Jämför utvalda långivare

Nedan du kan jämföra långivarnas lånevillkor och kundbetyg. Du kan scrolla i sidled för att se alla lån.
smspengar Till ansökan Lumify Till ansökan Viaconto Till ansökan Tryggkredit Till ansökan Ferratum Till ansökan saldo Till ansökan Mobillån Till ansökan GF Money Till ansökan
Långivare:SmspengarLumifyViaContoTryggkreditFerratumSaldoMobillånGF Money
Belopp:1 000 - 30 000kr2 000 - 70 000kr1 000 - 20 000kr1 000 - 60 000kr1 000 - 45 000kr1 000 - 20 000kr1 000 - 60 000kr1 000 - 30 000kr
Ränta:39.8 %39.5 %39.5 %24.97 %39.60 %39.5 %39 %39.8 %
Anslutna långivare:--------
Ansök med BankID:JaJaJaJaJaJaJaJa
Betyg på Trustpilot: Trustpilot 9.4 av 10 - Trustpilot 8.6 av 10 - Trustpilot 9.6 av 10 Trustpilot 9 av 10 - -
Direktutbetalning:JaJaJaJaJaJaJaJa

Flera långivare inom snabblån idag erbjuder direktutbetalning till Swedbank som är en populär bank bland de svenska invånarna. Detta innebär att du som är kund hos Swedbank kan få pengarna samma dag som du ansöker, oftast inom bara någon timme.

För att detta ska vara möjligt finns dock vissa villkor som du måste uppfylla. Nedan ska vi gå igenom hur direktutbetalningar till Swedbank fungerar och bankens bryttider.

swedbank direktutbetalning

Fakta om Swedbank

Swedbank grundades redan 1997 under namnet Föreningssparbanken, men koncernen fick sitt nuvarande namn år 2006 efter ett förvärv av den baltiska banken Hansabank. Idag är Swedbank den största banken i Sverige sett till sina åtta miljoner kunder och ett brett erbjudande för såväl privata som företagskunder.

Banken är marknadsledande både i Norden och Baltikum och dess bankkonton omfattas av den statliga insättningsgarantin för ett extra tryggt sparande. Bortsett från sparande erbjuder Swedbank även bolån, privatlån, pensionslösningar och försäkringar.

Statistik för direktutbetalning till Swedbank

I och med att Swedbank är en så pass populär bank är det enkelt att hitta långivare som erbjuder direktutbetalningar till bankens kunder. Detta gör det möjligt att få lånet utbetalat samma dag, även under kvällstid och helger, under förutsättning att du förhåller dig till bankens bryttider.

Så här ser statistiken för direktutbetalning till Swedbank ut för de långivare du kan hitta hos oss på Lånjakt.se.

Max. lånebelopp:60 000 kr
Min. lånebelopp:1 000 kr
Genomsnittlig eff. ränta:39,07%
Startavgift (min/max):0 kr – 695 kr
Aviavgift (min/max):0 – 60 kr

Observera att statistiken ovan är en sammanställning av de långivare som erbjuder direktutbetalningar till Swedbank. Informationen har med andra ord inget att göra med Swedbanks egna låneprodukter.

Ha även i åtanke att majoriteten av de lånen är högkostnadskrediter. Detta innebär att de har en ränta som är 30 procent över Riksbankens reporänta.

Bryttider hos Swedbank

Det finns goda skäl att ha koll på din banks bryttider, det vill säga hur snabbt överföringar av pengar sker. På så sätt kan du minska risken för irritation och besvikelse när du ska ta emot pengar eller själv behöver göra en betalning i tid.

Interna överföringar mellan olika bankkonton i Swedbank sker alltid omgående, men transaktioner till andra banker kan dröja några arbetsdagar.

Vid lån är det tidpunkten då du fick din låneansökan godkänd som räknas som bryttiden. Det här avgör när du ser dina pengar på kontot. Bryttiden kan variera mellan de svenska storbankerna och hos Swedbank gäller följande:

Låneansökan godkänns:Du har pengarna:
Helgfri vardag innan kl. 13:00Samma dag
Helgfri vardag efter kl. 13:00Nästkommande bankdag
Lördag eller helgdagNästkommande bankdag

Utbetalning via Zimpler eller Trustly

Om din kreditgivare erbjuder utbetalningar via betalningstjänster som Trustly eller Zimpler kan du få pengarna utbetalde samma dag, oavsett tid på dygnet. Dessa tjänster är nämligen anslutna till alla svenska storbanker – även Swedbank – och använder automatiska handläggningsprocesser för att kunna erbjuda utbetalning dygnet runt.

