför 39 st. snabblån eller läs mer om:

Snabblån utan UC Snbblån utan ränta
Snabblån:39 st.
Lånebelopp:1 000 - 100 000 kr
Ränta:14% - 35,90%

Låna pengar snabbt och enkelt nedan:

 • Lumify
  Belopp: 2 000 - 30 000kr
  Ränta 39.5 %
  Löptid: 1 mån - 1 år
  Använder ej UC Pengar samma dag
 • Meddelandelån
  Belopp: 2 000 - 30 000kr
  Ränta 39 %
  Löptid: 1 mån - 3 år
  Använder ej UC Pengar samma dag
 • Ferratum
  Belopp: 1 000 - 45 000kr
  Ränta 39.60 %
  Löptid: 1 mån - 1 år
  Använder ej UC Pengar samma dag Betalningsanm. OK Hög beviljandegrad
Visa mer  
Vilken långivare har jag störst chans att låna pengar hos? Starta låneguiden

Villkoren kontrollerades automatiskt 2021-10-17. Informationen kontrolleras regelbundet.

Hur fungerar snabblån?

SMS-lån har sitt ursprung i USA där de kallas för ”payday loans”. Detta eftersom de betalas tillbaka när lönen kom in på kontot. När lånen introducerades på den svenska marknaden var lånebeloppen mycket små, oftast bara några tusen kronor.

I takt med utvecklingen av det digitala samhället kunde konsumenter ansöka om dessa små och snabba lån via SMS. Därav namnet SMS-lån. Idag är begreppet ”snabblån” vanligare eftersom låneprocessen i första hand sker online, inte via SMS.

I denna guide har vi valt att använda oss av begreppen SMS-lån och snabblån för att definiera mindre blancolån med fast ränta för alla låntagare och lägre lånekrav.

Många av dagens snabblån klassas som högkostnadskrediter. En högkostnadskredit är ett lån vars effektiva ränta överstiger referensräntan med minst 30 procent. Referensränta är den räntssats som Riksbanken bestämmer en gång i halvåret.

Snabblån – 3 vanliga egenskaper

Lägre lånebelopp

Lånebeloppen för SMS-lån brukar ligga mellan 1 000 kronor och 25 000 kronor. Är du ute efter ett lån över 10 000 kronor är dock ett privatlån ett betydligt billigare alternativ än ett snabblån.

Kortare löptid

Den klassiska löptiden för snabblån är mellan 30 och 90 dagar, men du kan hitta lån med en amorteringstid på upp till 24 månader. Dock är löptiden alltid kortare än den för privatlån.

Högre kostnader

Det låga lånebeloppet och den korta löptiden räntan för SMS-lån betydligt högre än vid andra låneformer. Nyligen infördes emellertid ett räntetak som hindrar smslångivare att ta ut en årsränta över 39,5 procent

Fördelar med snabblån

Snabblån är en av de dyraste låneformerna på marknaden. Samtidigt finns det vissa fördelar med denna typ av lån. Nedan listar vi några av dem.

Förmånliga villkor

En av de främsta fördelarna med snabblån är de förmånliga lånevillkoren. Många snabblångivare erbjuder till exempel lån utan UC, vilket innebär att kreditupplysningen registreras hos ett annat kreditupplysningsföretag än UC. Detta kan öka dina chanser att få större lån hos banken i framtiden.

Värt att notera är att samtliga långivare – även de som erbjuder mindre snabblån – är skyldiga enligt lag att göra en kreditupplysning på potentiella kunder. Med hjälp av den kan de avgöra om kundens ekonomi klarar av ett lån.

Många långivare erbjuder dessutom snabblån med direktutbetalning. Detta innebär att kunder som använder samma bank som långivaren kan få sitt lån utbetalt samma dag – även under helgen.

