Jämför lån med Creditsafe

Nedan du kan jämföra långivarnas lånevillkor och kundbetyg. Du kan scrolla i sidled för att se alla lån.
Loanstep Till ansökan northmil-bank logo Till ansökan Lumify Till ansökan Viaconto Till ansökan Ferratum Till ansökan fairlo Till ansökan Klara lån Till ansökan smspengar Till ansökan daypay Till ansökan Flexkontot Till ansökan
Långivare:LoanstepNorthmill BankLumifyViaContoFerratumFairloKlara LånSmspengarDaypayFlexkontot
Belopp:3 000 - 25 000kr1 000 - 50 000kr2 000 - 70 000kr1 000 - 20 000kr1 000 - 45 000kr2 000 - 100 000kr2 000 - 150 000kr1 000 - 30 000kr1 000 - 20 000kr3 000 - 30 000kr
Ränta:21 %7.9 - 21.9 %39.5 %39.5 %39.60 %24 %9.48 - 39.5 %39.8 %39 %39.48 %
Anslutna långivare:------11---
Ansök med BankID:JaJaJaJaJaJaJaJaJaJa
Betyg på Trustpilot: Trustpilot 9.4 av 10 Trustpilot 9.6 av 10 - Trustpilot 8.6 av 10 Trustpilot 9.6 av 10 Trustpilot 9.6 av 10 Trustpilot 7.8 av 10 Trustpilot 9.4 av 10 - Trustpilot 9.2 av 10
Direktutbetalning:JaNejJaJaJaJaNejJaJaNej

Vilka är Creditsafe?

Creditsafe AB ingår i koncernen Creditsafe Group och är ett av världens ledande kreditupplysningsföretag med över 5 miljoner användare under 2019.

Verksamheten grundades så tidigt som 1997 i Norge och är idag aktiv i fler än 14 olika länder på tre kontinenter. Bolagets huvudkontor ligger i Storbritannien, men högkvarteret för den Skandinaviska marknaden hittar vi i Göteborg.

Företagets vision har sedan starten varit att förenkla processen för aktörer som vill göra rättvisa och genomtänkta kredit- och affärsbeslut med hjälp av detaljerade ekonomiska underlag.

Tack vare vår passion för att leverera överlägsna ekonomiska upplysningar har vi förändrat hur affärsinformation används över hela världen. – Cato Syversen, CEO Creditsafe Group

Bortsett från att tillhandahålla fullständiga kreditupplysningar på både privatpersoner såväl som företag erbjuder Creditsafe en rad andra tjänster.

Företag kan till exempel få hjälp att hitta passande leads genom uppdaterade adresslistor och prospekteringsverktyg. Ytterligare en tjänst bolaget erbjuder är så kallad registervård som hjälper företag att hålla sitt och sina kunders register uppdaterat.

skärmdump Creditsafe hemsida

Snabbfakta om Creditsafe

 • Bolagsnamn: Creditsafe i Sverige AB
 • Org.nr: 556514-4408
 • Grundat: 1997 (i Norge)
 • Huvudkontor: Fabriksgatan 7, 412 50 Göteborg
 • Telefonnummer: 031 – 725 50 00
 • E-post: [email protected]
 • Öppettider: måndag – torsdag mellan kl. 08:00 – 17:00, fredag mellan kl. 08:00 – 16:00 (lunchstängt mellan kl. 12:00 – 13:00)

Långivare som använder Creditsafe

Alla långivare måste enligt lag hämta en kreditupplysning i samband med varje låneansökan. Detta för att kunna göra en rättvis bedömning av varje enskild låntagares ekonomiska förutsättningar.

Många svenska långivare samarbetar med Creditsafe för att hämta kreditupplysningar på potentiella kunder. Detta beror dels på att företaget är ett av de ledande i Sverige – eller snarare i hela världen – men samtidigt vill de erbjuda sina kunder förmånen att låna utan UC.

Långivare som använder Creditsafe erbjuder främst mindre lån i form av krediter. Några exempel på sådana långivare är:

Även en del aktörer inom företagslån väljer att hämta kreditunderlag härifrån, till exempel Mynt, Approva och Fedelta.

Notera att det enbart är mindre lån som går att få utan UC med Creditsafe. Alla svenska storbanker samarbetar med UC (Upplysningscentralen) för att hämta ekonomiska underlag på sina kunder.

Vilken information finns hos Creditsafe?

Creditsafe samarbetar med svenska myndigheter för att samla in relevant information som företag sedan kan använda för att göra rättvisa riskbedömningar.

Alla svenska medborgare över 15 år som är folkbokförda i Sverige finns automatiskt med i Creditsafes register.

När ett företag gör en upplysning på dig får de tillgång till följande information:

Inkomstuppgifter sedan 3 år tillbaka

Creditsafe samlar in information om dina tre senast deklarerade inkomster.

Detaljerade personuppgifter

Exempel på sådana uppgifter är namn, personnummer, nuvarande samt tidigare adress, civiltillstånd och förvaltarskap.

Eventuellt fastighetsinnehav

Information om tillgångar i form av fastigheter samt deras taxeringsvärde.

Betalningsanmärkningar och Kronofogdeskulder

Om du har anmärkningar sedan tidigare eller skuldsaldo hos Kronofogden. Här finns även information om skuldsaneringar samt utmätningsförsök.

Riskbedömning

Creditsafe använder sig av ett scoringsystem mellan 1 – 100 för att bedöma din framtida betalningsförmåga, där 100 är bäst och 1 är sämst.

Värt att nämna är att den data som finns tillgänglig i Creditsafes register är densamma som hos andra upplysningsföretag, till exempel UC eller Bisnode. Alla långivare och företag ser alltså samma information (med undantag för vissa detaljer), oavsett vilket kreditupplysningsföretag de använder.

Vilka fördelar har lån med Creditsafe?

När du ansöker om ett lån med Creditsafe kommer förfrågan enbart att vara synlig i deras register, alltså inte hos UC. Detta kan innebära en hel del fördelar, både för företag och privatpersoner.

1. Större chans att få lån i framtiden

Alla storbanker och långivare som erbjuder större lån samarbetar med UC för att hämta upplysningar om sina kunder.

Skulle du ha många förfrågningar i ditt UC-register – särskilt som följd av mindre lån och krediter – kan detta göra bankerna misstänksamma. Varför tecknar du så många snabblån? Lever du över dina tillgångar? Har du kanske privata skulder som inte syns i registret?

Om bankerna tror att du överkonsumerar kan detta öka risken med utlåningen. I värsta fall kan du få avslag på din ansökan, framför allt om du dessutom har betalningsanmärkningar sedan tidigare.

Genom att undvika UC-förfrågningar kan du slippa belastningar på din kreditvärdighet och därmed öka dina chanser att få större lån i framtiden.

2. Bättre lånevillkor

Inte nog med att få UC-förfrågningar kan förbättra dina chanser att få större lån, det kan också leda till bättre lånevillkor.

Större lån, till exempel privatlån och bolån, har en individuell räntesättning. Detta innebär att räntan baseras på din enskilda betalningsförmåga. Låg risk – det vill säga en god betalningsförmåga – ger en lägre ränta och tvärtom.

Som tidigare nämnt kan många förfrågningar öka risken med utlåningen, vilket i sin tur kommer att leda till en högre ränta. Du som har många UC-förfrågningar kommer alltså med största sannolikhet att få en högre lånekostnad än kunder med få förfrågningar.

Med andra ord kan du spara pengar på att undvika lån med UC och istället välja långivare som hämtar kreditunderlag från andra upplysningsföretag, till exempel Creditsafe.

3. Passande vid akut finansieringsbehov

Om du är i behov av ett snabbt lån kan det vara en god idé att välja lån med Creditsafe istället för med UC.

Låt säga att du snubblar över din drömresa till ett nedsatt pris, precis innan lönen kommer in på kontot. Du vill inte riskera att missa erbjudandet, men vill samtidigt inte belasta ditt UC-register.

Genom att teckna ett lån med Creditsafe kan du köpa resan innan priset går upp och sedan betala tillbaka lånet när lönen kommer, utan att påverka ditt kreditbetyg.

Det finns dessutom vissa långivare som använder Creditsafe där du kan låna pengar räntefritt som ny kund. Detta är såklart ett extra förmånligt alternativ, särskilt om du bara planerar att låna pengar någon enstaka gång. Lumify är en av dessa aktörer.

4. Kontokredit istället för snabblån

Det är inte enbart snabblån som går att få utan UC med Creditsafe – du kan även teckna flexibla kontokrediter.

En kontokredit är ett slags mellanting mellan ett snabblån och ett kreditkort. Här blir du beviljad ett visst kreditbelopp som du sedan får disponera hur du vill. Du kan ta ut lite pengar när behovet uppstår eller utnyttja hela krediten på en gång.

Fördelen med kontokrediter är att de kan användas som en buffert vid sidan av ditt lönekonto, helt utan att påverka din betalningsförmåga hos banken. Du betalar nämligen enbart ränta när du faktiskt använder krediten.

När du amorterar din skuld fylls dessutom ditt kreditutrymme på igen. Därefter kan du låna igen, utan att behöva ansöka på nytt. Detta innebär även att ingen ny upplysning registreras i samband med varje uttag.

Källor:

Vanliga frågor och svar

Ett lån med Creditsafe passar om du ofta ansöker om mindre lån och krediter eftersom du slipper belasta ditt UC-register. Det kan också vara ett bra alternativ om du behöver låna pengar för att täcka en oväntad utgift.

Både Creditsafe och Bisnode är kreditupplysningsföretag som tillhandahåller kreditupplysningar till företag för att underlätta deras riskbedömning. För dig som konsument är det dock ingen större skillnad mellan företagen.

Ja, det finns långivare som erbjuder räntefria lån med Creditsafe, till exempel Lumify.

Vi har samlat alla långivare som samarbetar med Creditsafe i vår lista längst upp på denna sida.

Många förfrågningar i ditt UC-register kan leda till sämre lånevillkor i framtiden, framför allt om du ofta tar smålån.

Genom att undvika UC-förfrågningar kan du behålla en god kreditvärdighet inför framtida lån och få en lägre ränta.

Creditsafe samarbetar med myndigheter för att hämta information om privatpersoners inkomster, tillgångar, skulder, betalningsanmärkningar och mycket mer.

Dessa uppgifter hjälper företag att göra rättvisa och korrekta bedömningar av potentiella kunders finansiella förutsättningar.

Alla privatpersoner som fyllt 15 år och som är folkbokförda i Sverige finns med i Creditsafes register.

Ja, du kan göra en kreditupplysning på dig själv hos Creditsafe. Det enda du behöver göra är att verifiera din identitet med BankID. Upplysningen får du tillgång till direkt på hemsidan.

Vi hjälper våra kunder att hitta lån med Creditsafe

4,9 av 5 baserat på 15 omdömen

 • Senast uppdaterad: januari 22, 2024

  -

  Avatar für Alexandra Eriksson

  Alexandra har jobbat som skribent i över fyra år och har god kännedom om den svenska lånemarknaden samt ett brinnande intresse för ekonomi. Hon skriver även artiklar för en rad andra sajter med inriktning på bland annat entreprenörskap och företagande.