Jämför utvalda långivare

Nedan du kan jämföra långivarnas lånevillkor och kundbetyg. Du kan scrolla i sidled för att se alla lån.
smspengar Till ansökan Ferratum Till ansökan Mobillån Till ansökan Lumify Till ansökan saldo Till ansökan daypay Till ansökan Tryggkredit Till ansökan Ferratum blancolån Till ansökan GF Money Till ansökan Snabbfinans Till ansökan
Långivare:SmspengarFerratumMobillånLumifySaldoDaypayTryggkreditFerratum blancolånGF MoneySnabbfinans
Belopp:1 000 - 30 000kr1 000 - 45 000kr1 000 - 60 000kr2 000 - 70 000kr1 000 - 20 000kr1 000 - 20 000kr1 000 - 60 000kr46 000 - 200 000kr1 000 - 30 000kr1 000 - 60 000kr
Ränta:39.8 %39.60 %39 %39.5 %39.5 %39 %24.97 %6.95 - 24.45 %39.8 %39 %
Anslutna långivare:----------
Ansök med BankID:JaJaJaJaJaJaJaJaJaJa
Betyg på Trustpilot: Trustpilot 9.4 av 10 Trustpilot 9.6 av 10 - - Trustpilot 9 av 10 - - Trustpilot 5.2 av 10 - -
Direktutbetalning:JaJaJaJaJaJaJaJaJaJa

Som kund hos Handelsbanken är det enkelt att hitta ett lån med snabb utbetalning.

Handelsbanken, tillsammans med Nordea, är nämligen den bank som flest långivare erbjuder direktutbetalningar till.

Med Handelsbanken som bank kan du få direktutbetalning av snabblån samma dag så länge du uppfyller vissa villkor.

Här ska vi titta närmare på direktutbetalningar till Handelsbanken och vilka bryttider du i vissa fall måste förhålla dig till.

Fakta om Handelsbanken

Handelsbanken är en av Nordens största banker som dessutom har Sveriges nöjdaste kunder enligt Svenskt Kvalitetsindex. Verksamheten grundades så tidigt som 1871 och noterades på Stockholmsbörsen redan år 1873.

Huvudkontoret hittas i Stockholm och banken finns representerad runtom i landet via sina omkring 400 lokala kontor. Likt övriga storbanker erbjuder Handelsbanken en rad förmånliga tjänster för privatpersoner såväl som företag – från lån, sparande och pension till försäkringar och kort.

handelsbanken direktutbetalning

Statistik för direktutbetalning till Handelsbanken

Som tidigare nämnt är Handelsbanken och Nordea de banker som flest långivare erbjuder direktutbetalningar till idag. Är du kund hos Handelsbanken och är i behov av ett snabbt lån är det med andra ord inga problem att hitta en passande långivare.

Så här ser de nuvarande statistiken ut för långivare som erbjuder direktutbetalning till Handelsbanken:

Max. lånebelopp:60 000 kr
Min. lånebelopp:1 000 kr
Genomsnittlig eff. ränta:41,11%
Startavgift (min/max):0 – 695 kr
Aviavgift (min/max):0 – 60 kr

Observera att statistiken är baserad på de långivare som finns hos Lånjakt.se och som erbjuder utbetalningar direkt till Handelsbanken. Statistiken har med andra ord ingenting att göra med de låneprodukter som banken ifråga erbjuder.

En fördel för dig som är kund hos Handelsbanken är att majoriteten av de långivare som erbjuder direktutbetalningar använder andra kreditupplysning än UC. Det är bara Nordea som har högre andel långivare utan UC. Istället används andra kreditupplysningsföretag som Creditsafe, Bisnode och Safenode.

Bryttider hos Handelsbanken

Bryttiden är relevant för dig som ska ta emot eller behöver göra en betalning inom en begränsad tidsperiod. Det är nämligen den som visar när pengarna kommer att bli synliga på kontot.