Vilka krav har Swedbank gällande direktutbetalning?

Som tidigare nämnt erbjuder en mängd långivare direktutbetalningar till kunder i Swedbank. Det finns dock vissa krav som du behöver uppfylla för att kunna dra nytta av direktutbetalningen. Nedan ska vi titta närmare på dessa.

1. Konto i Swedbank

För att en direktutbetalning till Swedbank ska vara möjlig måste du såklart ha ett privatkonto i banken. Kontot måste vara personligt, då du enbart kan göra utbetalningar till konton registrerade på dig.

2. Tillgång till e-legitimation

Du behöver även ha tillgång till en fungerande elektronisk legitimation, till exempel BankID. Med hjälp av ditt e-leg kan du identifiera dig och signera din låneansökan på bara någon minut, vilket möjliggör en snabb behandlingsprocess.

BankID är helt kostnadsfritt att använda och du beställer det enkelt via Swedbanks internetbank.

3. Ansök under långivarens öppettider

Om du har ett brådskande behov av pengar bör du alltid ansöka med goda marginaler till att långivarens kontor stänger. Ansöker du för sent finns det risk för att handläggarna inte hinner behandla din ansökan förrän kommande arbetsdag.

Undantaget är om din långivare erbjuder utbetalningar via Trustly eller Zimpler. Då kan du få pengarna utbetalda dygnet runt, oavsett veckodag.

Kan jag ansöka med betalningsanmärkningar?

Eftersom kunder med betalningsanmärkningar i regel utgör en större risk för långivaren är det inte ovanligt att kraven gällande anmärkningar är strikta. Dock finns det såklart undantag, även för dig som vill låna pengar direkt till Swedbank.

När det gäller de långivare som Swedbank samarbetar med för att kunna erbjuda direktutbetalning är det 57 procent som har överseende med betalningsanmärkningar och låter dig låna trots tidigare betalningssvårigheter. Det här är en större andel än hos de andra storbankerna.

Några av de långivare som erbjuder snabba lån till dig med Swedbank och accepterar betalningsanmärkningar är Ferratum Bank, Northmill Bank och Saldo.

Välj en långivare utan UC

Många av dagens långivare hämtar sina kreditupplysningar hos UC (Upplysningscentralen). Detta gäller främst vid privatlån och andra större lån, men vid mindre snabblån och krediter är det relativt enkelt att undvika lån med UC.

Av de långivare som erbjuder direktutbetalning till Swedbank hämtar mer än 50 procent sina kreditupplysningar hos ett annat kreditupplysningsföretag. Upplysningen kan till exempel ske hos Creditsafe eller Bisnode som är två av de största aktörerna efter UC.

En av de främsta anledningarna till att undvika UC-förfrågningar är eftersom de kan påverka din betalningsförmåga hos banken i framtiden. Om du har för många förfrågningar kan du bli erbjuden sämre lånevillkor i form av högre ränta eller lägre lånebelopp.

Summering

Swedbank är en av Sveriges mest populära banker. Därför är det relativt enkelt att hitta en långivare som erbjuder direktutbetalningar till kunder med konton i denna bank.

För att en snabba utbetalningar ska vara möjliga måste du ha ett konto i Swedbank, ansöka inom öppettiderna och ha tillgång till BankID. Vissa långivare erbjuder utbetalning via tjänster som Zimpler och Trustly. I dessa fall behöver du inte förhålla dig till varken långivarens eller bankens öppet- eller bryttider.

Vi hjälper våra kunder att hitta sms lån med direkt utbetalning till Swedbank

4,6 av 5 baserat på 19 omdömen

  • Senast uppdaterad: januari 22, 2024

    - Marknadsansvarig, redaktör

    Avatar für Marcello Rongione

    Marcello är marknadsansvarig på Lånjakt.se och har goda kunskaper inom finansbranschen, främst inom aktiehandel och andra investeringar. Marcello ser även till att webbplatsen fungerar som den ska samt att all information är uppdaterad.