Jämför utvalda snabblån med anmärkning

Nedan du kan jämföra långivarnas lånevillkor och kundbetyg. Du kan scrolla i sidled för att se alla snabblån.
Loanstep Till ansökan saldo Till ansökan Klara lån Till ansökan fairlo Till ansökan Ferratum Till ansökan Frogtail Till ansökan Merax Till ansökan CashBuddy Till ansökan Viaconto Till ansökan nätlån Till ansökan
Långivare:LoanstepSaldoKlara LånFairloFerratumFrogtailMeraxCashbuddyViaContoNätlån
Belopp:3 000 - 25 000kr1 000 - 20 000kr2 000 - 150 000kr2 000 - 100 000kr1 000 - 45 000kr5 000 - 40 000kr3 000 - 30 000kr5 000 - 25 000kr1 000 - 20 000kr1 000 - 10 000kr
Ränta:21 %39.5 %9.48 - 39.5 %24 %39.60 %26 %39.48 %26.05 %39.5 %39 %
Anslutna långivare:--11-------
Ansök med BankID:JaJaJaJaJaJaJaJaJaJa
Betyg på Trustpilot: Trustpilot 9.4 av 10 Trustpilot 9 av 10 Trustpilot 7.8 av 10 Trustpilot 9.6 av 10 Trustpilot 9.6 av 10 Trustpilot 9.4 av 10 Trustpilot 9.4 av 10 - Trustpilot 8.6 av 10 -
Direktutbetalning:JaJaNejJaJaJaNejNejJaNej

Är det möjligt att få snabblån med betalningsanmärkning?

Ja, numera är det fullt möjligt att bli beviljad ett snabblån, även om du har betalningsanmärkningar.

Detta beror på att snabblån i regel är ganska små och har en kort löptid. Därför är det framför allt din inkomst som avgör risken med utlåningen snarare än dina anmärkningar.

Många långivare idag kan tänka sig att bevilja SMS-lån med upp till 10 anmärkningar, under förutsättningen att din ekonomi är god i övrigt.

Däremot är det inte ovanligt att det finns särskilda krav för dig som har betalningsanmärkningar, exempelvis att du inte får låna lika mycket som ordinarie kunder.

Har lånet en rörlig ränta – vilket i och för sig är ganska ovanligt när det gäller snabblån – får du också vara beredd på att betala mer i ränta.

Kort om betalningsanmärkningar

 • Betalningsanmärkningar är notiser i ditt kreditregister som visar att du vid något tillfälle inte betalat en skuld i tid
 • För privatpersoner finns anmärkningarna kvar i 3 år
 • Anmärkningar försvinner inte bara för att du löser skulden bakom dem
 • Många snabblångivare väljer att se förbi betalningsanmärkningar och istället göra en individuell bedömning av låntagarens ekonomi

Grundkrav vid snabblån med betalningsanmärkning

Grundkraven kan förstås skilja sig en hel del beroende på vilken snabblångivare du vänder dig till. I regel krävs det dock att personer med anmärkningar:

 • Är 18 år – det kan också finnas övre ålderskrav, exempelvis 65 – 70 år
 • Har en stabil inkomst – vanligtvis omkring 100 000 kr/år
 • Saknar skulder hos Kronofogden – har du det kommer du att få avslag på din ansökan

Utöver det är det inte ovanligt att det finns särskilda krav gällande betalningsanmärkningarna:

 • Antal – det kan finnas ett tak på exempelvis 2 – 10 betalningsanmärkningar
 • Utfärdandedatum – oftast får anmärkningarna inte vara nyare än 6 månader

Disponibel inkomst viktig vid betalningsanmärkningar

Din inkomst spelar en viktig roll i långivarnas kreditbedömning vid ett snabblån. Värt att nämna är att en hög inkomst inte alltid innebär att din ansökan kommer att bli godkänd. I slutändan är det nämligen din disponibla inkomst som väger tyngst.

Disponibel inkomst är den inkomst du har kvar efter att du dragit bort alla fasta utgifter, alltså det du har kvar till konsumtion och sparande. Detta kallas även för KALP, vilket står får ”Kvar att leva på”.

Har du många skulder som du måste betala av månadsvis kommer din disponibla inkomst bli lägre. Detta ger dig mindre pengar över att betala ytterligare en skuld, vilket också försämrar din betalningsförmåga.

