Arcadia Finans

Arcadia finans Till ansökan
Arcadia finans
Belopp:25 000 - 600 000 kr
Ränta:2.95 - 29.5 %
Löptid: 1 - 18 år
Anslutna långivare:31
Ålderskrav:18 år eller äldre
Utan UC:Nej
Ansök med BankID:Ja
B. anmärkningar:Accepteras (av 9 anslutna långivare)
Inkomstkrav:8 333 kr/mån
Direktutbetalning:Nej
Utbetalningstid:2-3 bankdagar
Till ansökan
Betalningsanm. OK 31 anslutna långivare

Uppgifterna kontrollerades och uppdaterades den 2022-01-27

Validerad av Alexandra Eriksson Alexandra Eriksson

Fördelar

 • Få upp till 31 låneförslag med bara en UC
 • 9 långivare accepterar betalningsanmärkningar
 • Lånet kräver ingen säkerhet

Nackdelar

 • Innehållsfattig hemsida
 • Vissa konkurrenter samarbetar med fler långivare

Vilka är Arcadia Finans?

Arcadia Finans är en finsk låneförmedlare med huvudkontor i Helsingfors. Bolaget hjälper kunder att hitta det bästa privatlånet utan säkerhet till den lägsta räntan. Med bara en ansökan och en UC kan du få låneerbjudanden från fler än 30 olika långivare. På så sätt blir det enklare att hitta ett prisvärt lån.

Arcadia Finans marknadsför tjänster från Freedom Finance Kreditservice AB. Freedom Finance är en väletablerad aktör inom låneförmedling som varit aktiv på finansmarknaden i Sverige, Norge, Finland och Tyskland sedan år 1999. Med andra ord kan du känna dig helt trygg i händerna på denna låneförmedlare.

Lånevillkor

Hos Arcadia Finans kan du ansöka om privatlån mellan 5 000 och 600 000 kronor med en återbetalningstid på upp till 20 år. Eftersom lånet inte kräver någon säkerhet kan du använda pengarna för att exempelvis köpa ny bil, betala en semester eller renovera i hemmet.

Genom att göra din ansökan tillgänglig för flera olika långivare och banker ökar du chanserna att hitta ett förmånligt lån. Arcadia Finans samarbetar i dagsläget med 31 olika aktörer på den svenska lånemarknaden, men trots det  registreras bara en kreditupplysning i samband med din ansökan.

Vid ansökningstillfället kan du även teckna ett låneskydd. Skyddet ersätter lånets avbetalningar under en viss tidsperiod om du drabbas av betalningssvårigheter på grund av exempelvis sjukdom eller arbetslöshet.

Du som väljer att låna hos Arcadia Finans har möjlighet att betala av din skuld i snabbare takt utan kostnad. Naturligtvis kan du även lösa hela skulden på en gång om du har möjlighet.

Ränta och avgifter

Räntan hos Arcadia Finans beräknas individuellt efter kundens betalningsförmåga. För närvarande ligger den nominella räntan på mellan 2,95 och 29,90 procent. Har du en god kreditvärdighet kommer du att bli erbjuden en lägre ränta och tvärtom.

Vissa långivare som är anslutna till förmedlingstjänsten kan ta ut andra avgifter utöver räntan, till exempel uppläggningsavgift och aviavgift. Om så är fallet kommer du att få information om detta i dina låneförslag. Tänk på att alltid jämföra lånens effektiva ränta för att få en korrekt uppfattning om lånekostnaden.

Observera att den uträkning du ser i exemplet på låneförmedlarens hemsida använder enbart ett ränteexempel. Det är alltså inte den ränta som just du kommer att få – din ränta kan bli både högre och lägre.

Vart registreras kreditupplysningen?

När du skickar in din ansökan till Arcadia Finans tar företaget en kreditupplysning på dig hos UC. Den kommer sedan att bli tillgänglig för de 31 långivare som är anslutna till tjänsten. Med andra ord kan du få svar från 31 banker med bara en (1) kreditförfrågan.

