Jämför 10 utvalda snabblån

Nedan du kan jämföra långivarnas lånevillkor och kundbetyg. Du kan scrolla i sidled för att se alla snabblån.
fairlo Till ansökan Loanstep Till ansökan smspengar Till ansökan Lumify Till ansökan Ferratum Till ansökan saldo Till ansökan Frogtail Till ansökan daypay Till ansökan Mobillån Till ansökan Viaconto Till ansökan
Långivare:FairloLoanstepSmspengarLumifyFerratumSaldoFrogtailDaypayMobillånViaConto
Belopp:2 000 - 100 000kr3 000 - 25 000kr1 000 - 30 000kr2 000 - 70 000kr1 000 - 45 000kr1 000 - 20 000kr5 000 - 40 000kr1 000 - 20 000kr1 000 - 60 000kr1 000 - 20 000kr
Ränta:24 %21 %39.8 %39.5 %39.60 %39.5 %26 %39 %39 %39.5 %
Anslutna långivare:----------
Ansök med BankID:JaJaJaJaJaJaJaJaJaJa
Betyg på Trustpilot: Trustpilot 9.6 av 10 Trustpilot 9.4 av 10 Trustpilot 9.4 av 10 - Trustpilot 9.6 av 10 Trustpilot 9 av 10 Trustpilot 9.4 av 10 - - Trustpilot 8.6 av 10
Direktutbetalning:JaJaJaJaJaJaJaJaJaJa

Hur kan jag låna pengar snabbt?

Idag finns det flera långivare som erbjuder snabb handläggning och utbetalning. Om du uppfyller grundkraven och din ansökan blir godkänd kan du i många fall kan du ha pengarna på kontot inom bara ett par minuter.

Hur snabbt du får pengarna beror dock på vilken långivare du vänder dig till. Vissa betalar bara ut lån under kontorstid, andra dygnet runt, även på helger.

Utbetalningstiden beror också på vilken typ av lån du är intresserad av. De snabbaste lånen idag är SMS-lån och kreditlån, men det finns även vissa privatlån som går att få snabbt och enkelt.

 • Vissa lån går att få inom bara några minuter
 • SMS-lån och kreditlån är snabbast
 • Hur snabbt du får pengarna beror på långivaren
 • Utbetalning kan ske även på kvällar och helger

Banköverföringar sker snabbast inom samma bank

Om du behöver låna pengar snabbt bör du vända dig till en långivare som erbjuder direktutbetalningar. Så länge du har ett konto i samma bank som långivaren kan du nämligen få pengarna på kontot bara minuter efter att din ansökan blivit godkänd. Det beror på att banköverföringar inom samma bank sker omedelbart.

Här kan du se alla lån med direktutbetalning till:

Överföringar mellan olika banker kan också ske samma dag beroende på bankernas bryttider. Om du ansöker tidigt på dagen finns det möjlighet att få pengarna senare samma eftermiddag.

Vad krävs för att få ett snabbt lån?

För att kunna låna pengar snabbt och enkelt måste du uppfylla vissa grundkrav. Varje långivare gör en egen kreditbedömning, men i regel gäller följande:

 • Ålder – Du ska vara minst 18 år
 • Inkomst – Du bör tjäna minst 2 000 kr/mån (oftast krävs minst 8 000 – 10 000 kr/mån)
 • Folkbokföring – Du ska vara skriven i Sverige
 • BankID – För snabb handläggning ska du kunna signera ansökan med BankID
 • Betalningsanmärkningar – Du får inte ha fler än 10 betalningsanmärkningar (din senaste bör vara minst 6 månader gammal)
 • Kronofogden – Du får inte ha ett skuldsaldo hos Kronofogden

OBS! Ovanstående krav är exempel på långivarnas lägsta möjliga krav. Bara för att du uppfyller dem betyder det inte att din ansökan kommer att bli godkänd.

5 steg för att låna pengar snabbt

 1. Jämför långivare som erbjuder snabba lån. Det gör du enklast i vår lista längst upp på den här sidan.
 2. Kontrollera grundkrav och utbetalningstid. Se till att du uppfyller kraven och att långivaren kan betala ut pengar snabbt till din bank.
 3. Gå vidare till ansökan. Där anger du önskat lånebelopp och fyller i dina personuppgifter.
 4. Signera din ansökan. Detta gör du enklast med BankID.
 5. Långivaren ger dig besked och betalar ut lånet. Signera låneavtalet och invänta utbetalning. Oftast har du pengarna på kontot inom 60 minuter.

Exempel på långivare som erbjuder snabb handläggning och utbetalning

Här är några exempel på långivare som erbjuder lån med snabb handläggning och utbetalning.

Ferratum – För dig som vill låna pengar snabbt med låg inkomst

Hos Ferratum kan du ansöka om ett flexibelt kreditlån, helt utan extra avgifter. Ferratum har dessutom ett av marknadens lägsta inkomstkrav på 2 000 kr/mån.

Lånet kräver ingen UC-förfrågan och besked får du inom bara ett par minuter. Har du ett konto i Nordea, Swedbank, Handelsbanken eller SEB får du pengarna inom två timmar.

Lånebelopp:1 000 – 45 000 kronor
Ränta:39,6% (högkostnadskredit)
Avgifter:0 kr
Kreditupplysning:Creditsafe
Besked:Direkt
Utbetalning:Inom två timmar till alla storbanker

Lumify – Snabba lån utan UC och räntefritt i 30 dagar

Även Lumify erbjuder ett smidigt kreditlån utan UC med flexibel återbetalningstid. Lånet är en högkostandskredit, men fördelen är att nya kunder kan låna utan ränta och uppläggningsavgift i 30 dagar. Utbetalning sker dessutom snabbt, inom 15 minuter.

Lånebelopp:2 000 – 70 000 kronor
Ränta:39,5% (högkostnadskredit)
Avgifter:Startavgift: 685 krAviavgift: 60 kr
Kreditupplysning:Creditsafe
Besked:Direkt
Utbetalning:Inom 15 minuter till Swedbank, Nordea, Handelsbanken och SEB

Fairlo – Låna pengar snabbt, enkelt och med låg ränta

Fairlo är ett bra alternativ för dig som vill låna pengar snabbt och enkelt till ett bra pris. Detta är nämligen ett snabblån med låg ränta, från så lite som 12%. Utöver ränta tillkommer inga övriga avgifter.

Lånebelopp:2 000 – 100 000 kronor
Ränta:12 – 19% (effektiv ränta)
Avgifter:0 kr
Kreditupplysning:Bisnode
Besked:Direkt
Utbetalning:Inom 15 minuter till alla storbanker

Lendify – Utbetalning dygnet runt med Trustly

Lendify är ett förmånligt P2P-lån där du kan låna upp till 500 000 kronor utan säkerhet. Utbetalning sker direkt till alla svenska storbanker via tjänsten Trustly.

Lånebelopp:20 000 – 500 000 kronor
Ränta:2,95 – 17%
Avgifter:Startavgift: 495 kr
Kreditupplysning:Upplysningscentralen
Besked:Direkt
Utbetalning:Inom 60 minuter till alla storbanker

Bra för oförutsedda, men nödvändiga utgifter

Ett lån med snabb utbetalning kan vara en bra lösning på ett tillfälligt problem, framför allt för dig som saknar buffert. Med lånet kan du till exempel täcka en oförutsedd utgift till dess att du får din lön.

Du kan till exempel använda pengarna för att betala en plötslig bilreparation som inte täcks av din försäkring, för att köpa en ny frys om din gamla gått sönder eller för att betala för ett oplanerat tandläkarbesök.

Det finns även nackdelar med snabba lån

Även om det kan vara fördelaktigt att låna pengar snabbt i vissa tillfällen finns det också flera nackdelar som du bör känna till.

Den största nackdelen är förstås den höga räntan och de dyra avgifterna. Den här typen av lån kostar vanligtvis betydligt mer än vanliga lån. Detta beror förstås på att lån med snabb utbetalning utgör en högre risk för långivaren, framför allt de som går att få dygnet runt.

Ytterligare en nackdel är tillgängligheten. Att låna pengar snabbt kan vara lockande för att finansiera impulsköp, vilket in sin tur kan leda till överkonsumtion och onödig skuldsättning. Med tanke på de höga lånekostnaderna kan även små lån snabbt bli dyra.

Går det att låna pengar snabbt till en lägre kostnad?

De flesta lån som går att få med snabb utbetalning har nämligen hög ränta, höga avgifter eller i vissa fall både och. Lyckligtvis finns det saker du kan göra för att sänka kostnaderna för lånet.

 1. Undvik lån med höga avgifter. Vissa lån har onödigt höga avgifter som i många fall kan vara dyrare än själva räntan. Det ger in sin tur en hög effektiv ränta och därmed en högre totalkostnad för lånet. Välj ett lån med hög ränta hellre än höga avgifter, då du trots allt kan göra avdrag för räntan i deklarationen.
 2. Betala tillbaka pengarna snabbt. Ju snabbare du löser lånet, desto billigare blir det. Välj därför inte en för lång löptid, framför allt inte när det gäller mindre snabblån. 
 3. Låna räntefritt. Det finns snabba smslån utan ränta där du inte behöver betala räntekostnaderna om du återbetalar lånet inom en viss tid. Vissa långivare kan även bjuda på de övriga avgifterna. LoanstepCredifi och Lumify är tre bra exempel.
 4. Samla lånen i ett nytt lån. Om du behöver låna pengar snabbt kan du ansöka om ett snabblån med hög ränta som du sedan löser med ett mindre privatlån med lägre ränta. Då gör det trots allt inget om utbetalningen dröjer några dagar.

Vanliga frågor och svar

Vänder du dig till en långivare som erbjuder direktutbetalningar kan du får pengarna på kontot inom bara några minuter.

Ja, det finns faktiskt några privatlån, exempelvis Lendify, som kan betala ut pengarna snabbt. I övrigt brukar utbetalningstiden för privatlån vara ungefär 1 – 3 arbetsdagar.

Bortsett från att uppfylla grundkraven måste du också se till att du och långivaren har konton i samma bank. Endast då är en direktöverföring möjlig. Se även till att långivaren har öppet och att de erbjuder snabb handläggning.

För mindre lån med automatiserad handläggning får du oftast svar direkt på skärmen. De flesta lån ger dig dock besked samma dag.

Inte nödvändigtvis. De flesta snabblån har snabb utbetalning, antingen direkt eller samma dag, men räntorna och avgifterna brukar i regel vara desamma.

Hjälpte den här artikeln dig att hitta ett lån du var ute efter?

4,9 av 5 baserat på 20 omdömen

Illustration av långivarnas räntor

Här kan du se hur långivarnas räntor står sig mot varandra.

 • Senast uppdaterad: januari 22, 2024

  - Marknadsansvarig, redaktör

  Avatar für Marcello Rongione

  Marcello är marknadsansvarig på Lånjakt.se och har goda kunskaper inom finansbranschen, främst inom aktiehandel och andra investeringar. Marcello ser även till att webbplatsen fungerar som den ska samt att all information är uppdaterad.