Låna 40000 kr

Låna 40000 kr

Välj lånebelopp

Välj återbetalningstid

Dina krav på långivaren

Håll dig uppdaterad

Skriv in din e-postadress så hör vi av oss med råd och tips på lån som passar dig!

Sortera efter

Vilket lån passar mig bäst? Starta låneguiden!

Varför låna 40 000 kr?

Att finansiera ett projekt eller inköp ur egen ficka kan vara påfrestande för ekonomin. Genom att teckna ett lån 40 000 kronor kan du ha råd direkt och sedan dela upp ditt köp över flera månader. Nedan har vi samlat alla långivare som erbjuder lån på 40 000 kronor.

Lånebelopp:40 000 kr
Långivare:50 st
Ränta:14% - 35,90%

Långivare (SMS-lån)

 • Lumify
  Belopp: 2 000 - 30 000kr
  Ränta 39.5 %
  Löptid: 1 mån - 1 år
  Använder ej UC Pengar samma dag
 • Meddelandelån
  Belopp: 2 000 - 30 000kr
  Ränta 39 %
  Löptid: 1 mån - 3 år
  Använder ej UC Pengar samma dag
 • Ferratum
  Belopp: 1 000 - 45 000kr
  Ränta 39.60 %
  Löptid: 1 mån - 1 år
  Använder ej UC Pengar samma dag Betalningsanm. OK Hög beviljandegrad
Visa mer  
Vilken långivare har jag störst chans att låna pengar hos? Starta låneguiden

Villkoren kontrollerades automatiskt 2021-10-17. Informationen kontrolleras regelbundet.

Låna 40 000 kr – Vad gäller?

Är det dags för en enklare renovering i hemmet? Kanske vill du köpa en begagnad bil av en bekant? Då kan ett lån på 40 000 kr vara en god idé om du inte vill eller kan ta av ditt sparade kapital.

När det gäller lånebelopp på 40 000 kr kan du välja mellan tre låneformer:

Privatlånet är det billigaste alternativet och därmed den låneform vi rekommenderar till dig som vill låna 40000 kr. Lånet har en individuell räntesättning och kan läggas upp över flera år.

Kontokrediter och SMS-lån är dyrare än privatlån, men kan också ha extra generösa villkor. Du kan till exempel låna med direktutbetalning, både på kvällar och helger. Detta är såklart extra uppskattat om du är i akut behov av ett snabbt tillskott i kassan.

Kan jag låna 40 000 kr utan UC

Många aktörer inom SMS-lån och kontokrediter väljer att samarbeta med andra kreditupplysningsföretag än UC. Detta innebär att kreditupplysningen blir osynlig i ditt UC-register, vilket kan ha goda effekter på ditt kreditbetyg.

Det finns även någon enstaka långivare som erbjuder privatlån på 40 000 kronor utan UC. Dessa lån brukar emellertid ha en något högre ränta än traditionella privatlån. Om du bara behöver låna 40 000 kronor vid ett enstaka tillfälle rekommenderar vi ett vanligt privatlån.

Vem kan låna?

För att få låna 40 000 kronor måste du uppfylla vissa grundläggande krav. Eftersom det främst är långivare inom privatlån som erbjuder detta lånebelopp är kraven på kunder oftast något hårdare. Nedan ska vi titta närmare på några av dessa.

Mellan 18 och 23 år

Majoriteten av dagens långivare kräver att du är minst 18 år, men det finns aktörer som har en ännu högre åldersgräns. De kan till exempel kräva att du är mellan 21 och 23 år.

Stabil inkomst

Många långivare brukar kräva att du har en årsinkomst på minst 100 000 kronor. Det finns dock undantag där långivaren istället gör en individuell inkomstbedömning för att avgöra skicket på kundens ekonomi.

Skulder hos Kronofogden

Du kan inte låna 40 000 kronor om du har skulder hos Kronofogden.

Låna 40 000 kr med betalningsanmärkning – Vad gäller?

Det är inte helt omöjligt att få lån om du har en eller flera betalningsanmärkningar. Många långivare som erbjuder SMS-lån och krediter brukar se förbi anmärkningar och istället bedöma helhetsbilden av kundens ekonomi.

Inte heller vid privatlån behöver anmärkningar vara ett hinder. Däremot kan du räkna med att bli erbjuden en högre ränta än övriga låntagare. Samtidigt är 40 000 kronor ett relativt litet lån, vilket betyder att lånet inte behöver bli överdrivet mycket dyrare.

3 tips innan du lånar

Innan du ansöker om ett lån på 40 000 kronor vill vi dela med oss av tre hjälpsamma tips som kan öka dina chanser att hitta ett passande alternativ.

1. Utgå från lånets effektiva ränta

Långivare listar både den nominella och effektiva räntan för sina lån. Du bör alltid utgå ifrån den effektiva räntan när du jämför eftersom denna ger en mer rättvis uppfattning av vad lånet kostar. Den effektiva räntan tar nämligen hänsyn till alla lånets kostnader.

2. Välj en kort löptid

Genom att anpassa lånets löptid kan du höja respektive sänka månadskostnaden. En lång löptid ger en lägre månadskostnad och tvärtom. Dock bör du vara medveten om att en längre löptid ger ett dyrare lån eftersom du behöver betala ränta längre.

3. Ansök via låneförmedlare

Om du vill ansöka om ett privatlån på 40 000 kronor rekommenderar vi att du vänder dig till en låneförmedlare. De kan hjälpa dig att jämföra räntor ifrån ett trettiotal olika långivare med bara en ansökan och UC.

 • Senast uppdaterad: mars 24, 2021

  - Marknadsansvarig, redaktör

  Marcello är marknadsansvarig på Lånjakt.se och har goda kunskaper inom finansbranschen, främst inom aktiehandel och andra investeringar. Marcello ser även till att webbplatsen fungerar som den ska samt att all information är uppdaterad.