Lendo

lendo Till ansökan
Lendo
Belopp:10 000 - 600 000 kr
Ränta:2.95 - 29.95 %
Löptid: 1 - 15 år
Anslutna långivare:36
Ålderskrav:18 år eller äldre
Utan UC:Nej
Ansök med BankID:Ja
B. anmärkningar:Accepteras (av 10 anslutna långivare)
Inkomstkrav:9 166 kr/mån
Direktutbetalning:Nej
Utbetalningstid:2 bankdagar
Betyg på Trustpilot:Trustpilot 9.4 av 10
Till ansökan
Betalningsanm. OK 36 anslutna långivare Hög beviljandegrad

Uppgifterna kontrollerades och uppdaterades den 2022-01-27

Fördelar

 • En av Sveriges största låneförmedlare
 • Jämför privatlån och företagslån helt kostnadsfritt
 • 36 anslutna långivare

Nackdelar

 • Utbetalningen kan dröja ett par dagar
 • Kunder med betalningsanmärkningar kan enbart låna 150 000 kronor

Om Lendo

Lendo AB är en av Sveriges ledande jämförelsetjänster som påbörjade sin verksamhet redan år 2007. Bolaget ingår i Schibstedkoncernen, Nordens största mediekoncern, och företaget har Finansinspektionens tillstånd att bedriva förmedling av krediter.

I dagsläget samarbetar Lendo med 36 banker och kreditgivare. Detta innebär att du har goda chanser att hitta ett billigt lån utan att behöva belasta ditt kreditregister.

Tidigare jämförde företaget enbart blancolån till privatpersoner, men numera är det även möjligt att jämföra företagslån. Därmed kan även du som företagare tjäna på att vända dig till Lendo om du är i behov av kapital.

Lånevillkor hos Lendo

Privatlån är Lendos huvudsakliga fokusområde, vilket det har varit sedan företaget grundades 2007.

Här kan du som privatperson jämföra lån utan säkerhet hos fler än 30 olika långivare. Lånebeloppen sträcker sig mellan 10 000 och 600 000 kronor och löptiden mellan 1 och 15 år.

Räntan för varje lån är individuell och baseras på kundens ekonomiska förutsättningar. Årsräntan sträcker sig från 2,95 procent upp till maximalt 29,95 procent. Hos vissa långivare kan dock ytterligare avgifter tillkomma i samband med lånet, till exempel uppläggningsavgift och administrationsavgift.

Eftersom det lån som Lendo erbjuder inte kräver någon säkerhet kan du använda lånet till det du själv önskar. Du kan till exempel samla dina gamla krediter i ett nytt billigare lån eller använda lånet för att köpa en bil.

Då räntan för lånet är rörlig kan du när som helst betala tillbaka resterande skuld helt kostnadsfritt. På så sätt kan du bli skuldfri snabbare och på så sätt spara pengar. Löser du lånet i förväg slipper du nämligen betala räntekostnader under lika lång tid.

När du skickar in din låneansökan hämtar Lendo en kreditupplysning på dig hos UC. Upplysningen visar din kreditvärdighet och ligger som grund för vilket lånebelopp och ränta du får. Även du som har betalningsanmärkningar kan ansöka om lån, så länge du uppfyller särskilda krav.

Vilken ränta får jag?

När du ansöker om lån hos Lendo bestäms räntesatsen av de långivare som är anslutna till förmedlingstjänsten. Det är alltså inte Lendo som sätter räntorna för respektive lån, vilket kan vara bra att känna till.

I nuläget erbjuder låneförmedlaren en nominell ränta mellan 2,95 och 29,95 procent. Vilken ränta just du får bestämmer varje enskild långivare i samband med en sedvanlig kreditbedömning.

Övriga avgifter och kostnader kan tillkomma beroende på vilken långivare du väljer att teckna lånet hos. Notera att räkneexemplet på Lendos hemsida inte tar hänsyn till uppläggnings- och aviavgifter.

Jämför 36 lån med 1 kreditupplysning

Efter du skickat in en ansökan om lån tar Lendo en kreditupplysning hos UC. Uppgifterna i denna upplysning gör det enklare för varje enskild långivare att genomföra en rättvis kreditbedömning. Kreditupplysningar registreras även på eventuella medsökande samt på borgensmän.

Trots att du kan jämföra lån hos 36 långivare och banker registrerar Lendo bara en kreditupplysning. Detta eftersom samma kreditunderlag sedan blir tillgängligt för samtliga samarbetspartners.

Vissa banker kan i enstaka fall behöva mer information och kan därför kontakta andra kreditupplysningsföretag som Credisafe eller Bisnode. Dessa förfrågningar registreras emellertid inte hos UC och kommer därmed inte att belasta ditt kreditbetyg.

