Jämför utvalda långivare

Nedan du kan jämföra långivarnas lånevillkor och kundbetyg. Du kan scrolla i sidled för att se alla lån.
smspengar Till ansökan Mobillån Till ansökan Viaconto Till ansökan Ferratum Till ansökan saldo Till ansökan Tryggkredit Till ansökan GF Money Till ansökan Snabbfinans Till ansökan Kundfinans Till ansökan
Långivare:SmspengarMobillånViaContoFerratumSaldoTryggkreditGF MoneySnabbfinansKundfinans
Belopp:1 000 - 30 000kr1 000 - 60 000kr1 000 - 20 000kr1 000 - 45 000kr1 000 - 20 000kr1 000 - 60 000kr1 000 - 30 000kr1 000 - 60 000kr1 000 - 30 000kr
Ränta:39.8 %39 %39.5 %39.60 %39.5 %24.97 %39.8 %39 %39.8 %
Anslutna långivare:---------
Ansök med BankID:JaJaJaJaJaJaJaJaJa
Betyg på Trustpilot: Trustpilot 9.4 av 10 - Trustpilot 8.6 av 10 Trustpilot 9.6 av 10 Trustpilot 9 av 10 - - - Trustpilot 9.6 av 10
Direktutbetalning:JaJaJaJaJaJaJaJaJa

Är du SEB-kund och är i behov av ett lån? Då bör du vända dig till en långivare som erbjuder direktutbetalningar till SEB. På så sätt kan du nämligen få lånet på kontot kort efter att din ansökan blivit godkänd.

I den här artikeln går vi igenom villkoren för att kunna få pengarna in på ditt konto snarast möjligt. Vi tittar även på vilka bryttider du behöver förhålla dig till samt hur statistiken för lån med utbetalning till SEB.

seb direktutbetalning

Fakta om SEB

SEB (Skandinaviska Enskilda Banken) är väletablerad som bank och har idag över fyra miljoner kunder som utgörs av både privata kunder och företag. Detta gör SEB till en av Sveriges största banker med ett brett utbud av banktjänster, från lån och sparande till försäkring och private banking.

Banken, som kan betraktas som en nordeuropeisk finanskoncern, grundades så tidigt som 1972 och har sitt huvudkontor i Stockholm. Representationskontor och filialer hittas dock spridda över hela världen.

Eftersom SEB är en tung spelare på den finansiella marknaden är det relativt många långivare som erbjuder direktutbetalningar till bankens kunder. Nedan ska vi titta närmare på hur statistiken för dessa kreditinstitut ser ut.

Max. lånebelopp:60 000 kr
Min. lånebelopp:1 000 kr
Genomsnittlig eff. ränta:35,39%
Startavgift (min/max):0 – 695 kr
Aviavgift (min/max):0 – 60 kr

Kunder med konton i SEB har vissa fördelar när det gäller lån med utbetalning direkt. Först och främst erbjuder långivare med direktutbetalning till SEB betydligt lägre ränta.

Den genomsnittliga effektiva räntan för dessa lån är 35,59 procent, medan genomsnittsräntan för lån med utbetalning till exempelvis Nordea ligger på cirka 44,28%.

Bryttider hos SEB

För att veta när du som låntagare får in ditt lånebelopp på bankkontot är det bra att hålla koll på bankernas bryttider. När pengarna kommer fram beror nämligen på när din låneansökan blir godkänd och en överföring kan initieras.

Bryttiderna skiftar en hel del hos de olika storbankerna och kan vara bra att hålla koll på om du behöver göra en brådskande transaktion eller inväntar en betalning. För SEB gäller följande bryttider:

Låneansökan godkännsDu har pengarna
Vardag före kl. 06:00Samma dag senast kl. 09:30
Vardag före kl. 09:00Samma dag senast kl.12:30
Vardag före kl. 11:00Samma dag senast kl.15:05
Vardag före kl. 13:45 (Internetbanken 13:35)Samma dag senast kl.17:20
Vardag efter kl. 13:45, en lördag eller en helgdagNästa vardag senast kl. 09:30

Tänk på att dessa bryttider inte gäller för interna transaktioner mellan SEB-konton. Överföringar inom samma bank sker alltid omedelbart.

Vilka krav har SEB gällande direktutbetalning?

SEB-kunder i behov av ett snabblån kommer att behöva uppfylla vissa grundläggande villkor för att en direktutbetalning ska vara möjlig. Nedan ska vi gå igenom tre av de främsta.

  • Konto i SEB. Du måste ha ett personligt bankkonto, ett så kallat privatkonto, i SEB dit pengarna kan betalas ut.
  • Signera med e-legitimation. För att kunna få pengarna snabbt måste du kunna signera din låneansökan elektroniskt med BankID. Ett BankID beställer du enkelt i SEB:s internetbank. Applikationen är kostnadsfri att använda.
  • Ansök under öppettiderna. För att få direktutbetalning till SEB behöver du låna under bankens och långivarens öppettider. Detta för att de ska kunna behandla din ansökan i god tid och betala ut lånet innan stängning.

Det finns långivare som erbjuder utbetalning via tjänster som Trustly och Zimpler. Dessa tjänster gör att pengarna kan betalas ut även under obemannade tider då själva behandlingsprocessen är automatisk.

Direktutbetalning trots betalningsanmärkning

Av de långivare som erbjuder direktutbetalning till SEB accepterar mer än hälften betalningsanmärkningar. Istället för att bedöma dina ekonomiska förutsättningar baserat på tidigare anmärkningar utgår alltså majoriteten ifrån din nuvarande situation.

Visste du att? Om du inte haft möjlighet att betala en räkning i tid och den till slut hamnat hos Kronofogden riskerar du att få en betalningsanmärkning. Anmärkningen sätts av kreditupplysningsföretagen och finns kvar i registret i tre års tid.

Även om många långivare har överseende med betalningsanmärkningar kan det finnas krav på att anmärkningarna inte får vara för färska. I vissa fall kan det till exempel behöva ha gått ett halvår eller ett år innan du ses som en likvärdig och pålitlig låntagare.

Därtill kan det finnas krav på att visa upp en god betalningsförmåga för att väga upp för eventuella betalningsanmärkningar, exempelvis god inkomst.

Summering

Även om det är något färre långivare som erbjuder direktutbetalningar till SEB är chanserna goda för dig som SEB-kund att hitta ett passande lån. Dessutom är räntan bland dessa långivare lägre jämfört med de som erbjuder snabba utbetalningar till andra storbanker. Innan du tar ett lån, undersök alltid möjligheterna att lösa den ekonomiska situationen på annat sätt. Kanske finns det personer i din närhet som kan hjälpa dig? Snabblån blir ofta kostsamma och kan försätta dig i en skuldsituation som kan vara svår att ta sig ur längre fram.

Vi hjälper våra kunder att hitta sms lån med direkt utbetalning till SEB

4,7 av 5 baserat på 21 omdömen

  • Senast uppdaterad: januari 22, 2024

    - Marknadsansvarig, redaktör

    Avatar für Marcello Rongione

    Marcello är marknadsansvarig på Lånjakt.se och har goda kunskaper inom finansbranschen, främst inom aktiehandel och andra investeringar. Marcello ser även till att webbplatsen fungerar som den ska samt att all information är uppdaterad.