MyLoan

Myloan
Belopp:5 000 - 500 000 kr
Ränta:2.95 - 37.50 %
Löptid: 2 - 18 år
Anslutna långivare:25
Ålderskrav:18 år eller äldre
Utan UC:Nej
Ansök med BankID:Ja
B. anmärkningar:Accepteras (av 8 anslutna långivare)
Inkomstkrav:10 000 kr/mån
Direktutbetalning:Nej
Utbetalningstid:2-3 bankdagar
Betyg på Trustpilot:Trustpilot 8.8 av 10
Betalningsanm. OK 25 anslutna långivare

Uppgifterna kontrollerades och uppdaterades den 2024-07-20

Validerad av Profilbild - Alexandra Eriksson Alexandra Eriksson

Fördelar

 • Jämför privatlån från 25 olika långivare
 • Använd pengarna till valfritt ändamål
 • Besked inom 24 timmar

Nackdelar

 • Andra låneförmedlare har fler samarbetspartners

Vilka är MyLoan?

OBS! MyLoan är numera en del av Zmarta. Ansökan sker alltså hos Zmarta, inte hos MyLoan.

MyLoan är en av Sveriges ledande jämförelsetjänster för privatlån. Företaget var en del av Insplanet AB, men är idag en del av Zmarta. Från och med 2015 har de tillstånd från Finansinspektionen att bedriva förmedling av konsumentkrediter.

Hos MyLoan kan du jämföra privatlån från 25 olika banker och kreditföretag. Ansökan behandlas efter en sedvanlig kreditupplysning hos UC.

Lånevillkor hos MyLoan

MyLoan erbjuder privatlån mellan 5 000 och 500 000 kronor med en löptid på mellan 2 och 18 år. Lånet är utan säkerhet, vilket betyder att du kan använda pengarna till vad du vill. Du kan till exempel köpa en bil eller använda lånet som ett samlingslån för att spara pengar.

Räntan för ditt lån avgörs efter en sedvanlig kreditupplysning hos UC. Låneförmedlaren registrerar enbart en förfrågan, trots att du kan få låneförslag från upp till 25 olika banker.

Bland MyLoans samarbetspartners finns ett flertal banker som accepterar kunder med betalningsanmärkningar, närmare bestämt 8 stycken. Har du skulder hos Kronofogden kommer du däremot inte att kunna teckna lån.

Du kan när som helst göra en extra inbetalning på ditt lån om du har möjlighet. På så sätt kan du bli skuldfri snabbare. Det finns även möjlighet att betala av hela eller delar av lånet utan extra kostnad.

Om du behöver hjälp med din ansökan eller har frågor kan du alltid vända dig till MyLoans kunniga medarbetare. De kan hjälpa dig att fatta ett förmånligt beslut angående ditt lån. Det är dessutom helt kostnadsfritt, så du har inget att förlora.

Ränta och avgifter

Den ränta som MyLoans samarbetspartners erbjuder är rörlig och bestäms individuellt efter en obligatorisk kreditbedömning. Det är alltså varje enskild långivare som sätter räntorna, inta MyLoan. I dagsläget ligger räntespannet från 2,95 till 35,70 procent.

Räntesats och övriga kostnader, till exempel uppläggnings- och aviavgift, varierar beroende på långivare. Därför är det av största vikt att du noggrant läser igenom alla låneerbjudanden. Ta hänsyn till både ränta samt övriga avgifter.

Kreditupplysning – vad gäller?

MyLoan samarbetar med UC för att hämta kreditupplysningar. Genom upplysningen får de anslutna långivarna information om dina ekonomiska förutsättningar, vilket gör det lättare för dem att fatta ett rättvist kreditbeslut.

I upplysningen finns nämligen information om dina inkomster, utgifter samt annat som kan påverka din framtida betalningsförmåga.

Enbart en UC-förfrågan registreras, trots att du kan få upp till 25 låneförslag. Detta eftersom långivarna får dela på underlaget. Om du har en medsökande i lånet kommer även denne att genomgå en obligatorisk kreditprövning.