Det kan hända att långivare ger dig avslag på det lånebelopp du ansökt om, men att de kan godkänna ett mindre lån.

Vem kan ansöka om Lendos lån?

För att kunna ansöka om privatlån hos Lendo måste du uppfylla vissa grundläggande krav. Du måste bland annat:

 • Vara över 18 år.
 • Ha fast anställning eller pension.
 • Varit bokförd i Sverige i minst 1 år.
 • Ha en årsinkomst på minst 110 000 kronor (100 000 kronor för lån upp till 30 000 kronor).

Vid betalningsanmärkningar kan du ansöka om lån upp till 150 000 kronor. Här måste du dock tjäna minst 120 000 kronor/år. Du måste även varit skuldfri hos Kronofogden i minst 6 månader.

Så här ansöker du

Att ansöka om lån hos Lendo är enkelt och processen är helt digital. Så här går det till:

 1. Ange detaljer för lånet. Välj belopp och löptid i ansökningsformuläret på hemsidan.
 2. Komplettera ansökan. Fyll i de övriga uppgifter som Lendo behöver. Signera därefter med BankID och skicka in.
 3. Kreditupplysning. En kreditupplysning kommer därefter att registreras på dig eller ditt företag (alternativ på medsökande och borgensman).
 4. Handläggning av ansökan. Din ansökan tillsammans med din kreditupplysning blir därefter tillgänglig hos samtliga långivare. De får sedan bedöma risken med utlåningen och välja om de vill erbjuda ett lån eller inte.
 5. Besked. Inom kort kommer du att få dina första låneerbjudanden. Du kan i lugn och ro välja ut det som passar bäst. Därefter signerar du skuldebrevet med BankID och sedan har du pengarna inom några bankdagar.
 6. Tacka ja eller nej. Anser du att inget erbjudande motsvarar dina önskemål kan du avsluta processen. Din ansökan är inte bindande och dina lånelöften är giltiga i 30 dagar.

Kundtjänst och öppettider

Lendos kundtjänst har mycket generösa öppettider. Öppettiderna som gäller är måndag till torsdag mellan kl. 08:00 – 20:00, fredag mellan kl. 09:00 – 17:00 samt helger mellan kl. 10:00 – 14:00.

Du kan antingen ringa in till supportavdelningen, fylla i kontaktblanketten som finns på hemsidan eller skicka mejl. Svar får du vanligtvis inom 24 timmar.

Om du går till fliken ”Kundtjänst” hittar du en mycket utförlig lista med frågor och svar fördelad i olika kategorier. Här kan du som har enklare ärenden hitta snabba svar.

Säkerhet hos Lendo

Lendo AB är Sveriges största jämförelsesajt inom privat- och företagslån. Bolaget har varit aktivt sedan 2007 och står under Finansinspektionens tillsyn, vilket säkerställer att verksamheten är seriös och etablerad.

På hemsidan hittar du en detaljerad personuppgiftspolicy. I denna finns information om dina rättigheter i samband med exempelvis behandling och lagring av dina personuppgifter.

För att kunna ansöka och underteckna låneavtal behöver du tillgång till BankID, som anses vara marknadens säkraste metod för verifiering. På så sätt kan du vara säker på att obehöriga inte söker lån i ditt namn.

Vad säger Lendos kunder?

Kunderna själva har gett Lendo höga betyg, dels för låneförmedlarens snabba handläggning, men också för deras hjälpsamma kundtjänst. Av närmare 1500 recensioner har mer än 80 procent av kunderna gett Lendo betyget ”Utmärkt”.

För vem passar Lendo?

Lendo är ett bra alternativ för dig som enkelt vill hitta ett bra och billigt blancolån eller företagslån. Här slipper du själv jämföra lån, istället behöver du bara fylla i en ansökan och sedan sköter Lendo resten.

Jämför med andra låneförmedlare, exempelvis Zmarta eller Advisa, erbjuder Lendo något kortare löptider på upp till 15 år (för privatlån). Å andra sidan är få som väljer en så pass lång löptid eftersom det ofta leder till onödigt höga räntekostnader.

Det kan också vara bra att känna till att utbetalningen kan dröja ett par dagar om du ansöker via Lendo. Detta eftersom du bör vänta 24 timmar innan du går igenom dina låneerbjudanden. I och med att många långivare har en utbetalningstid på cirka 1 – 2 dagar får du räkna med minst 2 dagar innan du får pengarna på kontot.

Slutligen kan det också vara bra att veta att vissa långivare lägger på en uppläggningsavgift för kunder som ansöker via låneförmedlare. Vill du få ett extra billigt lån kan detta vara bra att kolla upp innan du ansöker. Oftast gäller dina låneerbjudanden i några dagar, så du har gott om tid på dig att göra research och bestämma dig.

