Avenue Finans

Avenue finans Till ansökan
Avenue finans
Belopp:5 000 - 600 000 kr
Ränta:2.95 - 29.5 %
Löptid: 1 - 18 år
Anslutna långivare:31
Ålderskrav:18 år eller äldre
Räntefri period:0 dagar
Utan UC:Nej
Ansök med BankID:Ja
B. anmärkningar:Accepteras (av 9 anslutna långivare)
Inkomstkrav:8 333 kr/mån
Direktutbetalning:Nej
Utbetalningstid:2-3 bankdagar
Logga in och ansök
Betalningsanm. OK 31 anslutna långivare

Uppgifterna kontrollerades och uppdaterades den 2024-06-14

Validerad av Profilbild - Alexandra Eriksson Alexandra Eriksson

Fördelar

 • Förmedlar tjänster från Freedom Finance
 • Jämför lån upp till 600 000 kronor från 31 långivare
 • Ansökan är kostnadsfri och ej bindande

Nackdelar

 • Ingen information om öppettider för support

Vilka är Avenue Finans?

Avenue Finans är en dansk låneförmedlare som marknadsför tjänster från Freedom Finance Kreditservice. Målet med tjänsten – som är helt digital – är att tillhandahålla förmånliga lånevillkor för kunder i jakt på en prisvärd finansieringslösning.

Din ansökan registreras, behandlas och beviljas av Freedom Finance, en av Sveriges främsta låneförmedlare som varit verksam sedan 1999. De lån som förmedlas kräver ingen säkerhet, varken i form av bostad eller personlig borgen.

När du ansöker om lån via Avenue Finans kan du få svar ifrån ett 30-tal banker och långivare. Din ansökan är inte bindande så länge du inte signerat långivarens skuldebrev och du har alltid 14 dagars ångerrätt.

Lånevillkor

Avenue Finans förmedlar blancolån mellan 5 000 och 600 000 kronor med löptider som sträcker sig upp till 18 år. Tjänsten är helt kostnadsfri att använda och ansökan är inte bindande. De erbjudanden du får från långivarna är giltiga i 30 dagar och du har alltid 14 dagar ångerrätt.

I samband med din ansökan registrerar Avenue Finans en kreditupplysning hos UC. Denna upplysning får samtliga banker tillgång till och de kan därefter välja om de vill erbjuda dig ett lån eller inte.

Du kan när som helst under lånetiden göra extra inbetalningar eller hela lånet utan extra kostnad. Ju snabbare du betalar tillbaka, desto billigare blir lånet (eftersom du slipper räntekostnader).

Vid ansökningstillfället kan du teckna ett kompletterande låneskydd. Detta skydd fungerar som en försäkring om du skulle drabbas av betalningssvårigheter under lånets löptid, på grund av till exempel arbetslöshet eller sjukskrivning.

Ränta och kostnader

Avenue Finans erbjuder individuell ränta som bestäms av de långivare som är anslutna till tjänsten. Det är alltså inte låneförmedlaren som avgör vilken ränta du får på ditt lån utan de banker som får tillgång till din ansökan.

För närvarande ligger den nominella räntan mellan 2,95 och 29,50 procent, vilket ger en effektiv ränta på mellan 2,99 och 33,83 procent.

Start- och aviavgifter tillkommer inte hos Avenue Finans, däremot kan vissa av de långivare som är anslutna till tjänsten ta ut dessa avgifter.

Vart registreras kreditupplysningen?

Avenue Finans tar en kreditupplysning på sina kunder hos UC. Den, tillsammans med de uppgifter du angett i din ansökan, hjälper långivarna att avgöra vilken ränta lånet ska ha (eller om ett lån bör beviljas över huvud taget).

I upplysningen finns information om kundens nuvarande ekonomi, skulder, levnadssituation och betalningsanmärkningar. Med hjälp av denna information kan långivaren avgöra din betalningsförmåga och därmed även risken med utlåningen. Högre risk innebär nämligen högre ränta.

Det registreras bara en förfrågan hos UC i ditt namn, trots att du får svar från upp till 30 banker och kreditinstitut.

Krav för lån

För att kunna ansöka om lån hos Avenue Finans måste du uppfylla vissa minimikrav. Du ska till exempel:

 • Vara minst 18 år gammal.
 • Ha en årsinkomst på över 100 000 kronor.
 • Sakna skulder hos Kronofogden.

Betalningsanmärkningar är inget hinder för att låna. Den med anmärkningar får emellertid räkna med färre låneerbjudanden och högre ränta. Ett tips är att ha en medsökande som kan du kan dela ansvaret för lånet med. På så sätt minskar risken för lånet, vilket kan ge en lägre ränta.

Så ansöker du om lån

Att ansöka om lån hos Avenue Finans är kostnadsfritt och inte bindande. Så här går det till:

 1. Gå in på Avenue Finans hemsida och fyll i det formulär du hittar på startsidan. Genom att dra i reglagen kan du dessutom se lånets ungefärliga månadskostnad.
 2. Signera din ansökan med ditt BankID och skicka iväg den.
 3. Avenue Finans kommer därefter att registrera en kreditupplysning hos UC, som tillsammans med din ansökan blir tillgänglig för alla anslutna banker.
 4. Inom kort kommer du att få dina första erbjudanden som kommer att finnas tillgängliga under ”Mina sidor”. Gå genom dem i lugn och välj det som verkar bäst.
 5. Skriv under skuldebrevet med Bank ID. Beroende på när du ansöker kan pengarna betalas ut redan samma dag och nå ditt konto inom kort.
 6. Hittar du inga passande lån kan du välja att tacka nej. Din ansökan är nämligen inte bindande.

Kundservice och support

Har du frågor och funderingar rekommenderar vi att du läser inom Avenue Finans sektion för vanliga frågor och svar som finns längst ner på hemsidan. Där hittar du även en e-postadress om du inte skulle hitta de svar du söker.

Tyvärr saknas uppgifter gällande låneförmedlarens öppettider. Eftersom de förmedlar tjänster från Freedom Finance kan du dock även vända dig till deras support som finns tillgänglig dygnet runt, alla dagar i veckan.

Säkerhet

Avenue Finans är måna om kundernas säkerhet och integritet. De följer bland annat EU:s Dataskyddsförordning (GDPR) och har sin egen integritetspolicy som du hittar längst ner på hemsidan. Som kund har du rätt att veta vilka personuppgifter som sparas samt kräva att dessa raderas.

Hemsidan har ett giltigt SSL-certifikat, vilket betyder att all information som skickas mellan servern och webbläsaren är krypterad och förblir privat.

Signering av dokument och inloggning på din personliga sida sker alltid med BankID, vilket innebär att obehöriga inte kan låna pengar i ditt namn.

Sammanfattning

Avenue Finans är en låneförmedlare som erbjuder privatlån utan säkerhet upp till 600 000 kronor med en löptid på mellan 1 och 18 år. Enbart en kreditupplysning registreras hos UC, men du kan få erbjudanden från upp till 30 långivare.

Lånets nominella ränta ligger från så lite som 2,95 procent, men vilken ränta just du får beror på din kreditvärdighet. Bortsett från ränta kan ytterligare avgifter tillkomma beroende på långivare.

Att ansöka om lån hos Avenue Finans är säkert och kostnadsfritt. Ansökan är inte bindande och dina låneerbjudanden är giltiga i 30 dagar. Du har dessutom alltid 14 dagars ångerrätt.

Öppettider

 • Måndag:
 • 00:00 – 23:59
 • Tisdag:
 • 00:00 – 23:59
 • Onsdag:
 • 00:00 – 23:59
 • Torsdag:
 • 00:00 – 23:59
 • Fredag:
 • 00:00 – 23:59
 • Lördag:
 • 00:00 – 23:59
 • Söndag:
 • 00:00 – 23:59

Företagsinformation

 • Företagsnamn:
 • Avenue Trading ApS
 • Org.nummer:
 • 502073-3993
 • Adress:
 • Applebys Plads 7
 • Stad:
 • 1411 Köpenhamn
 • Telefon:
 • E-post:
 • [email protected]

Liknande lån

 • Comboloan
  Belopp: 500 000 kr
  Ränta 2.95%
 • Likvidum
  Belopp: 600 000 kr
  Ränta 2.95%
 • Zapplån
  Belopp: 600 000 kr
  Ränta 2.95%
 • Freedomfinance
  Belopp: 600 000 kr
  Ränta 2.95%

Vanliga frågor

Avenue Finans erbjuder privatlån mellan 5 000 – 600 000 kronor. Amorteringstiden för lånet ligger mellan 1 – 18 år.

Det är inte Avenue Finans som sätter räntorna, utan det gör varje enskild långivare.

Räntan är individuell och ligger mellan 2,95 och 29,5 procent.

För att långivarna ska kunna bedöma din betalningsförmåga registreras en upplysning hos UC. Detta underlag får samtliga långivare sedan dela på.

Du måste vara minst 18 år gammal, ha en årsinkomst på minst 100 000 kronor/år och vara skuldfri hos Kronofogden. Betalningsanmärkningar accepteras, men kommer att innebära sämre lånevillkor.

Avenue Finans skickar vidare din ansökan till Freedom Finance som samarbetar med 31 långivare, bland annat Swedbank, SEB, Bank Norwegian och Santander.

Nej, det lån som Avenue Finans förmedlar kräver ingen säkerhet i form av fastighet eller personlig borgen. Det enda som avgör om du får låna är ditt kreditbetyg.

 • Senast uppdaterad: februari 21, 2022

  -

  Avatar für Alexandra Eriksson

  Alexandra har jobbat som skribent i över fyra år och har god kännedom om den svenska lånemarknaden samt ett brinnande intresse för ekonomi. Hon skriver även artiklar för en rad andra sajter med inriktning på bland annat entreprenörskap och företagande.

Jämförelse och betyg

Hur bra är Avenue Finans jämfört med konkurrenterna?

Kostnad

Avenue Finans erbjuder en årsränta mellan 2,95 - 29,50%. Kostnadsexempel: Ett lån på 180 000 kr med en löptid på 10 år och en effektiv ränta på 73% ger en månadskostnad på 2 058 kr. Totalt att återbetala: 246 915 kr.

Beviljandegrad

Jämfört med andra låneförmedlare har Avenue Finans relativt låga krav. Du måste vara 18 år och tjäna minst 8330 kronor/mån. 9 av de 31 långivare som är anslutna till tjänsten accepterar betalningsanmärkningar.

Kundservice

Vi hittar ingen information om Avenue Finans öppettider på hemsidan. Det går dessutom inte att nå supporten via telefon. Dock finns en hjälpsam avdelning med vanliga frågor och svar tillgänglig.

Kundomdömen

Avenue Finans har inga kundrecensioner vi kan utgå ifrån i dagsläget. Däremot har Freedom Finance - som behandlar samtliga ansökningar - ett betyg på 9,2 av 10 baserat på över 7000 omdömen.

Ansökningsprocess

Att ansöka om lån via Avenue Finans är enkelt och kostnadsfritt. Signering sker via BankID och besked får du inom 24 timmar.

Slutbetyg

Detta är ett helhetsbetyg av långivarens tjänster.

Skriv en recension

Ge ditt betyg:*

Din e-postadress kommer inte publiceras.