Creddo

Creddo Till ansökan
creddo
Belopp:10 000 - 10 000 000 kr
Ränta:6 %
Löptid: 1 mån - 5 år
Anslutna långivare:20
Bindande ansökan:Ansökan är inte bindande
Utan UC:Nej
Ansök med BankID:Ja
B. anmärkningar:Accepteras (av 7 anslutna långivare)
Utan säkerhet i företaget:Ingen säkerhet i företaget krävs
Utan personlig säkerhet:Personlig borgen krävs - Läs mer
Direktutbetalning:Nej
Utbetalningstid:1-3 bankdagar
Kreditupplysning på företag:

Ja, hos UC

Kreditupplysning på företrädare:

Ja, hos UC

Logga in och ansök
Betalningsanm. OK 20 anslutna långivare

Uppgifterna kontrollerades och uppdaterades den 2024-06-14

Validerad av Profilbild - Alexandra Eriksson Alexandra Eriksson

Fördelar

 • Jämför företagslån från 20 olika långivare
 • Ansök kostnadsfritt och ångra dig utan förpliktelser
 • Säker signering med BankID

Nackdelar

 • Kreditkontroll hos UC
 • Personlig borgen är ofta ett krav

Vilka är Creddo?

Creddo är ett finansföretag grundat i maj 2019 med Finansinspektionens tillstånd att bedriva förmedling av företagslån. Låneförmedlaren vänder sig till små och medelstora företag i alla dess former – handelsbolag, aktiebolag och enskild firma.

I dagsläget är 20 banker och kreditföretag anslutna till tjänsten. Med bara en ansökan och en kreditupplysning kan du som söker företagslån alltså få upp till 13 låneerbjudanden. Därefter kan du i lugn och ro välja det alternativ som passar företagets situation bäst.

Lånevillkor hos Creddo

Creddo erbjuder företagslån från 10 000 kronor upp till 10 miljoner kronor med en amorteringstid mellan 1 och 60 månader. När du ansöker ombeds du välja ändamålet till lånet, till exempel anställning av personal, inköp av utrustning eller expansion.

Majoriteten av de långivare som är samarbetar med Creddo anslutna kräver en säkerhet i form av personlig borgen. Oavsett om detta är ett krav eller ej är en borgensman alltid att rekommendera. Detta eftersom en borgen kan öka dina chanser att få lån med bättre villkor.

Kostnaden för lånet avgörs efter en kreditupplysning på företaget (och eventuell borgensman) hos UC. För att se vad ditt företagslån kommer att kosta måste du skicka in en ansökan. Bara för att du ansöker är du dock inte bunden till lånet.

Har du möjlighet att betala tillbaka delar eller hela lånet i förtid för att bli skuldfri snabbare kan du göra det. Notera att vissa samarbetspartners kan ta ut en extra avgift i samband för lån som betalas tillbaka innan löptiden är över.

Vilken ränta får jag hos Creddo?

Creddo är enbart en låneförmedlare och avgör därmed inte vilken ränta respektive lån ska ha. Istället kommer din ansökan att bli tillgänglig för de anslutna långivarna och bankerna som i sin tur får möjlighet att erbjuda en ränta baserat på företagets ekonomi.

Med andra ord måste du ansöka för att se kostnaden för ditt företagslån. Värt att nämna är att få långivare för företagslån har en traditionell ränta. Istället tar man ut en fast månadskostnad för lånet.

Övriga avgifter kan tillkomma (även om det är ganska ovanligt) beroende på vilken långivare du väljer att låna av.

Kreditupplysning – vad gäller?

När du skickar in en ansökan om företagslån hos Creddo registreras en kreditupplysning på företaget samt på den eventuella borgensmannen. Trots att det finns långivare som samarbetar med Creditsafe och Bisnode kommer Creddo att registrera sin upplysning hos UC.

