Monee

monee
Belopp:5 000 - 600 000 kr
Ränta:2.95 - 29.90 %
Löptid: 1 - 20 år
Anslutna långivare:30
Ålderskrav:18 år eller äldre
Utan UC:Nej
Ansök med BankID:Ja
B. anmärkningar:Accepteras (av 9 anslutna långivare)
Inkomstkrav:8 330 kr/mån
Direktutbetalning:Nej
Utbetalningstid:1-3 bankdagar
Betalningsanm. OK 30 anslutna långivare Hög beviljandegrad

Uppgifterna kontrollerades och uppdaterades den 2024-06-14

Validerad av Profilbild - Alexandra Eriksson Alexandra Eriksson

Fördelar

 • Enkel och informativ hemsida.
 • Marknadsför Freedom Finance.
 • Accepterar kunder med betalningsanmärkningar.

Nackdelar

 • Ingen information om supportens öppettider.
 • Kreditkoll via UC.

Fakta om Monee

Monee är en jämförelsetjänst för lån som ägs av det danska marknadsföringsbolaget Respons Finance APS. Tjänsten samarbetar med och marknadsför Freedom Finance som är en av Sveriges ledande låneförmedlare.

I över 20 år – närmare bestämt sedan 1999 – har Freedom Finance hjälpt konsumenter i Sverige, Norge och Finland att hitta lån med förmånliga villkor.

I skrivande stund är 30 långivare anslutna till deras förmedlingstjänst, vilket ger kunder goda chanser att hitta ett passande lån.

Lånevillkor hos Monee

Det lån som Monee erbjuder är ett klassiskt privatlån utan krav på säkerhet. Det betyder att du får använda pengarna till vad du än önskar – från bilköp till resor eller renoveringar.

Beloppen sträcker sig mellan 5 000 och 600 000 kronor, men har du betalningsanmärkningar kan du enbart låna upp till 200 000 kronor. Kortast möjliga löptid är 1 år och som mest kan du lägga upp lånet över 20 år.

Den nominella räntan ligger mellan 2,95 – 29,90 procent, vilket ger en effektiv ränta på 2,99 – 34,36 procent. Du kan inte se vilken ränta just du kommer att få i förväg eftersom räntan är individuell och varierar från kund till kund.

Vilka lånevillkor du blir erbjuden varierar mellan olika långivare. Därför är det extra viktigt att du noggrant läser igenom varje låneförslag. Vissa långivare kan ha en låg ränta, men ta ut onödigt höga avgifter.

Om du vill förbättra dina chanser att få lån kan du ta med en medsökande när du fyller i din ansökan. Tänk dock på att informera personen om vad det innebär att agera medsökande (att ni delar på ansvaret för återbetalningen).

När du fyller i din ansökan kan du välja att teckna Utgiftsskyddet. Detta är en försäkring som täcker dina månadskostnader upp till 8 000 kronor/mån om du skulle bli sjuk, arbetslös eller avlida.

Ränta för lån

Monee är ingen långivare eller låneförmedlare. De har därför ingenting att göra med den ränta du blir erbjuden. Det är de anslutna låneförmedlarna som avgör vilken ränta du ska få beroende på din individuella kreditvärdighet.

Spannet för den nominella räntan ligger dock mellan 2,95-29,90 procent (2,99-34,36 procent effektiv ränta). Eftersom räntan är rörlig kan den komma att ändras under löptidens gång beroende på om Riksbanken höjer eller sänker sin reporänta.

Bortsett från ränta kan övriga avgifter tillkomma. Information om dessa hittar du i varje enskilt låneerbjudande. Tänk på att jämföra effektiva räntor och inte nominella för att få en rättvis bild av lånets faktiska kostnad.

Kreditvärdighet

När du ansöker om lån hos Monee hämtar de en kreditupplysning för att varje långivare ska ha möjlighet att bedöma din betalningsförmåga. Upplysningen sker hos UC, vilket är normalt vid denna typ av lån.

I upplysningen finns information om dina senast deklarerade inkomster, aktiva skulder och betalningsanmärkningar. Långivare kan även se dina tidigare förfrågningar samt annat som kan påverka din ekonomiska situation, så som civilstånd och bostadsförhållanden.

Trots att du via Monee kan få upp till 30 låneförslag registreras bara 1 kreditupplysning hos UC. Upplysningen blir sedan tillgänglig för alla långivare tillsammans med din ansökan. De får sedan avgöra om de vill erbjuda ett lån eller inte baserat på kreditinformationen.

Krav för att låna

Det finns några grundläggande villkor du måste uppfylla för att få ansöka om privatlån hos Monee:

 • Du ska vara över 18 år.
 • Tjäna minst 100 000 kronor/år.
 • Sakna skulder hos Kronofogden.

Betalningsanmärkningar behöver inte betyda avslag på din ansökan. Flera långivare som är anslutna till Freedom Finance (vars tjänst Monee marknadsför) accepterar kunder med anmärkningar. Dock kan du enbart låna upp till 200 000 kronor.

Så här ansöker du

Om du uppfyller Monees grundkrav kan du fylla i en låneansökan direkt på deras webbplats. Ansökan är kostnadsfri och inte bindande, vilket innebär att du inte är bunden till din ansökan. För att ansöka behöver du bara:

 1. Välja önskat lånebelopp samt återbetalningstid.
 2. Komplettera din ansökan med de uppgifter Monee behöver, så som namn, personnummer och kontaktuppgifter.
 3. Signera och skicka in.

Monee tar sedan en kreditupplysning på dig hos UC som tillsammans med din ansökan skickas till alla anslutna långivare. Redan samma dag kan du få dina första svar, men du bör vänta minst 24 timmar innan du går igenom alla erbjudanden.

Är du nöjd med ett erbjudande är det bara att signera skuldebrevet och skicka tillbaka till den valda långivaren. Är du missnöjd med samtliga svar kan du avsluta processen utan skyldigheter.

Kundtjänst och öppettider

Om du har frågor gällande Monees tjänst kan du vända dig till deras kundtjänst via mejl. Tyvärr erbjuds ingen support via chatt eller telefon och det finns inte heller någon information om vilka öppettider som gäller.

Vill du veta mer om hur processen fungerar kan du besöka Freedom Finances hemsida som erbjuder mycket mer information på sin webbplats.

Säkerhet

För Monee står kundens integritet och säkerhet i fokus. Därför tar man all hantering av personuppgifter på största allvar och följer alla rådande lagar och förordningar gällande datasäkerhet.

Känslig information så som personnummer och andra personliga uppgifter skickas till samarbetspartners via krypterade kanaler. På så sätt behöver du inte vara orolig över att obehöriga får tillgång till informationen längs vägen.

I syfte att stoppa obehörig användning av personlig information kontrollerar Monee sina IT-system regelbundet.

Sammanfattning

Monee är en relativt ny jämförelsetjänst som marknadsför Freedom Finance, en av Sveriges mest populära aktörer inom låneförmedling. Här kan du ansöka om lån utan säkerhet på mellan 5 000 och 600 000 kronor med en löptid från 1 till 20 år.

Just nu ligger den nominella räntan på 2,95 – 29,90 procent, men vilken ränta just du får avgörs efter en obligatorisk kreditbedömning. Bortsett från ränta kan andra avgifter tillkomma beroende på vilken långivare du ansöker hos.

Ett plus med Monee är dels att de marknadsför Freedom Finance, en seriös låneförmedlare med många samarbetspartners, samt att även du med anmärkningar kan ansöka. Samtidigt finns det ingen anledning att ansöka via Monee när du kan gå direkt via Freedom Finance.

Öppettider

 • Måndag:
 • Tisdag:
 • Onsdag:
 • Torsdag:
 • Fredag:
 • Lördag:
 • Söndag:

Företagsinformation

 • Företagsnamn:
 • Respons Finance APS
 • Org.nummer:
 • DK33579829
 • Adress:
 • Dalgas Avenue 2F, 3.
 • Stad:
 • 8000 Aarhus C Denmark
 • Telefon:
 • E-post:
 • [email protected]
 • Hemsida:
 • https://monee.se/

Liknande lån

 • sambla logotyp
  Belopp: 600 000 kr
  Ränta 3.06%
 • bestrate
  Belopp: 600 000 kr
  Ränta 2.95%
 • Avenue finans
  Belopp: 600 000 kr
  Ränta 2.95%
 • direkto
  Belopp: 500 000 kr
  Ränta 2.95%

Vanliga frågor

När du ansöker om lån hos Monee kommer din låneansökan att skickas vidare till Freedom Finance som i sin tur gör den tillgänglig för sina samarbetspartners. Inom kort får du svar ifrån upp till 30 olika långivare och banker. Du väljer själv om du vill tacka ja till ett lån eller nej till samtliga.

Monee erbjuder lånebelopp mellan 5 000 och 600 000 kronor med en löptid på 1 till 20 år. Hur stort lån just du kan ansöka om beror på dina individuella ekonomiska förutsättningar. Kunder med en god ekonomi kan låna mer och tvärtom.

Dina första svar får du vanligtvis samma dag som du ansöker, förutsatt att du ansökt en vardag med god marginal till kontorets stängningstid. Vi rekommenderar dock att du väntar minst 24 timmar innan du går igenom samtliga förslag.

Nej, tjänsten är helt gratis att använda för dig som kund. Detta beror på att både Monee och Freedom Finance tjänar provision från sina samarbetspartners.

Ja, även du som har en betalningsanmärkning kan söka lån, så länge du har en god ekonomi i övrigt. Ha dock i åtanke att du enbart kan låna upp till 200 000 kronor.

Det beror på vilken långivare du tecknar lånet hos. Vanligtvis har du pengarna inom 1 – 3 arbetsdagar ifrån det att du skrivit under och returnerat låneavtalet.

 • Senast uppdaterad: januari 8, 2023

  -

  Avatar für Alexandra Eriksson

  Alexandra har jobbat som skribent i över fyra år och har god kännedom om den svenska lånemarknaden samt ett brinnande intresse för ekonomi. Hon skriver även artiklar för en rad andra sajter med inriktning på bland annat entreprenörskap och företagande.

Jämförelse och betyg

Hur bra är Monee jämfört med konkurrenterna?

Kostnad

Monee erbjuder en årsränta mellan 2,95 – 29,90%. Kostnadsexempel: Ett lån på 180 000 kr med en löptid på 10 år och en effektiv ränta på 6,86% ger en lånekostnad på 46 915 kr. Totalt att återbetala: 246 915 kr.

Beviljandegrad

För att kunna låna via Monee måste du vara minst 18 år och ha en årsinkomst på 100 000 kronor. Betalningsanmärkningar accepteras, dock är lånebeloppen begränsade upp til 200 000 kronor.

Kundservice

Monee erbjuder enbart kundtjänst via mejl. Några öppettider framgår inte på deras webbplats.

Kundomdömen

Vi hittar inga recensioner av Monee att utgå efter i dagsläget.

Ansökningsprocess

Monee erbjuder en digital och kostnadsfri ansökningsprocess där din ansökan skickas vidare till Freedom Finance. Svar får du vanligtvis samma dag och utbetalning sker inom några arbetsdagar.

Slutbetyg

Detta är ett helhetsbetyg av långivarens tjänster.

Skriv en recension

Ge ditt betyg:*

Din e-postadress kommer inte publiceras.