Compari

Compari Till ansökan
Compari
Belopp:5 000 - 600 000 kr
Ränta:2.95 - 29.9 %
Löptid: 1 - 15 år
Anslutna långivare:40
Ålderskrav:18 år eller äldre
Räntefri period:0 dagar
Utan UC:Nej
Ansök med BankID:Ja
B. anmärkningar:Accepteras (av 11 anslutna långivare)
Inkomstkrav:8 400 kr/mån
Direktutbetalning:Nej
Utbetalningstid:2-3 bankdagar
Logga in och ansök
Betalningsanm. OK 40 anslutna långivare

Uppgifterna kontrollerades och uppdaterades den 2024-07-20

Validerad av Profilbild - Alexandra Eriksson Alexandra Eriksson

Fördelar

 • Jämför privatlån hos 40 långivare med en UC
 • Helt kostnadsfritt och inte bindande
 • Vissa långivare accepterar betalningsanmärkningar

Nackdelar

 • Ingen information om kundtjänstens öppettider
 • Relativt höga inkomstkrav

Vilka är Compari?

Compari är en digital jämförelsetjänst för privatlån som samarbetar och marknadsför tjänster från den välkända låneförmedlaren Sambla. Compari skickar alltså vidare din ansökan till Sambla som i sin tur registrerar och behandlar den.

När du ansöker om privatlån kan du få svar från upp till 40 banker och kreditföretag som är anslutna till Sambla. Konkurrensen om dig som lånekund ökar dina förutsättningar att hitta ett billigt lån med förmånliga villkor.

Lånevillkor hos Compari

Hos Compari kan du ansöka om lån från så lite som 5 000 kronor upp till hela 600 000 kronor. Återbetalningstiden för lånet ligger mellan 1 och 15 år. Eftersom lånet saknar krav på säkerhet kan du använda pengarna till valfritt ändamål.

Du kan till exempel använda lånet som ett billån utan säkerhet eller för att samla dina befintliga lån och krediter. I ansökningsformuläret behöver du ange ett lånesyfte, men det finns möjlighet att välja ”Andra” i listan om du inte vill uppge detta.

Att ansöka om lån via Compari är gratis och inte bindande. Din ansökan skickas vidare till Sambla som behandlar den och kontaktar sina 40 samarbetspartners.

Observera att det är varje enskild långivare som bestämmer vilken ränta ditt lån ska ha. Det är alltså varken Compari eller Sambla som bestämmer vad lånet ska kosta. För att avgöra vilken ränta du bör betala bedömer varje långivare din kreditvärdighet med hjälp av en kreditupplysning hos UC.

Ränta och kostnader

Eftersom Compari förmedlar Samblas tjänster erbjuder de samma räntesättning. I dagsläget ligger den effektiva räntan mellan 3,01 och 22,59 procent. Den genomsnittliga räntan brukar dock hamna omkring 6 procent. Som tidigare nämnt är det dock inte låneförmedlaren som sätter räntan, utan varje enskild långivare.

Räntan för lånet är individuell. Det är med andra ord din kreditvärdighet som avgör vilken ränta du får på ditt lån, vilket betyder att du måste ansöka för att ta reda på detta.

Bortsett från ränta kan både startavgifter och administrativa avgifter tillkomma, beroende på vilken långivare du väljer att låna av.

Kreditupplysning – vad gäller?

För att försäkra sig om att du har möjlighet att klara av lånets återbetalning hämtar Compari en (1) kreditupplysning på dig hos UC i samband med din ansökan. I upplysningen finns information om din finansiella situation, till exempel din inkomst, dina skulder och dina anmärkningar.

Informationen hjälper långivarna att avgöra om din låneansökan bör bli godkänd samt vilken ränta lånet ska ha. Upplysningen blir nämligen tillgänglig för alla långivare som är anslutna till jämförelsetjänsten.

Värt att notera är att alla långivare inte behöver erbjuda dig ett lån. Vissa låntagare kan få svar från 40 långivare medan andra kan få svar från bara 5 stycken. Hur många svar du får beror dels på lånebelopp och löptid, men framför allt på din betalningsförmåga.

Krav för att låna

Det saknas uppgifter om grundkraven för att ansöka om lån hos Compari. Eftersom de förmedlar Samblas tjänster kan vi dock tänka oss att det är samma lånekrav som gäller, det vill säga:

 • Minst 18 år.
 • Månadsinkomst på minst 8 400 kronor.
 • Folkbokförd i Sverige i minst 12 månader.
 • Skuldfri hos Kronofogden i minst 6 månader.

Ungefär en tredjedel av de anslutna långivare accepterar betalningsanmärkningar. Dock krävs det att du har en god ekonomi i övrigt. Anmärkningar kommer dessutom att höja räntan för lånet.

Så ansöker du om lån (steg för steg)

Att ansöka om privatlån hos Compari är säkert och kostar ingenting. Processen går till så här:

 1. Gå in på Comparis hemsida och ange detaljer om ditt önskade lån i formuläret.
 2. Signera din ansökan med BankID och skicka iväg den. Kom ihåg att du inte är skyldig att tacka ja till ett lån bara för att du ansöker. Din ansökan är inte bindande.
 3. Compari tar nu en kreditupplysning på dig hos UC. Den, tillsammans med uppgifterna i din ansökan, blir tillgänglig för alla banker och långivare som är anslutna till tjänsten.
 4. Inom kort får du dina första låneerbjudanden. Tänk på att ge det minst 24 timmar för att alla långivare ska hinna svara.
 5. Jämför alla erbjudanden och villkor i lugn och ro.
 6. Om du accepterar ett erbjudande skriver du under skuldebrevet med BankID. Därefter betalas pengarna ut till ditt konto inom några dagar. Glöm inte att du alltid har 14 dagars ångerrätt.
 7. Tacka nej till samtliga erbjudanden om du vill avvakta – det kostar inget extra.

Kundtjänst och service

För att underlätta för kunder med funderingar erbjuder Compari ett frågeformulär på sin sida. Regeln är att du ska få svar inom 24 timmar, men förhoppningsvis redan oftast samma dag. Du kan även skicka mejl till Compari eller till deras samarbetspartner Sambla.

Vi finner inga öppettider för Comparis support på hemsidan. Eftersom de förmedlar lån via Sambla kan vi dock tänka oss att de båda låneförmedlarna har likadana öppettider.

Du kan även vända dig till Samblas support direkt. Denna är öppen alla dagar i veckan och går också att nå mejl och telefon.

Säkerhet

Compari är måna om att deras kunder ska känna sig säkra och trygga när de använder tjänsten. All information som lämnas i ansökan skickas därför via en krypterad koppling och behandlas konfidentiellt.

Ansökan och undertecknande av låneavtal sker alltid med BankID för både långivarens och kundens säkerhet. På så sätt kan företaget förhindra att obehöriga tar lån i ditt namn.

Sammanfattning

Compari är en jämförelsetjänst inom privatlån som samarbetar med den välkända låneförmedlaren Sambla. Lånebeloppen sträcker sig från 5 000 kronor upp till 600 000 kronor och löptiden ligger mellan 1 och 15 år.

Räntan bestäms individuellt av respektive långivare, vilket innebär att de fastställs efter en sedvanlig kreditupplysning hos UC. Med en enda kreditkoll och ansökan kan du alltså få svar från 40 banker och kreditgivare.

Att ansöka är enkelt, gratis och inte bindande. Med andra ord behöver du inte tacka ja till ett låneerbjudande om du ångrar dig. Som konsument har du dessutom 14 dagars ångerrätt från det datum du signerat avtalet.

Öppettider

 • Måndag:
 • 09:00 – 20:30
 • Tisdag:
 • 09:00 – 20:30
 • Onsdag:
 • 13:00 – 20:30
 • Torsdag:
 • 09:00 – 20:30
 • Fredag:
 • 09:00 – 17:00
 • Lördag:
 • Stängt
 • Söndag:
 • Stängt

Företagsinformation

 • Företagsnamn:
 • Firstborn IVS
 • Org.nummer:
 • 5590641477
 • Adress:
 • Adelgatan 21
 • Stad:
 • 211 22 Malmö
 • Telefon:
 • 0770-220 180
 • E-post:
 • [email protected]

Liknande lån

 • Lånemarknad.se
  Belopp: 600 000 kr
  Ränta 2.95%
 • Klara lån
  Belopp: 150 000 kr
  Ränta 9.48%
 • lånekoll
  Belopp: 600 000 kr
  Ränta 2.90%
 • sambla logotyp
  Belopp: 600 000 kr
  Ränta 3.06%

Vanliga frågor

Nej, tjänsten är helt kostnadsfri att använda. Compari tar istället betalt av de långivare som är anslutna till tjänsten för att marknadsföra deras produkter.

Du kan ansöka om privatlån mellan 5 000 – 600 000 kronor med en löptid på upp till 15 år.

Utbetalningen varierar beroende på vilken bank du har samt vilken långivare du väljer att teckna lån hos. Vanligtvis har du dock pengarna inom 2 – 4 arbetsdagar.

Compari registrerar en UC i samband med din låneansökan. Detta kreditunderlag får bankerna sedan dela på. Detta betyder att du kan få 40 låneförslag utan att belasta ditt kreditregister.

Ja, Compari har tillstånd att bedriva förmedlingsverksamhet och all trafik skyddas av avancerad krypteringsteknik.

Ja, ångerrätten gäller för alla typer av lån, även privatlån som tecknats via en låneförmedlare. Du har 14 dagar på dig att ångra dig och återbetala det totala lånebeloppet.

 • Senast uppdaterad: januari 23, 2024

  -

  Avatar für Alexandra Eriksson

  Alexandra har jobbat som skribent i över fyra år och har god kännedom om den svenska lånemarknaden samt ett brinnande intresse för ekonomi. Hon skriver även artiklar för en rad andra sajter med inriktning på bland annat entreprenörskap och företagande.

Jämförelse och betyg

Hur bra är Compari jämfört med konkurrenterna?

Kostnad

Compari erbjuder en årsränta mellan 2,95 - 29,90%. Kostnadsexempel: Ett lån på 150 000 kr med en löptid på 10 år och en effektiv ränta på 7,18% ger en månadskostnad på 1 738 kr. Totalt att återbetala: 208 532 kr.

Beviljandegrad

Jämfört med andra långivare har Compari en relativt hög beviljandegrad. För att ansöka behöver du vara 18 år och 11 av de anslutna bankerna accepterar anmärkningar.

Kundservice

Comparis support kan nås via telefon eller mejl. Vi hittar inga uppgifter om öppettider, men antar att det är kontorstider som gäller. Det går även bra att kontakta Samblas kundtjänst.

Kundomdömen

Compari har inga betyg på Trustpilot i dagsläget. Dock förmedlar de tjänster från Sambla som fått ett utmärkta kundomdömen - 9,6 av 10.

Ansökningsprocess

Du fyller enkelt i uppgifterna i Comparis ansökningsformulär direkt på hemsidan. Ansökan signeras med BankID och svar får du inom 24 timmar.

Slutbetyg

Detta är ett helhetsbetyg av långivarens tjänster.

Kundrecensioner

2 Omdömen. Bra (4,0)

juni 29, 2020    Av Lennart

Många erbjudande

Fördelarna med Comapri är att jag fick många erbjudande men dok lite hög ränta. Hoppade på ett erbjudande då jag behövde ett snabbt lån, allt gick enkelt och smidigt.

juni 12, 2020    Av Kalle

Så nöjd

Så bra och så nöjd :-)

Skriv en recension

Ge ditt betyg:*

Din e-postadress kommer inte publiceras.