I kreditupplysningen finns information om företagets omsättning som långivaren använder för att bedöma dess betalningsförmåga. Även om du kan få låneerbjudanden från upp till 13 olika långivare så blir endast en upplysning registrerad.

Kriterier för att få lån

Alla företagsformer – aktiebolag, handelsbolag och enskild firma – kan ansöka om lån hos Creddo. Vissa långivare som är kopplade till Creddo kräver personlig borgen. Dock rekommenderar vi att du har detta oavsett, eftersom det kan öka chanserna att få ett extra förmånligt företagslån.

Det krävs även att bolaget har en omsättning, men några krav på omsättningen finns inte. Sist men inte minst krävs det att företaget ska kunna signera ansökan och skuldebrev med BankID.

Ansökningsprocess

Att jämföra företagslån via Creddo är säkert och dessutom helt kostnadsfritt. Här följer en beskrivning av hur ansökningsprocessen går till, steg för steg.

 1. Gå in på Creddos hemsida och fyll i lånebelopp samt lånetid i formuläret på startsidan.
 2. Fyll i dina personliga uppgifter och varför du behöver ett företagslån.
 3. Skriv under ansökan med BankID och skicka iväg den. Kom ihåg att din ansökan inte är bindande, vilket betyder att du inte måste acceptera ett låneerbjudande.
 4. Creddo tar en kreditupplysning hos UC som tillsammans med din ansökan blir tillgänglig för samtliga samarbetspartners.
 5. Långivarna kopplade till Creddo återkommer till dig med sina bästa låneerbjudanden inom kort. Ha dock i åtanke att samtliga långivare inte är skyldiga att erbjuda dig lån.
 6. Se över dina erbjudanden i lugn och ro. Glöm inte att läsa igenom villkoren!
 7. Bestämmer du dig för att ansöka skriver du under skuldebrevet med BankID. Därefter har du pengarna inom några arbetsdagar.

Kundservice

Om du behöver komma i kontakt med Creddo kan du mejla deras kundtjänst.  Du kan även få personlig service genom att ringa supporten som finns tillgänglig måndag till fredag mellan kl. 09:00 – 17:00.

Har du enklare frågor rekommenderar vi att du tittar igenom sektionen för vanliga frågor och svar som finns tillgänglig på hemsidan. Här har Creddo nämligen svarat på de vanligaste frågorna som kunder brukar ställa till supporten.

Säkerhet

Creddo har Finansinspektionens tillstånd att bedriva förmedlingsverksamhet. De är dessutom införstådda med vikten av kundernas säkerhet när de använder deras onlinetjänst.

Företaget följer EU:s Dataskyddsförordning samt svensk lagstiftning vad gäller hantering av personuppgifter. Kundernas uppgifter sparas i företagets databas så länge det finns ett aktivt avtal mellan parterna.

I integritetspolicyn kan du läsa om dina rättigheter att ta del av dina personuppgifter som har sparats i företaget samt att neka direkt marknadsföring. Ansökan om lån och signering av låneavtal sker främst med BankID, en av vår tids säkraste tjänster för identifiering.

Sammanfattning

Creddo är en jämförelsetjänst för företagslån som erbjuder lån upp till 10 miljoner kronor. I dagsläget samarbetar tjänsten med 20 ledande banker och långivare. På så sätt har du goda chanser att hitta prisvärd företagsfinansiering.

Räntan/kostnaden för lånet sätts individuellt av de anslutna långivarna, inte av Creddo. Därmed måste du ansöka för att se vad ditt företagslån kommer att kosta. Kostnaden baseras på företagets betalningsförmåga som långivarna bedömer med hjälp av kreditunderlag från UC.

För att öka dina chanser att få lån rekommenderar vi att du har en borgensman samt att du bifogar företagets balans- och resultaträkning i din ansökan.

Öppettider

 • Måndag:
 • 09:00 – 17:00
 • Tisdag:
 • 09:00 – 17:00
 • Onsdag:
 • 09:00 – 17:00
 • Torsdag:
 • 09:00 – 17:00
 • Fredag:
 • 09:00 – 17:00
 • Lördag:
 • Stängt
 • Söndag:
 • Stängt

Företagsinformation

 • Företagsnamn:
 • Creddo AB
 • Org.nummer:
 • 559207-3786
 • Adress:
 • Birger Jarlsgatan 15
 • Stad:
 • 111 45 Stockholm
 • Telefon:
 • 08-400 20 001
 • E-post:
 • [email protected]

Liknande lån

 • ponture
  Belopp: 10 000 000 kr
  Ränta 6%
 • Kompar
  Belopp: 7 000 000 kr
  Ränta 6%
 • Fakturino
  Belopp: 60 000 000 kr
  Ränta %
 • krea företagslån
  Belopp: 30 000 000 kr
  Ränta %

Vanliga frågor

Hos Creddo kan du jämföra företagslån från 20 banker med bara en ansökan och kreditupplysning. Inom kort kommer du att få låneerbjudanden skickade till dig. Välj det lån som passar din situation bäst eller tacka nej till alla.

Creddo har Finansinspektionens tillstånd att bedriva låneförmedling online. Dina personuppgifter är säkra på webbplatsen och samtliga dokument signeras alltid med BankID.

Du kan ansöka om företagslån mellan 10 000 kronor upp till hela 10 miljoner. Amorteringstiden ligger mellan 1 – 60 månader.

Eftersom Creddo är en låneförmedlare är det inte de som sätter räntorna för företagslånet. Varje enskild långivare som är ansluten till tjänsten avgör vad varje lån kommer att kosta. Om lånet blir billigare eller dyrare beror på företagets ekonomiska förutsättningar.

Alla företagsformer kan teckna företagslån via Creddo, så länge de har en god omsättning. Verksamheten ska dessutom kunna signera avtalet med BankID. Vissa långivare kan kräva personlig borgen som säkerhet, vilket kan öka chanserna att få extra förmånliga lånevillkor.

Vanligtvis får du pengarna på kontot inom 1 – 3 arbetsdagar. Faktorer som påverkar utbetalningsprocessen är vilken bank du väljer att låna av samt vilken bank du redan är kund hos.

 • Senast uppdaterad: februari 21, 2022

  -

  Avatar für Alexandra Eriksson

  Alexandra har jobbat som skribent i över fyra år och har god kännedom om den svenska lånemarknaden samt ett brinnande intresse för ekonomi. Hon skriver även artiklar för en rad andra sajter med inriktning på bland annat entreprenörskap och företagande.

Jämförelse och betyg

Hur bra är Creddo jämfört med konkurrenterna?

Kostnad

Det är svårt att bedöma kostnaden för Creddos företagslån eftersom prissättningen är individuell. I och med att 20 långivare är anslutna till tjänsten är chanserna att hitta prisvärd finansiering goda.

Beviljandegrad

Kriterierna för att ansöka om företagslån via Creddo är låga. Alla företag är välkomna att ansöka och några specifika krav på omsättning finns inte. Dock krävs vanligtvis personlig borgen som säkerhet.

Kundservice

Kundtjänsten hos Creddo kan nås via mejl, chatt eller telefon under vardagar (ej helger) och har öppet 8 timmar om dagen. FAQ-sektionen underlättar för kunder med enklare ärenden.

Kundomdömen

Tyvärr hittar vi inga kundomdömen om Creddo att utgå efter. Lämna gärna en kommentar med dina tankar om du valt att ansöka via denna låneförmedlare.

Ansökningsprocess

Den digitala ansökningsprocessen är smidig och säker. Du ansöker på en minut, signerar med BankID och får svar inom kort. Ansökan är dessutom inte bindande.

Slutbetyg

Detta är ett helhetsbetyg av långivarens tjänster.

Skriv en recension

Ge ditt betyg:*

Din e-postadress kommer inte publiceras.