Jämför utvalda sms lån på helgen

Nedan du kan jämföra långivarnas lånevillkor och kundbetyg. Du kan scrolla i sidled för att se alla smslån.
fairlo Till ansökan Ferratum Till ansökan Lumify Till ansökan northmil-bank logo Till ansökan Klara lån Till ansökan saldo Till ansökan Tryggkredit Till ansökan
Långivare:FairloFerratumLumifyNorthmill BankKlara LånSaldoTryggkredit
Belopp:2 000 - 100 000kr1 000 - 45 000kr2 000 - 70 000kr1 000 - 50 000kr2 000 - 150 000kr1 000 - 20 000kr1 000 - 60 000kr
Ränta:24 %39.60 %39.5 %7.9 - 21.9 %9.48 - 39.5 %39.5 %24.97 %
Anslutna långivare:----11--
Ansök med BankID:JaJaJaJaJaJaJa
Betyg på Trustpilot: Trustpilot 9.6 av 10 Trustpilot 9.6 av 10 - Trustpilot 9.6 av 10 Trustpilot 7.8 av 10 Trustpilot 9 av 10 -
Direktutbetalning:JaJaJaNejNejJaJa

Kan jag få SMS lån med utbetalning på helgen?

Ja, idag är det möjligt att få ett SMS-lån utbetalt efter arbetstid, exempelvis under helgen samt på röda dagar. Anledningen till detta är eftersom vissa långivare använder sig av automatiska handläggnings-, kreditbedömnings- och utbetalningsprocesser. På så sätt kan de erbjuda lån, även om medarbetarna inte befinner sig på kontoret.

Ett helglån kan vara en bra lösning om du drabbas av en akut utgift under helgen och saknar buffert. Det kan till exempel röra sig om en trasig frys eller ett oplanerat besök på bilverkstaden. Med ett helglån kan du ta hand om den brådskande utgiften och återbetala skulden när du fått din nästa lön.

OBS! Du bör aldrig använda ett helglån för att finansiera impulsköp eller osunda vanor. SMS-lån är dyra och kan orsaka betalningsanmärkningar samt svår skuldsättning om du inte sköter återbetalningen.

Detta krävs för att få SMSlån direkt under helgen

Det finns vissa krav som måste uppfyllas för att ett SMS-lån på helgen ska vara möjligt.

 • Långivaren måste erbjuda lån med direktutbetalning
 • Långivaren måste handlägga helgansökningar automatiskt.
 • Du och långivaren måste ha ett konto i samma bank.

I övrigt ska du som låntagare:

 • Vara minst 18 år.
 • Helst vara fri från betalningsanmärkningar.
 • Ha någon form av inkomst (helst 10 000 kr/mån eller mer).
 • Vara folkbokförd i Sverige.
 • Inte ha skuldsaldo hos Kronofogden.

Helglån är dyra men ofta utan UC-förfrågan

Det är i regel inte möjligt att ta ett privatlån under helgen, utan här sker handläggning och utbetalning enbart under långivarens öppettider. Ett SMS-lån är därmed det enda alternativet för dig som behöver ett helglån.

SMS-lån har oftast en hög ränta och många av dem klassas som högkostnadskrediter. Det betyder att de har en effektiv ränta som överstiger 30 procent, vilket snabbt kan bli dyrt om du inte sköter återbetalningen.

En fördel med SMS-lån är dock att de flesta inte kräver någon UC-förfrågan. Istället gör långivarna en automatisk kreditbedömning med underlag från Creditsafe eller Bisnode. Det betyder att din helgansökning inte kommer att påverka ditt UC-score.

Villkor för att kunna få snabblån med utbetalning på helgen

Som tidigare nämnt finns det vissa villkor som måste uppfyllas för att ett helglån ska vara ett alternativ. Två av de främsta är att långivaren erbjuder automatisk handläggning av låneansökningar samt att de har ett konto i samma bank som den ansökande.

Helglån med manuell eller automatisk handläggning

Handläggningsprocessen hos långivarna kan vara automatisk eller manuell. Här är skillnaderna mellan de två processerna.

Manuell handläggning

Det här innebär att långivaren går igenom din ansökan manuellt under långivarens öppettider. Helglån går att få även vid manuell handläggning, så länge långivaren erbjuder direktutbetalningar till din bank och du ansöker med god marginal till stängning.

Ansöker du för nära stängningstid finns risken att handläggaren inte hinner behandla din ansökan. I dessa fall kommer processen att upptas nästa gång kontoret öppnar.

Tänk på att långivare kan ha olika öppettider för olika helgdagar. Vissa har till exempel öppet lördagar, men stängt på söndagar och röda dagar.

Automatisk handläggning

Den här typen av handläggningsprocess sker automatiskt med hjälp av intelligent mjukvara. Det betyder att en dator går igenom uppgifterna i din ansökan och i kreditupplysningen för att fatta ett lånebeslut.

Om du uppfyller lånekraven kommer din ansökan att bli godkänd och lånet kommer att betalas ut. Även detta sker automatiskt, vilket gör det möjligt att få ett lån även på helger och kvällar. 

Värt att veta är att datorprogrammet utgår ifrån inkomsten i din kreditupplysning. Om denna inte stämmer överens med din nuvarande inkomst kommer du att behöva komplettera med en lönespecifikation innan lånet betalas ut. En deklarerad inkomst är därmed ett krav för en helgutbetalning.

Direktöverföringar är bara möjliga inom samma bank

Det finns SMS-lån som kan bli beviljade och utbetalade under helgen, men där pengarna når ditt konto efter någon arbetsdag. I det här fallet använder långivaren en annan bank än dig, vilket gör att bankernas bryttider bliraktuella. Bryttiderna påverkar nämligen tiden det tar för en överföring mellan två olika banker att bli godkänd.

För att en direktöverföring ska vara möjlig är det viktigt du och långivaren har ett konto i samma bank. På så sätt är det möjligt att få ett helglån kort efter att ansökan blivit beviljad.

Se vilka långivare som erbjuder direktutbetalning till din bank nedan:

Exempel på långivare som erbjuder helglån

LångivareLånebeloppÅrsräntaUtbetalning helg
Ferratum1 000 – 45 000 kr39,6%Inom 2 timmar till Handelsbanken, Nordea, Swedbank och SEB
Vivus2 000 – 20 000 kr39%Direkt (mot en avgift)
Lumify2 000 – 70 000 kr39,5%Hela helgen via Zimpler
Fairlo2 000 – 100 000 kr11,39 – 17,52%Hela helgen till alla svenska storbanker

SMS lån på helgen är förknippade med vissa risker

SMS-lån på helgen kan vara till stor hjälp i många situationer, men de kan också vara förknippade med en del risker.

Med tanke på hur lättillgängliga helglån kan det samtidigt vara frestande att låna pengar till impulsköp, nöjen eller osunda vanor. I och med att SMS-lån har en mycket hög ränta bör du enbart använda dem i situationer där du inte har någon annan utväg. Därefter bör du lösa lånet snarast möjligt för att undvika höga räntekostnader.

Om du inte sköter återbetalningen kan SMS-lån leda till skuldsättning, betalningsanmärkningar och i värsta fall Kronofogden. Har du redan problem med din ekonomi kan det vara en god idé att kontakta din lokala skuldrådgivare.

Det finns alternativ till helglån

Istället för att ta ett helglån kan det vara en god idé att låna av en bekant eller en familjemedlem, framför allt om det rör sig om mindre summor. Du bör också starta ett sparande i förbyggande syfte som du kan ta av vid oförutsedda kostnader. Ett annat alternativ om utgiften inte är allt för brådskande är att ansöka om ett privatlån istället. Privatlån har lägre ränta och är därmed betydligt billigare än SMS-lån, även om de har en något längre utbetalningstid.

Vanliga frågor och svar

Ja, det finns flera långivare som erbjuder utbetalning av lån både på lördagar, söndagar och röda dagar. För att du ska få pengarna på helgen krävs det dock att du har ett konto i samma bank som långivaren.

Helglån är betydligt dyrare än privatlån. Många av dem klassas som högkostnadskrediter och har en effektiv ränta på över 30 procent.

Det krävs att långivaren erbjuder direktutbetalningar, att ni har ett konto i samma bank och att du uppfyller långivarens grundläggande krav. Du måste också ha en deklarerad inkomst som uppfyller inkomstkraven.

Ja, många långivare kan handlägga helgansökningar. Detta kan antingen ske manuellt av medarbetarna eller automatiskt via ett datorprogram.

Ja, många av de långivare som erbjuder helglån hämtar ingen UC-förfrågan. Istället sker upplysningen hos Bisnode eller Creditsafe.

Vi hjälper våra kunder att hitta helglån

4,9 av 5 baserat på 11 omdömen

 • Senast uppdaterad: januari 22, 2024

  - Marknadsansvarig, redaktör

  Avatar für Marcello Rongione

  Marcello är marknadsansvarig på Lånjakt.se och har goda kunskaper inom finansbranschen, främst inom aktiehandel och andra investeringar. Marcello ser även till att webbplatsen fungerar som den ska samt att all information är uppdaterad.