Hypoteket Bolån

hypoteket Till ansökan
Hypoteket
Ålderskrav:18 år eller äldre
Utan UC:Nej
Ansök med BankID:Nej
B. anmärkningar:Accepteras ej
Direktutbetalning:Nej
Betyg på Trustpilot:Trustpilot 9.4 av 10

Uppgifterna kontrollerades och uppdaterades den 2024-07-20

Fördelar

 • Slipp förhandlingar om din bolåneränta
 • Inga administrativa avgifter tillkommer – du betalar bara ränta
 • Höga betyg på Trustpilot – 4,7 av 5

Nackdelar

 • Du kan enbart låna till 75% av bostadens kostnad

Vad är Hypoteket?

Hypoteket är ett svenskt bostadskreditinstitut som sedan 2018 hjälpt tusentals bolånekunder att sänka sina bolånekostnader. Hypoteket är faktiskt den enda bolånegivaren på den svenska markanden som erbjuder helt digitala bolån där du inte behöver förhandla om räntan.

Finansieringen kommer från försäkringsbolag, pensionsfonder samt investerare. Storägare är mediekoncernen Schibsted Media Group som bland annat äger Lendo, Compricer, Blocket och Aftonbladet för att nämna några, vilket också ger Hypoteket en stabil ekonomisk trygghet.

Så fungerar Hypoteket Bolån

Med Hypotekets bolån kan du låna mellan 300 000 – 20 000 000 kronor för att köpa hus eller en bostadsrätt. Maximal belåningsgrad är 75%, vilket innebär att du måste kunna betala minst 25% av bostadens kostnad i kontantinsats.

Hypoteket gör alltid en kreditbedömning med underlag från UC i samband med din ansökan. Informationen i upplysningen påverkar inte räntan, men kan däremot påverka hur stort belopp du har möjlighet att låna.

Att ansöka om bolån och lånelöfte är helt kostnadsfritt och du är dessutom inte bunden till din ansökan. Ansökningsprocessen är helt digital och sker direkt via Hypotekets hemsida.

Flytta bolån till Hypoteket

Det är också möjligt att flytta ditt nuvarande bolån till Hypoteket, så länge du har en belåningsgrad på maximalt 75% . Då behöver du bara ansöka om en flytt och blir din ansökan godkänd sköter handläggarna resten. Att flytta bolånet är förstås helt kostnadsfritt.

Bolåneräntor hos Hypoteket

Hypoteket erbjuder låga bolåneräntor som du dessutom inte behöver förhandla om. De är nämligen redan så låga som de kan bli.

Räntan påverkas dessutom inte av din kreditvärdighet, utan av bolånet storlek samt hur det förhåller sig till bostadens värde.

Även den valda bindningstiden påverkar vilken bolåneränta du får. I dagsläget erbjuder Hypoteket bindningstider på 1 år, 3 år eller 5 år, utöver den rörliga tremånadersräntan.

På hemsidan kan du enkelt se de aktuella bolåneräntorna och räkna på bolånet med hjälp av Hypotekets bolånekalkyl. En annan stor fördel med Hypoteket är att de inte tar ut några andra avgifter utöver ränta, varken uppläggnings- eller aviavgifter.

Så ansöker du om Hypotekets bolån

Att ansöka om ett nytt bostadslån hos Hypoteket är enkelt:

 1. Klicka dig vidare till Hypotekets hemsida och klicka på ”Ansök direkt”.
 2. Ange uppgifter om den bostad du planerar att köpa, exempelvis bostadens värde, önskat lånebelopp och så vidare.
 3. Fyll i uppgifter om din nuvarande ekonomi samt dina person- och kontaktuppgifter.
 4. Skicka in din ansökan genom att signera med BankID.
 5. Hypoteket registrerar en kreditupplysning och behandlar därefter din ansökan.
 6. Inom kort kommer en medarbetare att höra av sig till dig för att diskutera bolånevillkor.
 7. När ett beslut är fattat kommer du att få svar på din e-post. Beslutet finns tillgänglig under ”Mina sidor”.

Hantera bolånet enkelt via Mina sidor

Hypotekets bolån är helt digitalt, vilket betyder att du kan sköta dina bolåneärenden direkt på deras hemsida. Du behöver bara logga in på Mina sidor med ditt BankID för att se dina lånehandlingar och din ränta.

Via Mina sidor kan du även teckna liv- och betalskydd, göra extraamorteringar, pausa din amortering samt välja att binda räntan.

Kontakt och öppettider

Den snabbaste sättet att kontakta kundtjänsten är via chatten eller telefonservicen. Båda kanalerna är tillgängliga under vardagar mellan kl. 08:00 – 18:00. Du kan också skicka mejl dygnet runt.

