Lån för alla

Lån för alla Till ansökan
Lån för alla
Belopp:5 000 - 600 000 kr
Ränta:2.95 - 29.90 %
Löptid: 1 - 18 år
Anslutna långivare:31
Ålderskrav:18 år eller äldre
Utan UC:Nej
Ansök med BankID:Ja
B. anmärkningar:Accepteras (av 9 anslutna långivare)
Inkomstkrav:8 333 kr/mån
Direktutbetalning:Nej
Utbetalningstid:2-4 bankdagar
Logga in och ansök
Betalningsanm. OK 31 anslutna långivare

Uppgifterna kontrollerades och uppdaterades den 2024-06-14

Validerad av Profilbild - Marcello Rongione Marcello Rongione

Fördelar

 • Förmedlar privatlån upp till 600 000 kronor
 • Svar inom 24 timmar
 • Kostnadsfri och icke-bindande tjänst

Nackdelar

 • Högre lånekrav för kunder med anmärkningar

Vilka är Lån för alla?

Lån för alla är en låneförmedlare som är en del av Freedom Finance, en av Sveriges främsta låneförmedlingstjänster. Du skickar alltså in din ansökan till Lån för alla, men den behandlas därefter av Freedom Finance.

Verksamheten har självklart Finansinspektionens tillstånd att bedriva utlåning till privatpersoner. De står även under deras tillsyn, så att du kan känna dig trygg genom hela låneprocessen.

I dagsläget samarbetar företaget med 30 olika banker och kreditföretag, vilket betyder att du kan få upp till 30 låneförslag med bara en ansökan. Dessutom registreras bara en förfrågan hos UC.

Lånevillkor hos Lån för alla

Syftet bakom Lån för alla är att fler privatpersoner ska få möjlighet att teckna lån, även de med betalningsanmärkningar. Detta eftersom en anmärkning inte behöver innebära att kundens övriga ekonomi är svag.

De lånebelopp som erbjuds ligger mellan 5 000 och 600 000 kronor med en amorteringstid från 1 till 20 år. Lånet är utan säkerhet, vilket innebär att du kan använda pengarna till exempelvis renovering, bilköp eller annan konsumtion.

Du kan även använda lånet som ett samlingslån och lösa gamla skulder och krediter. På så sätt kan du effektivt sänka dina kostnader och spara pengar varje månad.

Räntan är rörlig och bestäms av de anslutna långivarna efter en kreditkoll hos UC. För att få bättre villkor kan du ha en medlåntagare som du delar lånets ansvar med. Då minskar nämligen risken med utlåningen och därmed även räntan.

Oavsett återbetalningstid kan du när som helst göra en extra amortering eller betala av hela lånet utan kostnad. Detta är att rekommendera om du har möjlighet eftersom du då kan komma undan billigare.

Kunder med betalningsanmärkningar kan låna upp till 200 000 kronor som mest. De får även räkna med att få färre låneförslag än ordinarie kunder.

Ränta och kostnader

Det räntespann som Lån för alla erbjuder ligger mellan 2,99 och 33,83 procent (effektiv ränta). Eftersom räntan är individuell måste du skicka in en ansökan för att ta reda på vad ditt lån kommer att kosta.

Det är inte Lån för alla som bestämmer räntan, utan räntesättningen sker hos varje enskild långivare. Har du en god ekonomi kommer du att bli erbjuden en lägre ränta. Även en medsökande kan öka chanserna att få ett billigare lån.

Utöver ränta kan vissa långivare även ha uppläggnings- och aviavgifter. Information om detta kommer du att få i varje enskilt låneerbjudande.

Kreditupplysning

När du skickar in din ansökan tar Lån för alla en kreditupplysning på dig och din medsökande hos UC. Denna upplysning kan långivarna som är anslutna till tjänsten sedan ta del av i sin kreditbedömning.

I upplysningen finns information gällande inkomster, skulder och levnadssituation. Genom att ta hänsyn till dina finansiella förutsättningar kan långivarna göra rättvisa bedömningar av din ekonomi. De kan därefter avgöra vilken ränta lånet ska ha eller om de bör ge dig avslag på din ansökan.

Trots att du kan få svar från upp till 30 långivare registreras bara en upplysning, vilket inte kommer att lika stor påverkan på ditt kreditbetyg.

Kriterier för lån

Innan du ansöker om lån via Lån för alla bör du se till att du uppfyller följande grundkrav:

 • Du ska vara minst 18 år.
 • Din årsinkomst ska vara minst 100 000 kronor.
 • Skulder hos Kronofogden eller pågående skuldsanering accepteras inte.

Har du en eller flera betalningsanmärkningar kan du ansöka om lån mellan 5 000 och 200 000 kronor. Då gäller även följande krav:

 • Du ska vara mellan 20 och 73 år.
 • Din årsinkomst ska vara minst 110 000 kronor.
 • Du får inte ha skulder hos Kronofogden eller skuldsanering.

Hur du ansöker

Den förmedlingstjänst som Lån för alla erbjuder är gratis och inte bindande. Detta innebära att du när som helst kan avbryta processen utan några frågor eller extra kostnader. För att ansöka behöver du bara:

 1. Välja ett belopp och återbetalningstid. Redan här kan du se en räntesats, men det är bara en uppskattning. Vilken ränta du får ser du först efter att du har skickat in ansökan.
 2. Fyll i resten av formuläret, signera med BankID och skicka in.
 3. Efter den obligatoriska kreditupplysningen kommer du att få dina första erbjudanden. Du bör dock vänta i 24 timmar innan du går igenom dina svar för att vara säker på att alla långivare ska hinna behandla din ansökan.
 4. Gå noggrant igenom dina erbjudanden. Titta extra noga på avgifterna eftersom vissa lån kan ha låg ränta med höga avgifter.
 5. Om du väljer att acceptera något av dem undertecknar du avtalet med BankID och skickar tillbaka det till den valda långivaren.
 6. Inom 3-5 bankdagar får du pengarna insatta på det angivna kontot.

Kundtjänst och service

Om du har frågor eller behöver hjälp kan du fylla i det frågeformulär som du hittar på Lån för allas hemsida. Normalt svarar medarbetarna på kundtjänsten inom 24 timmar.

Du kan även mejla eller ringa för att få personlig service. Tyvärr finns inga öppettider angivna på hemsidan. Därför antar vi att normala kontorstider gäller – det vill säga vardagar mellan kl. 08:00 -17:00.

På hemsidan finns även en sektion med vanliga frågor där du som har ett enklare ärende kan hitta de svar du söker.

Säkerhet

Lån för alla är en del av den stora förmedlingstjänsten Freedom Finance som har en lång och framgångsrik historia på den svenska lånemarknaden. Företaget står under Finansinspektionens tillsyn.

Verksamheten månar om sina kunders integritet och använder sig därför av avancerade säkerhetssystem för att skydda känsliga uppgifter. Du kan alltså känna dig helt trygg när du lämnar personlig information på hemsidan.

I dataskyddspolicyn kan du läsa mer om dina rättigheter som kund hos Lån för alla. Har du frågor kan du alltid vända dig till supporten.

Sammanfattning

Lån för alla är en låneförmedlare som samarbetar med 30 banker och kreditgivare. Företaget vänder sig speciellt till kunder som har svårt att få lån hos banken, bland annat på grund av en eller flera betalningsanmärkningar.

Hos Lån för alla kan du ansöka om privatlån på mellan 5 000 och 600 000 kronor (200 000 kronor för dig med betalningsanmärkning) med en löptid från 1 till 20 år. Räntan för lånet är rörlig och sätts individuellt. För närvarande ligger den effektiva räntan mellan 2,99 och 33,83 procent.

