Jämför utvalda samlingslån

I tabellen nedan kan du jämföra långivarnas lånevillkor och kundbetyg. Du kan scrolla i sidled för att se alla samlingslån.
sambla logotyp Till ansökan Advisa logga Till ansökan nstart logo Till ansökan Zmarta Till ansökan Enklare Till ansökan lendo Till ansökan direkto Till ansökan Likvidum Till ansökan Freedomfinance Till ansökan
Långivare:SamblaAdvisaNstartZmartaEnklareLendoDirektoLikvidumFreedom Finance
Belopp:5 000 - 600 000kr5 000 - 600 000kr20 000 - 500 000kr5 000 - 600 000kr5 000 - 600 000kr10 000 - 600 000kr10 000 - 500 000kr10 000 - 600 000kr5 000 - 600 000kr
Ränta:3.06 - 29.99 %3.06 - 29.99 %9.95 - 21.95 %2.95 - 27 %2.95 - 29.5 %2.95 - 29.95 %2.95 - 29 %2.95 - 29.95 %2.95 - 29.90 %
Anslutna långivare:4040-383540212235
Ansök med BankID:JaJaJaJaJaJaJaJaJa
Betyg på Trustpilot: Trustpilot 9.6 av 10 Trustpilot 9.6 av 10 Trustpilot 9.2 av 10 Trustpilot 9.2 av 10 Trustpilot 9.6 av 10 Trustpilot 9.4 av 10 Trustpilot 9.8 av 10 Trustpilot 9.2 av 10 Trustpilot 9 av 10
Direktutbetalning:NejNejNejNejNejNejNejNejNej

Är det möjligt att samla lån med betalningsanmärkning?

Ja, det är fullt möjligt att samla lån och krediter, även om du har en eller flera betalningsanmärkningar. Vissa långivare kan faktiskt acceptera upp till 6 – 10 anmärkningar. Däremot är det inte ovanligt at anmärkningarna inte får vara nyare än 6 månader.

Mycket kan hända under de tre årens som betalningsanmärkningarna ligger kvar i ditt register. Att du fått en anmärkning tidigare behöver alltså inte nödvändigtvis betyda att du har en dålig ekonomi just nu. Och därför gör många långivare en individuell bedömning vid samlingslån.

Grundkrav för samlingslån med anmärkning

För att kunna samla lån med betalningsanmärkning krävs det i regel att du:

 • Är minst 18 år
 • Har en stabil inkomst, antingen från anställning eller pension
 • Tjänar minst 8 400 kr/mån
 • Är folkbokförd i Sverige
 • Saknar skuldsaldo hos Kronofogden

Det finns dock vissa långivare, exempelvis Nstart, som kan bevilja samlingslån trots Kronofogden. Då krävs det dock att du har en medsökande med fast anställning.

Låg kreditvärdighet ger högre ränta

Har du betalningsanmärkningar får du räkna med att bli erbjuden sämre lånevillkor än ordinarie kunder när du vill samla dina lån.

Betalningsanmärkningar ökar nämligen kreditrisken och ger dig en sämre kreditvärdighet. Detta gäller oavsett om du löst skulden bakom anmärkningen eller inte.

Vill du ta ett samlingslån med anmärkningar får du till exempel räkna med att betala en högre ränta. De flesta samlingslån har en individuell ränta som baseras på kreditrisken. En hög kreditrisk ger högre ränta och tvärtom.

Att samla gamla privatlån är därmed kanske inte lika lönsamt för dig som har betalningsanmärkningar. Däremot kan det fortfarande vara ett bra sätt att sänka månadskostnaderna om du har många dyra snabblån eller krediter.

Även lånebeloppet kan påverkas

Betalningsanmärkningarna påverkar även hur stort samlingslån du kan få. Har du en eller flera anmärkningar kommer du inte att bli beviljad ett lika stort lånebelopp som ordinarie kunder. Även detta har att göra med den ökade kreditrisken.

Normalt sett ligger maxbeloppet för att lösa lån på 600 000 kronor. För personer med anmärkningar kan taket istället ligga på mellan 150 000 – 200 000 kronor som mest. Detta kan dock ändå vara tillräckligt för att lösa ett par mindre skulder som ger onödigt höga räntekostnader.

Två olika sätt att samla lån med anmärkning

Att samla lån med betalningsanmärkningar kan gå till på två olika sätt:

 • Pengarna betalas ut till ditt konto och du löser dina skulder själv
 • Samlingslånet kopplas till ett lösenkrav och långivaren löser skulderna åt dig

Du löser skulderna själv

Ett samlingslån som betalas ut direkt till ditt konto passar dig som planerar att använda en del av lånet till något annat. Här kontaktar du själv långivarna du har skulder hos och ber om en slutfaktura.

