Payfinans

payfinans Till ansökan
payfinans
Belopp:5 000 - 600 000 kr
Ränta:2.95 - 29.90 %
Löptid: 1 - 20 år
Anslutna långivare:32
Ålderskrav:18 år eller äldre
Utan UC:Nej
Ansök med BankID:Ja
B. anmärkningar:Accepteras (av 9 anslutna långivare)
Inkomstkrav:8 333 kr/mån
Direktutbetalning:Nej
Utbetalningstid:1-3 bankdagar
Logga in och ansök
Betalningsanm. OK Hög beviljandegrad

Uppgifterna kontrollerades och uppdaterades den 2024-06-14

Validerad av Profilbild - Alexandra Eriksson Alexandra

Fördelar

 • Över 30 samarbetspartners
 • Accepterar medsökande
 • Möjlighet att låna med anmärkning

Nackdelar

 • Inte särskilt informativ hemsida
 • Enbart support via mejl

Vilka är Payfinans?

Payfinans är en ny låneförmedlare som är en del av det danska företaget Firstborn Aps. Bolaget marknadsför tjänster från Zmarta, en väletablerad aktör på den svenska förmedlingsmarknaden, som i sin tur ägs av Freedom Finance Kreditservice AB.

Den tjänst Payfinans erbjuder är kostnadsfri att använda och inte bindande. Ansökan skickar du in via Payfinans plattform, men därefter behandlas den av Zmarta som hämtar låneerbjudanden från över 30 banker och långivare.

Lånevillkor

Payfinans förmedlar privatlån utan säkerhet på mellan 5 000 och 600 000 kronor med en återbetalningstid mellan 1 och 20 år. Den nominella räntan ligger i dagsläget på 2,95 – 29,90 procent, vilket motsvarar en effektiv ränta på 2,99 – 34,36 procent. Övriga avgifter kan variera mellan olika långivare.

Eftersom lånet har individuell räntesättning är det din betalningsförmåga som avgör vad kostnaden för lånet kommer att bli. En god ekonomi ger dig bättre förutsättningar att betala tillbaka skulden, vilket kommer att resultera i en lägre ränta.

Vill du öka dina chanser att få lån till bättre villkor erbjuder Payfinans möjligheten att ta med en medsökande när du fyller i din ansökan. Genom att ha en medsökande kan du öka dina chanser att få lån till förmånligare villkor eftersom långivarens utlåningsrisk minskar.

För att varje ansluten långivare ska kunna göra en rättvis kreditbedömning hämtar Payfinans en kreditupplysning hos UC i samband med din ansökan. Även låntagare med betalningsanmärkningar i sitt register kan bli beviljade lån, så länge de har en stabil ekonomi.

Återbetalning av lånet sker antingen via e-faktura eller autogiro. Du kan när som helst under löptiden göra extra inbetalningar samt betala av hela eller delar av din skuld för att bli skuldfri snabbare. Eftersom lånets ränta är rörlig är detta helt kostnadsfritt. Du kommer att slösa ditt lån snabbare och spara räntekostnader.

Likt övriga blancolån har du alltid 14-dagars ångerrätt från dagen du mottagit pengarna på ditt konto. Du kan med andra ord ångra lånet under denna period och betala tillbaka pengarna i sin helhet. Mer information om ångerrätten hittar du i Payfinans allmänna villkor.

Vad kostar lånet?

Likt övriga låneförmedlare erbjuder Payfinance en individuell räntesättning där kostnaden för lånet bestäms av varje enskild långivare. I dagsläget ligger den nominella på mellan 2,95 och 29,90 procent. Detta ger en effektiv ränta från 2,99 till 34,36 procent.

Räntan är rörlig och kan justeras upp- eller nedåt om det motiveras av kreditpolitiska beslut i landet.

Observera att vissa långivare vars produkter Payfinans förmedlar kan ha extraavgifter, så som uppläggnings- eller aviavgift. Läs noggrant igenom de svar du får från långivarna och jämför alltid effektiva räntor, inte nominella.

Kreditbedömning

Som tidigare nämnt är det din kreditvärdighet som avgör vilken ränta du får på lånet. Kreditvärdigheten syftar på din återbetalningsförmåga, det vill säga dina förutsättningar att betala tillbaka skulden enligt låneavtalet.

Payfinans hämtar en kreditupplysning hos UC, men trots att din ansökan behandlas av ett 30-tal långivare sker bara en förfrågan. Detta eftersom samtliga långivare får dela på samma underlag i sin individuella bedömning av din ekonomi.

Vissa långivare kan emellertid hämta egna upplysningar från till exempel Bisnode eller Creditsafe för att komplettera informationen i ditt UC-register. Dessa blir dock inte synliga hos UC och kan alltså inte sänka ditt kreditbetyg.

Krav för lån

För att kunna bli beviljad ett lån via Payfinans måste du uppfylla vissa grundläggande krav. Du måste:

 • Vara över 18 år (observera att vissa anslutna långivare kan ha en åldersgräns på 20 – 23 år).
 • Tjäna minst 100 000 kronor/år.
 • Sakna skulder hos Kronofogden.

Betalningsanmärkningar utgör inte ett hinder för att få lån. Tänk dock på att du kan öka dina chanser att få lån om du har en medsökande. Detta eftersom långivaren då tar hänsyn till båda era inkomster i sin obligatoriska kreditbedömning.

Ansökningsprocess (Steg för steg)

Att ansöka om privatlån hos Payfinans är gratis och tar inte mer än någon minut. Din ansökan är dessutom inte bindande förrän du skriver under ett låneavtal (även då har du 14 dagars ångerrätt).

För att ansöka ska du fullfölja dessa tre steg:

 1. Detaljer kring lånet. Ange önskat belopp och återbetalningstid samt syftet med lånet i ansökan på Payfinans hemsida. I detta steg kan du även lägga till medsökande om du så önskar.
 2. Personliga uppgifter. Lämna din personliga information, så som namn, adress och kontaktuppgifter.
 3. Identifiera dig och signera. Godkänn villkoren, signera din ansökan med BankID och skicka in.

Payfinans hämtar nu en kreditupplysning på dig hos UC som sedan bifogas till din ansökan. Zmarta tar över behandlingen av ansökan och kontaktar sina samarbetspartners. De får därefter göra en bedömning av din betalningsförmåga och välja om de vill erbjuda dig ett lån tller inte.

Inom kort, vanligtvis samma dag, kommer Payfinans att återkomma med dina första låneerbjudanden. Läs igenom villkoren noggrant och kontrollera avgifter samt ränta för respektive lån.

Väljer du att tacka ja till ett erbjudande signerar du bara det bifogade skuldebrevet med BankID och returnerar till långivaren. Därefter kommer de att betala ut lånet omedelbart och pengarna har du på kontot inom 1 – 3 arbetsdagar.

OBS! Kom ihåg att du inte behöver tacka ja till ett lån om du inte vill. Ansökan är inte bindande, vilket innebär att du kan tacka nej till samtliga långivare.

Kundtjänst och service

Om du har frågor eller funderingar kan du kontakta Payfinans kundtjänstavdelning via mejl. Vilka öppettider som gäller framgår tyvärr inte, men vi kan tänka oss att det är klassiska kontorstider som gäller.

Du kan även vända dig till Zmartas kundtjänst om du skulle behöva hjälp. Deras kundtjänst kan du nå både via mejl, telefon och chatt. Telefonsupporten är dessutom öppen dygnet runt.

Säkerhet

Payfinans vill erbjuda besökare i jakt på passande finansiering en säker upplevelse. Att lämna ut personliga uppgifter på webbplatsen ska kännas tryggt och därför sker all kontakt med kunden via krypterade anslutningar. Detta förhindrar att bedragare får tillgång till kundernas privata information.

Ha i åtanke att det är Payfinans (Firstborn Aps) som ansvarar för insamling av personliga uppgifter, inte Zmarta vars tjänst Payfinans förmedlar. Om du vill veta mer om hanteringen av dina uppgifter kan du läsa den integritetspolicy som finns tillgänglig på webbplatsen.

Sammanfattning

Payfinans är en ny aktör på marknaden för låneförmedling bland konsumenter. Tjänsten är en del av Firstborn Aps och marknadsför Zmarta – en av Sveriges största lånejämförelsesajter med över 30 anknutna banker och kreditföretag.

Med bara en ansökan kan du få du låneförslag från upp till 32 långivare. Lånebeloppen sträcker sig mellan 5 000 – 600 000 kronor och har en återbetalningstid på mellan 1 – 20 år. Räntan är individuell och ligger för närvarande på 2,95 – 29,90 procent (årsränta).

Vill du hitta ett prisvärt lån snabbt kan Payfinans vara en bra tjänst att använda. Samtidigt kan du lika gärna vända dig till Zmarta direkt eftersom det ändå är de som behandlar din ansökan.

Liknade lån hittar du hos långivaren Moank.

Öppettider

 • Måndag:
 • 08:00 – 17:00
 • Tisdag:
 • 08:00 – 17:00
 • Onsdag:
 • 08:00 – 17:00
 • Torsdag:
 • 08:00 – 17:00
 • Fredag:
 • 08:00 – 17:00
 • Lördag:
 • Stängt
 • Söndag:
 • Stängt

Företagsinformation

 • Företagsnamn:
 • Firstborn Aps
 • Org.nummer:
 • DK35857575
 • Adress:
 • Toldbodgade 51
 • Stad:
 • 1253 Copenhagen
 • Telefon:
 • E-post:
 • [email protected]
 • Hemsida:
 • https://payfinans.se/

Liknande lån

 • Lån för alla
  Belopp: 600 000 kr
  Ränta 2.95%
 • lendo
  Belopp: 600 000 kr
  Ränta 2.95%
 • Arcadia finans
  Belopp: 600 000 kr
  Ränta 2.95%
 • Avenue finans
  Belopp: 600 000 kr
  Ränta 2.95%

Vanliga frågor

Payfinans är en låneförmedlare som marknadsför Zmarta, en av Sveriges främsta låneförmedlare. När du ansöker hos Payfinans skickar de vidare din ansökan till Zmarta som gör den tillgänglig för sina samarbetspartners.

Payfinans förmedlar lån mellan 5 000 – 600 000 kronor med en löptid på upp till 20 år.

Ja, i samband med din ansökan hämtar företaget en kreditupplysning på dig hos UC. Dock registrerar de enbart en förfrågan, trots att du kan få svar från över 30 långivare.

Ja, vissa långivare som är anslutna till förmedlingstjänsten accepterar kunder med anmärkningar. Om du vill öka dina chanser att få lån med anmärkning kan det vara en god idé att ha en medsökande.

Dina första låneförslag får du vanligtvis redan samma dag, under förutsättning att du ansöker en vardag. Vänta dock gärna 24 timmar innan du går igenom dina förslag för att ge alla långivare en chans att behandla din ansökan.

Nej, du är inte bunden till din ansökan, vilket innebär att du när som helst kan avsluta processen (så länge du inte skrivit under låneavtalet).

 • Senast uppdaterad: januari 8, 2023

  - Marknadsansvarig, redaktör

  Avatar für Marcello Rongione

  Marcello är marknadsansvarig på Lånjakt.se och har goda kunskaper inom finansbranschen, främst inom aktiehandel och andra investeringar. Marcello ser även till att webbplatsen fungerar som den ska samt att all information är uppdaterad.

Jämförelse och betyg

Hur bra är Payfinans jämfört med konkurrenterna?

Kostnad

Payfinans erbjuder en årsränta mellan 2,95 - 29,90%. Kostnadsexempel: Ett lån på 180 000 kr med en löptid på 10 år och en effektiv ränta på 6,86% ger en lånekostnad på 66 915 kr. Total återbetalning: 246 915 kr.

Beviljandegrad

För att ansöka om lån hos Payfinans måste du vara minst 18 år och tjäna 100 000 kr/år. Betalningsanmärkningar accepteras hos 9 av 32 långivare.

Kundservice

Payfinans kundtjänst kan enbart nås via mejl. Vilka öppettider som gäller framgår inte.

Kundomdömen

Payfinans har ännu inga betyg på Trustpilot. Den tjänst de marknadsför - Zmarta - har dock 9,4 av 10 baserat på över 2000 omdömen.

Ansökningsprocess

Ansökningsprocessen är snabb, säker och enkel med BankID. Samtidigt är det lika bra att ansöka direkt hos Zmarta istället för via Payfinans.

Slutbetyg

Detta är ett helhetsbetyg av långivarens tjänster.

Skriv en recension

Ge ditt betyg:*

Din e-postadress kommer inte publiceras.