Kompar

Kompar Till ansökan
Kompar
Belopp:20 000 - 7 000 000 kr
Ränta:6 %
Löptid: 1 mån - 5 år
Anslutna långivare:22
Bindande ansökan:Ansökan är inte bindande
Utan UC:Nej
Ansök med BankID:Ja
B. anmärkningar:Accepteras (av 8 anslutna långivare)
Utan säkerhet i företaget:Ingen säkerhet i företaget krävs
Utan personlig säkerhet:Personlig borgen krävs
Direktutbetalning:Nej
Utbetalningstid:2-3 bankdagar
Kreditupplysning på företag:

Ja, hos UC

Kreditupplysning på företrädare:

Nej

Logga in och ansök
Betalningsanm. OK 22 anslutna långivare Alla former av företag accepteras

Uppgifterna kontrollerades och uppdaterades den 2024-06-14

Validerad av Profilbild - Alexandra Eriksson Alexandra Eriksson

Fördelar

 • Samarbetar med 22 olika aktörer inom företagslån
 • Jämför företagslån kostnadsfritt
 • Lånebelopp upp till 7 miljoner kronor

Nackdelar

 • Kreditupplysning hos UC
 • Ej kundtjänst på helgen

Vilka är Kompar?

Kompar är en del av finansinstitutet 138an Group AB som är registrerat hos Finansinspektionen. Här är både små och medelstora företag välkomna att jämföra företagslån snabbt och enkelt. Med bara en ansökan kan du få svar från upp till 22 olika banker och kreditföretag.

Grundarna till jämförelsetjänsten är alla erfarna företagare och entreprenörer. De känner därför till de svårigheter nystartade bolag kan möta i sin utveckling, speciellt när behovet av kapital är som störst.

Genom denna digitala och kostnadsfria förmedlingstjänst kan företagare i lugn och ro jämföra kreditvillkor från flera banker samtidigt. På så sätt kan bolaget spara både tid och pengar som de istället kan lägga på sin verksamhet.

Lånevillkor hos Kompar

Hos Kompar kan företag jämföra och ansöka om företagslån på mellan 20 000 och 7 000 000 kronor med en löptid på 1 till 60 månader. De allra flesta bankerna som är anslutna till tjänsten kräver någon form av säkerhet, till exempel i form av personlig borgen.

När du bestämt dig för att ansöka om företagslån tar Kompar en sedvanlig kreditupplysning på ditt företag hos UC. I kreditupplysningen finns information om företagets ekonomi som kompletterar uppgifterna i låneansökan.

Även företag med betalningsanmärkningar kan ansöka om företagslån hos Kompar. De anslutna bankerna gör nämligen en individuell bedömning av företagets betalningsförmåga. Anmärkningar kan dock innebära ett lägre lånebelopp, färre erbjudanden och högre lånekostnader.

Det går bra att lösa företagslånet i förtid. Information om kostnader som kan tillkomma i samband med förtidslösen hittar du i varje enskilt låneerbjudande.

Som kund hos Kompar får du tillgång till en kostnadsfri rådgivare som du kan vända dig till om du har frågor eller funderingar. På så sätt kan de enklare hitta ett finansieringsalternativ som passar just din verksamhet.

Ränta och kostnader

Kompar tillämpar individuell prissättning. Detta innebär att det är varje ansluten långivare som avgör vilken ränta deras företagslån ska ha. Du måste alltså ansöka för att se vad din finansiering kommer att kosta. Att ansöka är dock gratis och inte bindande.

Olika långivare kan ha olika typer av ränta – vissa har en månadsränta eller årsränta medan andra har en fast månadsavgift. Vanligtvis tillkommer inga andra kostnader bortsett från räntan, men all information du behöver gällande eventuella avgifter hittar du i varje enskilt låneerbjudande.

Kreditupplysning – vad gäller?

I samband med varje ansökan registrerar Kompar en kreditupplysning på ditt företag hoc UC. Alla banker och långivare som är anslutna till tjänsten får därefter ta del av underlaget för att avgöra om de vill erbjuda ett företagslån eller inte.

Upplysningen ger långivarna information om företagets ekonomi, det vill säga dess omsättning, skulder och annat som kan påverka betalningsförmågan.

Trots att Kompar jämför företagslån från 17 olika långivare och banker registrerar de alltså bara en enda upplysning. Företagets kreditvärdighet kommer med andra ord inte att försämras nämnvärt av kreditupplysningen.

Kriterier för lån

Du som har en svenskt registrerat företag (AB, HB, KB eller enskild firma) kan ansöka om företagslån hos Kompar. Det spelar dessutom ingen roll hur gammalt företaget är eller i vilken bransch det är verksamt.

Vissa anslutna långivare accepterar betalningsanmärkningar, dock inte alla. Med andra ord innebär betalningsanmärkningar automatiskt färre låneerbjudanden.

Ansökningsprocess

I sin strävan efter att underlätta företagens finansieringsprocess har Kompar tagit fram en låneansökan som bara tar några minuter att fylla i. Det enda du behöver göra är att:

 1. Fylla i önskat belopp och löptid på Kompars hemsida. Ange därefter dina person- och kontaktuppgifter.
 2. Signera med BankID och skicka in din ansökan.
 3. Kompar kommer att registrera en kreditupplysning hos UC som blir tillgänglig för långivarna tillsammans med din ansökan.
 4. Inom 24 timmar kommer du att få tillgång till dina låneerbjudanden. Tänk på att läsa igenom lånevillkoren noggrant.
 5. Om du bestämmer dig för att ansöka om ett företagslån signerar du skuldebrevet med BankID. Därefter kommer pengarna att betalas ut till ditt konto inom några dagar.
 6. Vill du avvakta kan du när som helst avbryta processen utan extra kostnad.

Glöm inte att du under hela ansökningsprocessen kan få hjälp av en kostnadsfri rådgivare. På så sätt kan du enklare hitta ett passande finansieringsalternativ.

Kundtjänst och service

Det finns flera sätt för dig som kund hos Kompar att komma i kontakt med deras kundservice. Du kan till exempel mejla eller ringa företaget mellan kl. 08:00 – 17:00 från måndag till fredag. Det finns även en smidig live chatt tillgänglig på hemsidan.

På hemsidan finns en mycket detaljerad lista med vanliga frågor och svar. Med hjälp av den kan du snabbt hitta svar på enklare frågor gällande exempelvis ansökningsprocess och kreditupplysning.

Säkerhet

Kompar vill att du som besöker hemsidan och ansöker om lån ska känna dig säker. Därför garanterar företaget att de hanterar alla uppgifter som du lämnar i samband med din ansökan konfidentiellt. All data som skickas till och och från hemsidan sker dessutom via krypterade anslutningar.

Företaget följer alla EU:s regler och förordningar gällande dataskydd. Kompar sparar alla dina uppgifter så länge du är kund och vid signering av viktiga dokument använder man sig av BankID. Du kan alltså känna dig helt trygg i Kompars händer.

Sammanfattning

Kompar är en aktör som förmedlar företagslån från 17 olika banker och kreditgivare. Här kan alla typer av bolag ansöka om lån på mellan 20 000 och 7 000 000 kronor med en löptid från 1 till 60 månader.

Om du behöver hjälp med din ansökan eller har frågor angående tjänsten kan du när som helst ringa till en personlig rådgivare.

Innan du beviljas lån tar Kompar en kreditupplysning på ditt företag hos UC. Du kan även ansöka om lån trots betalningsanmärkningar.

Räntan sätts individuellt av varje enskild långivare som är ansluten till tjänsten. Därmed måste du ansöka för att se vad din räntesats blir.

Öppettider

 • Måndag:
 • 08:00 – 17:00
 • Tisdag:
 • 08:00 – 17:00
 • Onsdag:
 • 08:00 – 17:00
 • Torsdag:
 • 08:00 – 17:00
 • Fredag:
 • 08:00 – 17:00
 • Lördag:
 • Stängt
 • Söndag:
 • Stängt

Företagsinformation

 • Företagsnamn:
 • 138an Group AB
 • Org.nummer:
 • 559157-4784
 • Adress:
 • Drottninggatan 97
 • Stad:
 • 113 60 Stockholm
 • Telefon:
 • 010-195 68 33
 • E-post:
 • [email protected]

Liknande lån

 • Fakturino
  Belopp: 60 000 000 kr
  Ränta %
 • krea företagslån
  Belopp: 30 000 000 kr
  Ränta %
 • lendo
  Belopp: 2 000 000 kr
  Ränta 8.4%
 • ponture
  Belopp: 10 000 000 kr
  Ränta 6%

Vanliga frågor

Genom att ansöka via Kompar kan du enklare hitta det billigaste företagslånet. Detta eftersom Kompar samarbetar med flera långivare och banker som erbjuder denna låneform. Med bara en ansökan och kreditupplysning kan du få upp till 22 låneerbjudanden att välja mellan.

Nej, jämförelsetjänsten är helt kostnadsfri och inte bindande förrän du skriver under ett låneavtal.

Kompar förmedlar företagslån upp till 7 miljoner kronor med en löptid på upp till 60 månader.

Räntan är individuell och baseras på företagets ekonomi. Varje enskild långivare bestämmer vilken ränta de ska erbjuda dig efter en sedvanlig kreditupplysning.

Ja, vissa av de långivare som är anslutna till förmedlingstjänsten accepterar betalningsanmärkningar. Dock innebär anmärkningar sämre lånevillkor och färre låneerbjudanden.

Det beror på vilken långivare du tecknar lån hos. Vanligtvis dyker pengarna upp på företagskontot inom 2 – 4 arbetsdagar.

 • Senast uppdaterad: februari 21, 2022

  -

  Avatar für Alexandra Eriksson

  Alexandra har jobbat som skribent i över fyra år och har god kännedom om den svenska lånemarknaden samt ett brinnande intresse för ekonomi. Hon skriver även artiklar för en rad andra sajter med inriktning på bland annat entreprenörskap och företagande.

Jämförelse och betyg

Hur bra är Kompar jämfört med konkurrenterna?

Kostnad

Kompar erbjuder individuell räntesättning där du måste ansöka för att se din kostnad. Bortsett från ränta kan andra avgifter - till exempel startavgifter - tillkomma hos vissa anslutna långivare.

Beviljandegrad

För att kunna ansöka om företagslån via Kompar måste företaget vara registrerat i Sverige. Betalningsanmärkningar accepteras hos 44 procent av de anslutna långivarna.

Kundservice

Kompars kundtjänst finns tillgänglig 9 timmar om dagen, från måndag till fredag, och kan nås via mejl, chatt eller telefon.

Kundomdömen

Vi hittar inga betyg eller kundomdömen om Kompar att utgå efter i denna kategori.

Ansökningsprocess

Ansökningsprocessen hos Kompar är kostnadsfri och helt digital. Din ansökan är dessutom inte bindande. Svar får du inom 24 timmar.

Slutbetyg

Detta är ett helhetsbetyg av långivarens tjänster.

Skriv en recension

Ge ditt betyg:*

Din e-postadress kommer inte publiceras.