CapitalBox

CapitalBox Till ansökan
CapitalBox
Belopp:20 000 - 2 000 000 kr
Ränta:12 - 34.8 %
Löptid: 1 mån - 2 år
Bindande ansökan:Ansökan är inte bindande
Utan UC:Nej
Ansök med BankID:Ja
B. anmärkningar:Accepteras
Startavgift:500 kr
Utan säkerhet i företaget:Ingen säkerhet i företaget krävs
Utan personlig säkerhet:Personlig borgen krävs - Läs mer
Direktutbetalning:Nej
Utbetalningstid:1-2 bankdagar
Kreditupplysning på företag:

Ja, hos UC

Kreditupplysning på företrädare:

Ja, hos UC

Betyg på Trustpilot:Trustpilot 9.4 av 10
Övrigt:Minst 450.000 kr i omsättning. Verksamhet i minst 6 mån.
Logga in och ansök
Betalningsanm. OK Alla former av företag accepteras

Uppgifterna kontrollerades och uppdaterades den 2024-06-14

Validerad av Profilbild - Alexandra Eriksson Alexandra Eriksson

Fördelar

 • Väletablerad och populär långivare
 • Företagslån upp till 3,5 miljoner
 • Ansökan behandlas samma dag

Nackdelar

 • Kreditkoll hos UC
 • Höga krav

Vilka är CapitalBox?

CapitalBox – tidigare Ferratum Business – ingår i Ferratum Group som är ett av Europas ledande finansinstitut med kontor i 24 länder. De har etablerat sig på finansmarknaden som långivare till både små och medelstora företag.

De företagslån som erbjuds kräver ingen säkerhet i företaget, vilket betyder att verksamheten kan använda pengarna till valfritt ändamål – från investeringar till förbättrat kassaflöde. Vilken ränta lånet får beror på företagets ekonomiska situation samt kassaflöde.

Hela 85 procent av tidigare kunder hos CapitalBox har gett verksamheten betyget ”Utmärkt” hos Trustpilot.

Lånevillkor hos CapitalBox

Hos CapitalBox kan du som driver företag ansöka om företagslån på mellan 20 000 och 3.5 miljoner kronor. Återbetalningstiden är upp till 2 år och varje månad får företaget en faktura med ett fast månadsbelopp. Första inbetalningen sker 30 dagar efter du har fått dina pengar.

Företagslånet är utan säkerhet (dock krävs en personlig garanti). Detta innebär att du kan använda pengarna till exempelvis ny utrustning, nyanställningar eller som ett extra tillskott i företagskassan.

Ansökan hos CapitalBox är gratis och inte bindande. När du skickar in den kommer en lånerådgivare att ta kontakt med dig och diskutera formaliteterna kring finansieringen. Denna rådgivare blir sedan din personliga kontaktperson hos CapitalBox.

Om du har sökt lån tidigare och skött alla dina inbetalningar kan ditt företag ansöka om nytt lån med högre summa till bättre villkor. Under lånetiden har du dessutom rätt till två betalningsfria månader.

Har företaget god ekonomi kan företagslånet betalas tillbaka i sin helhet innan löptiden är slut. Detta kostar ingenting extra, vilket betyder att du enbart betalar för den tid du faktiskt disponerar lånet.

Ränta och kostnader

Den ränta som CapitalBox erbjuder sina kunder är individuell och ligger på mellan 1 och 2,9 procent. Vilken ränta du får på ditt företagslån beror dock på verksamhetens kreditvärdighet, bransch och omsättning.

Utöver ränta tillkommer en startavgift på maximalt 2,5 procent av lånesumman. Denna avgift dras automatiskt i samband med utbetalning av lånet till företagskontot.

Kreditupplysning – vad gäller?

CapitalBox tar en kreditupplysning hos UC på ditt företag samt på dig som företagsföreträdare i samband med ansökan. Upplysningen visar vilket ekonomiskt läge ditt företag befinner sig i samt hur verksamhetens omsättning ser ut.

Eftersom lånet kräver en personlig garanti registreras även en upplysning på dig som låntagare. På så sätt kan långivaren få en bättre överblick över dina inkomster, utgifter samt eventuella skulder.

Med hjälp av kreditupplysningen kan CapitalBox avgöra räntesatsen för lånet. Ju bättre kreditvärdighet du och ditt företag har, desto lägre ränta kan du få på ditt lån.

Kriterier för att få lån

För att bli beviljad ett lån hos CapitalBox måste ditt företag uppfylla vissa kriterier. Det krävs till exempel att:

 • Företaget varit aktivt i minst 6 månader.
 • Årsomsättningen är minst 450 000 kronor.
 • Företagets företrädare är bosatta i Sverige samt att företaget har en fysisk placering.
 • Det finns ett företagskonto.

Ansökningsprocess

CapitalBox känner till de svårigheter som småföretagare upplever när de behöver hjälp med finansiering för att kunna växa. Kontakten med bankerna är tidskrävande och innebär en hel del pappersarbete.

Därför har CapitalBox tagit fram en enkel och säker låneansökan som dessutom är gratis och inte bindande. Med andra ord kan du när som helst avsluta processen utan extra kostnad.

Uppfyller du kraven och vill ansöka om lån ska du:

 1. Lämna alla nödvändiga uppgifter om dig och ditt företag i det formulär du hittar på hemsidan.
 2. Skriva under din ansökan med BankID.
 3. En kreditupplysning kommer att registreras. Informationen i denna fungerar sedan som komplement till uppgifterna i din låneansökan.
 4. När CapitalBox får din ansökan kommer en lånerådgivare att kontakta dig och diskutera lånevillkor.
 5. Om du accepterar låneerbjudandet kan du underteckna avtalet med BankID och inom kort får du pengarna insatta på företagskontot.
 6. Vill du avvakta med att teckna ett företagslån är detta inga problem. Meddela då din rådgivare för att avsluta processen.

Kundtjänst och service

En fördel hos CapitalBox är att du få en egen kontaktperson när du ansöker om lån. Handläggaren kommer att ta hand om dig och ditt företag genom hela låneprocessen. Om du har frågor eller behöver råd kan du alltid vända dig till honom/henne.

Du kan också ringa kundtjänsten under kontorstid. Öppettiderna är måndag till fredag mellan kl. 09:00 – 17:00. Du kan även skicka epost under hela dygnet. Svar ska du få inom 12 timmar.

På hemsidan finns en hjälpsam sektion för frågor och svar som kan vara bra att läsa igenom. Här kan du nämligen hitta svar på enklare ärenden.

Säkerhet

CapitalBox ingår i ett av Europas största finansinstitut – Ferratum Group. Detta är bevis nog att säkerhet är av största vikt. Du kan känna dig helt trygg när du lämnar dina och ditt företags uppgifter på hemsidan. Detta eftersom företaget använder sig av krypterade anslutningar.

All information du lämnar i samband med ansökan om lån sparas i företaget så länge du är kund. I integritetspolicyn kan du läsa detaljerad information om dina rättigheter samt hur företaget hanterar dina uppgifter.

Signering av ansökan och avtal sker alltid med BankID. Detta förhindrar att obehöriga söker företagslån i ditt eller ditt företags namn.

Sammanfattning

CapitalBox är en populär aktör inom företagsfinansiering. Här kan du ansöka om företagslån utan säkerhet mellan 20 000 och 3.5 miljoner kronor. Återbetalningstiden för lånet är upp till 2 år, men du kan alltid lösa skulden i förtid utan kostnad.

Räntan för varje lån bestäms individuellt och är beroende av företagets omsättning och kassaflöde. För att kunna göra en rättvis kreditbedömning hämtar långivaren kreditunderlag hos UC, både på företaget och på dig som låntagare.

Ansökningsprocessen är snabb och säker. Pengarna sätts dessutom in på ditt företagskonto inom 1 – 2 dagar. Behöver du hjälp har du alltid din personliga kontaktperson att vända dig till.

Öppettider

 • Måndag:
 • 09:00 – 17:00
 • Tisdag:
 • 09:00 – 17:00
 • Onsdag:
 • 09:00 – 17:00
 • Torsdag:
 • 09:00 – 17:00
 • Fredag:
 • 09:00 – 17:00
 • Lördag:
 • Stängt
 • Söndag:
 • Stängt

Företagsinformation

 • Företagsnamn:
 • Ferratum Sweden AB
 • Org.nummer:
 • 556695-9655
 • Adress:
 • Wennerbergsgatan 10
 • Stad:
 • 112 58 Stockholm
 • Telefon:
 • 020 018 00 20
 • E-post:
 • [email protected]

Liknande lån

 • corpia logo
  Belopp: 2 000 000 kr
  Ränta 8%
 • Froda
  Belopp: 2 000 000 kr
  Ränta 12%
 • Opr företagslån
  Belopp: 1 000 000 kr
  Ränta 14.29%
 • Approva
  Belopp: 300 000 kr
  Ränta %

Vanliga frågor

CapitalBox erbjuder en enkel ansökningsprocess med lite administration för att minska företagets pappersarbete. Att teckna lån är säkert och pengarna finns tillgängliga på kontot kort efter att det signerade låneavtalet mottagit.

I dagsläget erbjuds lån mellan 20 000 och 3.5 miljoner kronor. Maximal amorteringstid är 2 år.

Företagslånets ränta baseras på företagets finansiella förutsättningar. God omsättning och få skulder ger en lägre kostnad.

Lägsta möjliga månadsränta idag är 1 procent.

Alla företag kan ansöka om lån, så länge de varit aktiva i minst ett halvår och har en årlig omsättning på minst 450 000 kronor.

Företaget måste dessutom ha ett företagskonto och vara registrerat i Sverige.

I samband med ansökan registrerar CapitalBox en kreditupplysning på företaget och en på dig som ansöker. Dessa upplysningar sker via UC (Upplysningscentralen).

Ja, det finns möjlighet att lösa resterande skuld i förtid. Kontakta CapitalBox för mer information.

 • Senast uppdaterad: februari 21, 2022

  -

  Avatar für Alexandra Eriksson

  Alexandra har jobbat som skribent i över fyra år och har god kännedom om den svenska lånemarknaden samt ett brinnande intresse för ekonomi. Hon skriver även artiklar för en rad andra sajter med inriktning på bland annat entreprenörskap och företagande.

Jämförelse och betyg

Hur bra är CapitalBox jämfört med konkurrenterna?

Kostnad

CapitalBox tillämpar individuell prissättning med en ränta från 1 procent. Bortsett från ränta tillkommer emellertid en uppläggningsavgift på 2,5 procent av lånebeloppet.

Beviljandegrad

Jämfört med konkurrenter har CapitalBox relativt hårda krav på företag. Verksamheten måste varit verksam i minst 6 månader och ha en omsättning på minst 450 000 kronor/år.

Kundservice

CapitalBox kundtjänst går att nå 8 timmar om dagen från måndag till fredag via mejl eller telefon. Svar på mejl får du vanligtvis inom 12 timmar.

Kundomdömen

CapitalBox har fått utmärkta betyg på Trustpilot - 9,4 av 10 baserat på fler än 90 kundomdömen. Tidigare låntagare uppskattar den snabba processen och den bemötande kundtjänsten.

Ansökningsprocess

Ansökan hos CapitalBox är helt digital och kostnadsfri. Du kan ansöka dygnet runt och ansökan godkänns vanligtvis samma dag. Lånet betalas ut inom 1 - 2 dagar.

Slutbetyg

Detta är ett helhetsbetyg av långivarens tjänster.

Skriv en recension

Ge ditt betyg:*

Din e-postadress kommer inte publiceras.