Freedom Finance

Freedomfinance Till ansökan
Freedom finance
Belopp:5 000 - 600 000 kr
Ränta:2.95 - 29.90 %
Löptid: 1 - 18 år
Anslutna långivare:35
Ålderskrav:18 år eller äldre
Utan UC:Nej
Ansök med BankID:Ja
B. anmärkningar:Accepteras (av 9 anslutna långivare)
Inkomstkrav:8 333 kr/mån
Direktutbetalning:Nej
Utbetalningstid:2-4 bankdagar
Betyg på Trustpilot:Trustpilot 9 av 10
Logga in och ansök
Betalningsanm. OK 35 anslutna långivare Hög beviljandegrad

Uppgifterna kontrollerades och uppdaterades den 2024-06-14

Validerad av Profilbild - Alexandra Eriksson Alexandra Erisson

Fördelar

Nackdelar

 • Kreditkoll hos UC

Vilka är Freedom Finance?

Freedom Finance grundades år 1999 och är därmed en av Sveriges första låneförmedlare. Sedan 2015 ingår varumärket i Zmarta Group som har kontor i Sverige, Tyskland och Finland.

Som låneförmedlare erbjuder Freedom Finance dig möjligheten att jämföra privatlån upp till 600 000 kronor från 35 av Sveriges ledande långivare och banker. På så sätt kan du enkelt hitta räntor och villkor som passar just dig.

Lånevillkor hos Freedom Finance

Hos Freedom Finance kan du ansöka om lån mellan 5 000 och 600 000 kronor med en amorteringsperiod på mellan 1 till 20 år. Genom att välja en längre amorteringstid kan du sänka dina månadskostnader, dock innebär en kortare löptid ett billigare privatlån.

De lån som Freedom Finance förmedlar är utan säkerhet. Detta innebär att du kan använda pengarna till vad du själv vill, till exempel renovering, resor eller för att samla dyra lån. Du kan även använda pengarna för att köpa bil, både från en bilfirma eller från en privat säljare.

Under amorteringstiden kan du när som helst göra extra inbetalningar eller lösa hela skulden på en gång. Detta kostar ingenting extra och kommer spara dig pengar i längden.

I samband med varje ansökan registrerar Freedom Finance en kreditupplysning. Denna blir sedan tillgänglig för de 35 anslutna bankerna som därefter får möjlighet att erbjuda dig ett lån. Du väljer själv om du vill tacka ja till ett av dessa låneerbjudanden eller om du vill avvakta.

Om du vill öka dina chanser att få lån till bättre villkor rekommenderar vi att du har en medlåntagare. Då minskar nämligen risken med utlåningen, vilket också kan innebära en lägre ränta.

Ränta och kostnader

Freedom Finance erbjuder en individuell räntesats beroende på kundens kreditvärdighet. Den nominella räntan ligger för närvarande mellan 2,95 och 29,50 procent, men bestäms inte av låneförmedlaren utan av långivarna själva.

Företaget tar inga ut några avgifter, däremot kan de anslutna bankerna ha både uppläggnings- och aviavgifter på sina lån. Ränteexemplet på hemsidan – där det står att start- och aviavgift är 0 kronor – enbart är ett exempel.

Uppläggningsavgifterna sträcker sig från 0 – 695 kronor och de administrativa avgifterna ligger från 0 – 49 kronor.

Eftersom Freedom Finance erbjuder individuell ränta måste du ansöka om lån för att se vilken räntesats just du får. Om du ångrar dig kan du avböja alla erbjudanden utan förpliktelser.

Kreditbedömning

För att kunna avgöra om kunden bör få ett lån måste Freedom Finance göra en kreditupplysning. Denna registreras hos UC och ger långivarna information om inkomster, skulder samt eventuella betalningsanmärkningar.

Trots att låneförmedlaren samarbetar med 35 andra långivare registreras enbart en förfrågan. Därmed kommer din ansökan inte att belasta din kreditvärdighet på samma sätt som om du själv ansökte om lån hos respektive långivare.

Kriterier för lån

För att ansöka om lån hos Freedom Finance måste du:

 • Vara minst 18 år.
 • Ha en årslön på minst 100 000 kronor.
 • Sakna skulder hos Kronofogden.

Kunder med anmärkningar kan ansöka om lån hos Freedom Finance, men de får däremot räkna med att få färre låneerbjudanden samt en högre ränta. Låneförmedlaren samarbetar med 9 aktörer som accepterar betalningsanmärkningar.

Så gör du för att jämföra lån (Steg för steg)

För att ansöka om lån behöver du bara fylla i det ansökningsformulär som du hittar på Freedom Finance hemsida. Du kan även ringa deras kundtjänst om du behöver hjälp. Så här går processen till:

 1. Ange hur mycket du vill låna och hur länge. Fyll sedan i dina person- och kontaktuppgifter.
 2. Signera din ansökan med BankID och skicka därefter in den till Freedom Finance.
 3. Inom kort kommer din kreditupplysning och låneansökan att bli tillgänglig för de långivare som låneförmedlaren samarbetar med.
 4. Dina första låneerbjudanden får du oftast redan samma dag, men inom 24 timmar har du fått samtliga.
 5. Välj ut det lån som passar dig och skriv under låneavtalet direkt med BankID. Därefter kommer lånet att betalas ut inom några få arbetsdagar.
 6. Om du inte finner något erbjudande intressant kan du tacka nej till samtliga, utan förpliktelser. Detta eftersom du inte är bunden till din ansökan.

Kundservice

Kunder som stöter på problem hos Freedom Finance kan antingen ringa deras kundtjänst, skicka ett mejl eller använda sig av live chatten. Certifierade rådgivare finns tillgängliga dygnet runt för den som har frågor eller behöver hjälp med sin ansökan.

Den som har enklare frågor kan hitta vanliga frågor och svar gällande privatlån och billån under fliken ”Kundservice”. Där finns även en hjälpsam ordlista.

Säkerhet

Freedom Finance har Finansinspektionens tillstånd att idka låneförmedling. Därmed följer verksamheten alla lagar och förordningar inom detta område.

All information kunder lämnar ut i deras ansökan skyddas av en dataskyddspolicy som du kan läsa mer om längst ner på hemsidan under fliken ”Dataskydd”, tillsammans med användarvillkor och cookiepolicy.

Du som kund ombes skriva under med din elektroniska e-legitimation, vilket innebär att bedragare inte kan teckna lån i ditt namn.

Sammanfattning

Freedom Finance är en av de äldsta och mest väletablerade låneförmedlingstjänsterna i Sverige med över en miljon nöjda kunder. Här kan kunder ansöka om lån utan säkerhet upp till 600 000 kronor med en löptid på 20 år. Räntan sätts individuellt av långivarna baserat på kundens ekonomiska förutsättningar.

Freedom Finance har 35 samarbetspartners i dagläget. Bland dessa hittar vi några av landets ledande banker, till exempel SEB, Bank Norwegian, Ikano Bank, Resursbank och Santander. Att ansöka är alltid gratis och dessutom inte bindande.

Öppettider

 • Måndag:
 • 00:00 – 23:59
 • Tisdag:
 • 00:00 – 23:59
 • Onsdag:
 • 00:00 – 23:59
 • Torsdag:
 • 00:00 – 23:59
 • Fredag:
 • 00:00 – 23:59
 • Lördag:
 • 00:00 – 23:59
 • Söndag:
 • 00:00 – 23:59

Företagsinformation

 • Företagsnamn:
 • Freedom Finance Kreditservice AB
 • Org.nummer:
 • 556647-0737
 • Adress:
 • Polisgatan 4, Ängelholm
 • Stad:
 • 262 21 Ängelholm
 • Telefon:
 • 0431‑47 47 00
 • E-post:
 • [email protected]

Liknande lån

 • Advisa logga
  Belopp: 600 000 kr
  Ränta 3.06%
 • Comboloan
  Belopp: 500 000 kr
  Ränta 2.95%
 • lånekoll
  Belopp: 600 000 kr
  Ränta 2.90%
 • Klara lån
  Belopp: 150 000 kr
  Ränta 9.48%

Vanliga frågor

Freedom Finance är en av Sveriges mest väletablerade låneförmedlare. Här kan du enkelt och säkert jämföra privatlån ifrån 35 långivare med bara en ansökan och UC. Tjänsten är kostnadsfri och inte bindande.

Freedom Finance förmedlar privatlån upp till 600 000 kronor med en löptid på upp till 20 år. Du kan även ansöka om mindre lån på bara 5 000 kronor.

Nej, det är helt gratis att ansöka om lån. Du kan dessutom avsluta processen när som helst utan extra kostnader, så länge du inte signerat ett låneavtal.

Räntan för lånet är individuell och sätts inte av Freedom Finance, utan av de långivare som är anslutna till tjänsten. Med hjälp av en kreditupplysningen kan de avgöra risken med utlåningen och erbjuda en ränta som motsvarar din ekonomiska situation.

Minsta respektive högsta nominella ränta idag ligger mellan 2,95 och 29,50 procent.

Nej, det finns inga krav på säkerhet. Däremot kan du lägga till en medsökande för att bli erbjuden bättre lånevillkor.

I dagsläget samarbetar Freedom Finance med 35 långivare och banker. Några av dessa är SEB, Ikano Bank, Santander, Bank Norwegian, Wasa Kredit, Forex Bank och Marginalen Bank.

 • Senast uppdaterad: januari 10, 2023

  -

  Avatar für Alexandra Eriksson

  Alexandra har jobbat som skribent i över fyra år och har god kännedom om den svenska lånemarknaden samt ett brinnande intresse för ekonomi. Hon skriver även artiklar för en rad andra sajter med inriktning på bland annat entreprenörskap och företagande.

Jämförelse och betyg

Hur bra är Freedom Finance jämfört med konkurrenterna?

Kostnad

Freedom Finance erbjuder en årsränta mellan 2,95 - 29,50%. Kostnadsexempel: Ett lån på 180 000 kr med en löptid på 10 år och en effektiv ränta på 6,86% ger en månadskostnad på 2 058 kr. Totalt att återbetala: 246 915 kr.

Beviljandegrad

För att ansöka om lån hos Freedom Finance måste du vara minst 18 år och ha en årsinkomst på 100 000 kronor. Betalningsanmärkningar accepteras hos 29 procent av de anslutna långivarna.

Kundservice

Freedom Finance erbjuder kundtjänst via mejl, telefon och live chatt. Supportavdelningen är tillgänglig alla dagar i veckan, dygnet runt.

Kundomdömen

Freedom Finance har fått goda betyg på Trustpilot - 9.2 av 10 baserat på drygt 7 950 kundrecensioner. Tidigare låntagare berömmer den smidiga låneprocessen och kundtjänsten professionella bemötande.

Ansökningsprocess

Att ansöka om lån hos Freedom Finance är kostnadsfritt. Ansökningsprocessen är helt digital och säker signering med BankID krävs. Besked får du inom 24 timmar.

Slutbetyg

Detta är ett helhetsbetyg av långivarens tjänster.

Kundrecensioner

5 Omdömen. Bra (4,6)

maj 3, 2020    Av Denice

Så smidigt

Fick flera förslag som jag kunde välja mellan och när jag tog kontakt med kundservice fick jag bra och trevlig service.

april 29, 2020    Av John

Hjälp med bilfinansieringen

Behövde hjälp med bilfinansiering och fick snabbt svar från olika förmedlare. Tack John

februari 25, 2020    Av Ulla - Freedom Finance

MVG från mig! Bra service & bra förutsättningar för att ta ett lån. Tack så mycket för hjälpen!

februari 22, 2020    Av Magnus

Jag fick ett bra bemötande och snabb hjälp att genomföra mitt lån. Fick även pengarna utbetalade oförväntat snabbt!

februari 16, 2020    Av Bert

De sa att de skulle ringa upp senare samma dag men, men har gått dag 2 nu och fortfarande inget samtal än?

Visa mer

Skriv en recension

Ge ditt betyg:*

Din e-postadress kommer inte publiceras.