Hög beviljandegrad

Snabblån generellt sett en högre beviljandegrad än privatlån. Detta har att göra med de låga lånebeloppen och den korta löptiden som tillsammans minskar risken med utlåningen. Därmed brukar snabblångivare ha lägre kriterium för beviljande av lån.

Fast anställning är sällan ett krav för snabblån, vilket det i princip alltid är för privatlån. Det viktigaste är att kunden har någon form av inkomst, till exempel från från A-kassa, studiemedel eller pension. I kreditbedömningen avgör långivaren om inkomsten är tillräcklig för det önskade lånebeloppet.

Betalningsanmärkningar brukar i regel inte vara ett hinder, så länge låntagaren saknar skulder hos Kronofogden eller inkasso. Även du som har många UC-förfrågningar har goda chanser att beviljas ett SMS-lån.

Förmånligt vid mindre lånebelopp

SMS-lån har en högre ränta, men kan ändå vara ett förmånligare alternativ för den som behöver låna ett mindre belopp, till exempel 1 000 kronor. Få privatlångivare erbjuder så små lån och många aktörer tar dessutom ut en uppläggningsavgift på några hundra kronor.

Du som behöver låna en så liten summa är förmodligen i behov av ett snabbt lån. Utbetalning av privatlån tar oftast mellan 1 – 2, men ansöker du om ett snabblån kan du ha pengarna samma dag. Dessutom behöver din ansökan inte registreras i ditt UC-register.

Vad kostar ett snabblån?

Dagens snabblån brukar generellt sett ha tre huvudsakliga kostnader:

 • Ränta
 • Uppläggningsavgift
 • Avi- eller administrationsavgift

Ränta

Räntan för ett snabblån är densamma för alla kunder, oavsett kreditbetyg. Därmed är dessa lån enklare att jämföra än lån som har en individuell ränta.

Under hösten 2018 infördes en ny lag för högkostnadskrediter innehållande ett räntetak. Taket ligger på 40 procent över den gällande referensräntan (minus 0,5 procent för 2019) och hindrar smslångivare från att sätta allt för höga räntor. Tidigare var det inte ovanligt att räntorna låg på flera hundra, ibland tusen, procent.

Det är på grund av räntetaket som snabblångivare valt att införa andra typer av avgifter, som till exempel start- och aviavgifter.

Bortsett från räntetaket finns även ett kostnadstak som hindrar lånet från att kosta mer än 100 procent av det ursprungliga lånebeloppet. Vid ett lån på exempelvis 5 000 kronor ska du aldrig behöva betala tillbaka mer än 10 000 kronor (inklusive ränta och avgifter).

Uppläggningsavgift

Uppläggningsavgiften kallas även för startavgift och är en engångsavgift som betalas i samband med att ett lån tecknas. Avgiften läggs på den första fakturan eller delas upp på samtliga fakturor.

Här är ett exempel:

Du väljer att låna 10 000 kronor i 12 månader. Uppläggningsavgiften är 495 kronor. Avgiften kan betalas i sin helhet i samband med din första faktura. Om uppläggningsavgiften delas upp över samtliga fakturor betalar du istället 41,25 kronor extra varje månad (495/12=41,25) utöver lånets övriga kostnader.

Avi- eller administrationsavgift

Aviavgift – eller administrationsavgift– är den avgift som tillkommer i samband med varje faktura för lånet. Även denna avgift är ett resultat av den nya lagen gällande högkostnadskrediter.

Avgiften brukar ligga mellan 10 och 45 kronor, oavsett om du väljer att betala lånet via en pappersfaktura eller e-faktura.

Så ansöker du om snabblån – 5 enkla steg

Processen för att ansöka om snabblån idag är helt digital. Nedan ska vi gå igenom hur det fungerar.

1. Jämför räntor och hitta ett passande lån

Det första du bör göra är att jämföra SMS-lån för att hitta ett så billigt alternativ som möjligt. Tänk på att inte bara utgå från den nominella räntan (årsräntan). Jämför istället effektiva räntor eftersom dessa inkluderar alla lånets kostnader.