Lösenkrav – långivaren löser skulden åt dig

Lösenkrav är ett bra alternativ för dig som ska använda hela beloppet till att samla gamla lån. Här kommer pengarna inte att betalas ut till dig, istället skickar du in uppgifter om dina skulder till långivaren så sköter de resten.

Exempel på den information du behöver lämna ut är namnet på långivaren, storlek på skulden, lånenummer och bankgironummer.

Du kan också behöva skriva under en fullmakt som ger långivaren rätt att lösa skulderna åt dig.

Hur du samlar lån med betalningsanmärkningar

 1. Sammanställ dina skulder för att ta reda på hur stort samlingslån du behöver.
 2. Välj en passande långivare eller låneförmedlare i listan ovan.
 3. Klicka dig vidare till deras hemsida och fyll i en ansökan.
 4. Signera din ansökan med BankID.
 5. Titta igenom ditt låneförslag och tacka ja eller nej.
 6. Vid lösenkrav – ange informationen långivaren behöver för att lösa skulderna åt dig.
 7. Om du ska lösa skulderna själv har du oftast pengarna på kontot inom 2 – 3 arbetsdagar.

5 tips för lån med bättre villkor

Det finns flera saker du kan göra för att förbättra din kreditvärdighet och öka chanserna att få bättre lånevillkor.

 1. Vänta ut anmärkningar. Om dina anmärkningar håller på att försvinna kan det vara en god idé att vänta ut dem innan du ansöker. Detta kan ge dig en betydligt lägre ränta samtidigt som du kan låna större belopp.
 2. Undvik kreditförfrågningar. Fler än 3 nya UC-förfrågningar under en kortare period kan ge dig en sämre kreditvärdighet. Ett sätt att undvika många förfrågningar är att ansöka om samlingslån via en låneförmedlare. De kan nämligen jämföra flera lån med bara en upplysning.
 3. Ha en medsökande. Vissa långivare kräver en medsökande om du har betalningsanmärkningar. Oavsett kan en medsökande vara en god idé för dig som vill få bättre lånevillkor eftersom de ökar säkerheten för lånet.
 4. Ha en borgensman. Även en borgensman kan minska kreditrisken och öka dina chanser att få ett samlingslån med förmånligare villkor.
 5. Avsluta krediter du inte använder. Detta är ett enkelt sätt att snabbt stärka din kreditvärdighet.

Vanliga frågor och svar

Ja, det finns flera låneförmedlare idag som kan bevilja lån trots betalningsanmärkning.

Ja, det finns ett par enstaka långivare som beviljar samlingslån trots anmärkningar och skuldsaldo hos Kronofogden. Här krävs det dock oftast någon form av säkerhet, exempelvis i form av en medsökande eller personlig borgen.

Det beror på vilken långivare du vänder dig till. En del accepterar bara en ansökan, andra upp till 10 stycken.

Ja, om du har dyra smålån och krediter lönar det sig att samla dem i ett nytt lån, även om räntan är högre. Att samla mindre privatlån är däremot mindre lönsamt.

Nej, det finns flera långivare idag som kan bevilja samlingslån trots anmärkningar. Det viktigaste är att anmärkningarna inte är för många eller för nya samt att du har en stabil inkomst. Ta gärna hjälp av en låneförmedlare för att undvika onödiga UC-förfrågningar som kan försämra ditt kreditbetyg ytterligare.

Det beror på antalet betalningsanmärkningar och skicket på din övriga ekonomi. Vissa långivare gör en individuell bedömning, andra har ett maxtak på exempelvis 150 000 kronor. Normalt sett får dock personer med anmärkningar inte låna lika mycket som ordinarie kunder.

Inte alltid. Vissa långivare kan lösa skulderna åt dig genom ett så kallat lösenkrav. Här måste du dock förse dem med information om dina skulder samt skriva under en fullmakt.

Vi hjälper våra kunder att hitta samlingslån med betalningsanmärkning

4,8 av 5 baserat på 25 omdömen

 • Senast uppdaterad: februari 8, 2023

  - Marknadsansvarig, redaktör

  Avatar für Marcello Rongione

  Marcello är marknadsansvarig på Lånjakt.se och har goda kunskaper inom finansbranschen, främst inom aktiehandel och andra investeringar. Marcello ser även till att webbplatsen fungerar som den ska samt att all information är uppdaterad.