Belopp: | 5 000 - 600 000 kr |
Ränta: | 3.06 - 29.99 % |
Löptid: | 1 - 20 år |
Anslutna långivare: | 37 |
Ålderskrav: | 18 år eller äldre |
Utan UC: | Nej |
Ansök med BankID: | Ja |
B. anmärkningar: | Accepteras (av 10 anslutna långivare) |
Inkomstkrav: | 10 000 kr/mån |
Direktutbetalning: | Nej |
Utbetalningstid: | 2 bankdagar |
Betyg på Trustpilot: | ![]() |
Uppgifterna kontrollerades och uppdaterades den 2022-08-12
Advisa är en låneförmedlare som grundades 2011 med målet att hjälpa konsumenter att förbättra sin ekonomi.
Idag har företaget 50 anställda på huvudkontoret som ligger i centrala Stockholm. Sedan 2015 har de även Finansinspektionens tillstånd att bedriva förmedlingsverksamhet.
Sedan starten har Advisa hjälpt över en kvarts miljon kunder att hitta bästa privatlån, bästa billån och bästa samlingslån med låg ränta och förmånliga villkor.
Och med 37 samarbetspartners är Advisa en av de låneförmedlare i Sverige som samarbetar med flest banker och långivare.
Hos Advisa kan du ansöka om blancolån mellan 5 000 kronor och 600 000 kronor, vilket gör dem till ett bra alternativ även för dig som behöver låna lite mindre.
Amorteringstiden ligger på upp till 20 år, men ha i åtanke att långt ifrån alla anslutna långivare erbjuder så långa löptider.
Eftersom lånet inte kräver någon säkerhet kan du använda pengarna till det du behöver exempelvis bilköp, resor eller som ett renoveringslån. Du kan också använda pengarna för att lösa mindre låne- och kreditskulder.
Med bara en kostnadsfri ansökan kan du jämföra låneerbjudanden från 37 olika långivare.
Detta ger dig mycket goda chanser att hitta lån med låg ränta, framför allt med tanke på att Advisa samarbetar med så mycket som tre storbanker – Swedbank, Nordea och SEB. Det är de faktiskt ensamma om att göra i dagsläget.
Banker erbjuder ofta lån med extra förmånliga lånevillkor, särskilt till kunder med god kreditvärdighet.
I övrigt hittar vi flera kända namn som exempelvis ICA Banken, IKANO Bank, Santander, Svea Ekonomi, Bank Norwegian och Resurs Bank.
Advisa hämtar dessutom bara en kreditupplysning hos UC som alla partners sedan får dela på. Alltså kan du få upp till 37 låneförslag med en enda UC-upplysning.
Inom 24 timmar efter att du skickat in din ansökan ska du ha fått samtliga svar. Dessa kan du sedan gå igenom genom att logga in på din personliga sida hos Advisa, vilket du gör med BankID.
Hur många låneofferter du får varierar beroende på din betalningsförmåga. Har du en god ekonomi kommer du vanligtvis att få fler erbjudanden och tvärtom.
Känner du dig missnöjd med alla erbjudanden behöver du inte fortsätta i processen. Din ansökan är nämligen inte bindande.
Räntan för ditt lån bestäms inte av Advisa, utan av långivarna. Alla anslutna långivare kommer nämligen att få ta del av din ansökan och kreditupplysning.
De kan sedan erbjuda dig ett lån med en ränta som motsvarar din ekonomi eller ge dig avslag på din ansökan.
Lägsta möjliga ränta är 3,06% och högsta möjliga ränta är 29,99%. Utöver räntan kan det även tillkomma avgifter hos vissa långivare.
Information om alla kostnader förknippade till lånet hittar du i dina låneerbjudanden från respektive långivare.
Jämfört med många konkurrenter har Advisa ganska låga lånekrav. För att låna måste du:
Du som har anmärkningar kan bli erbjuden ett lån, men räkna med att få färre låneerbjudanden samt en högre ränta.
Tips! Har du betalningsanmärkningar kan du dock öka dina chanser att få lån genom att ha en medlåntagare som du delar lånets ansvar med.
Advisas kundtjänst har generösa öppettider och tillgänglig alla dagar i veckan. Du kan nå dem:
Du kan dessutom kontakta supporten på tre olika sätt: via chatt, kontaktformulär eller telefon.
Kunder med enklare ärenden kan först titta igenom sektionen för vanliga frågor om finns längst ner i menyn. Där har Advisa nämligen svarat på de frågor som oftast brukar ställas till supporten, till exempel gällande ansökan, utbetalning och kreditupplysning.
Advisa är ett bra alternativ för dig som vill hitta det billigaste privatlånet. Här kan du nämligen jämföra flera privatlån på samma gång från 37 olika långivare, utan att behöva belasta ditt kreditbetyg.
Genom att jämföra långivare ökar dina chanser att hitta ett privatlån med låg ränta. Detta kan framför allt vara förmånligt för dig som vill samla dina smålån och krediter.
Kunderna själva är mycket nöjda med Advisa och ger låneförmedlaren ett medelbetyg på 9,4 av 10 på Trustpilot. Bland recensionerna hittar vi kunder som är nöjda med låneprocessen såväl som med kundtjänsten.
Advisa erbjuder lån mellan 5 000 – 600 000 kronor. Vilket lånebelopp du blir beviljad beror på din kreditvärdighet.
Ja, för att logga in hos Advisa behöver du bara ange ditt personnummer och ange ditt BankID.
Räntan hos Advisa är individuell och ligger mellan 3,06 – 29,99 procent.
Nej, tjänsten är helt kostnadsfri för dig att använda. Detta eftersom Advisa tar betalt av de långivare och banker som är anslutna till tjänsten.
Ja, flera av de långivare som Advisa samarbetar med accepterar kunder med betalningsanmärkningar.
Advisa jämför lån från 37 kända långivare och banker, bland annat SEB, Nordea och Swedbank.
Nej, lånet kräver ingen säkerhet. Du kan däremot öka dina chanser att få lån genom att ha en medsökande.
Kostnadsexempel: Ett lån på 150 000 kr med en löptid på 6 år och en effektiv ränta på 7,76% ger en månadskostnad på 2 594 kr. Totalt att återbetala: 186 733 kr.
För att få ett lån måste du vara 18 år och tjäna 10 000 kronor/mån. 10 av de anslutna långivarna accepterar anmärkningar.
Kundtjänsten går att nå alla dagar i veckan via mejl, telefon eller live chatt. Ställer du din fråga via chatten får du svar inom någon minut. Svar på mejl får du inom 24 timmar.
På Trustpilot har Advisa ett genomsnittsbetyg på 4,7 av 5 baserat på över 3 580 omdömen.
Advisa erbjuder en enkel och digital låneprocess. Du ansöker online via BankID och får dina första svar samma dag. Logga in för att se alla låneofferter.
Detta är ett helhetsbetyg av långivarens tjänster.
Genom att använda Advisa kan du få offerter från följande långivare. I tabellen kan du se bankernas lägsta respektive högsta räntor samt hur bankernas räntor står sig mot varandra.