Hypotekets FAQ-sida är omfattande och ger besökaren svar på det mesta. Vi rekommenderar att du läser igenom denna innan du vänder dig till kundtjänsten, särskilt om du har enklare ärenden.

Vårt omdöme av Hypoteket Bolån

Hypoteket Bolån Sverige AB är en självständig bolånegivare som är känd för sina rättvisa räntor och smidiga ansökningsprocesser. Här behöver ingen förhandla om räntan eftersom alla får samma låga bolåneränta. Dessutom tillkommer inga övriga avgifter utöver räntan.

Kunderna själva är mycket nöjda med Hypoteket och ger dem betyget 4,8 av 5 på Trustpilot. Så mycket som 80% av kunderna ger dem dessutom betyget ”Utmärkt” och menar att de fått en betydligt lägre ränta. De lyfter också den enkla ansökningsprocessen och det goda kundbemötandet.

Den enda nackdelen vi kan se med Hypotekets bolån är att du enbart kan låna till 75% av bostadens värde. Det betyder att du måste kunna betala minst 25% i kontantinsats ur egen ficka. Utöver det är Hypoteket helt klart ett bra val för dig som vill ha ett billigt bolån med transparenta villkor.

Öppettider

 • Måndag:
 • 08:00 – 18:00
 • Tisdag:
 • 08:00 – 18:00
 • Onsdag:
 • 08:00 – 18:00
 • Torsdag:
 • 08:00 – 18:00
 • Fredag:
 • 08:00 – 18:00
 • Lördag:
 • Stängt
 • Söndag:
 • Stängt

Företagsinformation

 • Företagsnamn:
 • Hypoteket Bolån Sverige AB
 • Org.nummer:
 • 556928-1156
 • Adress:
 • Västra Järnvägsgatan 21
 • Stad:
 • 111 64 Stockholm
 • Telefon:
 • 010 – 150 70 00
 • E-post:
 • [email protected]

Vanliga frågor

Nej, Hypoteket är helt fristående från bankerna för att kunna erbjuda en helt digital tjänst med extra förmånliga bolånevillkor.

I dagsläget går det att ansöka om bolån med en belåningsgrad på 75%, vilket betyder att du måste betala minst 25% i kontantinsats vid bostadsköpet.

Det enda du behöver göra är att fylla i det formulär du hittar på hemsidan och signera med BankID. Inom kort kommer du att få ett besked angående din ansökan. Ser allt bra ut sköter Hypoteket hela flytten – du behöver inte lyfta ett finger.

Lånebeloppen för bostadslån sträcker sig från 300 000 kronor upp till 20 miljoner kronor.

Det finns möjlighet att binda bolåneräntan i 3 månader, 1 år, 3 år eller 5 år.

Ja, det går att lösa skulden tidigare, dock kan du behöva betala en ränteskillnadsersättning om din bolåneränta är bunden.

Ja, Hypoteket registrerar en kreditupplysning hos UC i samband med din ansökan.

 • Senast uppdaterad: december 14, 2022

  -

  Avatar für Alexandra Eriksson

  Alexandra har jobbat som skribent i över fyra år och har god kännedom om den svenska lånemarknaden samt ett brinnande intresse för ekonomi. Hon skriver även artiklar för en rad andra sajter med inriktning på bland annat entreprenörskap och företagande.

Jämförelse och betyg

Hur bra är Hypoteket Bolån jämfört med konkurrenterna?

Kostnad

Bolåneräntorna som erbjuds är lägre jämfört med många konkurrenter. Ingen ränteförhandling krävs och bortsett från ränta tillkommer inga övriga avgifter.

Beviljandegrad

Alla kunder måste genomgå en kreditbedömning med underlag från UC. Det är enbart möjligt att ansöka om bolån med en belåningsgrad på 75 procent.

Kundservice

Kundtjänsten går att nå via mejl, telefon eller chatt 10 timmar om dagen, från måndag till fredag. Supporten är inte tillgänglig på helgen.

Kundomdömen

På Trustpilot har bolaget fått utmärkta betyg - 9,4 av 10 baserat på fler än 2 339 kundrecensioner. De uppskattar bland annat att man inte behöver förhandla om sin bolåneränta.

Ansökningsprocess

Ansökan sker online med BankID och professionella handläggare hjälper dig genom hela processen. Du hanterar dina låneärenden enkelt via Mina sidor.

Slutbetyg

Detta är ett helhetsbetyg av långivarens tjänster.

Skriv en recension

Ge ditt betyg:*

Din e-postadress kommer inte publiceras.