Approva

Approva Till ansökan
Approva
Belopp:30 000 - 300 000 kr
Löptid: 2 mån - 1.5 år
Ålderskrav:18 år eller äldre
Bindande ansökan:Ansökan är inte bindande
Utan UC:Ja
Ansök med BankID:Ja
B. anmärkningar:Accepteras ej
Utan säkerhet i företaget:Ingen säkerhet i företaget krävs
Utan personlig säkerhet:Personlig borgen krävs - Läs mer
Direktutbetalning:Nej
Utbetalningstid:1-3 bankdagar
Kreditupplysning på företag:

Ja, hos Bisnode

Kreditupplysning på företrädare:

Ja, hos Bisnode

Till ansökan
Använder ej UC Alla former av företag accepteras

Uppgifterna kontrollerades och uppdaterades den 2021-10-17

Validerad av Profilbild - Marcello Rongione Marcello Rongione

Fördelar

 • Företagslån upp till 300 000 kronor
 • Kreditupplysning via Bisnode (ej UC)
 • Individuell prissättning med fast månadsavgift

Nackdelar

 • Kundtjänst enbart tillgänglig under vardagar
 • Låga lånebelopp (bara 300 000 kronor)

Vilka är Approva?

Approva är en ett konsumentkreditinstitut med tillstånd av Finansinspektionen som erbjuder mindre företagslån. Grundarna har erfarenhet av de finansiella svårigheter många mindre verksamheter ofta stöter på. Därmed har de koll på vad företagare idag värdesätter när det kommer till likviditetsbehov.

Målet med verksamheten är att erbjuda enkla och prisvärda finansieringslösningar för företag som vill förbättra sin ekonomi. Därför kräver deras företagslån ingen säkerhet förutom personlig borgen. Dessutom sker ingen kreditupplysning hos UC, vilket kan ha goda effekter på företagets kreditvärdighet.

Villkor för Approvas företagslån

Approva erbjuder företagslån mellan 30 000 och 300 000 kronor med en löptid på upp till 18 månader. Alla företagsformer är välkomna att ansöka, men de lånade medlen får enbart användas till firmans näringsverksamhet.

Den enda säkerhet lånet kräver är personlig borgen av företagets företrädare, det vill säga du som ansöker. Kreditupplysning registreras både på företaget och på dig som företrädare, dock hos Bisnode och inte hos UC.

Prissättningen för lånet är individuell och baseras på företagets ekonomiska förutsättningar. Istället för ränta betalar du dock en fast avgift varje månad. På så sätt blir det enklare för dig att planera företagets budget under löptiden.

Låntagaren har rätt att i förtid betala av större delar av lånet alternativt hela skulden. Approva kan emellertid kräva betalning av samtliga kostnader som står angivna i avtalet.

Ränta och kostnader

Hos Approva tillämpas individuell prissättning som är beroende av företrädarens respektive företagets kreditvärdighet. Dock erbjuds ingen traditionell ränta, istället betalar du en fast månadskostnad som inkluderar både lånekostnad och övriga avgifter.

Priset för lånet är individuellt och varierar från kund till kund. Detta innebär att du måste skicka in en ansökan för att ta reda på hur mycket just ditt lån kommer att kosta varje månad. Använd gärna exempelberäkningen på hemsidan, men tänk på att kostnaden för ditt lån både kan bli högre eller lägre.

Innan du ansöker om ett lån bör du se till att företaget kan sköta återbetalningen. Vid försenade betalningar kan en dröjsmålsränta tillkomma på det försenade beloppet.

Kreditupplysning

I samband med varje låneansökan tar Approva en sedvanlig kreditupplysning på dig och ditt företag hos Bisnode. Eftersom förfrågningen inte är synlig i ditt UC-register kommer den inte att belasta ditt eller företagets kreditregister.

Upplysningen ger långivaren information om dina och företagets ekonomiska förutsättningar. Med hjälp av dessa underlag kan Approva göra en korrekt riskbedömning för att försäkra sig om att du klarar av lånet. Det är även kreditupplysningen som avgör vad ditt lån ska kosta.

Vem kan ansöka om företagslån?

Du som vill ansöka om ett företagslån hos Approva måste uppfylla vissa krav. Ditt företag måste till exempel:

 • Vara registrerat i Sverige.
 • Ha F-skattsedel.
 • Sakna anmärkningar hos Kronofogden.

Bortsett från dessa krav måste du som företagsägare även vara folkbokförd i Sverige för att kunna få lån. Du måste dessutom kunna signera din ansökan med BankID av säkerhetsskäl.

Ansökningsprocess (Steg för steg)

Ansökningsprocessen hos Approva är helt digital, vilket gör det enkelt att ansöka både via dator och mobil. Så här går processen till:

 1. Välj önskat belopp och återbetalningstid i ansökningsformuläret som finns på Approvas hemsida.
 2. Fyll i dina och företagets uppgifter.
 3. Skriv under med ditt BankID för att styrka din identitet.
 4. Approvas handläggare kommer att behandla din ansökan omedelbart under förutsättning att den skickas in under kontorets öppettider.
 5. En kreditupplysning hos Bisnode registreras på dig och ditt företag. Den kommer inte att vara synlig i UC:s register.
 6. Besked angående din ansökan får du oftast samma dag via den e-postadress du angett.
 7. Blir din ansökan godkänd får du ett skuldebrev och borgensavtal bifogat via mejl.
 8. Approva tar emot det signerade låneavtalet. Därefter kommer de att betala ut pengarna till ditt företagskonto inom kort.

Kundtjänst hos Approva

Om du behöver kontakta Approvas support kan du fylla i det kontaktformulär som finns på deras hemsida under ”Kontakta oss”. Svar får du vanligtvis inom 24 timmar.

Du kan även nå långivarens medarbetare via mejl eller telefon. Öppettiderna som gäller är vardagar mellan kl. 09:00 till 17:00. Under helgen är kundtjänsten dessvärre inte tillgänglig. Du kan även hitta snabba svar på enklare frågor i FAQ-sektionen på hemsidan.

Säkerhet

Approva har tillstånd att bedriva utlåningsverksamhet från Finansinspektionen, vilket innebär att de följer svenska regelverk och rekommendationer.

Alla uppgifter du lämnar på företagets hemsida hanteras konfidentiellt och enligt den svenska dataskyddslagen. De sparas så länge du är kund hos Approva.

Som konsument har du dessutom rätt att se vilken personlig information företaget sparat om dig. Du har även rätt att begära att den raderas.

När du ansöker om företagslån hos Approva använder du ditt eller firmans BankID för att skriva på dokument. På så sätt minskar risken att någon annan ska ta lån i ditt eller firmas namn.

Sammanfattning

Approva är ett kreditinstitut som erbjuder enkla företagslån upp till 300 000 kronor med transparenta villkor. Någon UC registreras inte, istället sker kreditupplysningen hos Bisnode. Den kommer därmed inte att påverka företagets kreditvärdighet, vilket är en fördel.

En annan fördel med Approvas företagslån är att det har en fast månadskostnad istället för vanlig ränta. På så sätt blir det enklare att beräkna företagets utgifter månad för månad. Kostnaden för lånet baseras dessutom på företagets kreditvärdighet.

De enda nackdelarna med Approva är att kundtjänstens öppettider är något begränsade. Dessutom går det bara att låna upp till 300 000 kronor, vilket gör att lånet främst lämpar sig för mindre verksamheter.

skärmdump Approva

Öppettider

 • Måndag:
 • 09:00 – 17:00
 • Tisdag:
 • 09:00 – 17:00
 • Onsdag:
 • 09:00 – 17:00
 • Torsdag:
 • 09:00 – 17:00
 • Fredag:
 • 09:00 – 17:00
 • Lördag:
 • Stängt
 • Söndag:
 • Stängt

Företagsinformation

 • Företagsnamn:
 • Approva AB
 • Org.nummer:
 • 559168-7693 
 • Adress:
 • Sveavägen 47
 • Stad:
 • 113 59 Stockholm
 • Telefon:
 • 073 622 69 24
 • E-post:
 • [email protected]

Liknande lån

 • CrediNord logo
  Belopp: 1 000 000 kr
  Ränta 12.98%
 • Qapitala
  Belopp: 500 000 kr
  Ränta 24%
 • Froda
  Belopp: 2 000 000 kr
  Ränta 12%
 • corpia logo
  Belopp: 2 000 000 kr
  Ränta 8%

Vanliga frågor

Det enda du behöver göra är att fylla i låneformuläret som du hittar på hemsidan. Du signerar ansökan med BankID och därefter får du svar inom bara några minuter via mejl.

Du måste ha ett svenskregistrerat bolag med F-skattsedel och vara folkbokförd i Sverige. Ditt företag måste ha en god ekonomi och ett BankID för att signera låneavtalet.

Approva tillämpar individuell prissättning, dock betalar du ingen vanlig ränta utan en fast månadsavgift. På så sätt kan du enklare planera företagets ekonomi under löptiden.

Nej, Approva tar sin kreditupplysning hos Bisnode. Därmed kommer låneansökan inte att påverka företagets eller borgensmännens kreditbetyg.

Approvas handläggningstider för lån är vardagar mellan kl. 09:00 – 17:00. Utbetalningstiden varierar dock beroende på vilken bank företaget använder. Vanligtvis har du pengarna samma dag eller följande bankdag.

Ja, det finns möjlighet att lösa lånet i förtid. Kontakta Approvas kundtjänst för ytterligare instruktioner.

 • Senast uppdaterad: mars 24, 2021

  - Marknadsansvarig, redaktör

  Marcello är marknadsansvarig på Lånjakt.se och har goda kunskaper inom finansbranschen, främst inom aktiehandel och andra investeringar. Marcello ser även till att webbplatsen fungerar som den ska samt att all information är uppdaterad.

Jämförelse och betyg

Hur bra är Approva jämfört med konkurrenterna?

Kostnad

Approva tillämpar individuell prissättning beroende på företagets finansiella förutsättningar. Vid ett lån på 80 000 kronor med 18 månaders löptid blir månadskostnaden 6044 kronor, inklusive lånekostnader och amortering.

Beviljandegrad

För att kunna teckna ett företagslån hos Approva måste företaget vara svenskt och sakna skulder hos Kronofogden. I övrigt gör långivaren en individuell bedömning av företagets ekonomi.

Kundservice

Approvas kundtjänst finns tillgänglig via kontaktformulär, mejl eller telefon. Medan konkurrenter har öppet alla dagar i veckan har Approva enbart öppet under traditionella kontorstider.

Kundomdömen

Approva har inga betyg på Trustpilot vi kan utgå efter i dagsläget.

Ansökningsprocess

Ansökningsprocessen hos Approva är helt digital och kostnadsfri. Besked får du vanligtvis redan samma dag och låneavtalet skriver du under med BankID. Därefter betalas pengarna ut till det angivna kontot inom kort.

Slutbetyg

Detta är ett helhetsbetyg av långivarens tjänster.

Skriv en recension

Ge ditt betyg:*

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *