Axo Finans

Axo finans
Belopp:5 000 - 600 000 kr
Ränta:2.95 - 26 %
Löptid: 1 - 20 år
Anslutna långivare:30
Ålderskrav:18 år eller äldre
Utan UC:Nej
Ansök med BankID:Ja
B. anmärkningar:Accepteras (av 10 anslutna långivare)
Aviavgift:0 kr/mån
Inkomstkrav:8 400 kr/mån
Direktutbetalning:Nej
Utbetalningstid:2-3 bankdagar
Betyg på Trustpilot:Trustpilot 8.8 av 10
Betalningsanm. OK 30 anslutna långivare

Uppgifterna kontrollerades och uppdaterades den 2024-04-21

Validerad av Profilbild - Alexandra Eriksson Alexandra Eriksson

Fördelar

Nackdelar

 • Några aktörer samarbetar med fler långivare

Vilka är Axo Finans?

Axo Finans är en låneförmedlare som varit aktiv sedan 2012 och som drivs av Afab Holding AS. Företaget har Finansinspektionens tillstånd att bedriva konsumentkreditförmedling på den svenska marknaden och är därmed en trygg aktör att vända sig till.

Enligt Trustpilot är Axo Finans en stor favorit bland det svenska folket. Faktum är att hela 80 procent av kunderna ger företaget utmärkt betyg. Detta är en bidragande faktor till varför Axo Finans expanderar och stärker sin position bland svenska låneförmedlare.

Företaget samarbetar i dagsläget med 30 av landets ledande banker och kreditinstitut. Detta ger dig goda möjligheter att hitta förmånliga lånevillkor och låga räntor.

Tips! Här kan du läsa mer om hur du kan hitta den bästa låneförmedlaren just nu.

Axo Finans lånevillkor

Axo Finans förmedlar privatlån utan säkerhet på mellan 5 000 och 600 000 kronor med en amorteringstid på 1 till 20 år. Eftersom lånet är utan säkerhet kan du använda pengarna till oförutsedda utgifter, resor, fordon eller renoveringar i hemmet.

Du kan även använda lånet som ett samlingslån för att lösa dina befintliga krediter och skulder. På så sätt kan du dels förbättra ditt kreditbetyg, men också sänka dina månadskostnader.

När du ansöker om lån hos Axo Finans skickas din ansökan vidare till de banker och långivare som är anslutna till tjänsten. Efter att ha granskat din kreditupplysning kan de sedan välja att erbjuda dig ett lån eller avstå. Dina erbjudanden är alltid giltiga i 30 dagar.

Som låntagare kan du när som helst betala tillbaka delar av lånet eller hela den utestående skulden helt kostnadsfritt. Genom att göra det kan du bli skuldfri snabbare och spara pengar.

I samband med ansökan kan du dessutom teckna Låneskyddet, en försäkring som täcker dina betalningar om du skulle bli sjuk, arbetslös eller avlider.

Ränta och kostnader

Axo Finans samarbetar med 30 banker och långivare som ställs mot varandra för att erbjuda dig en så förmånlig ränta som möjligt. Räntesatsen är individuell och beroende av din ekonomiska situation samt din betalningsförmåga.

För närvarande ligger den nominella räntan mellan 2,96 och 26 procent, vilket är en aning lägre jämfört med många andra låneförmedlare.

Räntan sätts emellertid av varje enskild långivare, inte av Axo Finans. Andra kostnader som kan tillkomma hos vissa långivare är uppläggningsavgift samt avi- eller administrationsavgift.

Kreditupplysning hos Axo Finans

För att försäkra sig om att du kan betala tillbaka lånet tar Axo Finans en kreditupplysning på dig hos UC. Underlaget, tillsammans med din ansökan, blir sedan tillgängligt för låneförmedlarens samarbetspartners.

Med andra ord kan du få upp till 30 låneförslag med en enda UC-förfrågan. Ju högre kreditvärdighet du har, desto fler erbjudanden kan du dessutom få.

Värt att nämna är att alla anslutna långivare inte är skyldiga att erbjuda dig ett lån bara för att du ansöker. Det är upp till varje långivare att avgöra om de vill bevilja ett lån eller inte. Har du en svag ekonomi får du räkna med färre låneförslag.

Krav för att låna

För att du som konsument ska kunna ansöka om lån måste du uppfylla vissa krav. Du måste till exempel:

 • Vara över 18 år gammal.
 • Ha en månadsinkomst på minst 8 400 kronor.
 • Vara fastanställd, vikarie eller pensionär.

Betalningsanmärkningar accepteras flera långivare som samarbetar med Axo Finans. Om du vill öka dina chanser att få lån – eller om du bara vill pressa räntan – kan du ansöka tillsammans med en medsökande. Detta minskar utlåningsrisken, vilket kan ge dig bättre lånevillkor.

Ansökningsprocess (Steg för steg)

Att ansöka om lån hos Axo Finans är enkelt och helt kostnadsfritt. Din ansökan är dessutom inte bindande, vilket betyder att du inte är skyldig att tacka ja till ett lån. Så här går ansökningsprocessen till:

 1. Gå in på företagets hemsida och ange den summa du önskar låna samt en löptid som passar din ekonomi.
 2. Fyll i dina kontaktuppgifter, signera med BankID och skicka därefter in din ansökan. Om du skickar din ansökan före kl. 14:00 kommer den att behandlas samma dag.
 3. Axo Finans hämtar en kreditupplysning på dig hos UC. Upplysningen får bankerna sedan dela på i sin bedömning av din ekonomi.
 4. Dina första svar får du normalt sett redan samma dag, men samtliga har du först inom 24 timmar. Se över alternativen i lugn och ro – dina låneerbjudanden är alltid giltiga i 30 dagar.
 5. Välj det lån som tilltalar dig mest. Därefter skriver du under låneavtalet med BankID.
 6. Utbetalning av lånet sker när långivaren mottagit skuldebrevet. Oftast dyker lånet upp på ditt konto inom 1-2 arbetsdagar.

Kundservice och öppettider

På varje sida på webbplatsen finns en sektion med vanliga frågor där du kan hitta snabba svar på de frågor kunder främst ställer till kundtjänsten.

Vi rekommenderar att du läser igenom denna sektion innan du ansöker om lån. På så sätt kan du få bättre koll på hur allt fungerar.

Axo Finans kundtjänst har generösa öppettider, även under helgen. Vill du ha personlig service kan du ringa telefonsupporten under kontorstid. Du kan även nå medarbetarna via mejl eller kontaktformulär. Öppettiderna är:

 • Måndag till torsdag mellan kl. 08:30 – 20:00
 • Fredag mellan kl. 08:30 – 16:00
 • Söndag mellan kl. 10:00 – 14:00

Säkerhet hos Axo Finans

Axo Finans är en låneförmedlare med tillstånd från Finansinspektionen som följer svenska lagar och regelverk. Bland deras samarbetspartners hittar vi en rad av landets ledande banker och kreditinstitut, bland annat Bluestep, Brocc, Avida Finans samt Marginalen Bank.

Bolaget jobbar aktivt med att bevara kundens integritet och trygghet. Allt detta säkerställer att Axo Finans är en seriös aktör som är trygg att vända sig till inför ditt nästa lån.

Sammanfattning

Axo Finans förmedlar privatlån till konsumenter för att hjälpa dem hitta extra förmånliga lånevillkor. Via deras förmedlingstjänst kan du ansöka om lån upp till 600 000 kronor med en löptid på mellan 1 och 20 år.

Räntan för lånen ligger mellan 2,95 och 26 procent, vilket är relativt lågt jämfört med konkurrenter. Vad du får betala i ränta beror dels på vilken långivare du tecknar lånet hos samt hur god din kreditvärdighet är. Som mest kan du få upp till 30 låneförslag.

Ytterligare en fördel hos Axo Finans är att alla låneerbjudanden är giltiga i 30 dagar. Detta innebär att du kan bestämma dig i lugn och ro. Även du med betalningsanmärkningar kan få låneförslag, dock får du räkna med att de är betydligt färre.

Den enda nackdelen med Axo Finans är att det finns några få låneförmedlare som samarbetar med fler långivare. Utöver det är detta helt klart en bra låneförmedlare, inte minst enligt kunderna där majoriteten ger företaget toppbetyg.

Öppettider

 • Måndag:
 • 08:30 – 20:00
 • Tisdag:
 • 08:30 – 20:00
 • Onsdag:
 • 08:30 – 20:00
 • Torsdag:
 • 08:30 – 20:00
 • Fredag:
 • 08:30 – 16:00
 • Lördag:
 • 10:00 – 14:00
 • Söndag:
 • 10:00 – 14:00

Företagsinformation

 • Företagsnamn:
 • Axo Finans AB
 • Org.nummer:
 • 556855-5428
 • Adress:
 • Svärdvägen 21
 • Stad:
 • 182 33 Danderyd
 • Telefon:
 • 0771 323400
 • E-post:
 • [email protected]

Liknande lån

 • Likvidum
  Belopp: 600 000 kr
  Ränta 2.95%
 • Lån för alla
  Belopp: 600 000 kr
  Ränta 2.95%
 • payfinans
  Belopp: 600 000 kr
  Ränta 2.95%
 • lendo
  Belopp: 600 000 kr
  Ränta 2.95%

Vanliga frågor

Fyll i ansökningsformuläret på hemsidan och signera med BankID. Inom kort kommer du att få dina första svar från de långivare som är anslutna till tjänsten. Välj ut det låneerbjudande som passar dig bäst och signera avtalet.

Axo Finans erbjuder privatlån upp till 600 000 kronor med en amorteringstid på maximalt 20 år.

Nej, det är helt kostnadsfritt för dig som söker lån. Det är de anslutna bankerna som får betala för tjänsten.

Du måste vara minst 18 år, tjäna 8 400 kronor i månaden och sakna skulder hos Kronofogden.

Det beror på vilken bank du väljer att ansöka hos samt vilken bank du har. Vanligtvis tar det mellan 2 – 3 bankdagar innan lånet betalas ut till ditt konto.

Ja, Axo Finans har Finansinspektionens tillstånd att bedriva låneförmedling. Hemsidan är säker att vistas på och i dataskyddspolicyn kan du läsa mer om dina rättigheter.

 • Senast uppdaterad: september 1, 2022

  -

  Avatar für Alexandra Eriksson

  Alexandra har jobbat som skribent i över fyra år och har god kännedom om den svenska lånemarknaden samt ett brinnande intresse för ekonomi. Hon skriver även artiklar för en rad andra sajter med inriktning på bland annat entreprenörskap och företagande.

Jämförelse och betyg

Hur bra är Axo Finans jämfört med konkurrenterna?

Kostnad

Axo Finans erbjuder en årsränta mellan 2,95 - 26%. Kostnadsexempel: Ett lån på 149 000 kr med en löptid på 13 år och en effektiv ränta på 5,76% ger en månadskostnad på 1 339 kr. Totalt att återbetala: 161 123 kr.

Beviljandegrad

För att ansöka hos Axo Finans måste du vara 18 år och tjäna 100 000 kronor/år. 10 anslutna långivare accepterar betalningsanmärkningar. Skulder hos Kronofogden accepteras inte.

Kundservice

Axo Finans erbjuder kundtjänst alla dagar i veckan. Den kan nås både via mejl, telefon och kontaktformulär, dock inte via chatt.

Kundomdömen

Axo Finans har fått goda omdömen på Trustpilot - 8,8 av 10. Tidigare kunder uppskattar den snabba återkopplingen och den smidiga ansökningsprocessen.

Ansökningsprocess

Ansökningsprocessen hos Axo Finans är helt digital. För att ansöka behöver du uppge detaljer om ditt önskade lån samt personliga uppgifter. Ansökan signeras med BankID för högsta säkerhet.

Slutbetyg

Detta är ett helhetsbetyg av långivarens tjänster.

Skriv en recension

Ge ditt betyg:*

Din e-postadress kommer inte publiceras.