Klara Lån

Klara lån Till ansökan
Klara lån
Belopp:2 000 - 150 000 kr
Ränta:9.48 - 39.5 %
Löptid: 1 - 10 år
Anslutna långivare:11
Ålderskrav:18 år eller äldre
Utan UC:Ja
Ansök med BankID:Ja
B. anmärkningar:Accepteras (av 8 anslutna långivare)
Inkomstkrav:8 333 kr/mån
Direktutbetalning:Nej
Utbetalningstid:1-2 bankdagar
Betyg på Trustpilot:Trustpilot 7.8 av 10
Logga in och ansök
Betalningsanm. OK 11 anslutna långivare Använder ej UC

Uppgifterna kontrollerades och uppdaterades den 2024-07-20

Validerad av Profilbild - Alexandra Eriksson Alexandra Eriksson

Fördelar

 • Låna upp till 150 000 kr
 • Få upp till 11 erbjudanden med en ansökan
 • Betalningsanmärkningar är inte ett hinder

Nackdelar

 • Få anknutna långivare (11 stycken)
 • Tar UC för lån över 30 000 kr
 • Support enbart via live chatt

Vilka är Klara Lån?

Klara Lån är en något mindre aktör inom låneförmedling på den svenska marknaden. Verksamheten har dock varit verksam sedan 2015 och erbjuder en enkel och webbaserad tjänst.

Bolaget är registrerat hos Finansinspektionen och står under deras tillsyn, vilket innebär att du kan känna dig trygg när du vänder dig till dem i samband med ditt nästa lån.

Lånevillkor

Hos Klara Lån kan du ansöka om lån utan säkerhet mellan 2 000 och 150 000 kronor med en återbetalningstid på mellan 1 och 10 år. Lånet är utan säkerhet och du kan därmed använda pengarna för att tillgodose valfritt finansieringsbehov.

Den nominella räntan ligger i dagsläget mellan 2,99 och 39,50 procent. Det är emellertid inte Klara Lån som sätter räntorna för lånen, utan det gör varje enskild långivare som är ansluten till tjänsten.

För att ta reda på vilken ränta just du får på ditt lån måste du alltså skicka in en ansökan, vilket är helt kostnadsfritt och inte bindande. Med bara en ansökan kan du få svar från de 11 aktörer som Klara Lån samarbetar med.

I samband med varje låneansökan registrerar Klara Lån en kreditupplysning som sedan blir tillgänglig för samtliga långivare. Vid mindre lån upp till 30 000 kronor sker upplysningen via Bisnode eller Creditsafe och vid större lån sker via UC.

Även du som har betalningsanmärkningar kan skicka in en ansökan hos Klara Lån. Anmärkningar är nämligen inte ett hinder hos vissa av de långivare som låneförmedlaren samarbetar med.

Värt att nämna är att många av Klara Låns samarbetspartners erbjuder lån med fast ränta, det vill säga en prissättning som är densamma för alla kunder. Därmed kan du jämföra samma lån på egen hand också, till exempel hos oss på Lånjakt.se.

Räntesättning

För tillfället ligger den nominella räntan mellan 2,99 och 39,50 procent. Det är emellertid inte Klara Lån som sätter räntan på lånet, utan det gör varje individuell samarbetspartner.

Vilken räntesats du får beror på de de uppgifter du lämnat i ansökan samt innehållet i din kreditupplysning. Därför kan du inte se vad ditt lån kommer att kosta utan att skicka in en ansökan.

Huruvida det tillkommer andra avgifter utöver ränta beror på lånevillkoren hos de anknutna bankerna. Därför är det viktigt att du noggrant läser igenom alla svar du får. Vissa långivare kan ha låg ränta, men istället höga avgifter.

Läs även:

Kreditupplysning

Det är din kreditvärdighet som avgör om du blir beviljad ett lån eller inte samt vilken ränta du får. För att avgöra skicket på din ekonomi hämtar Klara Lån en kreditupplysning innehållande information om exempelvis din inkomst, utgifter och anmärkningar.

Om du ansöker om lån över 30 000 kronor sker kreditupplysning hos UC. Vid lån under 30 000 kronor samarbetar låneförmedlaren istället med Bisnode eller Creditsafe för att undvika belastningar på kundernas kreditbetyg.

I samband med varje ansökan registreras enbart en kreditupplysning. Denna får samtliga samarbetspartners sedan dela på. Med andra ord kan du med bara en ansökan och upplysning få upp till 11 låneerbjudanden.

Krav för att få lån

Innan du ansöker om lån hos Klara Lån måste du kontrollera att du uppfyller deras grundkrav:

 • Du är över 18 år.
 • Har en årsinkomst på minst 100 000 kronor.
 • Saknar skulder hos Kronofogden.
 • Bosatt i Sverige.

Betalningsanmärkningar accepteras hos 8 av de 11 anslutna långivarna och är alltså inte ett hinder för att låna.

Ansökningsprocess

Att ansöka om lån hos Klara Lån är enkelt och kostnadsfritt. Så här fungerar det:

 1. Välj belopp, återbetalningstid mejladress och personnummer i formuläret på hemsidan.
 2. Fyll i resterande uppgifter och skicka in.
 3. Klara Lån hämtar en kreditupplysning och kontaktar därefter sina samarbetspartners.
 4. Inom kort får du en lista med låneerbjudanden.
 5. Gå igenom alla svar noggrant och läs igenom lånevillkoren.
 6. Accepterar du ett erbjudande skriver du under låneavtalet och skickar till den valda långivaren. Därefter har du pengarna inom 1 – 2 dagar.
 7. Om du är missnöjd med samtliga svar avslutar du processen.

Tips! Läs mer om hur du kan låna pengar snabbt och enkelt.

Kundtjänst och öppettider

Klara Låns hemsida är av den enklare sorten. Den består i huvudsak av ett ansökningsformulär samt en sektion för vanliga frågor där man svarat på några av kundernas enklare funderingar.

Om du behöver komma i kontakt med supporten har du bara ett alternativ och det är live chatten. Här får du vanligtvis svar inom 20 minuter. Öppettiderna som gäller är vardagar mellan kl. 09:00 – 17:00.

På hemsidan kan du se låneförmedlarens samarbetspartners och du kan alltid vända dig till deras support om du har frågor gällande ett specifikt låneerbjudande.

Kundsäkerhet

Som alla aktörer inom lånebranschen är Klara Lån måna om sina kunders trygghet och säkerhet.

All kommunikation med kunder sker därför via säkra servrar med krypterade anslutningar. Bolaget följer europeisk och svensk dataskyddslagstiftning och alla känsliga uppgifter är skyddade i enlighet med dess föreskrifter.

Klara Lån står under Finansinspektionens tillsyn och följer därmed deras regler och rekommendationer.

Sammanfattning

Klara Lån är en jämförelsesajt som förmedlar lån utan säkerhet från 11 långivare. Lånebeloppen ligger mellan 2 000 och 150 000 kronor och har en löptid från 1 upp till 10 år, men kan självklart betalas tillbaka i förtid.

Räntan ligger mellan 2,99 – 39,50 procent och bestäms av varje ansluten långivare. Vissa aktörer har en fast kreditränta medan andra tillämpar individuell räntesättning. I dagsläget samarbetar  de 11 anslutna banker och kreditgivare.

Vid mindre lån registrerar Klara Lån ingen UC och det går dessutom att ansöka om lån trots betalningsanmärkningar.

Tips! Kom ihåg att det är alltid bra att du jämför SMS lån först innan du lånar pengar hos Klara lån.

Öppettider

 • Måndag:
 • 09:00 – 17:00
 • Tisdag:
 • 09:00 – 17:00
 • Onsdag:
 • 09:00 – 17:00
 • Torsdag:
 • 09:00 – 17:00
 • Fredag:
 • 09:00 – 17:00
 • Lördag:
 • Stängt
 • Söndag:
 • Stängt

Företagsinformation

 • Företagsnamn:
 • Klara Lån Sverige AB
 • Org.nummer:
 • 559011-1190
 • Adress:
 • Humlegårdsgatan 14
 • Stad:
 • 114 46 Stockholm

Liknande lån

 • Comboloan
  Belopp: 500 000 kr
  Ränta 2.95%
 • Likvidum
  Belopp: 600 000 kr
  Ränta 2.95%
 • Pengino
  Belopp: 600 000 kr
  Ränta 2.95%
 • Favoritlån
  Belopp: 600 000 kr
  Ränta 2.95%

Vanliga frågor

Klara Lån är en mindre lånförmedlare som hjälper dig att hitta prisvärda finansieringsalternativ. Med bara en ansökan och kreditupplysning kan du få låneförslag från ett flertal banker på samma gång.

Nej, att använda Klara Låns tjänst är helt kostnadsfritt. Självklart är räntan dessutom densamma som om du skulle ansöka hos långivarna direkt.

I dagsläget samarbetar Klara Lån med 11 långivare: Cashbuddy, Monetti, Credway, Frogtail, GoodCash, Fellow Finance, Viaconto, Risicum och Lånbutiken.

Räntesättningen sker hos varje enskild långivare, inte av Klara Lån.

I dagsläget ligger räntan från 2,99 procent, dock har ett majoriteten av de anslutna aktörerna bundna krediträntor (samma ränta för alla låntagare).

Nej, din ansökan är inte bindande. Detta innebär att du när som helst kan avsluta processen utan frågor och omkostnader.

Ja, vid lån över 30 000 kronor tar Klara Lån en UC.

Vid lån under 30 000 kronor sker kreditupplysningen hos Creditsafe eller Bisnode.

 • Senast uppdaterad: mars 11, 2022

  -

  Avatar für Alexandra Eriksson

  Alexandra har jobbat som skribent i över fyra år och har god kännedom om den svenska lånemarknaden samt ett brinnande intresse för ekonomi. Hon skriver även artiklar för en rad andra sajter med inriktning på bland annat entreprenörskap och företagande.

Jämförelse och betyg

Hur bra är Klara Lån jämfört med konkurrenterna?

Kostnad

Klara Lån erbjuder en årsränta mellan 2,99 - 39,50%. Kostnadsexempel: Ett lån på 25 000 kr med en löptid på 3 år och en effektiv ränta på 28,99% ger en månadskostnad på 873 kr. Totalt att återbetala: 36 132 kr.

Beviljandegrad

För att få lån hos Klara Lån måste du vara minst 18 år och ha en årsinkomst på 100 000 kronor. Betalningsanmärkningar accepteras hos 8 av de 11 anslutna långivarna.

Kundservice

Klara Låns kundtjänst kan enbart nås via live chatt 8 timmar om dagen från måndag till fredag. Under helger och röda dagar är supporten stängd.

Kundomdömen

Klara Lån har fått utmärkta betyg på Trustpilot - 7,8 av 10 baserat på ett 30-tal kundrecensioner. Kunderna uppskattar bland annat den utmärkta kundservicen och det snabba lånebeskedet.

Ansökningsprocess

Ansökningsprocessen hos Klara Lån är helt digital och tjänsten är både kostnadsfri samt inte bindande. Dock går det att jämföra majoriteten av lånen på egen hand då långivarna har bundna räntor.

Slutbetyg

Detta är ett helhetsbetyg av långivarens tjänster.

Skriv en recension

Ge ditt betyg:*

Din e-postadress kommer inte publiceras.