Lånemarknad

Lånemarknad.se Till ansökan
Lånemarknad
Belopp:5 000 - 600 000 kr
Ränta:2.95 - 26.05 %
Löptid: 1 - 20 år
Anslutna långivare:40
Ålderskrav:18 år eller äldre
Utan UC:Nej
Ansök med BankID:Ja
B. anmärkningar:Accepteras (av 14 anslutna långivare)
Inkomstkrav:10 000 kr/mån
Direktutbetalning:Nej
Utbetalningstid:3-5 bankdagar
Logga in och ansök
Betalningsanm. OK 40 anslutna långivare Hög beviljandegrad

Uppgifterna kontrollerades och uppdaterades den 2024-04-21

Validerad av Profilbild - Alexandra Eriksson Alexandra Eriksson

Fördelar

 • Samarbetar med 37 långivare
 • Tillåter kunder med betalningsanmärkningar
 • Lågt inkomstkrav (10 000 kronor/mån)

Nackdelar

 • Upplysning hos UC
 • Lång utbetalningstid (3 – 5 dagar)

Vilka är Lånemarknad?

Lånemarknad är del av Advisa, en av Sveriges största och mest kända låneförmedlare som startade sin verksamhet redan 2011. I dagsläget har Advisa 37 samarbetspartners, vilket är mer än någon annan låneförmedlare på den svenska marknaden.

När du vänder dig till Lånemarknad kommer din ansökan att skickas vidare till Advisa som behandlar den. Tjänsten är kostnadsfri för konsumenter, då företaget istället tar betalt av de långivare som vill vara anslutna till tjänsten.

Eftersom Advisa – och därmed även Lånemarknad – har Finansinspektionens tillstånd att bedriva konsumentkreditförmedling kan du känna dig helt trygg när du väljer att jämföra lån via dem. Här kan du läsa mer om Advisa.

Lånevillkor

Hos Lånemarknad kan du jämföra privatlån hos 37 olika långivare för att öka dina chanser att hitta så förmånliga kreditvillkor som möjligt. Att ansöka är helt kostnadsfritt och du är dessutom inte bunden till din ansökan, utan kan välja att tacka nej till samtliga låneförslag.

De lånebelopp du kan ansöka om ligger mellan 5 000 och 600 000 kronor med en löptid från 1 till 20 år. Den nominella räntan för lånet ligger mellan 2,95 – 26,05 procent, men eftersom räntesättningen är individuell kan du inte se vad ditt lån kommer att kosta innan du ansöker.

I samband med din ansökan kommer Lånemarknad att registrera en kreditupplysning hos UC. Denna upplysning får de anslutna långivarna sedan dela på tillsammans med din låneansökan. De bestämmer därefter själva om om de vill erbjuda dig ett lån eller inte.

Om du vill öka dina chanser att få lån kan du ha en medsökande. Ni kommer då att dela på ansvaret för lånet och långivarna kommer att ta hänsyn till båda era inkomster i sin obligatoriska kreditbedömning. Detta kan vara ett bra alternativ om du till exempel har betalningsanmärkningar.

Hos Lånemarknad gäller fri amorteringsrätt, vilket innebär att du kan öka dina inbetalningar alternativt slutbetala hela krediten i förtid om du har möjlighet. Detta kostar dig såklart inget extra.

Viktigt att komma ihåg när du ansöker om lån via Lånemarknad är att du lånar av och amorterar till en långivare eller bank. När du signerat ett låneavtal för ett lån du hittat via Lånemarknad har de inte längre något med ditt lånekontrakt att göra.

Ränta och kostnader

Eftersom Lånemarknad enbart är en låneförmedlare är det inte de som sätter räntorna för lånen. Detta är varje enskild långivares uppgift. Vissa långivare kan erbjuda dig en högre ränta medan andra kan erbjuda dig en lägre baserat på dina ekonomiska förutsättningar.

I dagsläget ligger räntespannet mellan 2,95 och 26,05 procent. För att ta reda på vad just ditt lån kommer att kosta måste du skicka in en ansökan. I den uträkning du hittar på Lånemarknads hemsida har de använt sig av en exempelränta.

Det är inte bara räntan som kan variera beroende på långivare – även avgifterna kan skilja sig en hel del. Därför är det av största vikt att du noggrant går igenom och jämför dina låneerbjudanden.

Välj hellre ett lån med lite högre ränta än höga avgifter. Detta eftersom du kan göra avdrag för räntekostnader i din årliga deklaration – det kan du inte göra för avgifter.

Kreditupplysning

I samband med varje ansökan tar Lånemarknad en kreditupplysning hos UC (Upplysningscentralen), både på låntagare och eventuell medsökande.

I denna upplysning finns information om din ekonomi – till exempel dina inkomster och utgifter – vilket hjälper långivarna i deras riskbedömningar. Ju bättre UC-score du har, desto bättre lånevillkor kan du bli erbjuden.

Trots att Lånemarknad jämför lån från 40 olika långivare och banker hämtar de endast en kreditupplysning. Denna får samtliga samarbetspartners sedan dela på. Med andra ord kommer du inte att belasta ditt kreditbetyg på samma sätt som om du ansökte själv.

Krav för att låna

För att kunna ansöka om lån hos Lånemarknad måste du uppfylla följande grundkrav:

 • Du måste vara över 18 år.
 • Ha en månadsinkomst på minst 10 000 kronor, antingen från arbete, pension eller eget företagande.
 • Sakna skulder hos Kronofogden.

Betalningsanmärkningar är inte ett hinder för att få lån hos Lånemarknad. Av de 40 långivare som är anslutna till tjänster accepterar 14 stycken kunder med anmärkningar.

Så ansöker du – Steg för steg

Att ansöka om lån hos Lånemarknad är kostnadsfritt och inte bindande. Ansökningsprocessen är dessutom helt digital och tar inte mer än några minuter. Så här går det till:

 1. Välj belopp och återbetalningstid på hemsidan.
 2. Lämna därefter dina kontaktuppgifter, identifiera dig med BankID och skicka in.
 3. Lånemarknad tar en kreditupplysning på dig och eventuell medsökande hos UC.
 4. Din upplysning och din ansökan kommer nu att bli tillgänglig för de 40 anslutna bankerna som får avgöra om de vill erbjuda dig ett lån eller inte.
 5. Dina första svar kan du få samma dag, men du bör vänta minst 24 timmar innan du går igenom dina låneerbjudanden.
 6. Hittar du ett prisvärt lån med passande villkor signerar du det bifogade låneavtalet med BankID och skickar tillbaka det till långivaren. Utbetalning sker därefter inom 3-5 bankdagar.
 7. Är du missnöjd med samtliga låneförslag kan du avsluta processen utan frågor och kostnader.

Kundtjänst och öppettider

Om du har frågor eller behöver hjälp med din ansökan kan du alltid nå Lånemarknads hjälpsamma support som finns tillgänglig sju dagar i veckan. Du kan antingen ringa dem eller fylla i det kontaktformulär som finns tillgängligt under fliken ”Kontakt”.

Öppettiderna som gäller är måndag till torsdag mellan kl. 09:00 – 20:30, fredagar mellan kl. 09:00 – 17:00 samt lördag och söndag mellan kl. 14:00 – 18:00.

Innan du kontaktar supporten rekommenderar vi att du läser igenom den FAQ-sektion som låneförmedlaren sammanställt. Här finns nämligen snabba svar på enklare ärenden.

Eftersom Lånemarknad är en del av Advisa kan du även vända dig till deras supportavdelning som också finns tillgänglig alla dagar i veckan.

Säkerhet och integritet

Hos Lånemarknad står alltid kunden i fokus, vilket bland annat speglar av sig i säkerheten som bolaget upprätthåller på sin webbplats. All kontakt med kunderna sker via krypterade anslutningar och känslig information skyddas av både brandväggar och antivirusprogram.

Verksamheten uppdaterar sina säkerhetssystem och databaser regelbundet för att förhindra obehörig användning av personuppgifter. I integritetspolicyn kan du läsa mer om hur företaget hanterar dina personliga uppgifter under tiden du är kund hos dem.

All verifiering under låneprocessen sker med hjälp av BankID som är marknadens säkraste verktyg för onlinebaserad identifiering. Bolaget står dessutom under Finansinspektionens kontroll och tillsyn, vilket betyder att du kan känna dig helt trygg när du använder tjänsten.

Sammanfattning

Lånemarknad är en jämförelsetjänst för privatlån som är en del av Advisa, Sveriges största låneförmedlare. Här kan du ansöka om lån på mellan 5 000 och 600 000 kronor med en löptid från 1 till 20 år.

Räntan för lånet är individuell och ligger för närvarande mellan 2,95 – 26,05 procent. Bortsett från ränta kan andra avgifter tillkomma, beroende på vilken långivare du väljer att låna hos.

Att ansöka om lån via Lånemarknad är helt kostnadsfritt och din ansökan inte är bindande. Trots att de jämför lån hos 40 olika aktörer registreras dessutom bara en kreditupplysning hos UC. Det finns med andra ord all anledning att ansöka via Lånemarknad om du vill hitta ett prisvärt lån.

Tips! Kom ihåg att det är alltid bra att du jämför lån först innan du lånar pengar.

Öppettider

 • Måndag:
 • 09:00 – 20:30
 • Tisdag:
 • 09:00 – 20:30
 • Onsdag:
 • 09:00 – 20:30
 • Torsdag:
 • 09:00 – 20:30
 • Fredag:
 • 09:00 – 17:00
 • Lördag:
 • 14:00 – 18:00
 • Söndag:
 • 14:00 – 18:00

Företagsinformation

 • Företagsnamn:
 • Advisa AB
 • Org.nummer:
 • 556855-5428
 • Adress:
 • Löjtnantsgatan 21
 • Stad:
 • 115 50, Stockholm
 • Telefon:
 • 0770 – 17 50 50
 • E-post:
 • [email protected]

Liknande lån

 • Zapplån
  Belopp: 600 000 kr
  Ränta 2.95%
 • Comboloan
  Belopp: 500 000 kr
  Ränta 2.95%
 • Freedomfinance
  Belopp: 600 000 kr
  Ränta 2.95%
 • Lån för alla
  Belopp: 600 000 kr
  Ränta 2.95%

Vanliga frågor

Lånemarknad erbjuder lån utan säkerhet mellan 5 000 och 600 000 kronor med en löptid på 1 – 20 år. Det är dock din betalningsförmåga som avgör hur mycket du får låna.

Räntan sätts individuell av varje ansluten långivare, men ligger mellan 2,95 – 26,05 procent. Det kan även tillkomma andra avgifter, till exempel uppläggnings- och aviavgift, beroende på vart du tecknar lånet.

Lånemarknad marknadsför Advisas tjänst. Advisa samarbetar med 40 långivare och banker i dagsläget, bland annat Marginalen Bank, Nordax, Credento, Advida Finans, Nystart Finans, Swedbank, SEB och många fler.

Lånemarknad tar betalt av de långivare som vill vara anslutna till deras tjänst, inte av dig som konsument. Därmed är tjänsten helt kostnadsfri att använda.

Det beror på hur god ekonomi du har. Alla långivare är dock inte skyldiga att erbjuda dig ett lån bara för att du uppfyller de krav som Lånemarknad ställer. Vissa av dem accepterar till exempel inte kunder med anmärkningar medan andra gör det.

Ja, eftersom räntan är rörlig kan du när som helst betala tillbaka lånet utan extra kostnad. Du kan dessutom lösa delar av lånet eller öka din amortering.

 • Senast uppdaterad: mars 10, 2022

  -

  Avatar für Alexandra Eriksson

  Alexandra har jobbat som skribent i över fyra år och har god kännedom om den svenska lånemarknaden samt ett brinnande intresse för ekonomi. Hon skriver även artiklar för en rad andra sajter med inriktning på bland annat entreprenörskap och företagande.

Jämförelse och betyg

Hur bra är Lånemarknad jämfört med konkurrenterna?

Kostnad

Lånemarknad erbjuder en årsränta mellan 2,95 - 26,05%. Kostnadsexempel: Ett lån på 100 000 kr med en löptid på 18 år och en effektiv ränta på 5,01% ger en lånekostnad på 50 692 kr. Totalt att återbetala: 150 692 kr.

Beviljandegrad

För att bli beviljad ett lån hos Lånemarknad måste du vara 18 år och ha en årsinkomst på minst 120 000 kronor. Betalningsanmärkningar accepteras av 39 procent av de anslutna långivarna.

Kundservice

Lånemarknads kundtjänst finns tillgänglig sammanlagt 54 timmar i veckan samt 8 timmar under helgen. Supporten kan nås via mejl och telefon.

Kundomdömen

Vi hittar inga recensioner om Lånemarknad som vi kan utgå ifrån i dagsläget.

Ansökningsprocess

Att ansöka om lån hos Lånemarknad är kostnadsfritt och inte bindande. Svar får du inom 24 timmar och utbetalning sker 3 - 5 dagar efter mottagit skuldebrev.

Slutbetyg

Detta är ett helhetsbetyg av långivarens tjänster.

Skriv en recension

Ge ditt betyg:*

Din e-postadress kommer inte publiceras.