Hypoteket Bolån

hypoteket Till ansökan
Hypoteket
Ålderskrav:18 år eller äldre
Utan UC:Nej
Ansök med BankID:Nej
B. anmärkningar:Accepteras ej
Direktutbetalning:Nej
Betyg på Trustpilot:Trustpilot 9.4 av 10

Genomsnittsräntor 2021:

3 mån:1,25%
1 år:1,05%
3 år:1,27%
5 år:1,33%
Till ansökan

Uppgifterna kontrollerades och uppdaterades den 2021-10-17

Fördelar

 • Samma ränta till alla bolånekunder, oavsett kreditbetyg
 • Helt fristående från bankerna
 • Hjälper dig att flytta ditt befintliga bolån

Nackdelar

 • Erbjuder inte nya bolån

Vilka är Hypoteket Bolån?

Hypoteket Bolån Sverige AB grundades 2013 som kreditgivare och kreditförmedlare. Sedan starten har bolaget faktiskt kommit att bli en av marknadens mest betrodda bolånegivare som dessutom är helt fristående från bankerna.

Hypotekets finansiering kommer från försäkringsbolag, pensionsfonder samt investerare. Storägare är mediekoncernen Schibsted Media Group som bland annat äger Lendo, Compricer, Blocket och Aftonbladet för att nämna några.

Lånevillkor hos Hypoteket Bolån

Just nu tar inte Hypoteket emot kunder som vill teckna nya bolån. Däremot är du som vill flytta ett befintligt bolån från en annan bank till Hypoteket välkommen att ansöka.

Själva flytten sköts av Hypoteket efter att ni tillsammans kommit överens om bolånevillkoren. Eftersom alla bolånekunder har samma låga ränta kan du effektivt sänka dina månadskostnader om du har en högre ränta hos din nuvarande bank.

Om du har andra lån och krediter kan du dessutom fråga Hypotekets handläggare om det är möjligt att baka in dem i bolånet.

Du kan när som helst under löptiden betala tillbaka ditt lån. Om räntan är bunden kan du dock bli tvungen att betala en ränteskillnadsersättning, en avgift för att du bryter avtalet i förtid.

Inom kort kommer du som har ett bolån hos Hypoteket kunna byta säkerhet, till exempel om du har ett bundet bolån, men vill byta bostad. Då behöver du inte lösa lånet och betala ränteskillnaden, utan du kan behålla ditt lån och bara byta säkerhet.

I samband med flytten kan Hypoteket hämta en kreditupplysning på dig från UC. Anledningen till detta är för att avgöra om du är en lämplig bolånekund.

Ränta och kostnader

Hypoteket tillämpar inte individuell räntesättning som de flesta storbankerna gör. Istället får alla bolånekunder samma låga ränta på sitt lån, oavsett bostad och finansiella förutsättningar. Räntan ligger från 1,25 procent i dagsläget.

Eftersom räntan är rörlig följer den det övriga ränteläget i landet. Dock finns det möjlighet att binda bolåneräntan i 3 månader, 1 år, 3 år och 5 år åt gången. Bortsett från ränta tillkommer varken uppläggnings- eller aviavgifter.

Kreditupplysning

Hypoteket samarbetar med UC för att hämta kreditupplysningar på nya kunder. På så sätt kan de göra en rättvis bedömning av deras framtida betalningsförmåga. Värt att nämna är dock att ditt kreditbetyg inte kommer att påverka din ränta, utan enbart avgöra om du är en lämplig kund för långivaren.

Ibland kan Hypoteket behöva hämta kreditunderlag två gånger. Om detta skulle vara nödvändigt kommer du att få två brev från UC, men det kommer ändå att räknas som en förfrågan.

Så flyttar du bolån till Hypoteket

Att flytta ditt nuvarande bolån från din nuvarande bank till Hypoteket är enkelt. Det tar dessutom inte mer tid än nödvändigt. Du behöver bara:

 1. Fylla i ansökningsblanketten ”Flytta ditt lån till Hypoteket”. Skriv därefter under med BankID och skicka in.
 2. Hypoteket tar emot din ansökan och behandlar den omedelbart.
 3. Nästkommande arbetsdag kommer en medarbetare att höra av sig till dig för att diskutera bolånevillkor.
 4. När ett beslut är fattat kommer du att få svar på din e-post. Beslutet finns tillgänglig under ”Mina sidor”.
 5. Är du nöjd med det fattade beslutet kan du skriva under avtalet med BankID och skicka tillbaka.
 6. Själva flytten genomförs av Hypoteket. Detta är alltså ingenting du behöver tänka på.

Kundtjänst och service

Den snabbaste vägen att kontakta Hypoteket är via chatten eller telefonservicen. Båda kanalerna är tillgängliga under vardagar mellan kl. 08:00 – 18:00. Naturligtvis kan du även skicka mejl dygnet runt med dina funderingar.

Hypotekets FAQ-sida är omfattande och ger besökaren svar på det mesta. Vi rekommenderar att du läser igenom denna innan du vänder dig till kundtjänsten, särskilt om du har enklare ärenden.

Säkerhet

Säkerhet är något som Hypoteket sätter högt på sina prioriteringslistor. Bolaget står under Finansinspektionens tillsyn och följer alla regler samt föreskrifter om datasäkerhet.

På hemsidan kan du läsa Hypotekets integrationspolicy med information om dina rättigheter som kund hos dem. Anslutningarna på hemsidan är krypterade för största möjliga säkerhet och viktig dokumentation signeras dessutom alltid med e-legitimation.

Hypoteket Bolån – bra eller dåligt?

Hypoteket Bolån Sverige AB är en självständig bolånegivare som är känd för sina rättvisa räntor. Här behöver ingen förhandla om räntan eftersom alla får samma.

Notera att Hypoteket inte erbjuder nya bolån till kunder. Istället har de valt att fokusera på flytt av befintliga bolån från andra banker.

Den som flyttat sitt bolån till Hypoteket kan binda sin bolåneränta i 3 månader, 1 år, 3 år eller 5 år åt gången. Har du dyra krediter sedan tidigare kan du även prata med Hypotekets lånespecialister om möjligheten att ”baka in” dem i bolånet.

Skärmdump Hypoteket hemsida

Öppettider

 • Måndag:
 • 08:00 – 18:00
 • Tisdag:
 • 08:00 – 18:00
 • Onsdag:
 • 08:00 – 18:00
 • Torsdag:
 • 08:00 – 18:00
 • Fredag:
 • 08:00 – 18:00
 • Lördag:
 • Stängt
 • Söndag:
 • Stängt

Företagsinformation

 • Företagsnamn:
 • Hypoteket Bolån Sverige AB
 • Org.nummer:
 • 556928-1156
 • Adress:
 • Västra Järnvägsgatan 21
 • Stad:
 • 111 64 Stockholm
 • Telefon:
 • 010 – 150 70 00
 • E-post:
 • [email protected]

Vanliga frågor

Nej, Hypoteket är helt fristående från bankerna för att kunna erbjuda en helt digital tjänst med extra förmånliga bolånevillkor.

Nej, i dagsläget beviljas inga nya lån. Däremot kan du som redan har ett bolån flytta det till Hypoteket.

Det enda du behöver göra är att fylla i det formulär du hittar på hemsidan och signera med BankID. Inom kort kommer du att få ett besked angående din ansökan. Ser allt bra ut sköter Hypoteket hela flytten – du behöver inte lyfta ett finger.

Det finns möjlighet att binda bolåneräntan i 3 månader, 1 år, 3 år eller 5 år.

Ja, det går att lösa skulden tidigare, dock kan du behöva betala en ränteskillnadsersättning om du din bolåneränta är bunden.

Ja, Hypoteket registrerar en kreditupplysning hos UC i samband med din ansökan.

 • Senast uppdaterad: april 13, 2021

  -

  Alexandra har jobbat som skribent i över fyra år och har god kännedom om den svenska lånemarknaden samt ett brinnande intresse för ekonomi. Hon skriver även artiklar för en rad andra sajter med inriktning på bland annat entreprenörskap och företagande.

Jämförelse och betyg

Hur bra är Hypoteket Bolån jämfört med konkurrenterna?

Kostnad

Hos Hypoteket har alla kunder samma bolåneränta. I dagsläget ligger den från 1,25 procent. Inga övriga avgifter tillkommer bortsett från ränta.

Beviljandegrad

Hypoteket vänder sig enbart till kunder med en belåningsgrad på 65 procent. Alla kunder måste genomgå en kreditkoll hos UC.

Kundservice

Hypotekets kundtjänst kan nås via mejl, telefon eller chatt 10 timmar om dagen, från måndag till fredag. Supporten är inte tillgänglig på helgen.

Kundomdömen

Hypoteket har fått utmärkta betyg på Trustpilot - 9,4 av 10 baserat på fler än 1494 kundrecensioner. De uppskattar bland annat att man inte behöver förhandla om sin bolåneränta.

Ansökningsprocess

Du kan inte ansöka om nytt bolån hos Hypoteket. De kan däremot hjälpa dig att flytta ditt befintliga bolån till dem. Ansökan sker online och professionella handläggare hjälper dig genom hela processen.

Slutbetyg

Detta är ett helhetsbetyg av långivarens tjänster.

Skriv en recension

Ge ditt betyg:*

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *