• 1 Lumify
  Belopp:2 000 - 70 000kr
  Ränta39.5 %
  Löptid:1 mån - 1 år

   Lumify erbjuder tydlig prissättning och utbetalning dygnet runt.

  Använder ej UC Pengar samma dag
  warning

  OBS! Dessa lån klassas som högkostnadskrediter.Om du inte kan återbetala din skuldi tid kan du få en betalningsanmärkning. Om du behöver support, kontakta dinkommunala budget- och skuldrådgivare. Kontaktinformation finns på hallåkonsument.se

Om lån med Zimpler

Lån med Zimpler är ett nytt koncept inom lånevärlden. Därför är det fortfarande få aktörer som erbjuder denna form av utbetalning.

Det kan dock ändå vara bra att veta hur denna typ av lån fungerar eftersom utbetalningsmetoden förmodligen kommer att bli allt mer populär.

Långivare idag behöver komma på nya sätt att locka kundernas uppmärksamhet. Detta är anledningen till varför företag börjar utforska nya webbaserade betalningsmetoder som kan underlätta för konsumenter i behov av kapital.

För att lån med Zimpler ska vara möjligt måste du ha tillgång till en mobiltelefon och ett BankID. Du måste även ansöka hos en långivare som erbjuder automatisk behandling av din ansökan och som därmed kan bevilja lån dygnet runt.

Nedan ska vi gå igenom hur Zimpler fungerar och vilka för- och nackdelar detta utbetalningskoncept har.

Skärmdump Zimpler - lån med Zimpler

Vad är Zimpler?

Zimpler är ett fintechbolag med svenska rötter som grundades redan 2012 i Stockholm och Göteborg. Bolaget har ett 30-tal anställda, över 100 företagskunder samt över 100 000 användare i skrivande stund.

Kontor finns i Stockholm, Göteborg, Berlin och Haparanda, men just nu är tjänsten enbart tillgänglig för svenska och finska användare. Målet är dock att etablera sig på fler europeiska marknader och göra Zimpler tillgängligt för fler.

Visionen med tjänsten är att förenkla onlinebetalningar via mobilen. Företagets huvudsakliga produkt är en innovativ mobilplånbok med vilken du kan du göra internetbetalningar och fakturaköp samt ta emot pengar, när som helst på dygnet.

Plånboken kopplar du enkelt till ditt bankkonto via BankID. När det är dags att göra ett uttag behöver du bara verifiera dig via en kod som skickas till din mobiltelefon.

Extra förmånlig är tjänsten för dig som har ett konto i någon av Sveriges största banker – Swedbank, Nordea, Handelsbanken och SEB. Då kan du nämligen få ditt Zimpler-uttag på kontot inom bara 5 minuter. I övriga fall kan det ta mellan 1 – 2 arbetsdagar.

Hur kan jag låna med Zimpler?

Som tidigare nämnt är lån med Zimpler fortfarande ett ganska ovanligt fenomen på den svenska lånemarknaden. I dagsläget är det bara någon enstaka långivare som erbjuder utbetalningar via denna mobila plånbok.

Med största sannolikhet kommer antalet aktörer dock enbart att bli fler och därför kan det vara bra att veta vad som gäller om du vill låna med Zimpler.

Skaffa BankID

För att lån med Zimpler ska vara möjligt måste du av säkerhetsskäl kunna identifiera dig med BankID. BankID är ett digitalt verifieringsverktyg som anses vara marknadens säkraste när det kommer till webbaserad identifiering.

BankID går att använda både på datorn och på mobilen, där den mobila versionen helt klart är den smidigaste. Om du inte redan har BankID rekommenderar vi att du skaffar det eftersom det kommer att underlätta en hel del ekonomiska moment i din vardag.

Att ladda ner appen är kostnadsfritt och sker via din appbutik. För att fullfölja installationen måste du dock vända dig till din internetbank.

Automatisk lånehandläggning

Ytterligare ett måste för att utbetalning via Zimpler ska vara möjligt dygnet runt är att långivare erbjuder automatisk hantering av låneansökningar. Om ansökningarna handläggs manuellt av en handläggare behandlas ansökningar enbart under kontorstid.