Många tror att lånet med lägst ränta alltid är billigast – så är det inte.

Eftersom du kan göra avdrag för kostnadsräntor – inklusive de för SMS-lån – kan en hög ränta vara att föredra jämfört med höga kostnader. Kostnader, så som uppläggnings- och aviavgifter, ger dig ingen rätt till skattereduktion.

2. Identifiera dig

Nästa steg är att identifiera dig. Detta sker vanligtvis via Trustly eller via din internetbank. Du använder dig av ditt BankID, antingen på din mobil eller dator. Användandet av BankID garanterar att ingen annan kan söka lån i ditt namn.

3. Kreditupplysning

En kreditupplysning kommer att tas på dig. Kreditupplysningen ger långivaren information om din ekonomi och betalningsförmåga. Den ligger till grund för huruvida du får lån eller inte.

De allra flesta smslångivare använder sig av andra kreditupplysningsföretag än UC, till exempel Bisnode eller Creditsafe. Detta innebär att din ansökan kommer vara osynlig i UC:s register.

Genom att välja ett snabblån utan UC kan du behålla en god kreditvärdighet. På så sätt kan du öka dina chanser att få lån hos banken i framtiden.

4. Du får besked

Inom kort kommer du att få besked angående din låneansökan. Om du blir beviljad ett lån eller inte beror på din betalningsförmåga och din inkomst i förhållande till dina skulder. Långivaren får inte bevilja ett lån om de anser att återbetalningen kommer att belasta din ekonomi.

Om din ansökan blir godkänd kommer du att få ett låneerbjudande. I detta erbjudande finns information om lånebelopp, ränta, löptid och den totala månadskostnaden. Accepterar du erbjudandet signerar du med din e-legitimation.

5. Utbetalning av lån

När långivaren mottagit det signerade låneavtalet kommer de att godkänna en utbetalning. Oftast har du ditt SMS-lån på kontot samma dag eller senast följande arbetsdag.

Om långivaren erbjuder direktutbetalningar kan du få ditt lån inom en kvart. Då krävs det emellertid att du och långivaren använder er av samma bank. Du måste även ansöka inom långivarens öppettider.

Ett SMS-lån passar om du…

Har svårt att få lån hos banken

Snabblån har en högre beviljandegrad än privatlån, vilket beror på att lånebeloppen är mindre och löptiden kortare. Därmed brukar betalningsanmärkningar eller en lägre inkomst sällan vara ett hinder för att få lån.

Behöver låna en mindre summa pengar

Ett SMS-lån ett bra alternativ för den som behöver låna en mindre summa pengar under en kortare tid. Lånebeloppen för SMS-lån brukar nämligen starta mellan 500 och 1 000 kronor. För privatlån är det minsta lånebeloppet vanligtvis 10 000 kronor.

Är i behov av ett snabbt lån

SMS-lån kan betalas ut inom bara några minuter, både på kvällar och helger. Därför är detta lån att föredra om du är i akut behov av ett extra tillskott i kassan. Låna dock aldrig pengar om du tvivlar på din förmåga att betala tillbaka skulden i tid.

Undvik SMS-lån om du…

Har en en skakig ekonomi

SMS-lån är smidiga, men dyra. Innan du ansöker bör du alltid se till att du har råd att betala tillbaka lånet i tid. Om du slarvar med betalningen kan du behöva betala dyra påminnelseavgifter och dröjsmålsränta.

OBS! Använd aldrig snabblån för att betala andra skulder. Om du har många dyra lån och krediter rekommenderar vi att du samlar dessa med ett billigare privatlån.

Har möjlighet att få billigare lån

Ett SMS-lån kan vara ett alternativ för den som har svårt att få större lån. Om du däremot har en god kreditvärdighet är ett privatlån alltid att föredra. Räntan för privatlån är lägre, vilket kommer resultera i ett betydligt billigare lån.

