Likvidum

Likvidum Till ansökan
Likvidum
Belopp:10 000 - 600 000 kr
Ränta:2.95 - 29.95 %
Löptid: 1 - 15 år
Anslutna långivare:22
Ålderskrav:18 år eller äldre
Utan UC:Nej
Ansök med BankID:Ja
B. anmärkningar:Accepteras (av 2 anslutna långivare)
Inkomstkrav:10 000 kr/mån
Direktutbetalning:Nej
Betyg på Trustpilot:Trustpilot 9.2 av 10
Logga in och ansök
Betalningsanm. OK 22 anslutna långivare

Uppgifterna kontrollerades och uppdaterades den 2024-04-21

Validerad av Profilbild - Marcello Rongione Marcello Rongione

Fördelar

 • Jämför lån upp till 600 000 kronor gratis
 • Erbjuder kostnadsfri rådgivning
 • Betalningsanmärkningar är inte ett hinder

Nackdelar

 • Få samarbetspartners jämfört med konkurrenter

Vilka är Likvidum?

Likvidum är ett konsumentkreditinstitut som startade sin verksamhet 2015 och som ingår i koncernbolaget BGOG Invest AB. Kreditinstitutet har Finansinspektionens tillstånd att bedriva låne- och försäkringsförmedling och står därmed under deras tillsyn.

År 2019 blev bolaget utsett till ett Gasellföretag av Dagens Industri, en utmärkelse som erkänner att Likvidum är ett av de snabbväxande företagen i Sverige. Det är en stor bedrift med tanke på att mindre än 1 procent av aktiebolagen uppfyller kraven.

Likvidum samarbetar i dagsläget med 22 långivare för att hjälpa konsumenter hitta förmånliga finansieringsalternativ. Genom deras tjänst kan du enkelt jämföra lånevillkor helt kostnadsfritt. Ansökan är dessutom inte bindande.

Hur fungerar lån hos Likvidum?

Hos Likvidum kan du jämföra privatlån från 22 långivare. Lånebeloppen ligger mellan 10 000 och 600 000 kronor med en återbetalningstid på mellan 1 och 15 år. Eftersom lånet saknar säkerhet kan pengarna användas till vad som helst, till exempel för att köpa bil eller för att samla gamla lån och krediter.

För att du ska få bästa möjliga lånevillkor erbjuder Likvidum kostnadsfri rådgivning. Det finns dessutom möjlighet att ansöka tillsammans med en medsökande för att öka chanserna att få lån till extra förmånliga villkor. Innan du får besked om lån tar Likvidum en kreditupplysning på dig från UC.

Om du har blivit beviljad ett lån via Likvidum har du rätt att omförhandla din ränta med jämna mellanrum, till exempel om dina inkomster blivit större eller om en betalningsanmärkning försvunnit. Kunder med upp till två anmärkningar är välkomna att ansöka om lån, så länge de inte är nyare än 6 månader.

Likvidum erbjuder en försäkring i form av ett låneskydd som börjar gälla om du blir sjuk, arbetslös eller avlider. Premien baseras på lånets månadsbelopp och betalas varje månad.

Ränta och avgifter hos Likvidum

Den nominella för de lån som Likvidum förmedlar är individuell och ligger i dagsläget mellan 2,95% och och 25,95%. Detta resulterar i en effektiv ränta på 2,99%–29,27%.

Vilken ränta just du får beror på ditt kreditbetyg. Har du ett bra UC-score och saknar anmärkningar kommer du att bli erbjuden bättre lånevillkor. Detta eftersom risken med utlåningen minskar.

Om din betalningsförmåga har blivit bättre under avtalstiden – till exempel om du gift dig eller fått en löneförhöjning – har du rätt att förhandla om din ränta. Du kan även förhandla om räntan om en eller flera betalningsanmärkningar försvunnit.

Kreditupplysning – vad gäller?

För att kunna bedöma dina ekonomiska förutsättningar hämtar Likvidum en kreditupplysning från UC:s register. Detta underlag ligger sedan till grund för vilka lånevillkor du blir erbjuden.

Trots att du kan få låneerbjudanden från upp till 11 olika långivare registreras enbart en kreditupplysning. Detta beror på att de banker som är anslutna till Likvidums tjänst får dela på ett och samma kreditunderlag.

