Direktutbetalning till Nordea

Direktutbetalning till Nordea

Få pengarna samma dag med Nordea

Här hittar du alla långivare som betalar ut pengar direkt till Nordea. I listan nedan kan du enkelt jämföra kostnaderna för de olika lånen.

nordea

Lån med direktutbetalning till Nordea:23 st
Utan UC:14 st
Accepterar anmärkningar:11 st

23 st långivare med direktutbetalning till Nordea

 • smspengar
  Belopp: 1 000 - 30 000kr
  Ränta 39.3 %
  Löptid: 1 mån - 4 år
  Använder ej UC Pengar samma dag
 • Ferratum
  Belopp: 1 000 - 45 000kr
  Ränta 39.60 %
  Löptid: 1 mån - 1 år
  Använder ej UC Pengar samma dag Betalningsanm. OK Hög beviljandegrad
 • Vivus
  Belopp: 2 000 - 15 000kr
  Ränta 39 %
  Löptid: 1 mån - 3 mån
  Använder ej UC Pengar samma dag Betalningsanm. OK Hög beviljandegrad
Visa mer  
Vilken långivare har jag störst chans att låna pengar hos? Starta låneguiden

Villkoren kontrollerades automatiskt 2021-10-17. Informationen uppdateras regelbundet.

Nordea, som är en av Sveriges största banker, har 11 miljoner bankkunder och 700 000 företagskunder i 20 olika länder. Därför är det föga förvånande att många av dagens långivare erbjuder direktutbetalningar till Nordea.

Om du är kund hos Nordea och har ett brådskande behov av ett lån bör du vända dig till en långivare som har ett konto i banken. På så sätt kan du få pengarna inom bara några minuter. Nedan ska vi titta närmare på hur direktutbetalning till Nordea fungerar och vad du bör tänka på inför din ansökan.

nordea direktutbetalning

Fakta om Nordea

Nordea är en av de mest etablerade bankerna på den svenska marknaden idag. Det är faktiskt en av de största bankerna i hela Europa. Banken grundades 2000 efter en sammanslagning mellan Merita-Nordbanken, Kreditkassen och Unibank. Huvudkontoret låg i Stockholm fram till 2018, då det flyttade till Helsingfors, Finland.

Nordea är en så kallad fullservicebank och är en stark aktör både inom privat- och företagssegment. Här kan du ansöka om lån, öppna sparande och ta del av en rad andra banktjänster.

Statistik för direktutbetalning till Nordea

I och med att Nordea är en så pass populär bank, både bland företag och privatpersoner, är det enkelt att hitta långivare med konton i banken.

Nordea är faktiskt en av de vanligaste bankerna som lån- och kreditgivare erbjuder direktutbetalningar till. Detta kan vara till fördel för dig som snabbt behöver teckna ett lån, till exempel för att täcka en plötslig utgift.

Nedan hittar du aktuell statistik för de lån som du kan teckna med snabb utbetalning till Nordea. Observera att statistiken omfattar de långivare som finns hos oss på Lånjakt.se och att den inte har något med Nordeas egna låneprodukter att göra.

Max. lånebelopp:500 000 kr
Min. lånebelopp:1 000 kr
Genomsnittlig eff. ränta:44,28%
Startavgift (min/max):0 – 695 kr
Aviavgift (min/max):0 – 60 kr
Kreditupplysning:7 st använder Creditsafe
7 st använder Bisnode
9 st använder UC
2 st använder Safenode
Bet.anmärkningar:11 st accepterar anmärkningar

En fördel för dig som Nordeakund är att majoriteten (66%) av de långivare som erbjuder direktutbetalningar använder andra kreditupplysningsföretag än UC. Detta innebär att din ansökan inte kommer att vara synlig i ditt UC-register och att den därmed inte kommer att belasta ditt kreditbetyg.

Bryttider hos Nordea

Nedan ska vi titta närmare på vilka bryttider som gäller för dig som har ett konto i Nordea. Bryttid är ett uttryck för den tidpunkt då gränsen går för när en transaktion kommer att genomföras. Det här kan därmed vara relevant att veta för dig som ska göra eller ta emot en brådskande betalning.