Kort sagt behöver en hög inkomst inte automatiskt leda till beviljande, så länge du har många skulder.

Möjligt att låna utan UC och med direktutbetalning

Att ta ett snabblån med betalningsanmärkning kan vara extra fördelaktigt för dig som vill undvika UC-förfrågningar.

Många långivare som accepterar anmärkningar tar nämligen sina kreditupplysningar hos andra upplysningsföretag än UC, exempelvis Creditsafe eller Bisnode. Det är fördelaktigt för dig som lånar eftersom många förfrågningar kan försämra din kreditvärdighet.

Det är dessutom möjligt att få lånet utbetalt kort efter att din ansökan blivit godkänd, även på helgen. Då gäller det dock att du och långivaren använder er av samma bank.

I listan ovan kan du enkelt se vilka snabblån som går att få utan UC-kreditupplysning och med direktutbetalning.

Viktigt att tänka på innan du tar ett lån

Om du har en eller flera anmärkningar finns det en del saker som kan vara bra att tänka på innan du ansöker om ett nytt lån, speciellt ett snabblån.

 • Snabblån är dyra. Många snabblån har en hög ränta och klassas som högkostnadskrediter. Ett privatlån är ett därför ett betydligt bättre och billigare alternativ om du behöver låna lite större belopp.
 • Gör en kalkyl. Gör en budget för att ta reda på hur mycket du har möjlighet att betala varje månad. Du vill förstås inte dra på dig fler anmärkningar på grund av ett litet snabblån.
 • Räkna med ett lägre lånebelopp. Det är inte ovanligt att personer med anmärkningar blir beviljade lägre lånebelopp än ordinarie kunder.
 • Ta hänsyn till riskerna. Snabblån är förknippade med en risk och har du inte möjlighet att betala tillbaka skulden kan den hamna hos Kronofogden. Låna alltid ansvarsfullt och ta aldrig impulslån.

Tips! Innan du ansöker om ett snabblån, se till att jämföra och hitta ett snabblån med låg ränta som möjligt.

Vanliga frågor och svar

Nej, idag finns det många snabblångivare som erbjuder både snabblån och kontokrediter trots betalningsanmärkning. Hur många anmärkningar du har samt hur nya de är spelar dock en viktig roll i långivarens kreditbedömning.

Har du för många eller för nya betalningsanmärkningar blir din kreditvärdighet sämre, vilket också kan öka risken att få avslag.

Det beror på hur många anmärkningar du har och vilken långivare du vänder dig till. För snabblån ligger lånebeloppen mellan ungefär 1000 – 60 000 kronor. Du som har betalningsanmärkningar blir dock sällan beviljad maxbeloppet.

Det beror på långivare, men normalt sett accepteras mellan 1 upp till 10 betalningsanmärkningar.

Att bevilja lån trots betalningsanmärkningar kan verka kontroversiellt, men å andra sidan behöver en anmärkning inte per automatik tyda på en dålig ekonomi. Betalningsanmärkningar ligger trots allt kvar i 3 år och mycket kan hända under den här tiden.

Du bör förstås inte ta fler lån, framför allt inte snabblån, om du har en dålig ekonomi. Men om du har en stabil inkomst, få skulder och en god kreditvärdighet i övrigt ska inte en anmärkning hindra dig från att få lån.

Om du behöver låna pengar direkt ska du välja en snabblångivare som accepterar anmärkningar och som erbjuder direktutbetalningar. Idag är det relativt enkelt att hitta långivare som erbjuder direktlån till alla svenska storbanker, det vill säga Swedbank, Nordea, SEB, Handelsbanken och Danske Bank.

För att en direktutbetalning ska vara möjligt är det viktigt att långivaren har öppet och att ni har konton i samma bank.

Hjälpte den här artikeln dig att hitta ett lån du var ute efter?

4,9 av 5 baserat på 23 omdömen

 • Senast uppdaterad: januari 22, 2024

  - Marknadsansvarig, redaktör

  Avatar für Marcello Rongione

  Marcello är marknadsansvarig på Lånjakt.se och har goda kunskaper inom finansbranschen, främst inom aktiehandel och andra investeringar. Marcello ser även till att webbplatsen fungerar som den ska samt att all information är uppdaterad.