Om du vill förhandla om ränta hos din nuvarande långivare och det har gått lång tid sedan du tecknade lånet kan Likvidum behöva göra en ny kreditupplysning.

Kriterier för lån

Det finns vissa krav du måste uppfylla om du planerar att ansöka om lån hos Likvidum. Du måste till exempel:

 • Vara över 18 år.
 • Ha en årsinkomst från arbete alternativt pension på minst 120 000 kronor.
 • Vara bosatt i Sverige sedan minst 1 år tillbaka.
 • Sakna betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden de senaste 6 månaderna.

Om du ansöker tillsammans med en medsökande måste även denne uppfylla samtliga krav. Din medsökande måste dessutom kunna signera låneavtalet med BankID.

Så ansöker du – Steg för steg

Att ansöka om lån hos Likvidum är gratis och inte bindande. Ansökningsprocessen är helt digital och det tar bara någon minut att fylla i formuläret. Allt du behöver göra är att:

 1. Ange önskat belopp och löptid samt dina personliga uppgifter. Legitimera dig sedan med BankID och skicka in ansökan.
 2. En kreditupplysning kommer att hämtas hos UC som alla anslutna långivare sedan får tillgång till.
 3. Inom kort återkommer Likvidum med långivarnas erbjudanden.
 4. Hittar du något som motsvarar dina önskningar skriver du under avtalet med BankID. Därefter kommer pengarna att betalas ut till ditt konto inom några bankdagar.
 5. Om du inte tycker om de erbjudanden du fått kan du avsluta processen utan frågor och kostnader. Detta eftersom du inte är bunden till din ansökan.

Om du stöter på problem kan du alltid ringa Likvidum och få hjälp av deras rådgivare. Tänk även på att dina erbjudanden är giltiga i 30 dagar. Du behöver alltså inte ha bråttom med att bestämma dig.

Kundtjänst och service

Du kan nå Likvidums kundtjänst via telefon under kontorstid. Öppettiderna är måndag till torsdag mellan kl. 09:00 – 18:00 samt fredag mellan kl. 09:00 – 17:00. Det går även bra att skicka e-post dygnet runt.

Bolaget erbjuder gratis hjälp och rådgivning till samtliga kunder som behöver råd eller hjälp med sin ansökan. Längst ner på sidan finns även en sektion innehållande vanliga frågor. Har du ett enklare ärende kan du hitta de svar du söker där.

Säkerhet

Likvidum strävar efter att du som kund ska känna dig säker och trygg när du lämnar dina personuppgifter på deras hemsida. I verksamhetens integritetspolicy kan du läsa mer om dina rättigheter som kund.

Bolaget lovar att all känslig information sparas utan risk för intrång och olovlig användning. All data som skickas till och från deras server sker dessutom via krypterade anslutningar, så att du kan känna dig trygg när du lämnar personliga uppgifter.

Signering av låneansökan samt skuldebrev sker alltid via BankID. På så sätt minskar risken för bedrägeri.

Sammanfattning

Likvidum är en låneförmedlare som hjälper dig att hitta ett prisvärt privatlån med villkor som passar just din ekonomiska situation. Här kan du ansöka om lån upp till 600 000 kronor med individuell räntesättning mellan 2,95 och och 25,95 procent (årsränta).

Idag samarbetar Likvidum med 22 banker och långivare. Trots det registreras bara en upplysning hos UC i samband med din ansökan. Därmed kan du hitta ett passande lån samtidigt som du inte belastar ditt kreditbetyg.

Genom att ha en medsökande i lånet kan du öka dina chanser att få extra förmånliga lånevillkor. Har du förbättrat din ekonomi under löptiden kan du dessutom förhandla om räntan med din nuvarande långivare. På så sätt kan du förbättra dina lånevillkor i efterhand.

Öppettider

 • Måndag:
 • 09:00 – 18:00
 • Tisdag:
 • 09:00 – 18:00
 • Onsdag:
 • 09:00 – 18:00
 • Torsdag:
 • 09:00 – 18:00
 • Fredag:
 • 09:00 – 17:00
 • Lördag:
 • Stängt
 • Söndag:
 • Stängt

Företagsinformation

 • Företagsnamn:
 • Likvidum AB
 • Org.nummer:
 • 556949-5772
 • Adress:
 • Arenavägen 27
 • Stad:
 • 121 77 Johanneshov
 • Telefon:
 • 08-121 31 471
 • E-post:
 • [email protected]

Liknande lån

 • lendo
  Belopp: 600 000 kr
  Ränta 2.95%
 • Letalån
  Belopp: 600 000 kr
  Ränta 2.95%
 • Zmarta
  Belopp: 600 000 kr
  Ränta 2.95%
 • bestrate
  Belopp: 600 000 kr
  Ränta 2.95%

Vanliga frågor

När du ansöker om lån hos Likvidum kommer de att skicka vidare din ansökan till sina samarbetspartners. De kommer sedan att bedöma din kreditvärdighet och få möjlighet att erbjuda dig ett lån.

Därmed kan du få flera låneerbjudanden med bara en ansökan, vilket kan öka dina chanser att hitta ett billigt lån.

Privatlånets ränta är individuell och baseras på din kreditvärdighet. För att kunna göra en rättvis bedömning hämtar Likvidum en kreditupplysning från UC.

Årsräntan i dagsläget ligger mellan 2,95 – 25,95%. Utöver ränta kan andra avgifter tillkomma beroende på långivare.

Nej, du behöver ingen säkerhet för att teckna ett lån. Det är enbart ditt kreditbetyg som avgör om du blir beviljad ett lån eller inte.

Ja, det går att ha en medsökande i ansökan. Detta kan öka dina chanser att få en lägre ränta eftersom ni är två som delar ansvaret för lånet.

Grundkraven är att du är minst 18 år och har en årsinkomst på minst 120 000 kronor. Du måste även vara bosatt i Sverige och sakna skulder hos Kronofogden.

Betalningsanmärkningar är inte ett hinder, så länge de inte är nyare än 6 månader.

Likvidum samarbetar med 22 långivare i dagsläget. Några av dessa är Collector Bank, Brocc, Lendify, Santander och Sevenday Bank.

 • Senast uppdaterad: februari 21, 2022

  - Marknadsansvarig, redaktör

  Avatar für Marcello Rongione

  Marcello är marknadsansvarig på Lånjakt.se och har goda kunskaper inom finansbranschen, främst inom aktiehandel och andra investeringar. Marcello ser även till att webbplatsen fungerar som den ska samt att all information är uppdaterad.

Jämförelse och betyg

Hur bra är Likvidum jämfört med konkurrenterna?

Kostnad

Likvidum erbjuder en årsränta 2,95 - 25,95%. Kostnadsexempel: Ett lån på 200 000 kr med en löptid på 9 år och en effektiv ränta på 5,43% ger en månadskostnad på 2 333 kr. Totalt att återbetala: 251 911 kr.

Beviljandegrad

För att teckna lån via Likvidum måste du vara 18 år och tjäna minst 10 000 kronor/mån. Anmärkningar accepteras hos 2 av 13 anslutna långivare, men får ej vara nyare än 6 månader.

Kundservice

Likvidums kundtjänst finns tillgänglig 9 timmar om dagen under vardagar och kan nås via mejl eller telefon. Supporten är inte öppen under helgen.

Kundomdömen

Likvidum har fått utmärkta kundbetyg på Trustpilot - 9,2 av 10 baserat på drygt 1 350 omdömen. Tidigare låntagare uppskattar bland annat låneförmedlarens professionella och snabba service.

Ansökningsprocess

Att ansöka är säkert, kostnadsfritt och inte bindande. Ansökningsformuläret fylls i direkt på hemsidan och svar får du inom kort.

Slutbetyg

Detta är ett helhetsbetyg av långivarens tjänster.

Kundrecensioner

2 Omdömen. Bra (4,0)

juni 30, 2020    Av Ida

Proffsigt bemötande

Ansvarsfull låneförmedlare med proffsigt kundbemötande

maj 27, 2020    Av Göran

Bra service

Mycket bra service hos Likvidum, jag är jättenöjd.

Skriv en recension

Ge ditt betyg:*

Din e-postadress kommer inte publiceras.