När det gäller lån utgörs bryttiden av den tid då din låneansökan blivit godkänd. Det är alltså den som avgör när du kommer att se pengarna på kontot. De svenska bankerna har olika bryttider och för Nordea ser de ut som följande:

Låneansökan godkännsDu har pengarna
Vardag (bankdag) före kl. 13:30Samma dag
Vardag efter kl. 13:30Nästkommande bankdag
Lördag eller söndagNästkommande bankdag

Observera att dessa bryttider inte gäller för interna överföringar mellan konton i Nordea. Sådana överföringar sker alltid omgående.

Liksom flera av de andra storbankerna kan Nordea i vissa fall erbjuda direktutbetalningar, oavsett dag eller tid på dygnet. Då gäller det dock att långivaren är ansluten till en betalningstjänst som erbjuder automatisk handläggning, exempelvis Trustly eller Zimpler.

Vilka krav har Nordea gällande direktutbetalning?

För att en utbetalning direkt till Nordea ska vara möjlig måste du uppfylla vissa villkor. Nedan ska vi titta närmare på dessa.

Bankkonto i Nordea

Direktutbetalningar till Nordea är enbart möjliga för dig som har ett konto i banken. Har du en annan bank, till exempel Swedbank eller Handelsbanken, måste du vända dig till en långivare som erbjuder direktutbetalningar till dessa aktörer.

Identifiering med BankID

Genom att signera din låneansökan elektroniskt kan du skynda på behandlingsprocessen och därmed även utbetalningstiden. BankID är en kostnadsfri applikation att ladda ner som dessutom är kompatibel med alla mobila enheter och operativsystem.

Med BankID blir det enklare att ansöka om lån samt teckna eller köpa andra tjänster online.

Ansök under långivarens öppettider

För att en direktutbetalning ska vara möjlig måste du ansöka inom långivarens öppettider, så att medarbetarna ska hinna behandla din ansökan. Om du ansöker för sent kommer de inte att se din ansökan förrän kommande bankdag.

Undantaget i detta fall är om långivaren erbjuder automatisk handläggning och utbetalning via tidigare nämnda automatiserade tjänster, det vill säga Zimpler eller Trustly.

Direktutbetalning trots betalningsanmärkningar?

Betalningsanmärkningar behöver inte vara ett hinder för att beviljas snabblån med direktutbetalning till bankkonto i Nordea. Omkring en tredjedel av de långivare som Nordea samarbetar med accepterar nämligen kunder med tidigare betalningsanmärkningar.

Ha dock i åtanke att vissa långivare kan ha särskilda krav för dig som har betalningsanmärkningar. Det kan till exempel vara att dina anmärkningar inte får vara för många alternativt att du får låna ett mindre belopp.

Summering

Om du har ett konto i Nordea och är i behov av ett lån kan ett lån med direktutbetalning vara en bra lösning. Så länge du ansöker med BankID inom långivarens öppettider kan du få pengarna redan inom någon timme.  Tänk dock på att alltid överväga om ett snabblån är en bra idé. Ofta är villkoren för lån med direktutbetalning sämre, därför bör du vara säker på att du klarar av återbetalningen. Gör du inte det kan du hamna i en ond cirkel där du finansierar en livsstil som överskrider din budget med snabba lån.

Långivarnas räntor 2021:

Nedan kan du se en överblick av lägsta och högsta räntorna hos långivarna som erbjuder direktutbetalning till Nordea. Klicka på de olika långivarna om du vill läsa mer om dem och deras lånevillkor.

Relaterade artiklar

 • Senast uppdaterad: mars 26, 2021

  - Marknadsansvarig, redaktör

  Marcello är marknadsansvarig på Lånjakt.se och har goda kunskaper inom finansbranschen, främst inom aktiehandel och andra investeringar. Marcello ser även till att webbplatsen fungerar som den ska samt att all information är uppdaterad.