NextFinance

Nextfinance
Belopp:5 000 - 600 000 kr
Ränta:2.95 - 29.50 %
Löptid: 1 - 18 år
Anslutna långivare:31
Ålderskrav:18 år eller äldre
Utan UC:Nej
Ansök med BankID:Ja
B. anmärkningar:Accepteras (av 9 anslutna långivare)
Inkomstkrav:8 333 kr/mån
Direktutbetalning:Nej
Utbetalningstid:2-3 bankdagar
Betalningsanm. OK 31 anslutna långivare

Uppgifterna kontrollerades och uppdaterades den 2022-12-02

Validerad av Profilbild - Marcello Rongione Marcello Rongione

Fördelar

 • Samarbetar med Freedom Finance
 • Jämför lån från 31 aktörer med en UC
 • Kundtjänst alla dagar i veckan

Nackdelar

 • Du måste tjäna minst 100 000 kronor/år.

Vilka är NextFinance?

NextFinance är en låneförmedlare som ägs av Freedom Finance Kreditservice AB och som marknadsför deras tjänster. Med andra ord ansöker du om privatlån hos NextFinance, men din ansökan skickas därefter vidare till Freedom Finance.

I dagsläget kan kunder jämföra lån från 31 olika banker och långivare. Ansökningsprocessen är helt digital och kostnadsfri.

Lånevillkor hos NextFinance

Hos NextFinance kan du ansöka om lån från 5 000 till 600 000 kronor med en återbetalningstid på mellan 1 och 18 år.

Eftersom lånet är ett privatlån kräver det ingen säkerhet. Därmed kan pengarna användas till valfritt ändamål – från bilköp till resor. Du kan även använda lånet som ett samlingslån för att lösa dina gamla krediter. På så sätt kan du spara pengar varje månad.

NextFinance anlitar UC för att hämta kreditupplysningar på sina kunder. Upplysningen fungerar som ett vägledande underlag för långivarna i deras individuella kreditbedömningar. Trots att du kan få låneförslag från fler än 30 långivare registreras bara en förfrågan hos UC.

Jämförelsetjänsten är helt gratis att använda och ansökan är dessutom inte bindande. Det är alltså helt riskfritt att ansöka för att se vilken ränta du kan få.

När som helst under avtalstiden kan du betala tillbaka hela eller delar av lånet för att bli skuldfri snabbare. Detta kostar såklart inget extra.

Ränta och avgifter

Eftersom NextFinance enbart är en låneförmedlare är det inte de som sätter räntorna för lånet. När du fyller i en ansökan kommer den att skickas till de långivare som är anslutna till tjänsten. De gör sedan en bedömning av din ekonomi och erbjuder dig en ränta som de anser vara passande.

I dagsläget ligger spannet för den effektiva räntan mellan 2,99 och 33,83 procent. Bortsett från ränta kan andra avgifter tillkomma beroende på vilken långivare du lånar av. Vissa långivare har både uppläggnings- och aviavgifter.

För att förbättra dina chanser att få en lägre ränta kan du ta med en medsökande när du fyller i ansökan. Då kommer långivarna att ta hänsyn till din och din medsökandes ekonomiska förutsättningar.

Kreditupplysning – vad gäller?

Innan beslut om lån tar NextFinance en kreditupplysning på dig och eventuell medsökande hos UC. Underlaget blir sedan tillgängligt för alla anslutna långivare, tillsammans med din ansökan.

Med andra ord kan du få svar och erbjudanden från upp till 31 olika långivare, trots att bara en upplysning registreras.

I vissa fall kan vissa långivare behöva ytterligare information. Då får du en omfrågandekopia för varje fråga till UC hemskickad. Oavsett hur många omfrågandekopior du får är det ändå bara en kreditupplysning som registreras.

Kriterier för lån

Vi kunde inte hitta några specifika krav på deras hemsida, men eftersom företaget förmedlar tjänster från Freedom Finance antar vi att kraven är desamma. För att kunna ansöka om ett lån måste du:

 • Vara 18 år.
 • Ha en årslön på minst 100 000 kronor.
 • Sakna skulder hos Kronofogden.

Betalningsanmärkningar är inte ett hinder för att få lån. Faktum är att 9 av de 31 anslutna långivarna accepterar kunder med anmärkningar. Du får dock räkna med att bli erbjuden en högre ränta alternativt ett lägre lånebelopp.

Så ansöker du om lån

Låneansökan hos NextFinance är gratis och du förbinder dig inte till något förrän du signerat ett låneavtal. Ångrar du dig kan du när som helst under processen avsluta utan frågor och extra kostnader.

 1. Välj belopp, löptid och fyll i den information som krävs i ansökningsformuläret på hemsidan.
 2. Identifiera dig ned BankID och skicka in din ansökan.
 3. En kreditupplysning registreras som sedan blir tillgänglig för alla långivare som är anslutna till tjänsten.
 4. Inom 24 timmar ska du ha samtliga låneerbjudanden. Notera att alla långivare och banker inte behöver erbjuda dig ett lån om de inte vill. Har du betalningsanmärkningar kommer du dessutom att få färre låneförslag än övriga kunder.
 5. Om du hittar ett lån som uppfyller dina önskemål kan du skriva under avtalet och skicka tillbaka det till den valda långivaren.
 6. Inom 1-5 bankdagar får du pengarna insatta på angivet konto.

Kundservice

Kundtjänsten hos NextFinance finns tillgänglig via mejl om du har frågor eller problem. Öppettiderna är varje dag mellan kl. 09:00 – 20:00. Tyvärr erbjuder låneförmedlaren ingen telefonsupport i dagsläget.

Har du enklare frågor kan du besöka FAQ-sektionen som innehåller några av de mest ställda frågorna. Det finns även en sektion med nyttiga tips och råd som kan vara bra att läsa igenom innan du ansöker om ett lån.

Säkerhet

I låneförmedlarens säkerhetspolicy kan du läsa om hur NextFinance jobbar med säkerhet. Företaget har bland annat infört flera interna rutiner för att säkerställa att alla krav från Datainspektionen är uppfyllda.

Alla uppgifter du lämnar i ansökan eller i kontakt med NextFinance är krypterade. Risken för att de ska hamna i fel händer är därmed minimal. Du ansöker dessutom med BankID som är marknadens säkraste alternativ för verifiering online.

Sammanfattning

NextFinance är en låneförmedlare som marknadsför tjänster från Freedom Finance, en av Sveriges ledande låneförmedlare. Här kan du ansöka om lån utan säkerhet upp till 600 000 kronor med en återbetalningstid från 1 till 20 år.

Räntan är individuell och avgörs efter en sedvanlig upplysning hos UC. Den effektiva räntan sträcker sig mellan 2,99 och 33,83 procent. Bortsett från ränta kan andra avgifter – till exempel uppläggningsavgift och aviavgift – tillkomma.

Företaget samarbetar i dagsläget med 31 banker och kreditgivare. Att ansöka är gratis och inte bindande, vilket betyder att du inte har något att förlora på att ansöka.

Liknande lån hittar du här:

Financer

Monee

Aros Finans

Öppettider

 • Måndag:
 • 09:00 – 20:00
 • Tisdag:
 • 09:00 – 20:00
 • Onsdag:
 • 09:00 – 20:00
 • Torsdag:
 • 09:00 – 20:00
 • Fredag:
 • 09:00 – 20:00
 • Lördag:
 • 09:00 – 20:00
 • Söndag:
 • 09:00 – 20:00

Företagsinformation

 • Företagsnamn:
 • Freedom Finance Kreditservice AB
 • Org.nummer:
 • 556647-0737
 • Adress:
 • Polisgatan 4
 • Stad:
 • 262 21 Ängelholm
 • Telefon:
 • 08-657 61 00
 • E-post:
 • [email protected]

Liknande lån

 • Freedomfinance
  Belopp: 600 000 kr
  Ränta 2.95%
 • Likvidum
  Belopp: 600 000 kr
  Ränta 2.95%
 • Favoritlån
  Belopp: 600 000 kr
  Ränta 2.95%
 • payfinans
  Belopp: 600 000 kr
  Ränta 2.95%

Vanliga frågor

När du ansöker om privatlån hos NextFinance kan du få låneförslag från upp till 31 banker med bara en ansökan och kreditkoll. På så sätt kan du enklare hitta ett lån med en så förmånlig ränta som möjligt.

Tjänsten är helt gratis och inte bindande, så du har ingenting att förlora.

Lånebeloppen sträcker sig mellan 5 000 till 600 000 kronor med en amorteringstid på 1 till 20 år.

Varje enskild långivare som är ansluten till NextFinance bestämmer vilken ränta deras lån ska ha. Räntan påverkas av din kreditvärdighet, men också av önskat lånebelopp och löptid.

Årsräntan sträcker sig mellan 2,95 – 29,50 procent.

Du måste vara minst 18 år, ha en årsinkomst på 100 000 kronor och vara skuldfri hos Kronofogden.

Betalningsanmärkningar accepteras hos 9 av de 31 anslutna långivarna, men kommer att innebära sämre lånevillkor.

Utbetalningstiden varierar beroende på vilken bank du har samt vilken långivare du ansöker hos.

Vanligtvis har du dock pengarna på kontot inom 2 – 3 arbetsdagar ifrån det att långivaren mottagit det signerade låneavtalet.

 • Senast uppdaterad: oktober 3, 2022

  - Marknadsansvarig, redaktör

  Avatar für Marcello Rongione

  Marcello är marknadsansvarig på Lånjakt.se och har goda kunskaper inom finansbranschen, främst inom aktiehandel och andra investeringar. Marcello ser även till att webbplatsen fungerar som den ska samt att all information är uppdaterad.

Jämförelse och betyg

Hur bra är NextFinance jämfört med konkurrenterna?

Kostnad

NextFinance erbjuder en årsränta mellan 2,95 - 29,50%. Kostnadsexempel: Ett lån på 150 000 kr med en löptid på 7 år och en effektiv ränta på 5,55% ger en månadskostnad på 1 882 kr. Totalt att återbetala: 180 525 kr.

Beviljandegrad

För att teckna lån via NextFinance måste du vara 18 år samt ha en årsinkomst på minst 100 000 kronor. Betalningsanmärkningar accepteras hos 29 procent av de anslutna långivarna.

Kundservice

NextFinances support finns tillgänglig 11 timmar om dagen, alla dagar i veckan, och kan nås via mejl. Telefonsupport erbjuds inte.

Kundomdömen

NextFinance har inga kundomdömen vi kan utgå efter. Dock har Freedom Finance - som behandlar samtliga ansökningar - en Trustscore på 9,2 av 10 baserat på över 7000 betyg.

Ansökningsprocess

Ansökningsprocessen hos NextFinance är enkel och kostnadsfri. Att ansöka är dessutom inte bindande och svar har du inom 1 arbetsdag.

Slutbetyg

Detta är ett helhetsbetyg av långivarens tjänster.

Skriv en recension

Ge ditt betyg:*

Din e-postadress kommer inte publiceras.