Jämför utvalda smslån

Nedan du kan jämföra långivarnas lånevillkor och kundbetyg. Du kan scrolla i sidled för att se alla smslån.
fairlo Till ansökan smspengar Till ansökan Loanstep Till ansökan Ferratum Till ansökan Lumify Till ansökan daypay Till ansökan Klara lån Till ansökan Flexkontot Till ansökan Merax Till ansökan saldo Till ansökan
Långivare:FairloSmspengarLoanstepFerratumLumifyDaypayKlara LånFlexkontotMeraxSaldo
Belopp:2 000 - 100 000kr1 000 - 30 000kr3 000 - 25 000kr1 000 - 45 000kr2 000 - 70 000kr1 000 - 20 000kr2 000 - 150 000kr3 000 - 30 000kr3 000 - 30 000kr1 000 - 20 000kr
Ränta:24 %39.8 %21 %39.60 %39.5 %39 %9.48 - 39.5 %39.48 %39.48 %39.5 %
Anslutna långivare:------11---
Ansök med BankID:JaJaJaJaJaJaJaJaJaJa
Betyg på Trustpilot: Trustpilot 9.6 av 10 Trustpilot 9.4 av 10 Trustpilot 9.4 av 10 Trustpilot 9.6 av 10 - - Trustpilot 7.8 av 10 Trustpilot 9.2 av 10 Trustpilot 9.4 av 10 Trustpilot 9 av 10
Direktutbetalning:JaJaJaJaJaJaNejNejNejJa

Går det att ta SMS lån med löptid på 90 dagar?

De allra flesta SMSlån går att återbetala inom 90 dagar. Många långivare erbjuder löptider från 30 dagar upp till ungefär 12 månader, ibland ännu längre. Du bör dock aldrig lägga upp mindre lån över för lång tid eftersom räntekostnaderna då kan bli onödigt höga.

Även om du valt en lägre tid än 90 dagar kan du alltid lösa hela eller delar av din skuld i förtid, så länge lånet har en rörlig ränta. Vi rekommenderar att du gör det för att undvika att betala mer i ränta än nödvändigt.

Läs även: Så väljer du rätt löptid på lånet

Vad kostar ett SMS lån med en löptid på 90 dagar?

Lånekostnaden varierar främst beroende på SMSlånets ränta, men också på avgifter och lånebelopp. De flesta SMSlån har en fast ränta, vilket betyder att den är densamma för alla låntagare, oavsett kreditbetyg. Det gör det enkelt att räkna ut kostnaden för lånet redan innan du ansöker.

Här kan du se exempel på vad ett SMSlån på 5 000 kronor kostar hos olika långivare.

Exempel på lånekostnad vid SMSlån i 90 dagar

LångivareFairloSMSpengarLoanstep
Nominell ränta:17,52%39,8%21%
Avgifter:0 krStartavgift: 280 krAviavgift: 45 kr/månUttagsavgift: 95 krKreditförm. avg: 750 kt
Effektiv ränta:19%168,68%204,03%
Månadskostnad:1 740 kr1 878 kr1 755 kr
Räntekostnad:146 kr332 kr175 kr
Totalt att återbetala:5 146 kr5 842 kr5 929 kr

OBS! Tänk på att många SMSlån, oavsett löptid, är högkostnadskrediter. Det betyder att de har en effektiv ränta över 30 procent och att de kan orsaka betalningssvårigheter. Sköter du inte betalningarna riskerar du att få en betalningsanmärkning.

Många SMSlån på 90 dagar har förmånliga villkor

Det är inte ovanligt att SMSlån med en löptid på 90 dagar har förmånliga lånevillkor. Det kan vara fördelaktigt för dig som till exempel vill bibehålla en god kreditvärdighet, låna pengar snabbt eller som vill låna trots betalningsanmärkningar.

Utan UC

De flesta SMSlån med löptid på 90 dagar är utan UC. Det betyder att upplysningen sker hos ett annat kreditupplysningsföretag än Upplysningscentralen, exempelvis Bisnode eller Creditsafe

Dessa kreditupplysningsföretag erbjuder inte samma information som UC. Här är det till exempel inte möjligt att se tidigare UC-förfrågningar eller lån där upplysningen skett hos UC. Detta är faktorer som i vanliga fall kan ha en stor inverkan i långivarens kreditbedömning.

Utöver det kommer SMSlån utan UC inte att påverka ditt kreditbetyg hos banken, vilket kan vara fördelaktigt om du planerar att ta större lån i framtiden. 

Utbetalning samma dag

Om du behöver låna pengar direkt kan ett SMSlån vara ett bra alternativ. Många långivare erbjuder automatiska handläggnings- och utbetalningsprocesser, vilket betyder att du kan få besked direkt på skärmen och utbetalning samma dag. Det viktigaste är att du ser till att du och långivaren har konton i samma bank. 

Kan acceptera betalningsanmärkningar

Många SMSlån med löptid på 90 dagar går att få även om du har lite sämre kreditvärdighet, till exempel på grund av betalningsanmärkningar. Att ta ett snabblån med betalningsanmärkning kan dock innebära att du bara blir beviljad ett lägre lånebelopp eller högre ränta.

Tips! I listan längst upp kan du enkelt se vilka långivare som erbjuder smslån utan UC, med direktutbetalning och anmärkning. Det gör det enklare för dig att hitta passande lånevillkor. 

Kreditlån kan vara flexiblare än SMSlån med löptid på 90 dagar

Om du är osäker på din framtida betalningsförmåga kan ett kreditlån vara ett mer flexibelt alternativ än ett SMSlån med fast löptid. Med kreditlånet kan du nämligen själv bestämma hur stor del av din skuld du vill återbetala varje månad. 

Exempel: Du tar ett kreditlån och blir beviljad ett kreditutrymme på 10 000 kronor. Du gör ett uttag på 5 000 kronor som du använder för att betala ett tandläkarbesök. När fakturan kommer i slutet på månaden kan du välja att återbetala tillbaka hela skulden, dela upp betalningen eller betala minsta möjliga belopp. Det brukar vara cirka 3% av utestående skuld. 

En annan fördel med kreditlån är att du bara betalar ränta på utestående belopp. Dessutom finns det kreditlån som är fria från avgifter, vilket betyder att de inte kostar något om du inte utnyttjar krediten. Fairlo är ett bra exempel på ett sådant kreditlån. 

Viktigt innan du tar ett SMSlån med 90 dagars löptid

Det finns några saker som kan vara bra att tänka på när du tar ett SMSlån med en avbetalningstid på 90 dagar. 

 1. Välj SMSlån med låga avgifter. Förutom att hitta SMSlån med låg ränta kan det också vara bra att undvika dolda avgifter, framför allt med tanke på den korta löptiden. Jämför både räntor och avgifter inför din ansökan. 
 2. Kontrollera utbetalningstiden. Om du behöver låna pengar snabbt ska du kontrollera att långivaren erbjuder direktutbetalning till din bank. På så sätt kan du få pengarna inom ett par minuter. 
 3. Privatlån istället för SMSlån. Behöver du låna lite större belopp i 90 dagar och vill komma undan lite billigare kan du ta ett privatlån istället för SMSlån. Dessa lån har en lägre ränta och även om den kortaste löptiden är 1 år kan du alltid lösa lånet i förtid helt kostnadsfritt. 

Källor

De långivare som ingår i vår topplista har vi utsett baserat på kundernas egna omdömen. De kundomdömen vi utgått ifrån har vi hittat på säkra och trovärdiga plattformar som Trustpilot.se. Här hittar du webbadresser till de olika långivarnas betyg och recensioner.

Trustpilot.se

 • https://se.trustpilot.com/review/fairlo.se
 • https://se.trustpilot.com/review/www.smspengar.nu
 • https://se.trustpilot.com/review/loanstep.se

Vanliga frågor och svar

Ja, det är oftast helt kostnadsfritt att återbetala ett SMSlån med 90 dagars avbetalningstid i förväg. Då ber du bara långivaren om en slutfaktura som du betalar i sin helhet.

Ja, vissa långivare kan tänka sig att förlänga löptiden på lånet, dock mot en avgift. Är du osäker på din framtida betalningsförmåga kan ett kreditlån vara ett mer flexibelt alternativ. Här kan du nämligen själv bestämma över återbetalningstakten.

Absolut. Faktum är att de flesta långivare som erbjuder den här typen av lån inte hämtar någon kreditupplysnings hos UC. Det kan vara fördelaktigt för din kreditvärdighet.

Det beror på vilken långivare du vänder dig till. Vissa ger dig besked direkt på skärmen och betalar ut pengarna omedelbart. Hos andra långivare kan det dröja 1 – 2 arbetsdagar.

Vi hjälper våra kunder att hitta bästa SMS lån

4,8 av 5 baserat på 17 omdömen

 • Senast uppdaterad: februari 8, 2023

  - Marknadsansvarig, redaktör

  Avatar für Marcello Rongione

  Marcello är marknadsansvarig på Lånjakt.se och har goda kunskaper inom finansbranschen, främst inom aktiehandel och andra investeringar. Marcello ser även till att webbplatsen fungerar som den ska samt att all information är uppdaterad.