Capcito

Capcito Till ansökan
Capcito
Belopp:1 000 - 15 000 000 kr
Ränta:10.8 - 50.4 %
Löptid: 1 mån - 2 år
Bindande ansökan:Ansökan är inte bindande
Utan UC:Ja
Ansök med BankID:Ja
B. anmärkningar:Accepteras ej
Utan säkerhet i företaget:Ingen säkerhet i företaget krävs
Utan personlig säkerhet:Personlig borgen krävs - Läs mer
Direktutbetalning:Nej
Utbetalningstid:1-2 bankdagar
Kreditupplysning på företag:

Ja, hos Creditsafe

Kreditupplysning på företrädare:

Ja, hos Creditsafe

Betyg på Trustpilot:Trustpilot 9.6 av 10
Övrigt:Enskild firma, AB, HB, KB
Logga in och ansök
Använder ej UC Alla former av företag accepteras

Uppgifterna kontrollerades och uppdaterades den 2024-06-14

Validerad av Profilbild - Alexandra Eriksson Alexandra Eriksson

Fördelar

 • Smidiga företagslån till alla typer av företag
 • Ingen säkerhet i företaget krävs
 • Kreditupplysning hos Creditsafe

Nackdelar

 • Något kort löptid

Vilka är Capcito?

Capcito grundades 2015 och erbjuder företagslån till både små och medelstora företag. Affärsidéen går ut på att företag kan koppla sina affärssystem till Capcito och på så sätt få en dynamisk kredit som uppdateras automatiskt.

Utvecklingen av företaget har gått över förväntan. Stora investerare – bland annat Collector och SEB – har bidragit till att Capcito ökat sitt kundantal med 500 procent. Sedan lanseringen har man beviljat finansiering på över 1 miljard kronor.

Lånevillkor hos Capcito

Capcito erbjuder företagslån upp till 15 miljoner kronor med en löptid mellan 1 och 24 månader. Hur mycket ditt företag får låna beror dock på dess kreditvärdighet och omsättning.

För att få ett låneerbjudande ska du koppla företagets bokföringssystem till Capcito. Därefter analyseras uppgifterna och ett lånelöfte formas automatiskt som skickas till dig. Processen är gratis och låneerbjudandet är inte bindande.

Lånet hos Capcito kräver ingen säkerhet. I ansökan ombeds du visa en borgensman som tar ansvar för lånets återbetalning om företaget skulle drabbas av betalningssvårigheter.

Det krävs ingen kreditupplysning hos UC för att få ett låneerbjudande, istället baseras ränta och kostnader på företagets försäljning. Har du ett aktiebolag gör Capcito dock en kreditprövning hos Creditsafe. Eftersom upplysningen inte är synlig hos UC kommer företagets kreditvärdighet inte att påverkas.

Ränta och kostnader för lånet

Räntan hos Capcito är individuell och baseras på aktuell info om företaget och dess försäljning. Genom att koppla företagets bokföringsprogram till Capcito kan långivaren göra en detaljerad granskning av företagets ekonomi. På så sätt kan de bestämma vilken ränta ditt företagslån ska ha.

I dagsläget ligger månadsräntan mellan 0,9 och 4,2 procent, vilket motsvarar en nominell ränta på 10,8 och 50,4 procent. Bortsett från ränta tillkommer inga övriga avgifter i samband med företagslånet. Det är även möjligt att lösa lånet i förtid, helt kostnadsfritt.

Kreditupplysning

Capcito vill inte att företag ska belasta sin kreditvärdighet för att se vilken låneerbjudande de kan få. Därför utgår långivaren ifrån den informationen som finns tillgänglig i företagets bokföringsprogram istället för att göra en UC-förfrågan.

Om du som ansöker har aktiebolag anlitar Capcito emellertid Creditsafe för en kompletterande kreditkoll. Eftersom förfrågan enbart är synlig i Creditsafes register kommer den inte att påverka företagets UC-score.

Vem får låna hos Capcito?

Capcito erbjuder lån till både små och mellanstora företag, men för att kunna ansöka om lån måste företaget:

 • Ha funnits i minst 4 månader.
 • Vara registrerat och inneha F-skattsedel.
 • Kunna visa upp en omsättning.

Bortsett från det måste det även finnas en person som kan gå i borgen för företagslånet. Att ansluta företagets bokföringsprogram till Capcito är inte obligatoriskt, men kan ge dig bättre lånevillkor.

Så ansöker du om lån

Capcito erbjuder en digital låneprocess där ansökan sker direkt på hemsidan. Lånelöftet är inte bindande och att ansöka är dessutom helt kostnadsfritt. Så här går processen till, steg för steg.

 1. Klicka på ”Få ett erbjudande” och svara på frågorna. Det tar inte mer än någon minut.
 2. Ange företagets organisationsnummer och kontaktuppgifter. Capcito kommer sedan att bedöma uppgifterna i din ansökan (och eventuellt hämta en kreditupplysning).
 3. Inom kort kommer de att återkomma med ett låneförslag. Accepterar du villkoren signerar du skuldebrevet.
 4. Utbetalning sker så fort Capcito tagit emot det signerade låneavtalet. I vissa fall kan pengarna dyka upp på kontot redan samma dag som du skickat in din ansökan.

Det lån Capcito erbjuder är ett annuitetslån, vilket innebär att du amorterar ett lika stort belopp vid varje betalningstillfälle. Eftersom amorteringen sker veckovis via autogiro minskar skulden snabbare än om du betalar månadsvis.

Kundtjänst och service

Capcito erbjuder en webbplats med mycket information och en hjälpsam avdelning för frågor och svar. Med hjälp av denna sektion kan du som har enklare ärenden lösa dina problem snabbt.

Om du ändå behöver ta kontakt med deras kundtjänst kan du skicka e-post eller ringa telefonavdelningen. Öppettiderna som gäller är vardagar mellan kl. 09:00 – 17:00.

Säkerhet

För Capcito är det viktigt att du som kund ska känna dig säker och trygg när du besöker deras hemsida och utnyttjar deras tjänster. Därför har man tagit fram mycket detaljerad och transparent integritetspolicy.

I denna kan du läsa om hur dina personliga uppgifter blir hanterade. Samtliga uppgifter sparas i registret så länge du har en pågående avtal med Capcito. Du har rätt att begära tillgång till sparad information om dig samt att få all data om dig raderad.

När du ansöker om företagslån hos Capcito använder du BankID för att identifiera dig samt underteckna ansökan. På så sätt kan ingen annan än du söka lån i ditt eller företagets namn. SSL-certifikatet på webbplatsen krypterar dessutom all trafik till och från sajten.

Sammanfattning

Capcito är ett finansföretag som erbjuder förmånliga företagstjänster, bland annat företagslån, fakturabelåning och fakturaförsäljning. När det gäller företagslån kan du låna upp till 15 miljoner kronor i mellan 1 och 24 månader.

Räntan baseras på företagets ekonomi och ligger i dagsläget från 0,9 procent per månad (10,8 procent per år). Bortsett från ränta tillkommer dock inga andra kostnader för lånet och lånet kommer dessutom inte belasta företagets kreditregister då det inte registreras någon UC-förfrågan.

Den som är intresserad av att söka företagslån från Capcito ska ha ett aktivt företag med giltig verksamhet, F-skattsedel samt dokumenterad omsättning. Den enda säkerheten som krävs för lånet är personlig borgen.

Öppettider

 • Måndag:
 • 08:30 -17:00
 • Tisdag:
 • 08:30 -17:00
 • Onsdag:
 • 08:30 -17:00
 • Torsdag:
 • 08:30 -17:00
 • Fredag:
 • 08:30 -17:00
 • Lördag:
 • Stängt
 • Söndag:
 • Stängt

Företagsinformation

 • Företagsnamn:
 • Capcito Finance AB
 • Org.nummer:
 • 559001-5185
 • Adress:
 • Grev Turegatan 9
 • Stad:
 • 114 46 Stockholm
 • Telefon:
 • 010-157 80 00
 • E-post:
 • [email protected]

Liknande lån

 • Approva
  Belopp: 300 000 kr
  Ränta %
 • Froda
  Belopp: 2 000 000 kr
  Ränta 12%
 • CrediNord logo
  Belopp: 1 000 000 kr
  Ränta 12.98%
 • Qred
  Belopp: 2 000 000 kr
  Ränta 15.48%

Vanliga frågor

Capcito erbjuder mindre företagslån upp till 15 miljoner kronor med en löptid på upp till 24 månader.

Räntan är individuell och ligger från 0,9 procent per månad. Vilken ränta just ditt företag får beror på företagets kredithistorik och omsättning.

Vanligtvis utgår Capcito enbart från företagets bokföring, men i vissa fall kan en kompletterande upplysning att registreras. Denna registreras hos Creditsafe, inte hos UC, och påverkar därmed inte företagets kreditbetyg.

Alla företagsformer är välkomna att ansöka så länge de har en F-skattsedel och en god omsättning.

För att komma igång behöver du bara svara på några frågor. Capcito kommer sedan att återkomma till dig med ett låneerbjudande via mejl.

Observera att du även kan ansluta företagets bokföringsprogram till Capcitos digitala tjänst. På så sätt kan du bli erbjuden bättre lånevillkor.

Vanligtvis blir lånet tillgängligt på kontot inom en arbetsdag ifrån det att du ansökt. I vissa fall får du pengarna redan samma dag.

 • Senast uppdaterad: december 9, 2022

  -

  Avatar für Alexandra Eriksson

  Alexandra har jobbat som skribent i över fyra år och har god kännedom om den svenska lånemarknaden samt ett brinnande intresse för ekonomi. Hon skriver även artiklar för en rad andra sajter med inriktning på bland annat entreprenörskap och företagande.

Jämförelse och betyg

Hur bra är Capcito jämfört med konkurrenterna?

Kostnad

Capcito erbjuder individuell prissättning med en månadsränta mellan 0,9 - 4,2 procent. Bortsett från ränta tillkommer inga andra avgifter.

Beviljandegrad

Alla företagsformer är välkomna att ansöka om lån hos Capcito, så länge de kan visa upp en omsättning och lämna säkerhet i form av personlig borgen.

Kundservice

Capcitos kundtjänst är tillgänglig vardagar mellan kl. 09:00 - 17:00. Du når medarbetarna via mejl eller telefon. Det finns även en omfattande FAQ till ditt förfogande.

Kundomdömen

Capcito har fått relativt få, men goda kundomdömen på Trustpilot (9,6 av 10). Tidigare kunder menar bland annat att processen är snabb och enkel.

Ansökningsprocess

Ansökningsprocessen hos Capcito skiljer sig en del mot konkurrenterna. Här kan du nämligen ansluta företagets bokföringsprogram till långivaren. På så sätt kand u få bättre lånevillkor.

Slutbetyg

Detta är ett helhetsbetyg av långivarens tjänster.

Skriv en recension

Ge ditt betyg:*

Din e-postadress kommer inte publiceras.