Lendo

Öppettider

 • Måndag:
 • 08:00 – 20:00
 • Tisdag:
 • 08:00 – 20:00
 • Onsdag:
 • 08:00 – 20:00
 • Torsdag:
 • 08:00 – 20:00
 • Fredag:
 • 09:00 – 17:00
 • Lördag:
 • 10:00 – 14:00
 • Söndag:
 • 10:00 – 14:00

Företagsinformation

 • Företagsnamn:
 • Lendo AB
 • Org.nummer:
 • 556515-1627
 • Adress:
 • Västra Järnvägsgatan 21
 • Stad:
 • 111 64 Stockholm
 • Telefon:
 • 0771 – 13 13 10
 • E-post:
 • [email protected]

Liknande lån

 • Arcadia finans
  Belopp: 600 000 kr
  Ränta 2.95%
 • Zapplån
  Belopp: 600 000 kr
  Ränta 2.95%
 • Favoritlån
  Belopp: 600 000 kr
  Ränta 2.95%
 • lånekoll
  Belopp: 600 000 kr
  Ränta 2.90%

Vanliga frågor

Lendo samarbetar med 36 olika långivare. Några av dessa är Ikano Bank, SEB, Swedbank, Santander, Marginalen Bank, Euroloan, Svea Ekonomi, Lendify och Nystart Finans.

Lendo är en del av Schibsted, en av Nordens största mediekoncerner.

Lendo är en låneförmedlare som hjälper dig att hitta ett billigt lån. När du ansöker om lån kommer de att göra din ansökan tillgänglig för alla sina samarbetspartners som sedan får möjlighet att erbjuda dig ett lån. På så sätt kan du jämföra flera lån med bara en ansökan.

Det beror på vilken långivare du tecknar lånet hos. Generellt sett tar det mellan 2 – 3 arbetsdagar innan du får pengarna på kontot.

Lendo tjänar provision av sina samarbetspartners när de hjälper dem att hitta nya kunder. För dig som konsument är tjänsten helt kostnadsfri.

Lendo är en av Sveriges största aktörer inom låneförmedling. De har Finansinspektionens tillstånd, vilket intygar att de erbjuder en säker och seriös tjänst.

 • Senast uppdaterad: januari 20, 2022

  -

  Alexandra har jobbat som skribent i över fyra år och har god kännedom om den svenska lånemarknaden samt ett brinnande intresse för ekonomi. Hon skriver även artiklar för en rad andra sajter med inriktning på bland annat entreprenörskap och företagande.

Jämförelse och betyg

Hur bra är Lendo jämfört med konkurrenterna?

Kostnad

Kostnadsexempel: Ett lån på 300 000 kr med en löptid på 12 år och en effektiv ränta på 5,56% ger en månadskostnad på 2 838 kr. Totalt att återbetala: 408 733 kr.

Beviljandegrad

Beviljandegraden hos Lendo är hög jämfört med konkurrenter. För att ansöka måste du vara 18 år och tjäna 100 000 kronor/år. Tio anslutna banker accepterar anmärkningar.

Kundservice

Kundtjänsten hos Lendo är tillgänglig alla dagar i veckan, 12 timmar om dagen under vardagar (med undantag för fredagar) samt 4 timmar om dagen under helger. Du når dem via mejl eller telefon.

Kundomdömen

Lendo har höga betyg på Trustpilot - 9,4 av 10 i Trustscore baserat på över 1 600 omdömen. Tidigare kunder säger att tjänsten är enkel att använda samt att de hittade ett förmånligt lånealternativ.

Ansökningsprocess

Låneprocessen hos Lendo är digital och ansökningar tas emot dygnet runt. Det kostar ingenting att ansöka och du är inte bunden till din ansökan. Svar får du inom 24 timmar.

Slutbetyg

Detta är ett helhetsbetyg av långivarens tjänster.

Anslutna banker

Anslutna banker

Genom att använda Lendo kan du få offerter från följande långivare. I tabellen kan du se bankernas lägsta respektive högsta räntor samt hur bankernas räntor står sig mot varandra.

Kundrecensioner

3 Omdömen. Utmärkt (5,0)

april 22, 2020    Av Mark

Lendo

Ansökan hos Lendo gick snabbt och smidigt, låg ränta , snabb utbetalning och bra kundsupport supernöjd. Mark

april 3, 2020    Av Erik

Lendo / min räddare.

Behövde ett snabbt lån och fick hjälp av kunnig personal. Supernöjd.

januari 31, 2020    Av Anders K

Rekomenderar verkligen till nybörjar, hjäpte mig snabbt och smidigt.

Skriv en recension

Ge ditt betyg:*

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *