Jämför utvalda lån med Bisnode

Nedan du kan jämföra långivarnas lånevillkor och kundbetyg. Du kan scrolla i sidled för att se alla lån.
fairlo Till ansökan Loanstep Till ansökan Flexkontot Till ansökan Brixo Till ansökan slantar Till ansökan fixza logo Till ansökan Klara lån Till ansökan
Långivare:FairloLoanstepFlexkontotBrixoSlantarFixzaKlara Lån
Belopp:2 000 - 100 000kr3 000 - 25 000kr3 000 - 30 000kr3 000 - 30 000kr10 000 - 30 000kr1 000 - 5 000kr2 000 - 150 000kr
Ränta:24 %21 %39.48 %29.3 %25 %39 %9.48 - 39.5 %
Anslutna långivare:------11
Ansök med BankID:JaJaJaJaJaJaJa
Betyg på Trustpilot: Trustpilot 9.6 av 10 Trustpilot 9.4 av 10 Trustpilot 9.2 av 10 Trustpilot 9 av 10 - - Trustpilot 7.8 av 10
Direktutbetalning:JaJaNejNejNejJaNej

Vilka är Bisnode?

Kreditupplysningsföretaget Bisnode startade sin verksamhet under 1989, då under namnet Bonnier Business Services. Verksamheten bytte namn till Bisnode år 2006 och är idag en av Europas marknadsledande aktörer inom kreditupplysningar.

Bolaget grundades av Lars Save, men ägs sedan 2004 till 70 procent av Ratos AB, ett börsnoterat investmentbolag. Resterande 30 procent ägs av det stora mediekonglomeratet Bonnier AB.

Verksamheten har idag över 2000 anställda och dess kontor är utspridda i 19 olika europeiska länder. Huvudkontoret är dock beläget i Solna, Stockholm.

Bisnodes främsta uppgift har sedan starten varit att tillhandahålla relevant kredit- och affärsinformation till företag för att underlätta deras riskbedömning.

Bisnode bidrar till att göra vardagen enklare genom att varje dag leverera tusentals beslutsunderlag till företag, myndigheter, kommuner och organisationer.

Tack vare modern teknik, data från 2000 olika källor och sin avancerade analytiska förmåga kan Bisnode hjälpa verksamheter att fatta genomtänkta affärsbeslut på ett smidigt och tidseffektivt sätt.

År 2019 fick företaget tillsammans med 11 andra aktörer utmärkelsen ”Årets företag” av Deloitte. Denna kvalitetsutmärkelsen baseras bland annat på verksamhetens företagskultur och finansiella utveckling.

Snabbfakta om Bisnode

 • Bolagsnamn: Bisnode Business Information Group AB
 • Org.nr: 556681-5725
 • Grundat: 1989 (i Sverige)
 • Huvudkontor: Stockholm
 • Telefonnummer: 08-558 059 00
 • E-post: [email protected]
 • Öppettider: måndag till fredag mellan kl. 08:00 – 17:00

Långivare som använder Bisnode

Många långivare på den svenska marknaden använder sig av Bisnode för att få tillgång till finansiella underlag om potentiella kunder. Med hjälp av det detaljerade underlaget kan de enkelt avgöra risken med utlåningen.

Är du ute efter ett lån med Bisnode kommer du snart att märka att det främst är mindre snabblån och olika former av krediter som erbjuds. Några populära långivare som samarbetar med upplysningsföretaget är Monetti, Frogtail och Mobillån.

Långivare som erbjuder större blancolån väljer vanligtvis att samarbeta med Upplysningscentralen (UC) som är Sveriges ledande upplysningsföretag. Dock finns det faktiskt vissa undantag. Hos Wästgöta Finans kan du till exempel låna upp till 300 000 kronor med Bisnode.

Vissa långivare, till exempel Bynk, vill känna sig extra trygga i sin kreditbedömning. Därför väljer de att samarbeta med både Bisnode och UC för att kunna fatta så välgrundade kreditbeslut som möjligt.

Även företag kan hitta lån utan UC med Bisnode, till exempel hos Froda och Monetise.

Vilken information har Bisnode om mig?

Alla privatpersoner över 15 år som är registrerade på en svensk adress finns med i Bisnodes register.

Företag kan välja mellan mer eller mindre omfattande kreditupplysningar beroende på deras behov, men generellt sett får de tillgång till följande information:

Folkbokföringsuppgifter

Det vill säga adress, civiltillstånd, bodelning och eventuella äktenskapsförord.

Inkomstuppgifter

Närmare bestämt dina tre senast taxerade inkomster samt information om under- och överskott av kapital.

Betalningsanmärkningar

Antal anmärkningar, deras ålder samt hur de uppkommit.

Skuldsaldo

Om du har ett aktivt skuldsaldo hos Kronofogden eller om du haft det tidigare.

Fastighetsdata

Detaljer om eventuellt fastighetsinnehav.

Konsumentscore

Ett mått på din kreditvärdighet samt sannolikheten att du ska hamna i obestånd.

Notera att den information som finns tillgänglig hos de olika kreditupplysningsföretagen är densamma med undantag för vissa mindre detaljer, bland annat tidigare förfrågningar.

När du tar ett lån med Bisnode kommer långivaren att kunna se alla tidigare förfrågningar som gjorts via upplysningsföretaget. Däremot kommer de inte att se upplysningar via Creditsafe eller UC.

Därför ska du ta ett lån med Bisnode

Det finns många anledningar till varför du bör ansöka lån med Bisnode. Den främsta av dem är såklart att upplysningen inte registreras hos UC, vilket kan ha goda effekter på din betalningsförmåga.

Många UC-förfrågningar kan nämligen se dåligt ut i ditt kreditregister och verka avskräckande för många banker i deras kreditbedömning. Detta eftersom många förfrågningar kan tyda på att du lever över dina tillgångar eller att du har stora privata skulder.

Genom att undvika UC och exempelvis låna med Bisnode kan du alltså förbättra din kreditvärdighet, vilket bland annat kan leda till:

Ökad chans att få större lån

Få UC-förfrågningar ger dig ett bättre kreditbetyg, vilket i sin tur kan öka dina chanser att bli beviljad ett större lån i framtiden.

Förbättrade lånevillkor

Ett bra kreditbetyg innebär en minskad utlåningsrisk. Detta kan bidra till att banken erbjuder dig bättre lånevillkor, till exempel en lägre ränta.

Behöver ej belasta ditt kreditbetyg

Om du behöver täcka en oväntad utgift – till exempel en dyr reparation strax innan lön – är ett lån med Bisnode ett extra förmånligt alternativ. Detta eftersom du kan lösa ditt ekonomiska problem omedelbart utan att behöva belasta ditt kreditbetyg.

Kan erbjuda räntefria lån

Är du i behov av ett mindre lån vid något enstaka tillfälle rekommenderar vi att du väljer en långivare som erbjuder räntefria lån till nya kunder. Profilkredit är en aktör med Bisnode som erbjuder räntefria lån i 30 dagar upp till 30 000 kronor.

Finns det nackdelar med Bisnode?

Att låna utan UC med Bisnode har många fördelar, men finns det några nackdelar? Det beror på hur du väljer att se det.

En av de främsta nackdelarna med dessa låneformer är deras lättillgänglighet. Numera kan du hitta snabblån och krediter som kan betalas ut direkt, både på kvällar och helger. Om dessa lån dessutom är utan UC är det lätt att konsumenter tar förhastade lånebeslut.

OBS! Innan du ansöker om lån – oavsett låneform – är det viktigt att du tänker igenom beslutet. Att låna med Bisnode kan vara en utmärkt möjlighet i vissa fall, men är du inte säker på att du kan betala tillbaka lånet i tid kan du drabbas av betalningssvårigheter.

Nya lån med Bisnode

En av de nyaste långivarna som använder sig av Bisnode är Fairlo. Fairlo erbjuder lån upp till 50 000 kronor utan säkerhet med en ränta från 14 procent. Här kan du dessutom betala tillbaka lånet när du vill, utan extra kostnader.

Monara är ytterligare en ny långivare som hämtar sina upplysningar hos Bisnode. Som kund hos Monara kan du ansöka om lån upp till 30 000 kronor med en månadsränta på 2,2 procent. Har du ett konto i någon av Sveriges storbanker kan du dessutom få pengarna på kontot inom några minuter.

Källor:

Vanliga frågor och svar

Om du tar ett lån med Bisnode kommer dina förfrågningar inte att vara synliga i UC:s register. Detta kan ha goda effekter på ditt kreditbetyg eftersom många UC-förfrågningar kan göra bankerna misstänksamma.

Om du är över 15 år och bosatt i Sverige finns du automatiskt med i Bisnodes register.

Ja, all information som finns hos kreditupplysningsföretagen är densamma med några få undantag. Till exempel syns enbart tidigare förfrågningar via Bisnode i Bisnodes eget register.

Uppgifter om inkomst, skulder och betalningsanmärkningar är dock densamma.

Ja, Bisnode ger privatpersoner möjligheten att kunna ta en kreditupplysning på sig själva. För att få tillgång till denna måste du först skapa ett konto på deras hemsida, vilket är helt kostnadsfritt.

Bisnode och Creditsafe är två av Sveriges största kreditupplysningsföretag. För dig som låntagare är det ingen större skillnad mellan dessa två företag, däremot kan deras företagstjänster skilja sig en del, både vad gäller pris och innehåll.

Bisnode har bland annat information om dina inkomster, tillgångar, betalningsanmärkningar, skulder och mycket mer.

Med hjälp av informationen kan företag och långivare enklare göra en rättvis kreditbedömning för att avgöra om du är en lämplig kund.

I vår lista hittar du alla långivare som samarbetar med Bisnode. Några av dem är Frogtail och Monetti.

Vi hjälper våra kunder att hitta lån med Bisnode

4,9 av 5 baserat på 23 omdömen

 • Senast uppdaterad: januari 22, 2024

  -

  Avatar für Alexandra Eriksson

  Alexandra har jobbat som skribent i över fyra år och har god kännedom om den svenska lånemarknaden samt ett brinnande intresse för ekonomi. Hon skriver även artiklar för en rad andra sajter med inriktning på bland annat entreprenörskap och företagande.