Öppettider

 • Måndag:
 • Tisdag:
 • Onsdag:
 • Torsdag:
 • Fredag:
 • Lördag:
 •  – 
 • Söndag:

Företagsinformation

 • Företagsnamn:
 • Freedom Finance Kreditservice AB
 • Org.nummer:
 • 556647-0737
 • Adress:
 • Polisgatan 4
 • Stad:
 • 262 21 Ängelholm
 • Telefon:
 • 0431–47 22 93
 • E-post:
 • [email protected]

Liknande lån

 • Compari
  Belopp: 600 000 kr
  Ränta 2.95%
 • Likvidum
  Belopp: 600 000 kr
  Ränta 2.95%
 • bestrate
  Belopp: 600 000 kr
  Ränta 2.95%
 • sambla logotyp
  Belopp: 600 000 kr
  Ränta 3.06%

Vanliga frågor

Lån för alla jämför privatlån åt dig hos ett flertal olika långivare. På så sätt blir det enklare för dig att hitta ett billigt lån med passande villkor.

Du behöver bara skicka in en enda ansökan och svar får du redan inom 24 timmar.

Nej, att använda förmedlingstjänsten är helt kostnadsfritt. Det är dessutom inte bindande, vilket betyder att du kan avsluta processen när som helst.

Lån för alla erbjuder lån upp till 600 000 kronor med en löptid på 1 till 20 år. Du som har betalningsanmärkningar kan dock enbart låna upp till 200 000 kronor.

Lånets ränta baseras på varje kunds ekonomiska förutsättningar. Därmed måste du ansöka för att se vilken ränta just du blir erbjuden.

Spannet för den effektiva räntan sträcker sig dock mellan 2,99 och 33,83 procent i dagsläget.

Ja, du som har betalningsanmärkningar kan bli beviljad lån via Lån för alla.

Dock får du bara låna upp till 200 000 kronor. Du måste dessutom vara minst 20 år och tjäna minst 110 000 kronor/år.

Utbetalningen varierar beroende på vilken långivare du tecknar lån hos. Vanligtvis har du pengarna inom 2 – 4 arbetsdagar efter det att du skickat in det signerade låneavtalet.

 • Senast uppdaterad: februari 21, 2022

  - Marknadsansvarig, redaktör

  Avatar für Marcello Rongione

  Marcello är marknadsansvarig på Lånjakt.se och har goda kunskaper inom finansbranschen, främst inom aktiehandel och andra investeringar. Marcello ser även till att webbplatsen fungerar som den ska samt att all information är uppdaterad.

Jämförelse och betyg

Hur bra är Lån för alla jämfört med konkurrenterna?

Kostnad

Lån för alla erbjuder en årsränta mellan 2,95 – 29,90%. Kostnadsexempel: Ett lån på 180 000 kr med en löptid på 10 år och en effektiv ränta på 6,86% ger en månadskostnad på 2 058 kr. Totalt att återbetala: 246 915 kr.

Beviljandegrad

För att teckna lån via Lån för alla måste du vara minst 18 år samt ha en årsinkomst på minst 100 000 kronor. Anmärkningar accepteras hos 29 procent av långivarna, dock gäller striktare lånekrav.

Kundservice

Lån för allas kundtjänst kan nås via mejl och telefon. Vi hittar inga öppettider, men antar att de är desamma som hos Freedom Finance - det vill säga dygnet runt.

Kundomdömen

Lån för alla har inga betyg vi kan utgå efter. Dock har Freedom Finance (som driver tjänsten) 9,4 - 10 i Trustscore baserat på över 7000 kundomdömen.

Ansökningsprocess

Ansökningsprocessen hos Lån för alla är helt digital och kostnadsfri. Du ansöker med BankID på hemsidan och svar får du inom 24 timmar.

Slutbetyg

Detta är ett helhetsbetyg av långivarens tjänster.

Skriv en recension

Ge ditt betyg:*

Din e-postadress kommer inte publiceras.