Pengino

Pengino Till ansökan
Pengino
Belopp:5 000 - 600 000 kr
Ränta:2.95 - 29.90 %
Löptid: 1 - 20 år
Anslutna långivare:31
Ålderskrav:18 år eller äldre
Utan UC:Nej
Ansök med BankID:Ja
B. anmärkningar:Accepteras (av 9 anslutna långivare)
Inkomstkrav:8 333 kr/mån
Direktutbetalning:Nej
Utbetalningstid:1-3 bankdagar
Betyg på Trustpilot:Trustpilot 5.8 av 10
Logga in och ansök
Betalningsanm. OK 31 anslutna långivare Hög beviljandegrad

Uppgifterna kontrollerades och uppdaterades den 2024-04-21

Validerad av Profilbild - Alexandra Eriksson Alexandra Eriksson

Fördelar

 • Lånebelopp upp till 600 000 kronor
 • Marknadsför Freedom Finance
 • Använd lånet för att lösa dyra krediter

Nackdelar

 • Ej kundtjänst under helgen

Vilka är Pengino?

Pengino är en jämförelsesajt som riktar in sig på privatlån och samlingslån. Varumärket marknadsför tjänster från Freedom Finance – en av Sveriges mest kända aktörer inom låneförmedling som även är verksam i Norge, Finland och Tyskland.

Freedom Finance har Finansinspektionens tillstånd att bedriva konsumentkreditförmedling, vilket innebär att tjänsten är helt säker att använda. Idag samarbetar de med över 30 banker och kreditgivare på den svenska marknaden.

Lånevillkor

Hos Pengino kan du ansöka om privatlån mellan 5 000 och 600 000 kronor med en återbetalningstid på mellan 1 och 20 år. Den nominella räntan sträcker sig från 2,95–29,90 procent.

Eftersom lånet är utan säkerhet kan du använda pengarna till det du behöver. Har du lån och krediter sedan tidigare kan du till exempel samla dem i ett nytt, billigare lån. På så sätt kan du sänka dina månadskostnader effektivt. Du kan även använda pengarna för att köpa bil, renovera i hemmet eller betala en resa.

När du använder dig av Penginos tjänst kan du jämföra privatlån från 31 olika långivare på samma gång. Det betyder att du med en enda kreditupplysning hos UC kan få upp till 31 låneerbjudanden.

Även du som har betalningsanmärkningar kan ansöka om privatlån hos Pengino. För att öka chanserna att få bättre lånevillkor rekommenderar vi att kunder med anmärkningar har en medsökande i lånet.

Du kan när som helst betala tillbaka hela eller delar av lånet utan extra kostnad. Det är även gratis att göra extra amorteringar för att på så vis sänka räntekostnaderna.

Ränta och avgifter

Räntan på det lån som Pengino erbjuder sätts individuellt av varje ansluten långivare. Alla 25 långivare har olika krav och kriterier, därför kan räntesatsen variera en del. I nuläget ligger den nominella räntan mellan 2,95–29,90 (effektiv ränta 2,99 – 33,83 procent).

Värt att nämna är att den ränta du blir erbjuden hos Pengino är densamma som du hade fått om du hade ansökt direkt hos långivaren. Pengino lägger inte på några extra avgifter för tjänsten.

Du ser vad din ränta blir först när du har skickat in en ansökan. Den är gratis och inte bindande förrän du skriver under låneavtalet. Även då har du emellertid alltid 14 dagars ångerrätt.

Det är viktigt att du noggrant läser igenom alla erbjudanden du får. Vissa långivare kan presentera en lägre ränta, men ha desto högre uppläggnings- eller aviavgifter.

Kreditbedömning

Information om din kredithistorik hämtar Pengino hos UC. Den innehåller uppgifter om din ekonomiska situation, bland annat din taxerade inkomst och befintliga krediter. Med hjälp av underlaget kan varje långivare göra en realistisk bedömning av din betalningsförmåga.

En fördel med Pengino är att du kan få upp till 31 låneförslag, trots att bara en UC registreras. På så sätt kommer din ansökan inte att belasta ditt framtida kreditbetyg.

Krav för att låna

Innan du ansöker om ett privatlån hos Pengino måste du se till att uppfylla grundvillkoren. Enligt dem ska du:

 • Vara över 18 år.
 • Ha en årsinkomst på minst 100 000 kronor.
 • Sakna skulder hos Kronofogden.

Betalningsanmärkningar hindrar dig inte från att få lån, men genom att ha en medsökande kan du öka chanserna att få en lägre ränta. En medsökande rekommenderas även för den som inte har betalningsanmärkningar.

Så ansöker du om lån

Att ansöka om lån hos Pengino är enkelt och det tar bara några minuter. Din ansökan kommer att skickas vidare och behandlas av Freedom Finance. Hela ansökningsprocessen genomförs i följande steg:

 1. Fyll i ansökan på Penginos hemsida. Läs och godkänn villkoren och signera med BankID.
 2. Inom kort kommer du att få svar med erbjudanden från upp till 31 banker och långivare. Läs noga alla villkor och jämför ränta såväl som avgifter.
 3. Om du vill tacka ja till det bästa låneerbjudandet skriver du på avtalet och skickar vidare till den valda långivaren.
 4. Inom några få dagar har du pengarna på kontot.

Din ansökan är helt gratis och inte bindande. Detta innebär att du när som helst kan avsluta processen utan frågor och kostnader.

Även om du har skickat påskrivet avtal har du alltid 14 dagars ångerrätt.

Kundservice och öppettider

Pengino samarbetar med och marknadsför tjänster från Freedom Finance. Därför har du möjlighet att mejla dina frågor och funderingar till båda företagen.

Önskar du personlig kontakt kan du ringa till Pengino måndag till fredag mellan kl. 09:00 – 17:00. Freedom Finances kundtjänst har dock öppet dygnet runt.

På hemsidan hittar du en lista med vanliga frågor som tidigare kunder ställt och svar på dessa. Vi rekommenderar att du läser igenom denna sektion innan du vänder dig till kundtjänsten.

Säkerhet och integritet

Pengino vill erbjuda en trygg och säker låneprocess för sina kunder. Därför arbetar företaget ständigt med att förbättra sin datasäkerhet, till exempel genom att använda krypterade anslutningar.

När du signerar dokument – både ansökningar och låneavtal – använder du dig av BankID, vilket gör processen extra säker. BankID är nämligen den säkraste metoden för digital identifiering idag och förhindrar att obehöriga tar lån i ditt namn.

I användarvillkoren och integritetspolicyn kan du läsa detaljerad information om dina rättigheter som kund hos Pengino samt om behandling av dina personuppgifter.

Sammanfattning

Pengino är en lånejämförelsesajt som förmedlar tjänster från Freedom Finance. Här kan du ansöka om privatlån på mellan 5 000 och 600 000 kronor med en löptid på 1 till 15 år samt en effektiv ränta mellan 2,99 och 33,83 procent.

Ansökan är gratis och inte bindande. Även du som har betalningsanmärkningar är välkommen att ansöka, så länge du har en ordnad ekonomi.

Med en kreditupplysning från UC kan du få låneerbjudanden från upp till 31 banker och långivare. På så sätt har du goda förutsättningar att hitta ett passande lån med förmånliga villkor.

Öppettider

 • Måndag:
 • 09:00 – 17:00
 • Tisdag:
 • 09:00 – 17:00
 • Onsdag:
 • 09:00 – 17:00
 • Torsdag:
 • 09:00 – 17:00
 • Fredag:
 • 09:00 – 17:00
 • Lördag:
 • Stängt
 • Söndag:
 • Stängt

Företagsinformation

 • Företagsnamn:
 • Firstborn IVS
 • Org.nummer:
 • 5590641477>
 • Adress:
 • Adelgatan 21
 • Stad:
 • 211 22 Malmö
 • Telefon:
 • 0431474700
 • E-post:
 • [email protected]

Liknande lån

 • sambla logotyp
  Belopp: 600 000 kr
  Ränta 3.06%
 • Zapplån
  Belopp: 600 000 kr
  Ränta 2.95%
 • Advisa logga
  Belopp: 600 000 kr
  Ränta 3.06%
 • Freedomfinance
  Belopp: 600 000 kr
  Ränta 2.95%

Vanliga frågor

Pengino förmedlar privatlån mellan 5 000 och 600 000 kronor med en löptid på upp till 20 år.

Nej, det är helt kostnadsfritt att ansöka om lån. Pengino tar inte betalt av dig som kund utan av de långivare som är anslutna till tjänsten.

Nej, din ansökan är inte bindande. Detta innebär att du när som helst kan ångra dig och avsluta låneprocessen. Om du hunnit skriva på låneavtalet gäller ångerrätt i 14 dagar.

Din ansökan hos Pengino skickas vidare och behandlas av Freedom Finance som i dagsläget samarbetar med 31 olika långivare och banker.

Det beror på din betalningsförmåga. Alla långivare är inte skyldiga att erbjuda dig ett lån bara för att de är anslutna till tjänsten.

Vanligtvis får du fler låneerbjudanden om du har en god ekonomi utan betalningsanmärkningar.

Ja, räntan hos Pengino är densamma som hos långivaren. Låneförmedlare lägger inte på några extra avgifter, de förenklar bara låneprocessen för kunden.

 • Senast uppdaterad: februari 21, 2022

  -

  Avatar für Alexandra Eriksson

  Alexandra har jobbat som skribent i över fyra år och har god kännedom om den svenska lånemarknaden samt ett brinnande intresse för ekonomi. Hon skriver även artiklar för en rad andra sajter med inriktning på bland annat entreprenörskap och företagande.

Jämförelse och betyg

Hur bra är Pengino jämfört med konkurrenterna?

Kostnad

Pengino erbjuder en årsränta mellan 2,95–29,90%. Kostnadsexempel: Ett lån på 180 000 kr med en löptid på 10 år och en effektiv ränta på 6,86% ger en månadskostnad på 2 058 kr. Totalt att återbetala: 246 915 kr.

Beviljandegrad

För att teckna lån hos Pengino måste du vara minst 18 år och ha en årsinkomst på minst 100 000 kronor/år. Betalningsanmärkningar accepteras hos 9 anslutna långivare.

Kundservice

Penginos kundtjänst finns tillgänglig via mejl 8 timmar om dagen från måndag till fredag. Det går även att vända sig till Freedom Finances kundtjänst som finns tillgänglig dygnet runt.

Kundomdömen

Pengino har fått goda betyg på Trustpilot - 5,8 av 10 - dock baserat på några få betyg. Freedom Finance, som behandlar ansökan, har dock betyget 9,2 baserat på över 7000 betyg.

Ansökningsprocess

Ansökningsprocessen hos Pengino är kostnadsfri och helt digital. Ansökan signeras med BankID och svar får du inom 1 dag. Du är inte bunden till din ansökan.

Slutbetyg

Detta är ett helhetsbetyg av långivarens tjänster.

Kundrecensioner

1 Omdöme. Medel (3,0)

februari 16, 2020    Av Marino Damore

Helt okej, fick ett bra ett bra lån via dom men trög support. Processen kunde gått snabbare tycker jag.

Skriv en recension

Ge ditt betyg:*

Din e-postadress kommer inte publiceras.