Du som är kund hos Handelsbanken har goda chanser att få ditt lån utbetalt samma dag, oftast redan inom en timme, som du undertecknat din låneansökan. Bryttiderna ser ut som följande:

Låneansökan godkännsDu har pengarna
Senast kl. 08.45Senast kl. 12:30 samma dag
Senast kl. 11:45Senast kl. 15:05 samma dag
Senast kl. 14:00Senast kl. 17:02 samma dag
Efter kl. 14:00Nästkommande bankdag

Det finns andra situationer där det kan vara viktigt att ha koll på bankens bryttider. Ett exempel är när du ska göra en betalning som har ett sista betaldatum och du vill försäkra dig om att pengarna verkligen kommer att komma fram i tid.

Kom ihåg att dessa bryttider inte gäller interna överföringar mellan Nordeas egna konton. Dessa överföringar sker alltid omedelbart.

Vilka krav har Handelsbanken gällande direktutbetalning?

Om du är kund hos Handelsbanken och är i behov av ett snabbt lån måste du förhålla dig till vissa villkor för att detta ska vara möjligt.

  1. Kund hos Handelsbanken. Utbetalningar direkt till Handelsbanken är enbart möjliga för dig som är kund hos banken ifråga. Har du en annan bank, till exempel Nordea eller Swedbank, måste du välja en långivare som även har konton i dessa banker.
  2. Ansök under öppettiderna. Om långivaren erbjuder en manuell handläggningsprocess är det viktigt att du ansöker inom öppettiderna. I övriga fall finns det risk för att medarbetarna inte hinner behandla din ansökan samma dag.
  3. Signering med e-legitimation. För att en snabb utbetalning ska vara möjlig måste du signera låneavtalet med ditt BankID. En elektronisk signering skyndar nämligen på processen och därmed även utbetalningen av lånet.

När dessa villkor är uppfyllda kan du i bästa fall ha dina pengar redan inom en kvart, under förutsättning att du har valt de snabbaste långivarna.

Vad händer om banken har stängt?

Om ett behov av låna pengar skulle uppstå när banken är stängd finns det en lösning på detta problem. Det finns nämligen långivare som erbjuder automatisk handläggning och utbetalning via onlinebaserade betalningslösningar, så som Trustly och Zimpler.

Eftersom Trustly och Zimpler samarbetar med alla svenska storbanker kan även du med konto i Handelsbanken få pengarna utbetalade snabbt. Du kan dessutom få pengarna dygnet runt, oavsett veckodag.

Även om detta kan vara en förmånlig lösning för dig som har ett brådskande behov av ett lån bör du vara försiktig. I och med att dessa lån är så lättillgängliga kan de vara lockande att teckna, framför allt i samband med impulsköp. Tänk alltid igenom beslutet noggrant innan du ansöker om ett lån.

Direktutbetalning trots betalningsanmärkning

Betalningsanmärkningar behöver inte vara ett hinder för dig som vill ansöka om ett snabblån till Handelsbanken. Drygt hälften (45 procent) av långivarna accepterar nämligen kunder med anmärkningar, så länge de har en god ekonomi i övrigt.

Några av de långivare som ser förbi betalningsanmärkningar är Saldo, Ferratum, Vivus och Monetti. Ha dock i åtanke att dessa långivare kan ha speciella villkor för dig med anmärkningar, till exempel att de inte får vara för många eller att du måste ha en stabil inkomst.

Summering

Som kund hos Handelsbanken har du goda chanser att hitta en långivare som betalar ut lånet redan samma dag. Tillsammans med Nordea är Handelsbanken faktiskt den bank som flest långivare erbjuder direktutbetalningar till.

Tänk på att låna pengar alltid innebär en risk, särskilt om långivaren erbjuder lån som är lättillgängliga dygnet runt. Innan du lånar pengar är det därför viktigt att du tänker igenom alternativa lösningar på ditt ekonomiska behov. Undvik att låna pengar om det inte är absolut nödvändigt.

Vi hjälper våra kunder att hitta lån med direktutbetalning till Handelsbanken

4,8 av 5 baserat på 18 omdömen

  • Senast uppdaterad: januari 22, 2024

    - Marknadsansvarig, redaktör

    Avatar für Marcello Rongione

    Marcello är marknadsansvarig på Lånjakt.se och har goda kunskaper inom finansbranschen, främst inom aktiehandel och andra investeringar. Marcello ser även till att webbplatsen fungerar som den ska samt att all information är uppdaterad.