Snabblån med direktutbetalning (inom 15 minuter)

Många snabblångivare erbjuder lån med direktutbetalning till flera svenska storbanker. Detta innebär att du kan få pengarna omedelbart när långivaren tagit emot det signerade låneavtalet.

För att direktutbetalning ska vara möjligt krävs dock följande.

✓ Du och långivaren använder samma bank

Direktutbetalningar är enbart möjliga inom samma bank. Därför är det viktigt att du som vill låna pengar snabbt kontrollerar att du har ett konto i samma bank som långivaren.

Majoriteten av dagens långivare som erbjuder direktutbetalningar har konton i flera av Sveriges största banker. Därmed är det inte svårt att hitta en långivare som erbjuder SMS-lån direkt till just din bank.

Har du ett konto i en mindre nischbank kan du ändå få lånet samma dag. Då krävs det dock att du ansöker tidigt på dagen.

✓ Ansökan sker under långivarens öppettider

För att kunna få ditt lån direkt måste du ansöka inom långivarens öppettider. Du bör även ansöka med god marginal till stängning. På så sätt kan du vara säker på att långivaren hinner behandla din låneansökan och betala ut ditt lån.

Skickar du in din ansökan efter stängning kommer den att behandlas tidigt följande arbetsdag. Då har du oftast ditt lån på kontot under förmiddagen.

Kan jag få SMS-lån på helgen?

Ja, det kan du. Det finns faktiskt ett flertal långivare som erbjuder SMS-lån på helgen och även på kvällar.

Även här krävs att du har ett konto i samma bank som långivaren, precis som vid direktutbetalning. Detta beror på att transaktioner mellan olika banker enbart kan handläggas under arbetstid (banker har inte öppet under helgen).

Värt att känna till är att smslångivarnas öppettider under helgen oftast är kortare än under vardagar. Kontrollera därför kontorets öppettider extra noggrant innan du ansöker om SMS-lån på helgen.

Snabblån utan UC – vad gäller?

Många smslångivare marknadsför sina snabblån som ”utan UC”. Detta innebär att den obligatoriska kreditupplysningen inte registreras hos UC (Upplysningscentralen). Den kommer därmed inte att vara synlig för banker och andra företag som gör en upplysning på dig.

Detta innebär inte att du får ett lån utan kreditupplysning som många tror. Istället registreras upplysningen hos andra kreditupplysningsföretag, så som Bisnode eller Creditsafe. Den kommer dock enbart att vara synlig i deras register, inte i UC:s.

Det finns många fördelar med att låna pengar utan UC, framför allt när det gäller snabblån. Personer med många UC-förfrågningar kan nämligen få ett sämre kreditbetyg. Detta beror på att banken ser många förfrågningar – särskilt från smslångivare – som ett varningstecken.

Genom att låna pengar utan UC kan du behålla en god kreditvärdighet. På så sätt kan du öka dina chanser att få lån med bättre villkor i framtiden.

TIPS! Bocka i rutan ”lån utan UC” under ”Specifika villkor” i jämförelseverktyget längst upp på sidan. Då kommer enbart SMS-lån från långivare som använder andra upplysningsföretag än UC.

Krav vid snabblån

För att få ett SMS-lån behöver du uppfylla vissa grundläggande krav. Här kommer några av de vanligaste.

✓ Åldersgräns

En åldersgräns på 18 år är standard för många långivare. Samtidigt finns det aktörer som har en högre åldersgräns än så, i vissa fall upp till 23 år.

✓ Registrerad på svensk adress

För att kunna ansöka om SMS-lån kräver långivarna ofta att du måste registrerad på en adress i Sverige. Vissa kan även kräva att du varit det under en viss tid, till exempel tre år.

✓ Ha en inkomst

Någon form av inkomst är alltid ett måste för att få lån. Många smslångivare gör en individuell bedömning av din inkomst i förhållande till dina skulder.

