Krea

krea företagslån Till ansökan
Krea företagslån
Belopp:10 000 - 30 000 000 kr
Löptid: 1 mån - 5 år
Anslutna långivare:24
Bindande ansökan:Ansökan är inte bindande
Utan UC:Nej
Ansök med BankID:Ja
B. anmärkningar:Accepteras (av 10 anslutna långivare)
Utan säkerhet i företaget:Ingen säkerhet i företaget krävs
Utan personlig säkerhet:Personlig borgen krävs - Läs mer
Direktutbetalning:Nej
Utbetalningstid:1-2 bankdagar
Kreditupplysning på företag:

Ja, hos UC

Kreditupplysning på företrädare:

Ja, hos UC

Betyg på Trustpilot:Trustpilot 9.4 av 10
Logga in och ansök
Betalningsanm. OK 24 anslutna långivare Alla former av företag accepteras

Uppgifterna kontrollerades och uppdaterades den 2022-08-12

Validerad av Profilbild - Alexandra Eriksson Alexandra Eriksson

Fördelar

 • Jämför 20+ företagslån
 • Alla företag kan ansöka – även nystartade företag
 • Smidig och tidseffektiv ansökningsprocess

Nackdelar

 • Inga riktlinjer för lånets kostnader
 • Ej support under helgen

Vilka är Krea?

Krea grundades 2018 och är en låneförmedlare som inriktar sig på företagsfinansiering, närmare bestämt företagslån. Målet med verksamheten är att förbättra och effektivisera processen för företagare i behov av kapital.

Teamet bakom verksamheten är själva företagare med lång erfarenhet i branschen, inte minst när det kommer till finansiering. De är därför medvetna om vad företagare värdesätter när de behöver förbättra sitt kassaflöde med ett lån eller kredit.

Varumärket Krea drivs av företaget Krea Technology AB som har sitt huvudkontor i centrala Stockholm. Företaget är registrerat hos Finansinspektionen och sedan starten har verksamheten hjälpt tusentals företag, både små och medelstora, att hitta förmånliga finansieringslösningar.

Lånevillkor hos Krea

Hos Krea kan företag ansöka om företagslån upp till 30 miljoner kronor med en löptid på upp till 5 år. Lånet kräver ingen säkerhet, vilket betyder att pengarna kan användas till valfritt ändamål. Du kan till exempel låna för att finansiera marknadsföring, hemsidor, ny utrustning eller oväntade utgifter.

När du ansöker om företagslån hos Krea kan du få låneerbjudanden från 21 olika långivare och banker. Dock registreras enbart en kreditupplysning registreras i samband med din ansökan som samtliga långivare sedan får tillgång till.

Att ansöka är kostnadsfritt och besked angående din ansökan får du inom 24 timmar. Därefter kan du själv välja om du vill tacka ja till ett låneerbjudande eller om du vill avvakta. Din ansökan är nämligen inte bindande.

Anledningen till varför tjänsten är kostnadsfri för kunder är eftersom Krea tjänar provision ifrån de banker och långivare som anslutna till deras tjänst. Deras uppgift är att koppla ihop låntagare med långivare.

Ränta och kostnader

Räntan för de lån som Krea förmedlar sätts individuellt av långivarna. När kunden skickar in en ansökan kommer kreditupplysningen att ge långivarna information om företagets betalningsförmåga. Ju bättre betalningsförmåga, desto längre ränta. Även uppläggningsavgifter och aviavgifter kan variera mellan olika långivare.

Kom ihåg! Vissa anslutna samarbetspartners kan avstå ifrån att erbjuda dig ett lån. Hur många erbjudanden du får beror framför allt på företagets kreditbetyg.

Kreditupplysning – vad gäller?

Krea tar sina kreditupplysningar hos UC, dock registreras bara en kreditupplysning trots att låneförmedlaren samarbetar med 21 banker och kreditinstitut. Med andra ord kommer ansökan inte att belasta företagets kreditvärdighet.

I kreditupplysningen får företaget information om företagets omsättning, skulder och eventuella betalningsanmärkningar.

Många långivare kräver att du som driver företaget går i borgen för lånet. Detta för att öka lånets säkerhet och samtidigt öka chansen att få bättre lånevillkor. I dessa fall kommer Krea även att registrera en UC-förfrågan på företrädaren.

Krav för att låna

För att kunna ansöka om företagslån hos Krea krävs följande:

 • Företaget måste vara registrerat. Både aktiebolag, handelsbolag och enskilda firmor är välkomna att ansöka.
 • Företagets omsättning bör vara minst 50 000 kr/månad eller 600 000 kr/år. Vissa långivare kan göra individuella inkomstbedömningar.
 • Skulder hos Kronofogden accepteras inte (dock finns det några enstaka aktörer som kan acceptera skulder från Skatteverket).

Nystartade företag är också välkoma att ansöka. Dock krävs det att de har varit aktiva i minst 6 månader samt att de omsätter minst 50 000 kronor.

Ansökningsprocess (Steg för steg)

Ansökningsprocessen hos Krea fungerar så här:

 1. Ange lånebelopp och önskad amorteringstid i formuläret på startsidan.
 2. Fyll i dina och företagets personliga uppgifter. Signera därefter ansökan med BankID.
 3. Dina första låneerbjudanden får du oftast samma dag. Det brukar dock ta upp till 24 timmar innan alla anslutna långivare gett dig sina svar.
 4. Jämför räntor för att hitta ett passande alternativ och skriv under låneavtalet med BankID. Efter att långivaren tagit emot avtalet betalas företagslånet ut omedelbart. Eftersom ansökan inte är bindande kan du även tacka nej till samtliga erbjudanden utan förpliktelser.

Kundtjänst och service

Kunder som behöver hjälp med sin ansökan eller som har frågor gällande företagslån kan kontakta Kreas kundtjänst. Denna är tillgänglig under vardagar mellan kl. 09:00 – 18:00 (09:00 – 17:00 på fredagar) och kan nås via mejl eller telefon. Du kan även använda dig av den smidiga chatt-funktion som erbjuds.

Har du lite enklare frågor kan sektionen för vanliga frågor och svar på startsidan vara till hjälp. Denna rekommenderar vi dessutom att du läser igen innan du väljer att ansöka.

Säkerhet

Krea är ett seriöst företag som har Finansinspektionens tillstånd att bedriva förmedlingsverksamhet. Tack vare webbplatsens SSL-cerfitikat är hemsidan säker och kunder kan själva välja om de vill ta emot reklam och marknadsföring från låneförmedlaren

Kundernas personuppgifter behandlas enligt GDPR och lämnas inte vidare till tredje part. I villkoren och integritetspolicyn kan du läsa mer om hur låneförmedlaren hanterar personuppgifter.

Sammanfattning

Krea är en låneförmedlare som erbjuder företagslån upp till 30 miljoner kronor ifrån 24 olika långivare med bara en UC-förfrågan. Att ansöka om lån är gratis och svar får du vanligtvis inom 24 timmar. Din ansökan är dessutom inte bindande, vilket betyder att du kan tacka nej till alla låneförslag.

Räntan för lånet sätts individuellt av långivaren och baseras på företagets kreditvärdighet. Alla typer av företag är välkomna att ansöka, även nystartade sådana – så länge de varit aktiva i minst ett halvår och omsätter minst 50 000 kronor per månad.

Öppettider

 • Måndag:
 • 09:00 – 18:00
 • Tisdag:
 • 09:00 – 18:00
 • Onsdag:
 • 09:00 – 18:00
 • Torsdag:
 • 09:00 – 18:00
 • Fredag:
 • 09:00 – 17:00
 • Lördag:
 • Stängt
 • Söndag:
 • Stängt

Företagsinformation

 • Företagsnamn:
 • Krea Technology AB
 • Org.nummer:
 • 559173-2895
 • Adress:
 • Valhallavägen 60
 • Stad:
 • 114 27 Stockholm
 • Telefon:
 • 08-551 082 62
 • E-post:
 • [email protected]

Liknande lån

 • Creddo
  Belopp: 10 000 000 kr
  Ränta 6%
 • Kompar
  Belopp: 7 000 000 kr
  Ränta 6%
 • ponture
  Belopp: 10 000 000 kr
  Ränta 6%
 • lendo
  Belopp: 2 000 000 kr
  Ränta 8.4%

Vanliga frågor

Krea är en låneförmedlare inom företagslån. Genom nära samarbeten med ett flertal långivare och banker kan de hjälpa företag att hitta förmånlig företagsfinansiering.

Med bara en ansökan kan du få upp till 21 låneförslag.

Minsta lånebelopp är 10 000 kronor och maximalt lånebelopp är 30 miljoner. Löptiden ligger mellan 1 månad och 5 år.

Räntan är individuell och bestäms av varje enskild långivare, inte av Krea. För att ta reda på vad ditt företagslån kommer att kosta måste du skicka in en ansökan.

Nej, bara en UC registreras i samband med din ansökan. Detta underlag får samtliga långivare sedan dela på.

I vissa fall krävs det att en företagsföreträdare går i borgen för lånet. Då registreras en UC-förfrågan även på borgensmannen.

I dagsläget samarbetar Krea med 21 olika långivare, bland annat Mynt, Qred, Froda och Approva för att nämna några.

Ja, även nya företag kan ansöka om lån. Dock måste verksamheten ha varit igång i minst 6 månader och har en månadsomsättning på 50 000 kronor.

 • Senast uppdaterad: februari 21, 2022

  - Marknadsansvarig, redaktör

  Avatar für Marcello Rongione

  Marcello är marknadsansvarig på Lånjakt.se och har goda kunskaper inom finansbranschen, främst inom aktiehandel och andra investeringar. Marcello ser även till att webbplatsen fungerar som den ska samt att all information är uppdaterad.

Jämförelse och betyg

Hur bra är Krea jämfört med konkurrenterna?

Kostnad

Krea förmedlar lån från långivare som främst erbjuder individuell räntesättning. Du måste skicka in en ansökan för att ta reda på vad ditt lån kommer att kosta.

Beviljandegrad

För att ansöka om lån hos Krea måste du ha ett registrerat bolag. Alla företagsformer kan teckna lån, även startups. Betalningsanmärkningar accepteras hos 47 procent av de anslutna långivarna.

Kundservice

Kreas kundtjänst finns tillgänglig i snitt 9 timmar om dagen, från måndag till fredag. Den kan nås via mejl, telefon och live chatt. Tyvärr är supporten inte öppen under helgen.

Kundomdömen

Krea har fått goda kundomdömen - 9,4 av 10 baserat på drygt 160 kundomdömen. Kunder uppskattar den snabba processen och den bemötande personalen.

Ansökningsprocess

Att jämföra företagslån via Krea är enkelt och kostnadsfritt. Processen är helt digital och din ansökan är inte bindande. Svar har du vanligtvis inom 24 timmar.

Slutbetyg

Detta är ett helhetsbetyg av långivarens tjänster.

Skriv en recension

Ge ditt betyg:*

Din e-postadress kommer inte publiceras.