Konto i någon av Sveriges storbanker

Via Zimpler kan du som är kund hos Swedbank, Nordea, Handelsbanken eller SEB få dina pengarna inom bara 5 minuter. Har du en mindre bank – till exempel Skandia, Danske Bank eller ICA Banken – kan detta upp till 2 arbetsdagar innan pengarna dyker upp på kontot.

Det finns inga långivare i dagsläget som erbjuder direkta utbetalningar till mindre nischbanker, men Danske Bank är ett undantag. Några aktörer som erbjuder direktutbetalningar till Danske Bank är Mobillån, Frogtail och Lendify.

Har du Danske Bank kan det alltså vara ett bättre alternativ att ansöka hos dem istället för hos en aktör som erbjuder lån med Zimpler.

Lån med Zimpler – För- och nackdelar

Det finns både för- och nackdelar med att låna med Zimpler som kan vara bra att ta hänsyn till innan du ansöker.

Fördelar

 • Utbetalning dygnet runt, alla dagar i veckan.
 • Extra snabb utbetalning till kunder hos Swedbank, SEB, Nordea och Handelsbanken.

Nackdelar

 • Fortfarande få aktörer som erbjuder lån med Zimpler.
 • Långsam utbetalning till mindre nischbanker (mellan 1 – 2 dagar).

Alternativ till Zimpler

Om du behöver ditt lån snabbt rekommenderar vi att du vänder dig till en långivare som erbjuder direktutbetalningar till din bank. I praktiken är detta minst lika smidigt som utbetalning via Zimpler.

Även om det fortfarande få aktörer som erbjuder lån med Zimpler är det många långivare som erbjuder klassiska direktutbetalningar till både Swedbank, Nordea, Handelsbanken, SEB och Danske Bank. Därmed kan du enkelt kan jämföra villkor och hitta ett prisvärt alternativ.

Vanliga frågor och svar

När du tar ett lån med Zimpler kommer utbetalningen att ske till ditt Zimpler-konto omedelbart. Därifrån kan du sedan begära ett uttag till ditt bankkonto. När du får pengarna på kontot beror på vilken bank du använder.

Zimpler är en innovativ mobil plånbok som du kopplar till ditt bankkonto. Du kan därefter göra betalningar, göra fakturaköp och begära uttag till ditt konto med bara några knapptryck via din smartphone.

Nej, Zimpler är helt kostnadsfritt för dig som konsument att använda.

Ett lån med Zimpler passar främst dig som har ett akut finansieringsbehov. Detta eftersom du kan få lånet utbetalat dygnet runt, alla dagar i veckan. Innan du ansöker bör du dock se till att du har ett konto i någon av de banker som Zimpler erbjuder direktutbetalning till.

Om du är kund hos Swedbank, Nordea, Handelsbanken eller SEB har du pengarna inom 5 minuter. Har du en annan bank kan det ta upp till 2 arbetsdagar innan pengarna blir synliga på kontot.

En nackdel är att Zimpler än så länge enbart erbjuder direktutbetalningar till fyra svenska storbanker. Har du en mindre nischbank tar det 1 – 2 bankdagar innan du får pengarna.

Ytterligare en nackdel när det gäller lån med Zimpler är att det fortfarande är ganska få aktörer som erbjuder denna utbetalningsmetod.

Du måste kunna använda dig av BankID i samband med din ansökan. Bortsett från det måste du även vända dig till en långivare som handlägger låneansökningar via en automatisk process.

Det enda du behöver göra för att skaffa Zimpler är att logga in på deras hemsida och identifiera dig med BankID.

Vi hjälper våra kunder att hitta lån med Zimpler

4,3 av 5 baserat på 16 omdömen

 • Senast uppdaterad: januari 8, 2023

  - Marknadsansvarig, redaktör

  Avatar für Marcello Rongione

  Marcello är marknadsansvarig på Lånjakt.se och har goda kunskaper inom finansbranschen, främst inom aktiehandel och andra investeringar. Marcello ser även till att webbplatsen fungerar som den ska samt att all information är uppdaterad.