✓ Skuldfri hos Kronofogden

Skulder hos Kronofogden eller inkasso accepteras aldrig, oavsett lånebelopp.

Kan jag ta ett snabblån utan inkomst?

En inkomst är alltid ett måste för att den som vill ansöka om ett snabblån. Däremot är inkomstkraven hos smslångivare ganska låga. Fast anställning är sällan ett måste, utan inkomst från a-kassa, pension eller studiemedel kan räcka.

Istället för att ha specifika inkomstkrav väljer många långivare att göra individuella inkomstbedömningar. Här tar man hänsyn till inkomstkällor såväl som utgifter för att avgöra om din ekonomi klarar av ett lån.

Att inkomstkraven är lägre för SMS-lån än för andra lån beror på den relativt låga utlåningsrisken. Eftersom lånebeloppet är litet och amorteringstiden kort krävs sällan en stabil inkomst för att låntagaren kunna återbetala lånet i tid.

OBS! Avstå från SMS-lån om du riskerar att drabbas av betalningssvårigheter. Snabblån blir extra dyra om man inte sköter återbetalningen.

Snabblån med betalningsanmärkning

Betalningsanmärkningar brukar sällan vara att hinder vid snabblån. Även detta har att göra med den låga risken för utlåningen. Många gånger väger låntagarens inkomst tyngre än eventuella anmärkningar.

Ett snabblån kan emellertid vara ett bra alternativ för den som har anmärkningar i sitt register. Detta eftersom alla låntagare får samma ränta, oavsett kreditbetyg.

Har man anmärkningar kan det vara svårt att få större lån hos banken. Dock rekommenderar vi ändå att du som har en anmärkning först vänder dig till en aktör inom privatlån som accepterar anmärkningar. Jämför den ränta du blir erbjuden med kostnaden för ett SMS-lån med betalningsanmärkning innebär.

Så hittar du bästa snabblån – 5 tips

1. Utgå från den effektiva räntan

När du jämför SMS-lån bör du alltid utgå ifrån den effektiva räntan. Att jämföra nominella räntor – alltså enbart räntan för lånet – kan nämligen vara missvisande. Detta eftersom både uppläggningsavgifter och aviavgifter kan tillkomma, vilket snabbt gör lånet dyrare.

Låt oss ge dig ett exempel:

Du lånar 10 000 kronor i 12 månader med en nominella ränta på 39 procent (3,25 procent i månadsränta). Om du bara utgår ifrån räntan kommer lånet att kosta dig 3 900 kronor. Bortsett från detta tillkommer dock en startavgift på 395 kronor samt en aviavgift på 25 kr/månad. Avgifterna för lånet är 695 kronor, vilket höjer lånets totalkostnad till 4 595 kronor.

Den effektiva räntan tar hänsyn till alla lånekostnader, inte bara räntan. Jämför därför effektiva räntor för att hitta ett så billigt lån som möjligt.

2. Räkna med ränteavdraget

Även om lånet med lägst effektiva ränta i teorin ger dig det billigaste lånet finns det ytterligare en faktor att ta hänsyn till – ränteavdraget.

Ränteavdraget ger dig en skattereducering på 30 procent av dina totala kostnadsräntor. Du kan alltså göra avdrag för de räntor du betalat i din årliga deklaration. Denna reducering gäller dock inte för kostnader i samband med lånet, utan enbart ränta.

Därmed kan ett lån med högre ränta i längden bli billigare än ett lån med höga avgifter.

3. Betala tillbaka i tid

Genom att betala tillbaka lånet i tid slipper du betala dyra påminnelse- och straffavgifter. Om du drabbas av betalningssvårigheter under den ordinarie löptiden kan du i vissa fall förlänga SMS-lånet.

Ha dock i åtanke att förlängningen medför extra avgifter och att det kan bli dyrt att förläna lån upprepade gånger.

4. Lån med UC kan bli billigare

Lån utan UC är förmånliga av många anledningar, men det kan även finnas fördelar med lån med UC. Faktum är att långivare som inte använder sig av UC ofta tenderar att ha högre räntor än de som samarbetar med UC.

5. Låna räntefritt

Ett räntefritt lån är långivarnas form av välkomsterbjudande. Här bjuder långivaren på räntan så länge kunden betalar tillbaka sin utestående skuld inom en viss tid. Ett sådant lån är naturligtvis det billigaste alternativet av dem alla och bör utnyttjas om möjlighet finns.

Snabblån utan ränta

Ett snabblån utan ränta är det billigaste lånet du kan ansöka om. Precis som namnet antyder slipper du betala ränta för lånet – dock under vissa villkor.

Först det första måste du vara ny kund hos långivaren. Räntefria lån fungerar nämligen som ett välkomsterbjudande och kan därmed inte erbjudas till befintliga kunder. För det andra är lånet enbart räntefritt under en viss period. Betalar du inte tillbaka lånet inom denna period tillkommer ränta precis som vanligt.

Vissa långivare erbjuder kostnadsfria lån – det vill säga utan både ränta och avgifter. Andra långivare bjuder på räntan, men har kvar uppläggningsavgiften.

Vad ska jag tänka på innan jag lånar utan ränta?

 • Jämför räntefria noggrant och läs igenom lånevillkoren. Se över om lånet är helt gratis eller om det tillkommer andra avgifter.
 • Betala tillbaka i tid. Om du inte gör det tillkommer en hög dröjsmålsränta som kommer göra lånet dyrare än planerat.
 • Låna inte pengar om du återbetalningen kommer att belasta din ekonomi, oavsett om lånet är ”gratis”.

Finns det risker med SMS-lån?

Med lån kommer alltid en viss risk, vare sig det gäller SMS-lån eller andra låneformer. Nedan ska vi titta närmare på några av de främsta riskerna med snabblån.

Betalningssvårigheter

SMS-lån är ett dyrt lån, vilket beror på de små lånebeloppen och den korta löptiden. Om långivaren skulle sänka sina priser skulle de inte tjäna på utlåningen. Trots att räntetaket hindrar räntan från att skjuta i höjden klassas SMS-lån fortfarande som högkostnadskrediter.

Om du drabbas av betalningssvårigheter som gör det svårt att återbetala lånet i tid kommer du att behöva betala både påminnelseavgifter och dröjsmålsränta. Detta kommer göra din lån betydligt dyrare.

Lyckas du inte ordna upp din ekonomi eller få en avbetalningsplan kan skulderna hamna hos inkasso och i värsta fall hos Kronofogden. Ansök därför aldrig om ett snabblån om du inte är säker på att du kan sköta återbetalningen.

Lockande att låna till impulsköp

SMS-lånens lättillgänglighet gör att många lockas av att använda dem för att finansiera impulsköp. Många smslångivare erbjuder dessutom SMS-lån direkt, både på helger och kvällar, vilket inte gör saken bättre.

OBS! Det är aldrig en bra idé att låna pengar till impulsköp eller för att betala räkningar. Fundera noggrant över huruvida ett lån kommer göra med skada än nytta vad gäller din ekonomi. Glöm inte att du alltid har 14 dagars ångerrätt, även på lån.

Låga krav

Ett SMS-lån kan vara ett bra alternativ för den som har svårt att få lån hos banken, på grund av till exempel anmärkningar eller oregelbunden inkomst. Dock kan de låga kraven många gånger göra att låntagare beviljas lån deras ekonomi egentligen inte klarar av.

Innehållet i den kreditupplysningen som registreras baseras på den senast deklarerade inkomsten, alltså den från föregående år. Därmed kan låntagarens ekonomi förändrats betydligt utan att detta syns i upplysningen.

För din egen skull bör du aldrig låna mer pengar än vad din ekonomi klarar av. I slutändan är det bara du som förlorar på att låna pengar utan att kunna betala tillbaka dem.

Vanliga frågor och svar

Du hittar bästa snabblånet enklast genom att jämföra räntorna bland långivarna samt kolla kundbetygen. Lånjakt.se har utsett Ferratum till bästa snabblån 2021.

Den höga räntan beror på den korta utlåningsperioden och de låga lånebeloppen. Hade räntan varit lägre hade långivarna inte tjänat på affären.

Att räntan är högre beror delvis även på de låga lånekraven. SMS-lån riktar sig ofta till kunder med skakig ekonomi, vilket ökar risken med utlåningen.

SMS-lån är lika säkra som andra typer av lån. Dock finns det såklart risker och när det gäller denna låneform anses kostnaderna vara den största. Om du inte betalar tillbaka i tid på grund av betalningssvårigheter kommer du att behöva betala dyra straffavgifter.

Om du behöver låna mindre än 5 000 kronor är SMS-lån oftast ditt enda val. Privatlån är att rekommendera om du behöver låna 10 000 kronor eller mer eftersom de är billigare.

När du ansöker om ett snabblån får du en klumpsumma som du betalar av under en bestämd löptid. En kontokredit ger dig ett kreditutrymme som du får nyttja som du själv vill. Löptiden är flexibel och varje gång du betalar av din skuld fylls ditt kreditutrymme på.

Ja, det finns ett flertal långivare som handlägger och beviljar låneansökningar även på helgen. Det som krävs för att få lån på helgen är att du och långivaren använder er av samma bank. Har ni olika banker får du pengarna först följande arbetsdag.

Ja, enligt Konsumentkreditlagen har du alltid 14 dagars ångerrätt på SMS-lån ifrån det att du fått ta del av alla avtal. Om du väljer att ångra avtalet inom denna tid betalar du tillbaka det ursprungliga lånebeloppet, utan ränta.

Ett snabblån passar dig som behöver låna en mindre summa pengar under en kortare period. Låneformen är även ett bra alternativ om du behöver låna pengar direkt eller för dig som har svårt att få lån hos banken.

Ja, det kan du. Det finns många långivare som samarbetar med Bisnode eller Creditsafe istället för UC. Genom att låna utan UC kan du behålla ett bra kreditbetyg, vilket kan öka dina chanser att få lån i framtiden.

SMS-lån och snabblån är samma sak. Begreppet SMS-lån var vanligare förr när man främst ansökte om lån via SMS. Idag är begreppet snabblån vanligare.

Att förlänga ett SMS-lån innebär att du förlänger förfallodatumet på din faktura mot en avgift. Vissa långivare erbjuder förlängning av lån, men inte alla. Du brukar dessutom enbart kunna förlänga lånet ett visst antal gånger.

Inkomstkraven skiljer sig mellan olika långivare, men fast anställning är sällan ett krav. Oftast räcker det med någon form av inkomst, till exempel från pension eller a-kassa.

Det finns långivare som erbjuder lån utan ränta till nya kunder. När du tar ett sådant lån slipper du betala ränta om du återbetalar skulden inom en viss tidsram. I vissa fall slipper du även att betala övriga avgifter.

Ja, betalningsanmärkningar är sällan ett hinder för att få ett snabblån. Det viktigaste är att du har någon form av inkomst som långivaren anser vara tillräcklig för att klara återbetalningen av lånet.

Långivarnas räntor 2021:

Nedan kan du se en överblick av lägsta och högsta räntorna hos långivarna som erbjuder snabblån. Klicka på de olika långivarna om du vill läsa mer om dem och deras lånevillkor.

Relaterade artiklar

 • Senast uppdaterad: oktober 3, 2021

  - Marknadsansvarig, redaktör

  Marcello är marknadsansvarig på Lånjakt.se och har goda kunskaper inom finansbranschen, främst inom aktiehandel och andra investeringar. Marcello ser även till att webbplatsen fungerar som den ska samt att all information är uppdaterad.