Kriterier för lån

För att kunna ansöka om privatlån hos MyLoan måste du och din eventuella medsökande uppfylla vissa grundkrav.

 • Du måste vara över 18 år.
 • En fast månadsinkomst på minst 10 000 kronor krävs.
 • Lånet får inte användas som kontantinsats vid köp av bostad.
 • Skulder hos Kronofogden accepteras inte.

Även du med betalningsanmärkningar kan ansöka om lån hos MyLoan. Av de 25 långivare som låneförmedlaren samarbetar med accepterar nämligen 8 stycken anmärkningar. Dock får du räkna med färre låneerbjudanden samt högre ränta.

Så ansöker du om lån

Innan du ansöker om privatlån hos MyLoan bör du registrera ett konto. Det är nämligen dit alla svar från långivarna kommer att hamna. Att ansöka om lån är gratis och du binder dig inte till något förrän du skriver på ett låneavtal. Själva ansökningsprocessen går till så här:

 1. Fyll i alla uppgifter i ansökningsformuläret på hemsidan.
 2. Identifiera dig med BankID och skicka in din ansökan.
 3. MyLoan tar en kreditupplysning hos UC som sedan skickas till alla samarbetspartners.
 4. Inom 24 timmar ska du ha fått alla låneerbjudanden som kommer att finnas tillgängliga under ”Mina sidor”. Alla erbjudanden är giltiga i 30 dagar. Kom ihåg att alla långivare inte behöver erbjuda dig ett lån, vissa kan välja att avstå.
 5. Läs noggrant genom alla svar och se över lånevillkoren. Undrar du över något kan du alltid ringa MyLoans rådgivare och be om råd.
 6. Om du accepterar ett erbjudande ska du underteckna avtalet med BankID och skicka tillbaka till den valda banken. Därefter dyker pengarna upp inom några få bankdagar.

Kundservice och öppettider

Öppettiderna för MyLoans kundtjänst är måndag till torsdag mellan kl. 08:00 – 17:00 samt fredag kl. 08:00 – 16:00. Under dessa tider kan du kontakta någon av de 20 rådgivarna om du behöver råd eller hjälp. Du kan antingen ringa dem eller skicka mejl.

Om du har enklare frågor kan du läsa igenom sektionen för vanliga frågor och svar som du hittar längst ner på sidan.

I övrigt erbjuder MyLoans hemsida mycket intressant och nyttig information om ekonomi och finanser. I Ekonomibloggen hittar du till exempel de senaste nyheterna inom privatekonomi.

Säkerhet

MyLoan har en lång och framgångsrik historia på den svenska lånemarknaden. Kundernas säkerhet och integritet står högt på företagets prioriteringslista. I verksamhetens integritetspolicy kan du läsa allt om MyLoans hantering av personuppgifter samt om dina rättigheter som kund.

Verksamheten står under tillsyn av Finansinspektionen och följer alla deras regler och rekommendationer. Dataarbetet i företaget regleras av dataskyddsförordningen för att du ska kunna känna dig trygg när du använder tjänsten.

Vid signering av låneansökan och skuldebrev använder kunden sig alltid av BankID. På så sätt finns det ingen möjlighet att obehöriga ansöker om lån i någon annans namn.

Sammanfattning

MyLoan är en av Sveriges ledande jämförelsesajter inom privatekonomi. Här kan du ansöka om privatlån på upp till 500 000 kronor med en löptid från 2 till 18 år. Räntan för lånet, som är rörlig och sätts individuellt, ligger i dagsläget på mellan 2,95 och 35,70 procent.

Med en enda kreditupplysning hos UC kan du få upp till 25 låneerbjudanden från Sveriges ledande långivare. Även du som har betalningsanmärkningar kan ansöka om lån, så länge du inte har skulder hos Kronofogden.

Öppettider

 • Måndag:
 • 08:00 – 17:00
 • Tisdag:
 • 08:00 – 17:00
 • Onsdag:
 • 08:00 – 17:00
 • Torsdag:
 • 08:00 – 17:00
 • Fredag:
 • 08:00 – 16:00
 • Lördag:
 • Stängt
 • Söndag:
 • Stängt

Företagsinformation

 • Företagsnamn:
 • Insplanet AB (publ)
 • Org.nummer:
 • 556567-6227
 • Adress:
 • Grev Turegatan 5
 • Stad:
 • 114 46 Stockholm
 • Telefon:
 • 08-510 00 050
 • E-post:
 • [email protected]

Liknande lån

 • lendo
  Belopp: 600 000 kr
  Ränta 2.95%
 • sambla logotyp
  Belopp: 600 000 kr
  Ränta 3.06%
 • Favoritlån
  Belopp: 600 000 kr
  Ränta 2.95%
 • Klara lån
  Belopp: 150 000 kr
  Ränta 9.48%

Vanliga frågor

Genom att jämföra lån hos MyLoan kan du enkelt hitta privatlånet med lägsta räntan. Detta eftersom 25 långivare och banker är kopplade till jämförelsetjänsten.

Med bara en ansökan och kreditupplysning kan du alltså få över 20 låneförslag att välja mellan.

Nej, det är helt kostnadsfritt att använda tjänsten. Detta beror på att MyLoan tar betalt av sina samarbetspartners, inte av potentiella låntagare.

Lånets kostnad är individuell och baseras på varje kunds kreditbetyg. Varje långivare får själv bestämma vilken ränta de vill erbjuda dig.

Räntespannet sträcker sig mellan 2,95 och 35,70 procent.

Just nu samarbetar MyLoan med 25 olika långivare, bland annat BlueStep, Collector Bank och ICA Banken.

Ja, betalningsanmärkningar är inte ett hinder för att få lån. Det viktigaste är att du har en god inkomst och saknar skulder hos Kronofogden.

Ja, MyLoan har Finansinspektionens tillstånd att bedriva förmedlingsverksamhet. Webbplatsen skyddas av avancerad kryptering och BankID används alltid vid signering av viktiga dokument.

 • Senast uppdaterad: februari 21, 2022

  -

  Avatar für Alexandra Eriksson

  Alexandra har jobbat som skribent i över fyra år och har god kännedom om den svenska lånemarknaden samt ett brinnande intresse för ekonomi. Hon skriver även artiklar för en rad andra sajter med inriktning på bland annat entreprenörskap och företagande.

Jämförelse och betyg

Hur bra är MyLoan jämfört med konkurrenterna?

Kostnad

MyLoan erbjuder en årsränta mellan 2,95 - 35,70%. Kostnadsexempel: Ett lån på 100 000 kr med en löptid på 6 år och en effektiv ränta på 5,5% ger en månadskostnad på 1 463 kr. Totalt att återbetala: 117 195 kr.

Beviljandegrad

För att ansöka om lån via MyLoan måste du vara minst 18 år och tjäna 120 000 kronor/mån. Betalningsanmärkningar accepteras hos 32 procent av de anslutna långivarna.

Kundservice

MyLoans kundtjänst finns tillgänglig 44 timmar i veckan, från måndag till fredag, och kan nås via mejl och telefon. Kundtjänsten är inte tillgänglig under helgen.

Kundomdömen

På Trustpilot har MyLoan fått betyget 8,8 av 10 baserat på drygt 3 000 kundomdömen. Jämfört med många konkurrenter är detta ett högt betyg.

Ansökningsprocess

Ansökningsprocessen hos MyLoan är snabb, säker och helt kostnadsfri. Signering sker med BankID och svar har du inom 24 timmar.

Slutbetyg

Detta är ett helhetsbetyg av långivarens tjänster.

Skriv en recension

Ge ditt betyg:*

Din e-postadress kommer inte publiceras.