Financier

financier
Belopp:10 000 - 600 000 kr
Ränta:2.95 - 26 %
Löptid: 1 - 18 år
Anslutna långivare:27
Ålderskrav:20 år eller äldre
Utan UC:Nej
Ansök med BankID:Ja
B. anmärkningar:Accepteras ej
Inkomstkrav:19 000 kr/mån
Direktutbetalning:Nej
Utbetalningstid:1-3 bankdagar
27 anslutna långivare

Uppgifterna kontrollerades och uppdaterades den 2024-04-21

Validerad av Profilbild - Alexandra Eriksson Alexandra Eriksson

Fördelar

 • Kan ge dig upp till 27 låneförslag.
 • Ansök kostnadsfritt.
 • Höga lånebelopp (600 000 kronor).

Nackdelar

 • Höga lånekrav.
 • Otillgänglig kundtjänst.

Vilka är Financier?

Financier är en relativt okänd låneförmedlare som ägs av det danska Respons Finans ApS, men som förmedlar tjänster från Axo Finans. Axo Finans har funnits på den svenska marknaden sedan 2012 och har tillstånd från Finansinspektionen att bedriva konsumentkreditutgivning.

När du ansöker via Financier kommer din ansökan att skickas vidare till Axo Finans. De kontaktar i sin tur sina anslutna samarbetspartners för att hjälpa dig hitta en låg ränta.

Detta innebär dock inga extra kostnader för dig som kund eftersom låneförmedlarna tjänar provision av varandra.

I dagsläget kan Financier erbjuda låneförslag från 27 olika långivare. Sedan starten har de hjälpt många kunder, både i Sverige och i Norge, att hitta ett passande lånealternativ.

Lånevillkor

Hor Financier kan du ansöka om privatlån på 10 000 – 600 000 kronor med en löptid på 1 – 18 år. Räntan är rörlig och ligger mellan 2,95 – 26 procent. Du kan inte se vilken ränta just du får innan du skickar in din ansökan, eftersom räntan är individuell.

Financier förmedlar lån utan säkerhet, vilket betyder att du kan använda pengarna till det du har behov av just då. Du kan till exempel använda pengarna för att finansiera ett bilköp, renovering och studier eller som ett samlingslån för att lösa dyra krediter.

När du bestämt dig för att söka lån via Financier kommer din ansökan att skickas vidare till Axo Finans. De samarbetar i dagsläget med 27 olika långivare som får möjlighet att behandla din ansökan.

Gratis och inte bindande

Själva ansökningsprocessen är gratis och inte bindande. Detta innebär att du kan tacka nej när som helst utan frågor eller kostnader. Dina låneerbjudanden är dessutom giltiga i 30 dagar så att du i lugn och ro läsa noga genom villkoren för att hitta ett passande alternativ.

Hur återbetalningen av lånet går till varierar beroende på vilken långivare du tecknar lånet hos. De allra flesta erbjuder emellertid återbetalning via autogiro alternativt e-faktura. Observera att du när som helst kan göra extra inbetalningar eller lösa hela skulden i förväg utan extra kostnad.

Ränta och kostnader

Räntan som du får på ditt lån är individuell och bestäms av de anknutna långivarna efter en kreditprövning. Den är dessutom rörlig, vilket betyder att den kan justeras upp- eller neråt i samband med höjningar eller sänkningar av reporäntan.

Räntespannet ligger i dagsläget mellan 2,95 och 26 procent. Bortsett från ränta kan övriga avgifter tillkomma hos vissa långivare. Information om sådana avgifter får du i dina låneförslag.

Tänk på att inte utgå efter den nominella räntan när du jämför låneerbjudanden. Den effektiva räntan, som alltid ska finnas med i ditt låneerbjudande, ger dig en mer rättvis bild av lånets totala kostnad.

Kreditvärdighet

Likt många andra låneförmedlare hämtar Financier sin kreditupplysning hos UC. Upplysningen ligger sedan till grund för bedömningen av din kreditvärdighet eftersom den innehåller viktig information om din ekonomi. Ju bättre kreditvärdighet du har, desto bättre lånevillkor kan du bli erbjuden av bankerna.

Fördelen med att ansöka via en låneförmedlare är att de enbart registrerar en kreditupplysning som långivarna sedan får dela på. Därmed kan du få låneerbjudanden från över 20 olika långivare med bara 1 UC-förfrågan.

Vem kan ansöka lån hos Financier?

Kraven för att ansöka om lån hos Financier är något högre än hos många andra låneförmedlare. Om du vill låna måste du:

 • Vara över 20 år.
 • Ha en årsinkomst på minst 230 000 kronor.
 • Sakna betalningsanmärkningar och skulder hos Kronofogden.

Tips! Några låneförmedlare som har lägre krav än Financier är Advisa och Lendo. Ansök hos dem om du vill öka dina chanser att få lån.

Så ansöker du – 6 steg

Att ansöka om lån hos Financier är kostnadsfritt och tar inte mer än 2 minuter. Du kan dessutom avsluta processen när som helst eftersom din ansökan inte är bindande. Så här går ansökningsprocessen till:

 1. Ange önskat lånebelopp och återbetalningstid genom att dra i reglagen.
 2. Lämna namn, mobilnummer, e-postadress och fyll i vad du planerar att använda lånet till.
 3. Efter att du skickat in din ansökan hämtar Financier en kreditupplysning på dig hos UC. Därefter skickar de din ansökan vidare till Axo Finans.
 4. Vanligtvis får du dina första svar redan samma dag. Läs igenom dem noggrant och jämför den effektiva räntan eftersom den inkluderar samtliga låneavgifter.
 5. Accepterar du en offert kan du signera avtalet med BankID och skicka tillbaka den till valda långivaren. Pengarna hamnar på ditt konto inom ett par dagar.
 6. Är du missnöjd med dina förslag kan du tacka nej till samtliga.

Kundtjänst och öppettider

Financier listar varken kontaktuppgifter eller öppettider på sin hemsida. Om du har frågor eller funderingar kan du dock vända dig till Axo Finans vars tjänster Financier marknadsför.

Kundtjänsten hos Axo Finans är tillgänglig via mejl, kontaktformulär, telefon och chatt. Öppettiderna som gäller är måndag till torsdag mellan kl. 08:30 – 18:00, fredagar mellan kl. 08:30 – 16:00 samt söndagar mellan kl. 10:00 – 14:00.

Säkerhet

Financier ägs av det danska marknadsföringsbolaget Respons Finans ApS som också är personuppgiftsansvarig.

Vid behandling av personuppgifter följer verksamheten EU:s Dataskyddsförordning samt alla svenska säkerhetslagar. För att garantera hög säkerhet använder sig Financier dessutom av krypterade anslutningar som förhindrar obehöriga att få tillgång till känslig information.

I företagets Integritetspolicy kan du läsa mer om hur de förhindrar olaga användning av personuppgifter. Om du vill stänga av eventuell marknadsföring kan du göra detta genom att kontakta Financier via telefon.

Sammanfattning

Financier är en något mindre låneförmedlare som samarbetar med Axo Finans, ett välkänd aktör på den svenska finansmarknaden. Hos Financier kan du ansöka om privatlån på mellan 10 000 och 600 000 kronor med en löptid från 1 till 18 år och en ränta mellan 2,95 – 26 procent.

I dagsläget kan Financier erbjuda låneförslag från upp till 27 olika banker och långivare. Dina första svar får du vanligtvis samma dag och samtliga erbjudanden är giltiga i 30 dagar. Självklart kan du tacka nej utan förpliktelser då din ansökan inte är bindande.

En nackdel med Financier är att de erbjuder en mycket innehållsfattig hemsida utan varken kontaktuppgifter eller öppettider. Dessutom är kraven för att ansöka ovanligt höga och därför rekommenderar vi att du istället ansöker direkt hos Axo Finans.

Öppettider

 • Måndag:
 • 08:30 – 18:00
 • Tisdag:
 • 08:30 – 18:00
 • Onsdag:
 • 08:30 – 18:00
 • Torsdag:
 • 08:30 – 18:00
 • Fredag:
 • 08:30 – 16:00
 • Lördag:
 • Stängt
 • Söndag:
 • 10:00 – 14:00

Företagsinformation

 • Företagsnamn:
 • Respons Finans ApS
 • Org.nummer:
 • Adress:
 • Stad:
 • Telefon:
 • 0771323400
 • E-post:
 • [email protected]

Liknande lån

 • Advisa logga
  Belopp: 600 000 kr
  Ränta 3.06%
 • Arcadia finans
  Belopp: 600 000 kr
  Ränta 2.95%
 • Comboloan
  Belopp: 500 000 kr
  Ränta 2.95%
 • Freedomfinance
  Belopp: 600 000 kr
  Ränta 2.95%

Vanliga frågor

Financier erbjuder privatlån mellan 10 000 och 600 000 kronor med en löptid på 1 till 18 år. Observera att det dock är din kreditvärdighet som avgör hur stort lånebelopp du blir beviljad.

Räntan är individuell och avgörs efter en kreditbedömning med underlag från UC. I dagsläget ligger räntan från 2,95 procent, men andra avgifter kan tillkomma hos vissa långivare som ger en högre effektiv ränta.

Varje enskild långivare bestämmer själv om de vill erbjuda dig ett lån baserat på informationen i din kreditupplysning. Med andra ord är det inte garanterat att du får svar från samtliga långivare.

Nej, du är inte bunden till din ansökan, vilket innebär att du kan avsluta processen när som helst. Även när du skrivit under låneavtalet har du alltid 14 dagars ångerrätt.

Nej, du kan inte ansöka om du har anmärkningar. Däremot kan du ansöka direkt hos Axo Finans eftersom de har lägre krav än Financier.

Efter att du signerat låneavtalet får du vanligtvis pengarna inom 1 – 3 arbetsdagar, beroende på vilken bank du har.

 • Senast uppdaterad: januari 8, 2023

  -

  Avatar für Alexandra Eriksson

  Alexandra har jobbat som skribent i över fyra år och har god kännedom om den svenska lånemarknaden samt ett brinnande intresse för ekonomi. Hon skriver även artiklar för en rad andra sajter med inriktning på bland annat entreprenörskap och företagande.

Jämförelse och betyg

Hur bra är Financier jämfört med konkurrenterna?

Kostnad

Financier erbjuder en årsränta mellan 2,95 – 26%. Kostnadsexempel: Ett lån på 149 000 kr med en löptid på 13 år och en effektiv ränta på 5,76% ger en lånekostnad på 12 123 kr. Totalt att återbetala: 161 123 kr.

Beviljandegrad

För att ansöka hos Financier måste du vara minst 20 år, tjäna 230 000 kronor/år och sakna betalningsanmärkningar. Kraven är ovanligt höga jämfört med andra låneförmedlare.

Kundservice

Financier erbjuder ingen information om kontaktuppgifter eller öppettider på sin hemsida.

Kundomdömen

Financier saknar kundomdömen som vi kan utgå från i dagsläget.

Ansökningsprocess

Att ansöka hos Financier är kostnadsfritt och svar får du vanligtvis samma dag. Vi rekommenderar dock att du ansöker direkt hos Axo Finans istället för att gå via Financier.

Slutbetyg

Detta är ett helhetsbetyg av långivarens tjänster.

Skriv en recension

Ge ditt betyg:*

Din e-postadress kommer inte publiceras.