Qred

Qred Till ansökan
Qred
Belopp:10 000 - 2 000 000 kr
Ränta:15.48 - 19.9 %
Löptid: 6 mån - 1.5 år
Ålderskrav:18 år eller äldre
Bindande ansökan:Ansökan är inte bindande
Utan UC:Ja
Ansök med BankID:Ja
B. anmärkningar:Accepteras
Utan säkerhet i företaget:Ingen säkerhet i företaget krävs
Utan personlig säkerhet:Personlig borgen krävs
Direktutbetalning:Nej
Utbetalningstid:1 bankdagar
Kreditupplysning på företag:

Ja, hos UC

Kreditupplysning på företrädare:

Ja, hos Creditsafe

Betyg på Trustpilot:Trustpilot 9.6 av 10
Logga in och ansök
Betalningsanm. OK Hög beviljandegrad Använder ej UC Alla former av företag accepteras

Uppgifterna kontrollerades och uppdaterades den 2024-04-21

Validerad av Profilbild - Alexandra Eriksson Alexandra Eriksson

Fördelar

 • Besked inom 1 timme
 • Ingen UC på företagsföreträdare
 • Bekväm amortering med Swish

Nackdelar

 • UC-kontroll på företaget

Vilka är Qred?

Qred grundades år 2015 som ett finansiellt institut med inriktning på företagslån. Bolaget har haft en kometkarriär – på bara fyra år har Qred etablerat sig i både Sverige, Finland, Danmark, Lettland och Holland.

Med en omsättning på över 120 miljoner kronor har Qred redan lånat ut mer än 1,5 miljarder kronor. I sin verksamhet har de även inkluderat finansiering till småföretag i Brasilien samt stöd av kvinnliga entreprenörer i Kenya.

Qred har tillstånd av Finansinspektionen att bedriva kreditverksamhet och står under deras tillsyn.

Lånevillkor

Alla som driver ett företag är välkomna att ansöka om företagslån hos Qred. Beloppen ligger på mellan 10 000 och 1 000 000 kronor och återbetalningstiden är på 6, 12 eller 18 månader. För att låna krävs personlig borgen av företagsföreträdaren.

Istället för ränta betalar du en fast månadsavgift, vilket gör det enklare för företaget att planera sin budget under låneperioden. Utöver avgiften tillkommer inga dolda kostnader, till exempel uppläggningsavgifter.

För att kunna göra en rättvis och realistisk kreditbedömning tar Qred en kreditupplysning hos UC (på företaget) samt hos Creditsafe (på företrädaren). Eftersom upplysningen på dig som företrädare inte registreras hos UC kommer den inte att påverka ditt kreditbetyg hos banken.

Du betalar enbart för lånet under den tid du faktiskt nyttjar det. Om du till exempel betalar tillbaka lånet inom två månader betalar du enbart två månadsavgifter. Att lösa skulden i förtid för att minska dina kreditkostnader är helt kostnadsfritt.

En ny återbetalningsmetod som få andra långivare erbjuder är Swish. Du kan alltså swisha dina månadsbetalningar till angivet telefonnummer om du inte vill betala via faktura.

Ränta och andra kostnader

Qred erbjuder företagslån utan vanlig ränta. Istället betalar kunder en fast månadsavgift för lånet. Eftersom avgiften är fast kommer den att göra det enklare för verksamheten att planera sin ekonomi under löptiden.

Hur stor låneavgiften är varierar beroende på företagets så kallade Qred-score. För att ta reda på detta poäng samlar Qred in information om ditt företag från ett stort antal källor och analyserar banktransaktioner samt övrig kreditdata.

I det räkneexempel du hittar på Qreds hemsida motsvarar månadsbeloppet en nominell ränta på mellan 15,48 och 19,9 procent. Du kan när som helst lösa lånet i förtid för att minska företagets kreditkostnader. Detta kostar ingenting extra.

Behöver du en pappersfaktura tillkommer en avgift på 30 kronor/mån. I övrigt tillkommer inga andra avgifter i samband med lånet.

Kreditupplysning

Innan du kan bli beviljad ett lån hos Qred måste de registrera en kreditupplysning på dig och ditt företag.

För kreditupplysning på bolaget samarbetar Qred med UC, men upplysningar på företagsföreträdare hämtar man via Creditsafe. Med andra ord kommer upplysningen inte att påverka ditt privata kreditbetyg hos banken framtiden.

Med hjälp av upplysningen kan långivaren göra en mer rättvis bedömning av risken med utlåningen. En god kredithistorik ökar chanserna att få en lägre ränta medan en sämre ekonomi kan leda till avslag på ansökan.

Lånekrav

Det finns inga specifika krav för att ansöka om företagslån hos Qred. Alla företag, oavsett form, bransch, ålder och storlek, är välkomna att fylla i en ansökan.

Betalningsanmärkningar behöver inte innebära direkt avslag på låneansökan. Så länge ekonomin i god i övrigt kan ett lån beviljas ändå, dock till en högre kostnad.

Ansökningsprocess

Att fylla i en ansökan om lån hos Qred är enkelt och tar oftast bara någon minut. Om du bestämt dig att ansöka ska du:

 1. Klicka dig in på Qreds hemsida.
 2. Ange önskat lånebelopp och övrig information. Att ansöka är kostnadsfritt och inte bindande.
 3. Signera låneansökan och skicka in.
 4. Ansöker du under kontorets öppettider har du vanligtvis svar inom en timme. Väljer du att acceptera erbjudandet skriver du under med din BankID. Pengarna betalas ut till det angivna kontot redan samma dag.
 5. Om du inte känner dig nöjd med låneförslaget kan du avbryta processen utan förpliktelser.

Kundservice

Undrar du över något kan du läsa igenom sektionen med frågor och svar som du hittar på Qreds hemsida. Här har man gjort sitt bästa för att svara på frågor gällande exempelvis ansökan, utbetalning och avgifter.

Hittar du inte de svar du behöver kan du kontakta Qreds kundtjänst via mejl eller telefon. Öppettiderna för supporten är måndag till fredag mellan kl. 07:00 – 17:30. De vänliga medarbetarna gör alltid sitt bästa för att hjälpa dig.

Kundsäkerhet

Qred vill att du som är kund ska kunna känna dig säker och trygg när du väljer att använda deras finansieringstjänst.

Bolaget använder sig av avancerade metoder för att förhindra intrång och bedrägeri. All information mellan dig och Qred sker via krypterade anslutningar.

Inga lösenord sparas på hemsidan och därför har ingen annan än du tillgång till ditt konto. Signering av viktiga dokument sker med personlig e-legitimation.

Sammanfattning

Qred är ett finansiellt institut som på kort tid visat stora framgångar. Här kan du ansöka om företagslån på upp till 2 miljon kronor med en löptid på 6, 12 eller 18 månader.

Istället för ränta betalar du en fast månadsavgift som bestäms individuellt efter företagets kredithistorik. Detta gör det extra enkelt för företaget att planera sin budget.

För att göra en rättvis kreditbedömning hämtar Qred en kreditupplysning på dig och ditt företag hos UC samt Credisafe. Förfrågan på dig som företrädare kommer inte att vara synlig i UC-registret och påverkar därför inte ditt eller företagets kreditbetyg.

Blir din ansökan godkänd innan kl. 17:00 betalas lånet ut samma dag. Återbetalningen kan du bekvämt sköta via Swish.

Öppettider

 • Måndag:
 • 07:00 – 17:30
 • Tisdag:
 • 07:00 – 17:30
 • Onsdag:
 • 07:00 – 17:30
 • Torsdag:
 • 07:00 – 17:30
 • Fredag:
 • 07:00 – 17:30
 • Lördag:
 • Stängt
 • Söndag:
 • Stängt

Företagsinformation

 • Företagsnamn:
 • Qred AB
 • Org.nummer:
 • 559008-9800
 • Adress:
 • Tulegatan 15
 • Stad:
 • 113 53 Stockholm
 • Telefon:
 • 020-150 333
 • E-post:
 • [email protected]

Liknande lån

 • mynt
  Belopp: 3 000 000 kr
  Ränta 12%
 • Approva
  Belopp: 300 000 kr
  Ränta %
 • corpia logo
  Belopp: 2 000 000 kr
  Ränta 8%
 • Capcito
  Belopp: 15 000 000 kr
  Ränta 10.8%

Vanliga frågor

Qred erbjuder företagslån upp till 2 miljon kronor. Samtidigt erbjuder de även mindre belopp på bara 10 000 kronor. Deras lån passar alltså både stora och små företag.

Lånet har ingen ränta utan en fast månadsavgift som motsvarar en nominell ränta på 15,48 till 19,9 procent. Vid återbetalning med pappersfaktura tillkommer en aviavgift på 30 kronor/mån.

Ansöker du under kontorstid får du vanligtvis svar inom 1 timme.

Ja, i samband med ansökan gör Qred en UC-kontroll på företaget. Upplysningen på dig som företrädare sker dock hos Creditsafe.

Utbetalning sker samma dag som ansökan blivit godkänd.

Ja, några enstaka anmärkningar är inget hinder för att få lån hos Qred. För många anmärkningar och skakig ekonomi kan dock ge dig avslag på din ansökan.

 • Senast uppdaterad: februari 21, 2022

  - Marknadsansvarig, redaktör

  Avatar für Marcello Rongione

  Marcello är marknadsansvarig på Lånjakt.se och har goda kunskaper inom finansbranschen, främst inom aktiehandel och andra investeringar. Marcello ser även till att webbplatsen fungerar som den ska samt att all information är uppdaterad.

Jämförelse och betyg

Hur bra är Qred jämfört med konkurrenterna?

Kostnad

Qred erbjuder en fast prissättning på sina lån som motsvarar en årsränta från 15,48 procent. Inga övriga avgifter tillkommer bortsett från en aviavgift på 30 kronor vid betalning med pappersfaktura.

Beviljandegrad

Beviljandegraden hos Qred är hög, vilket beror på att alla företagsformer är välkomna att ansöka. Långivaren gör en individuell bedömning av varje verksamhets ekonomiska förutsättningar.

Kundservice

Kundtjänsten hos Qred finns tillgänglig 10,5 timmar om dagen från måndag till fredag och kan nås via mejl samt telefon. Under helgen är supporten stängd.

Kundomdömen

Qred har fått utmärkta betyg på Trustpilot - 9,6 av 10 baserat på över 420 kundomdömen. Aktören har högre poäng än många av deras konkurrenter.

Ansökningsprocess

Ansökningsprocessen hos Qred är enkel och digital. Det kostar ingenting att ansöka och svar får du redan inom 60 minuter. Blir ansökan godkänd betalas lånet ut samma dag.

Slutbetyg

Detta är ett helhetsbetyg av långivarens tjänster.

Skriv en recension

Ge ditt betyg:*

Din e-postadress kommer inte publiceras.