En kreditupplysning är obligatorisk i samband med alla lån. Med hjälp av den kan långivarna nämligen avgöra om kundens ekonomi är i ett nog gott skick för att kunna klara av ett lån. Underlaget ligger även till grund för vilken ränta lånet ska ha.

Krav för att ansöka

För att kunna ansöka om privatlån hos Arcadia Finans måste du uppfylla vissa krav. Du måste till exempel:

 • Vara minst 18 år (vissa samarbetspartners har dock 20 år som lägsta ålder).
 • Ha en bruttolön på minst 100 000 kronor per år.
 • Vara folkbokförd i Sverige.
 • Sakna skulder hos Kronofogden.

Det går att ansöka med betalningsanmärkningar, dock kommer anmärkningar innebära en högre ränta och i vissa fall ett lägre lånebelopp. Dessutom får kunder med anmärkningar räkna med att få färre låneförslag.

Så ansöker du om lån hos Arcadia Finans

Det är enkelt att ansöka om lån hos Arcadia Finans. Du behöver bara:

 1. Anpassa reglaget på låneförmedlarens hemsida för att välja önskat lånebelopp och löptid.
 2. Redan nu kan du se hur hög din ungefärliga månadskostnad kommer att bli. Tänk dock på att exemplet använder en genomsnittlig ränta i beräkningen.
 3. Fyll i dina kontaktuppgifter och skriv under din ansökan med BankID.
 4. När Arcadia Finans mottagit din ansökan registrerar de en kreditupplysning hos UC.
 5. Om allt ser bra ut kommer den att bli tillgänglig för alla långivare som är kopplade till Arcadia Finans.
 6. Inom bara någon timme kan du få dina första låneerbjudanden.
 7. Skriv under skuldebrevet för det lån som passar dig bäst eller tacka nej till alla erbjudanden. Detta eftersom din ansökan inte är bindande.

Kundservice

Om du har frågor och vill kontakta Arcadia Finans kan du göra detta via e-post eller telefon. Vi kunde emellertid inte hitta några öppettider, men vi antar att de är samma som hos Freedom Finance – det vill säga dygnet runt, alla dagar i veckan.

Säkerhet

Som vi nämnde tidigare förmedlar Arcadia Finans tjänster från Freedom Finance Kreditservice AB – en seriöst och väletablerat kreditföretag som varit med i gemet sedan år 1999. Finansinspektionen har gett företaget tillstånd att bedriva konsumentkreditförmedling.

All information som lämnas vid ansökningsprocessen skyddas av GDPR (EU:s dataskyddsförordning). Därmed kan du känna dig trygg i vetskapen om att den inte sprids vidare till tredje part. Informationen sparas så länge du är kund hos Arcadia Finans.

Signering av dokument sker med kundens personliga BankID, vilket gör det svårare för obehöriga att ta lån i ditt namn.

Sammanfattning

Arcadia Finans hjälper kunder att hitta det förmånligaste privatlånet upp till 600 000 kronor. Lånet kräver dessutom ingen säkerhet, vilket betyder att du kan använda pengarna för att samla lån och krediter, köpa bil eller bekosta renoveringen.

Räntan sätts individuellt av de anslutna långivarna och ligger mellan 2,95–29,90 procent. Utöver ränta kan andra avgifter tillkomma, beroende på vilken långivare du ansöker hos.

Fördelen med Arcadia Finans är att de samarbetar med Freedom Finance som är en av Sveriges främsta låneförmedlare. Detta innebär att du kan få flera än 30 låneförslag med bara en kreditupplysning hos UC. Ytterligare en fördel är att även du med betalningsanmärkningar kan ansöka, så länge du har en ordnad ekonomi.

Värt att nämna är dock att det inte finns någon större fördel med att ansöka hos Arcadia Finans istället för hos Freedom Finance. Dessutom finns det låneförmedlare som samarbetar med fler långivare och banker, till exempel Advisa.

Skärmdump Arcardia finans

Öppettider

 • Måndag:
 • 23:59 – 00:00
 • Tisdag:
 • 23:59 – 00:00
 • Onsdag:
 • 23:59 – 00:00
 • Torsdag:
 • 23:59 – 00:00
 • Fredag:
 • 23:59 – 00:00
 • Lördag:
 • 23:59 – 00:00
 • Söndag:
 • 23:59 – 00:00

Företagsinformation

 • Företagsnamn:
 • Freedom Finance Kreditservice AB
 • Org.nummer:
 • 556647-0737
 • Adress:
 • Polisgatan 4
 • Stad:
 • 262 21 Ängelholm
 • Telefon:
 • 010 551 72 44
 • E-post:
 • [email protected]

Liknande lån

 • Klara lån
  Belopp: 150 000 kr
  Ränta 2.99%
 • Freedomfinance
  Belopp: 600 000 kr
  Ränta 2.95%
 • lånekoll
  Belopp: 600 000 kr
  Ränta 2.90%
 • lendo
  Belopp: 600 000 kr
  Ränta 2.95%

Vanliga frågor

Hos Arcadia Finans kan du ansöka om privatlån mellan 5 000 – 600 000 kronor. Amorteringstiden för lånen ligger 1 – 20 år.

Ja, trots att du kan få fler än 30 låneförslag registreras bara en UC-förfrågan.

Räntan för lånet är individuell och bestäms av varje ansluten långivare efter en sedvanlig kreditupplysning.

Årsräntan ligger i dagsläget mellan 2,95 – 29,90 procent. Ytterligare avgifter kan tillkomma hos vissa långivare.

Nej, lånet kräver ingen säkerhet. Det enda som avgör om du får lån samt vilken ränta du blir erbjuden är din kreditvärdighet.

Du måste vara minst 18 år, ha en årsinkomst på minst 100 000 kronor och sakna skulder hos Kronofogden.

Arcadia Finans förmedlar Freedom Finances tjänster och samarbetar i dagsläget med 31 olika långivare.

 • Senast uppdaterad: januari 20, 2022

  -

  Alexandra har jobbat som skribent i över fyra år och har god kännedom om den svenska lånemarknaden samt ett brinnande intresse för ekonomi. Hon skriver även artiklar för en rad andra sajter med inriktning på bland annat entreprenörskap och företagande.

Jämförelse och betyg

Hur bra är Arcadia Finans jämfört med konkurrenterna?

Kostnad

Arcadia Finans erbjuder en årsränta mellan 2,95 –29,90%. Kostnadsexempel: Ett lån på 180 000 kr med en löptid på 10 år och en effektiv ränta på 6,86% ger en månadskostnad på 2 058 kr. Totalt att återbetala: 246 915 kr.

Beviljandegrad

Arcadia Finans har relativt låga krav. Du behöver vara minst 18 år och tjäna 100 000 kronor/år. Av de långivare som är anslutna till tjänsten accepterar 9 stycken betalningsanmärkningar.

Kundservice

Du kan nå Arcadia Finans support alla dagar i veckan, dygnet runt, via mejl eller telefon. Hemsidan kunde dock innehållit lite mer information än vad den gör i dagsläget.

Kundomdömen

Arcadia Finans saknar kundrecensioner att utgå ifrån. Dock förmedlar de tjänster från Freedom Finance, som har fått höga betyg på Trustpilot - 9,2 av 10.

Ansökningsprocess

Ansökningsprocessen hos Arcadia Finans är digital och tar inte mer än några minuter. Dina första svar får du vanligtvis samma dag och låneavtalet signerar du enkelt med BankID.

Slutbetyg

Detta är ett helhetsbetyg av långivarens tjänster.

Kundrecensioner

4 Omdömen. Medel (3,8)

juni 30, 2020    Av Kristina

Väldigt nöjd....

Är väldigt nöjd med kundservicen, fick snabbt svar på mina frågor och funderingar.

maj 21, 2020    Av Veiko

Klart godkänt

Arkadia får klart godkänt, känns som ett bra företag. Jag har inget att klaga på.

februari 23, 2020    Av helt ok...

Helt ok..Inte riktgt vad jag hade väntant mig.

februari 18, 2020    Av Andreas Karlsson

Snabba med att svara måste jag ju säga! Men kände inte för att låna just då, kanke vänder mig till dem senare.

Visa mer

Skriv en recension

Ge ditt betyg:*

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *