Comboloan

Comboloan Till ansökan
comboloan
Belopp:50 000 - 500 000 kr
Ränta:2.95 - 25.95 %
Löptid: 1 - 15 år
Anslutna långivare:14
Ålderskrav:18 år eller äldre
Utan UC:Nej
Ansök med BankID:Ja
B. anmärkningar:Accepteras (av 5 anslutna långivare)
Inkomstkrav:10 000 kr/mån
Direktutbetalning:Nej
Utbetalningstid:3-5 bankdagar
Logga in och ansök
Betalningsanm. OK 14 anslutna långivare

Uppgifterna kontrollerades och uppdaterades den 2024-06-14

Validerad av Profilbild - Alexandra Eriksson Alexandra Eriksson

Fördelar

 • Jämför blancolån upp till 500 000 kronor
 • Helt kostnadsfritt för dig som kund
 • Snabb och enkel ansökan

Nackdelar

 • Relativt få samarbetspartners
 • Supporten har korta öppettider

Vilka är Comboloan?

Comboloan är en låneförmedlare som startade sin verksamhet redan år 2000 och som sedan lanseringen har hjälpt drygt 140 000 kunder att hitta förmånligare finansieringsmöjligheter.

Företaget har självklart tillstånd från Finansinspektionen att förmedla bostads- och konsumentkrediter. Fokus ligger på bolån, men du kan även jämföra klassiska privatlån.

Med bara en ansökan och kreditupplysning kan du få låneerbjudanden från 15 olika långivare. Att ansöka är kostnadsfritt och inte bindande, vilket betyder att du kan ansöka utan att behöva tacka ja till ett lån när du får dina svar.

Även kunder med betalningsanmärkningar är välkomna att ansöka. Comboloan fokuserar nämligen på kundens framtida betalningsförmåga istället för att utgå efter anmärkningar.

Privatlån hos Comboloan

Hos Comboloan kan du ansöka om privatlån på mellan 50 000 och 500 000 kronor med en löptid på mellan 1 och 15 år. Pengarna kan du använda till vad du vill eftersom lånet saknar krav på säkerhet. Kanske är det dags att bygga ut huset eller att åka iväg på en längre resa med familjen?

Har du flera lån och krediter kan du samla dem i ett nytt lån med lägre ränta hos Comboloan. Det är dessutom inte omöjligt att förlänga återbetalningstiden och på så vis sänka månadskostnaden (även om detta gör att du får betala mer i ränta).

Vissa av Comboloans samarbetspartners erbjuder även lån till kunder med betalningsanmärkningar. Då krävs det dock att ekonomin – framför allt inkomsten – är god i övrigt. Om du vill förbättra dina chanser att få lån kan du alltid ta en medsökande i ansökan.

Bolån hos Comboloan

Bortsett från privatlån – som vi valt att fokusera på i denna recension – jämför Comboloan även bolån upp till 10 miljoner kronor. Här kan du jämföra bankernas snitträntor och officiella räntor samt utnyttja hjälpsamma kalkyler för att räkna ut kostnaderna i samband med ditt kommande bostadsköp.

För att jämföra lån behöver du bara klicka på ”Köpa bostad” och fylla i formuläret med information om bostaden, dig själv och din ekonomi. I dagsläget jämför Comboloan bolån med en återbetalningstid på 30 – 50 år och med en ränta mellan 1,03 – 7,90 procent.

Comboloan kan även hjälpa till med att flytta ditt nuvarande bolån till en ny bank eller att omförhandla lånet för att samla andra lån och krediter.

Ränta och kostnader

Räntan hos Comboloan är rörlig och bestäms individuellt efter en kreditupplysning hos UC. För närvarande erbjuder Comboloan en årsränta på mellan 2,95 och 25,95 procent för sina privatlån. För bolån ligger räntan mellan 1,03 – 7,90 procent. För att se vilken ränta just du får måste du emellertid skicka in en ansökan.

Den kostnad du ser i uträkningen i Comboloans ansökningsformulär är baserad på en genomsnittlig nominell ränta på 6,55 procent. Du kan dock bli erbjuden både en högre och lägre ränta beroende på dina ekonomiska förutsättningar.

Om du vill öka dina chanser att få ett billigare lån eller ett större lånebelopp kan det vara en god idé att ha medsökande. Detta sänker nämligen utlåningsrisken eftersom ni är två som ansvarar för lånets återbetalning.

Bortsett från ränta kan vissa långivare ha ytterligare avgifter i form av exempelvis startavgift och aviavgift. I dina låneerbjudanden kommer du få all information om samtliga kostnader som är förknippade med lånet.

Kreditupplysning

När du gör en ansökan och accepterar de allmänna villkoren godkänner du också att Comboloan hämtar en kreditupplysning på dig samt på en eventuell medsökande hos UC. Denna upplysning utgör sedan grunden i varje långivares kreditbedömning.

Genom att granska uppgifterna i din ansökan och informationen i upplysningen kan de enklare avgöra hur stort lån din ekonomi klarar av. Det är även dessa uppgifter som avgör vilken ränta du får, då räntesättningen är individuell.

Kom ihåg att det bara registreras en förfrågan i ditt och din medsökandes namn, trots att du kan få erbjudanden från upp till 15 kreditgivare. Detta kommer inte att påverka ditt kreditbetyg på samma sätt som om du själv skulle ansöka om lån hos flera långivare samtidigt.

I vissa fall kan du få omfrågandekopior, men detta är inte samma sak som en kreditupplysning. Omfrågandekopior kan alltså inte påverka ditt kreditbetyg.

Krav för att låna

Det finns vissa grundläggande krav du måste uppfylla om du har bestämt dig att ansöka om privatlån hos Comboloan. De viktigaste är att du:

 • Ska vara över 18 år.
 • Har varit folkbokförd i Sverige under minst 1 år.
 • Har en inkomst på minst 10 000 kronor/mån.
 • Saknar skulder hos Kronofogden.

Det finns långivare som accepterar betalningsanmärkningar, men tänk på att du kommer att bli erbjuden en högre ränta. Om du har en medsökande bör även denne uppfylla samma grundkrav.

Enkel ansökan i 3 steg

När du har bestämt dig att söka lån hos Comboloan ska du börja med att skapa ett konto på deras hemsida. Alla framtida låneerbjudanden kommer nämligen att skickas dit. Själva ansökningsprocessen är säker och helt gratis. Så här går det till:

 1. Gå in på Comboloans hemsida och klicka på ”Ansök nu” under fliken ”Privatlån” på startsidan.
 2. Välj lånebelopp och amorteringstid för att se din ungefärliga lånekostnad.
 3. Ange dina person- och kontaktuppgifter. Skriv därefter under din ansökan med BankID.

När Comboloan får din ansökan tar de en kreditupplysning på dig och eventuell medsökande. Upplysningen och din ansökan blir sedan tillgänglig för de anslutna långivarna som kan välja om de vill erbjuda dig ett lån eller inte.

Inom kort kommer du att få dina första svar. Comboloan rekommenderar dock att du väntar 24 timmar innan du går igenom dem för att vara säker på att alla långivare fått möjlighet att behandla din ansökan.

Hittar du ett bra låneerbjudande kan du skriva under avtalet direkt och skicka tillbaka det till långivaren. Pengarna betalas därefter ut till ditt konto inom några dagar. Väljer du att avvakta kan du tacka nej till samtliga bud eftersom din ansökan inte bindande.

Kundtjänst och service

Har du frågor gällande din ansökan eller Comoboloans tjänster kan du vända dig till den lättillgängliga kundtjänsten. Denna nås på fyra olika sätt; via kontaktformulär, mejl, telefon eller live chatt. Öppettiderna är vardagar mellan kl. 08:00 – 17:00.

Om du har enklare frågor gällande exempelvis kostnader eller återbetalning kan du hitta svar i sektionen ”Frågor och svar” i menyn.

Säkerhet

Det är viktigt för Comboloan att deras kunder ska känna sig säkra och trygga när de använder deras digitala tjänst. Därför har man upprättat en integritetspolicy innehållande viktig information om dina rättigheter. Det finns även en flik för behandling av personuppgifter.

Comboloan har tillstånd från Finansinspektionen och följer alla lagar samt förordningar gällande låneförmedling och dataskydd. Anslutningen skyddas dessutom av SSL-kryptering, vilket garanterar att den information du anger inte hamnar i fel händer.

Inloggning samt signering av ansökan och avtal sker med BankID för kundens säkerhet. På så sätt kan du vara säker på att ingen kan ansöka om lån i ditt namn.

Sammanfattning

Comboloan är en traditionell låneförmedlare som jämför både privatlån och bolån genom smidiga och helt kostnadsfria processer.

Vad gäller privatlån kan du ansöka om lånebelopp upp till 500 000 kronor med en löptid på maximalt 15 år. Ansökan är helt digital och kreditupplysningen sker i vanlig ordning hos UC. Svar får du inom 24 timmar och din ansökan är inte bindande, vilket betyder att du inte är bunden till din ansökan.

Är du ute efter ett bolån behöver du bara fylla i uppgifter om den bostad du är intresserad av att köpa, så som kostnad, månadsavgift, yta och adress. Tjänsten är alltså utmärkt för dig som vill hitta ett passande bolån eller bara utforska dina möjligheter att få lån.

Comboloan är dock inte den optimala låneförmedlaren för dig som vill ansöka om ett privatlån, då de samarbetar med relativt få långivare. Större aktörer, exempelvis Lendo eller Advisa, samarbetar med betydligt fler långivare.

Öppettider

 • Måndag:
 • 08:00 – 17:00
 • Tisdag:
 • 08:00 – 17:00
 • Onsdag:
 • 08:00 – 17:00
 • Torsdag:
 • 08:00 – 17:00
 • Fredag:
 • 08:00 – 17:00
 • Lördag:
 • Stängt
 • Söndag:
 • Stängt

Företagsinformation

 • Företagsnamn:
 • Comboloan AB
 • Org.nummer:
 • 559040-7291
 • Adress:
 • Drabantvägen 44
 • Stad:
 • 132 04 Saltsjö-boo
 • Telefon:
 • 0703-427690
 • E-post:
 • [email protected]

Liknande lån

 • Zapplån
  Belopp: 600 000 kr
  Ränta 2.95%
 • lendo
  Belopp: 600 000 kr
  Ränta 2.95%
 • Compari
  Belopp: 600 000 kr
  Ränta 2.95%
 • Pengino
  Belopp: 600 000 kr
  Ränta 2.95%

Vanliga frågor

Ja, det är helt kostnadsfritt att ansöka. Comboloan tjänar nämligen provision från de långivare som är anslutna till tjänsten, inte från dig som ansöker.

Lånebeloppen som erbjuds ligger från 50 000 kronor upp till 500 000 kronor. Du kan även ansöka om bolån mellan 150 000 kronor och 10 miljoner kronor.

Det är långivarna som sätter räntan för lånet, inte Comboloan. Räntan är individuell och baseras på kundens betalningsförmåga.

I dagsläget ligger årsräntan mellan 2,95 och 25,95 procent.

Dina första svar får du inom några minuter, men du bör vänta minst 24 timmar innan du granskar samtliga erbjudanden.

Ja, trots att du kan få erbjudanden från 14 olika banker registreras bara en kreditupplysning hos UC.

Ja, alla lån som tas via Comboloan omfattas av fri amorteringsrätt. Därmed kan du när som helst lösa hela eller delar av lånet för att bli skuldfri snabbare.

Betalningsanmärkningar är inget hinder för att få lån, däremot kommer kunder med anmärkningar att bli erbjudna en högre ränta. Den som har betalningsanmärkningar kan tjäna på att ha en medsökande i lånet.

 • Senast uppdaterad: februari 21, 2022

  -

  Avatar für Alexandra Eriksson

  Alexandra har jobbat som skribent i över fyra år och har god kännedom om den svenska lånemarknaden samt ett brinnande intresse för ekonomi. Hon skriver även artiklar för en rad andra sajter med inriktning på bland annat entreprenörskap och företagande.

Jämförelse och betyg

Hur bra är Comboloan jämfört med konkurrenterna?

Kostnad

Comboloan erbjuder en årsränta mellan 2,95 - 25,95%. Kostnadsexempel: Ett lån på 250 000 kr med en löptid på 10 år och en effektiv ränta på 6,7% ger en månadskostnad på 2 845 kr. Totalt att återbetala: 341 400 kr.

Beviljandegrad

Comboloan kräver att ansökande ska vara minst 18 år och ha en månadsinkomst på 10 000 kronor. 5 av 15 anslutna långivare accepterar betalningsanmärkningar.

Kundservice

Kundtjänsten hos Comboloan kan nås via mejl, chatt telefon och är öppen 9 timmar om dagen från måndag till fredag. I FAQ-sektionen går det att hitta snabba svar på enklare ärenden.

Kundomdömen

Comboloan saknar omdömen hos Trustpilot och vi har inga andra betyg att utgå ifrån. Samtidigt har tjänsten hjälpt 140 000 kunder att hitta lån sedan lanseringen.

Ansökningsprocess

Ansökningsprocessen är helt digital och sker direkt på hemsidan. Signering sker med BankID och svar får du vanligtvis inom 24 timmar. Det kostar inget att ansöka och det är inte heller bindande.

Slutbetyg

Detta är ett helhetsbetyg av långivarens tjänster.

Skriv en recension

Ge ditt betyg:*

Din e-postadress kommer inte publiceras.