Låna 5000 kr

Låna 5000 kr

Välj lånebelopp

Välj återbetalningstid

Dina krav på långivaren

Håll dig uppdaterad

Skriv in din e-postadress så hör vi av oss med råd och tips på lån som passar dig!

Sortera efter

Vilket lån passar mig bäst? Starta låneguiden!

Hur kan jag låna 5 000 kr?

Om du behöver låna 5000 kronor är ett snabblån eller en kontokredit ditt bästa alternativ. Med denna typ av lån kan du få pengarna redan inom 15 minuter. Detta är en extra stor fördel för dig som behöver täcka en akut kostnad. Nedan kan du se alla långivare som erbjuder lån på 5000 kronor.

Lånebelopp:5 000 kr
Långivare:30 st
Ränta:14% - 35,90%

Långivare

 • Lumify
  Belopp: 2 000 - 30 000kr
  Ränta 39.5 %
  Löptid: 1 mån - 1 år
  Använder ej UC Pengar samma dag
 • Meddelandelån
  Belopp: 2 000 - 30 000kr
  Ränta 39 %
  Löptid: 1 mån - 3 år
  Använder ej UC Pengar samma dag
 • Ferratum
  Belopp: 1 000 - 45 000kr
  Ränta 39.60 %
  Löptid: 1 mån - 1 år
  Använder ej UC Pengar samma dag Betalningsanm. OK Hög beviljandegrad
Visa mer  
Vilken långivare har jag störst chans att låna pengar hos? Starta låneguiden

Villkoren kontrollerades automatiskt 2021-10-17. Informationen kontrolleras regelbundet.

Låna 5 000 kr – Vad gäller?

Den vanligaste låneformerna när det gäller lån på 5000 kronor är snabblån eller kontokrediter. Samtidigt finns det faktiskt några få aktörer som erbjuder privatlån på så lite som 5000 kronor.

Även om privatlån generellt sett är billigare finns det faktiskt fördelar med att välja ett snabblån. Om du behöver låna 5000 kronor är du förmodligen i behov av ett snabbt lån, kanske för att täcka en planerad utgift. Kanske är det dessutom en engångsföreteelse.

Snabblån har sällan krav på att inkomsten ska komma ifrån en tillsvidareanställning. Detta kräver emellertid många aktörer inom privatlån. Med ett snabblån kan du dessutom ha pengarna på kontot direkt, både på kvällar och helger.

Kan jag låna 5 000 kr utan UC?

Ja, det finns ett flertal aktörer som erbjuder lån på 5000 kronor utan UC. Istället för att registrera kreditupplysningen hos UC registreras den hos ett annat kreditupplysningsföretag istället, till exempel Bisnode eller Creditsafe.

Det finns många fördelar med att undvika UC. Den främsta är dock att få UC-förfrågningar kan öka dina chanser att få förmånliga lånevillkor hos banken i framtiden.

I vår jämförelse ovan kan du enkelt se vilka långivare som erbjuder lån utan UC på 5000 kronor. Välj någon av dessa aktörer om du vill behålla ett bra kreditbetyg.

Villkor för lån på 5 000 kr

Kraven för att låna 5000 kronor varierar dels beroende på långivare, men också på typ av lån. I regel måste du emellertid uppfylla följande krav.

✓ Myndig

Du måste vara minst 18 år fyllda för att kunna ansöka om lån på 5000 kronor. En del aktörer har dock högre åldersgränser, upp emot 20 – 21 år.

✓ Inkomst

En inkomst är alltid ett måste, men vid så pass små lån som 5000 kronor kan det emellertid räcka med en inkomst från bidrag eller pension. Samtidigt har vissa långivare fasta inkomstkrav på exempelvis 100 000 kronor per år.

✓ Kronofogdeskulder

Du kommer inte att bli beviljad ett lån om du har aktiva skulder hos Kronofogden.

Kan jag låna med betalningsanmärkning?

Det är inte omöjligt att få ett lån på 5000 kronor om du har betalningsanmärkningar. Många aktörer väljer att göra individuella bedömningar av kundernas ekonomi istället för att förbjuda anmärkningar helt och hållet.

Du kan enkelt se vilka långivare som erbjuder lån på 5000 kronor trots betalningsanmärkningar i vår lista ovan. Tänk dock på att vissa långivare kan ha speciella villkor för betalningsanmärkningar, till exempel att de inte får vara för många.

👉 Läs vidare! Så fungerar lån med betalningsanmärkningar.

4 saker att tänka på innan du lånar

Nedan hittar du våra bästa tips på saker att tänka på innan du lånar 5000 kronor.

1. Undvik UC

Om du har tecknat flera mindre lån eller planerar att göra det bör du alltid undvika lån med UC. Detta kan nämligen ha negativa effekter på ditt kreditbetyg hos banken i framtiden, vilket kan ge dig ett dyrare lån med sämre villkor.

2. Låna 5000 kronor direkt

Behöver du pengarna riktigt snabbt? Då bör du välja en långivare som erbjuder direktutbetalningar till din bank. På så sätt kan du ha pengarna inom några minuter efter att du signerat låneavtalet.

3. Betala tillbaka snabbt

Genom att lösa lånet snabbt kan du spara pengar. Detta eftersom du inte behöver betala extra räntekostnader. Undvik långa löptider om du kan, särskilt vid så pass små lån som 5000 kronor.

 • Senast uppdaterad: augusti 7, 2021

  -

  Alexandra har jobbat som skribent i över fyra år och har god kännedom om den svenska lånemarknaden samt ett brinnande intresse för ekonomi. Hon skriver även artiklar för en rad andra sajter med inriktning på bland annat entreprenörskap och företagande.