Lendo Företagslån

lendo Till ansökan
Lendo företagslån
Belopp:50 000 - 2 000 000 kr
Ränta:8.4 - 28.2 %
Löptid: 6 mån - 5 år
Anslutna långivare:18
Bindande ansökan:Ansökan är inte bindande
Utan UC:Nej
Ansök med BankID:Ja
B. anmärkningar:Accepteras (av 9 anslutna långivare)
Utan säkerhet i företaget:Ingen säkerhet i företaget krävs
Utan personlig säkerhet:Personlig borgen krävs inte - Läs mer
Direktutbetalning:Nej
Utbetalningstid:2-3 bankdagar
Kreditupplysning på företag:

UC.se

Kreditupplysning på företrädare:

UC.se

Betyg på Trustpilot:Trustpilot 9.2 av 10
Logga in och ansök
Betalningsanm. OK 18 anslutna långivare Alla former av företag accepteras Utan personlig säkerhet

Uppgifterna kontrollerades och uppdaterades den 2024-06-14

Validerad av Profilbild - Alexandra Eriksson Alexandra Eriksson

Fördelar

 • Företagslån upp till 2 miljoner kronor
 • Betalningsanmärkningar är OK
 • Logga in enkelt på Mina sidor

Nackdelar

 • Tar UC
 • Något otydlig prissättning

Vilka är Lendo Företagslån?

Lendo är en av Sveriges främsta aktörer inom låneförmedling, vilket de har varit sedan verksamheten grundades 2007. Bortsett från Sverige är Lendo även verksam i Norge, Finland, Danmark, Österrike och Polen.

Fokusområdet är privatlån, men sedan 2019 har Lendo även börjat erbjuda förmedling av företagslån. Alla företagsformer är välkomna att ansöka och processen är digital, kostnadsfri och inte bindande.

Eftersom Lendos tjänst hjälpt tusentals privatpersoner att hitta förmånliga lånealternativ vill företaget nu erbjuda företag samma möjligheter. Verksamheten har Finansinspektionens tillstånd att bedriva låneförmedling och står även under Konsumentverkets tillsyn.

Lånevillkor

Hos Lendo Företagslån kan bolag ansöka om företagslån mellan 50 000 och 2 miljoner kronor. Återbetalningstiden sträcker sig mellan 6 månader och 5 år. I dagsläget är 18 långivare och banker anslutna till Lendos förmedlingstjänst.

Räntan för företagslånet är individuellt och bestäms av varje enskild långivare. Det finns alltså inget sätt för dig att veta vad ditt företagslån kommer att kosta innan du faktiskt ansöker.

Majoriteten av de anslutna långivarna kräver en säkerhet i form av personlig borgen, antingen av dig som företagsföreträdare eller av någon annan i bolaget. Vid lånebelopp över 500 000 kronor kan vissa långivare istället kräva företagsinteckning som säkerhet.

Företagsinteckning – eller företagshypotek – innebär att företaget använder egendom som pant för lånet, till exempel varulager eller maskiner.

Du som ansöker om företagslån till din verksamhet måste ha en betydande roll i verksamheten, till exempel VD, styrelsemedlem eller suppleant i styrelsen. Däremot är alla företagsformer välkomna att ansöka, oavsett om de är nystartade eller etablerade.

I samband med varje låneansökan hämtar Lendo Företagslån en kreditupplysning på företaget hos UC som sedan blir tillgänglig för de anslutna långivarna tillsammans med din ansökan. De registrerar även en upplysning på borgensmannen hos UC, Creditsafe eller Bisnode.

Efter att du skickat in din ansökan tar det vanligtvis 24 timmar innan du får samtliga låneerbjudanden. Du väljer själv om du vill teckna ett lån eller inte, eftersom din ansökan inte är bindande. När du får pengarna varierar beroende på vilken långivare du lånar hos.

Majoriteten av de långivare och banker som är anslutna till Lendos förmedlingstjänst tillåter slutbetalning av lånet i förtid utan kostnad. Det finns dock aktörer som kan ta en avgift för förtidslösen, så kolla upp detta i förväg om du vill undvika onödiga avgifter.

Prissättning

Varje långivare som är ansluten till Lendo Företagslån behandlar din ansökan individuellt och bestämmer räntan efter företagets ekonomiska förutsättningar. Därför går det inte att säga vad just ditt företagslån kommer att kosta innan du skickar in an ansökan.

Värt att nämna är att vissa långivare har fasta månadsavgifter för sina lån medan andra tillämpar traditionell ränta. Även avgifter kan varierar beroende på aktör.

Har företaget en god ekonomi med stabil omsättning kommer du att bli beviljad ett större lånebelopp till ett billigare pris. Om företaget istället är nystartat eller har en sämre ekonomi kan du bli erbjuden en högre ränta eftersom risken för utlåningen ökar.

Kreditupplysning

För att kunna avgöra företagets kreditvärdighet hämtar Lendo en kreditupplysning på företaget hos UC i samband med varje ansökan. Detta underlag får de 18 anslutna långivarna sedan dela på när de gör sina individuella riskbedömningar.

Vissa aktörer kan begära kompletterande information och då hämta upplysningar hos Creditsafe och Bisnode. Dessa kommer dock inte att vara synliga hos UC och påverka företagets kreditvärdighet.

Upplysningen ger långivarna information om företagets omsättning, tillgångar, skulder och eventuella betalningsanmärkningar. De väljer sedan själva om de vill erbjuda dig ett företagslån baserat på dessa uppgifter. Notera att alla långivare inte är skyldiga att erbjuda dig ett lån – de kan också ge avslag på din ansökan.

Lendo hämtar även en kreditupplysning på den som går i borgen för lånet för att försäkra sig om att denne har en god betalningsförmåga. Upplysningen sker hos UC, Credisafe eller Bisnode.

Lästips! Mer om kreditupplysning kan du läsa hos minuc.se.

Vilka företag kan låna?

Hos Lendo är alla företag välkomna att ansöka om lån, oberoende av företagsform eller ålder. Det finns emellertid vissa grundläggande krav som verksamheten måste uppfylla:

 • Företaget måste vara aktivt och registrerat i Sverige.
 • Du som ansöker om lånet ska vara i ledningsposition.
 • Personlig borgen krävs (företagsinteckning vid lån över 500 000 kronor).

Logga in och ansök om företagslån – 4 steg

Att ansöka om företagslån hos Lendo är kostnadsfritt och enkelt. Det tar inte mer än en minut och eftersom ansökningsprocessen är helt digital kan du ansöka både via dator, mobil och surfplatta. Så här går det till:

 1. Välj önskat lånebelopp och återbetalningstid. Lämna därefterin dina uppgifter, identifiera dig med BankID och skicka in.
 2. Kreditupplysning. Lendo hämtar en kreditupplysning på företaget och borgensman och skickar den till sina samarbetspartners tillsammans med din ansökan.
 3. Besked. Inom 24 timmar får du låneerbjudanden från upp till 18 långivare. Dina första besked kan du få redan samma dag.
 4. Signering och utbetalning. Läs noga genom alla svar och välj det lån som motsvarar dina önskningar vad gäller pris och villkor. Signera skuldebrevet och skicka tillbaka till långivaren som betalar ut lånet inom några arbetsdagar.

Är du inte nöjd med de erbjudanden du fått kan du alltid tacka nej till samtliga och avsluta processen helt kostnadsfritt.

Kundtjänst och service

Lendo erbjuder en professionell och lättillgänglig support som är öppen alla dagar i veckan. Du når de vänliga medarbetarna via telefon, mejl eller det kontaktformulär som finns tillgängligt på webbplatsen.

Öppettiderna som gäller är måndag till torsdag mellan kl. 08:00 – 20:00, fredagar mellan kl. 09:00 – 17:00 samt helger mellan kl. 10:00 – 14:00.

Om du har enklare frågor kan du alltid läsa igenom sektionen för vanliga frågor och svar som du hittar lite längre ner på startsidan. Där har Lendo svarat på frågor gällande bland annat ansökan, kreditupplysning, utbetalning och borgensåtagande.

Säkerhet

Lendo är en väletablerad låneförmedlare som värnar om sina kunders integritet. Genom att använda samma avancerade säkerhetssystem som bankerna kan företaget garantera att låntagarnas känsliga information inte hamnar i fel händer.

Verksamheten är fullt certifierad av Digicert – en världsledande lösning för identifiering och kryptering som 97 av världens 100 ledande banker använder. Alla kunduppgifter förblir sparade så länge du är kund och åtkomsten till dessa är begränsad till ett visst antal medarbetare.

Lendo har Finansinspektionens tillstånd att bedriva låneförmedling till privatpersoner och företag. De följer dessutom Konsumentverkets riktlinjer samt alla svenska och europeiska dataförordningar.

Om du vill veta mer om hur Lendo hanterar och sparar dina personuppgifter kan du läsa deras personuppgiftspolicy

Sammanfattning

Hos Lendo kan alla företag – nystartade som etablerade – ansöka om företagslån mellan 50 000 och 2 miljoner kronor. Löptiden sträcker sig från 6 månader upp till 5 år och räntan baseras individuellt beroende på företagets omsättning och övriga ekonomi.

I dagsläget samarbetar Lendo med 18 ledande långivare och kreditinstitut som erbjuder företagslån. Majoriteten av dem kräver en säkerhet i form av personlig borgen, men vid högre lånebelopp kan de även kräva företagsinteckning.

Om ditt företag behöver förbättra sin likviditet kan det vara en god idé att ansöka via Lendo Företagslån. Här kan du snabbt och kostnadsfritt jämföra lån från ett flertal aktörer med bara en ansökan och kreditupplysning.

De enda nackdelarna med tjänsten är att upplysningen sker hos UC samt att det inte finns några riktlinjer för vad lånet kommer att kosta.

Tips! Kom ihåg att det är alltid bra att du jämför företagslån först innan du lånar pengar.

Öppettider

 • Måndag:
 • 08:00 – 20:00
 • Tisdag:
 • 08:00 – 20:00
 • Onsdag:
 • 08:00 – 20:00
 • Torsdag:
 • 08:00 – 20:00
 • Fredag:
 • 09:00 – 17:00
 • Lördag:
 • 10:00 – 14:00
 • Söndag:
 • 10:00 – 14:00

Företagsinformation

 • Företagsnamn:
 • Lendo AB
 • Org.nummer:
 • 556515-1627
 • Adress:
 • Västra Järnvägsgatan 21
 • Stad:
 • 111 64 Stockholm
 • Telefon:
 • 0771 – 13 13 10
 • E-post:
 • [email protected]
 • Hemsida:
 • https://www.lendo.se/foretagslan

Liknande lån

 • Kompar
  Belopp: 7 000 000 kr
  Ränta 6%
 • ponture
  Belopp: 10 000 000 kr
  Ränta 6%
 • Creddo
  Belopp: 10 000 000 kr
  Ränta 6%
 • krea företagslån
  Belopp: 30 000 000 kr
  Ränta %

Vanliga frågor

Lendo erbjuder lån mellan 50 000 och 2 miljoner kronor. Hur mycket just ditt företag får låna beror dock på dess individuella betalningsförmåga.

Ja, i princip alla långivare som är anslutna till Lendo kräver en säkerhet i form av personlig borgen. Ansöker du om ett större lånebelopp kan säkerhet i företaget krävas, det vill säga företagsinteckning.

Ja, Lendo hämtar en UC på företaget för att varje enskild långivare ska kunna göra en korrekt riskbedömning. Det hämtas även en upplysning på borgensmannen.

Nej, tjänsten är helt kostnadsfri och dessutom inte bindande, vilket innebär att du kan avsluta processen när som helst. Du är enbart bunden till ett låneavtal om du signerar det.

Dina första svar kan du få redan samma dag, men Lendo och vi på Lånjakt.se rekommenderar att du avvaktar i 24 timmar. På så sätt kan du vara säker på att alla långivare hunnit behandla din ansökan.

Ja, betalningsanmärkningar är inget hinder för att ansöka. Dock får du räkna med att bli erbjuden färre lån alternativt ett högre pris.

 • Senast uppdaterad: januari 22, 2024

  -

  Avatar für Alexandra Eriksson

  Alexandra har jobbat som skribent i över fyra år och har god kännedom om den svenska lånemarknaden samt ett brinnande intresse för ekonomi. Hon skriver även artiklar för en rad andra sajter med inriktning på bland annat entreprenörskap och företagande.

Jämförelse och betyg

Hur bra är Lendo Företagslån jämfört med konkurrenterna?

Kostnad

Räntan hos Lendo Företagslån varierar beroende på vilken långivare du lånar hos. Med 18 samarbetspartners har du goda chanser att hitta prisvärd företagsfinansiering.

Beviljandegrad

Alla företag oavsett form och ålder är välkomna att ansöka om företagslån. Betalningsanmärkningar accepteras hos 9 av 18 långivare.

Kundservice

Kundtjänsten hos Lendo Företagslån finns tillgänglig sammanlagt 56 timmar under vardagar samt 8 timmar under helger. Du når dem via mejl, telefon eller kontaktformulär.

Kundomdömen

Lendo har fått goda betyg på Trustpilot - 9,2 av 10 baserat på över 800 kundrecensioner.

Ansökningsprocess

Ansökningsprocessen hos Lendo Företagslån är kostnadsfri och inte bindande. Bara en kreditupplysning registreras och svar får du inom 24 timmar.

Slutbetyg

Detta är ett helhetsbetyg av långivarens tjänster.

Skriv en recension

Ge ditt betyg:*

Din e-postadress kommer inte publiceras.