Låna 4000 kr

Låna 4000 kr

Välj lånebelopp

Välj återbetalningstid

Dina krav på långivaren

Håll dig uppdaterad

Skriv in din e-postadress så hör vi av oss med råd och tips på lån som passar dig!

Sortera efter

Vilket lån passar mig bäst? Starta låneguiden!

När kan ett lån på 4000 kr vara bra?

Ett lån på 4000 kronor kan vara bra om du snabbt behöver byta ut en viktig vitvara. Det kan dessutom vara uppskattat om du vill slå till på ett erbjudande innan det hinner försvinna, till exempel inför en resa. Nedan kan du se vilka långivare som erbjuder lån på 4000 kronor och vad de kostar.

Lånebelopp:4 000 kr
Långivare:30 st
Ränta:14% - 39%

Långivare

 • Lumify
  Belopp: 2 000 - 30 000kr
  Ränta 39.5 %
  Löptid: 1 mån - 1 år
  Använder ej UC Pengar samma dag
 • Meddelandelån
  Belopp: 2 000 - 30 000kr
  Ränta 39 %
  Löptid: 1 mån - 3 år
  Använder ej UC Pengar samma dag
 • Ferratum
  Belopp: 1 000 - 45 000kr
  Ränta 39.60 %
  Löptid: 1 mån - 1 år
  Använder ej UC Pengar samma dag Betalningsanm. OK Hög beviljandegrad
Visa mer  
Vilken långivare har jag störst chans att låna pengar hos? Starta låneguiden

Villkoren kontrollerades automatiskt 2021-10-17. Informationen kontrolleras regelbundet.

Låna på 4000 kr – Vad gäller?

Om du behöver ett snabbt tillskott i kassan kan ett lån på 4000 kronor vara ett bra alternativ. Det finns många SMS-långivare idag som erbjuder detta lånebelopp. Banker och aktörer inom privatlån erbjuder tyvärr inte så pass små lån, så en kontokredit eller ett snabblån är ditt enda alternativ.

Ett lån på 4000 kronor har vanligtvis en mycket kort löptid, antingen på 14 eller 30 dagar. Vissa aktörer erbjuder dock längre amorteringstider än så. Dock rekommenderar vi inte att du väljer en lång löptid om du inte behöver. Detta kommer nämligen göra lånet onödigt dyrt.

Eftersom det främst är SMS-långivare som erbjuder lån på 4000 kronor idag kommer du att hitta alternativ med extra generösa villkor. Det finns till exempel aktörer som erbjuder lån utan ränta, med direkt utbetalning och utan UC.

Så lånar du 4 000 kr – Guide

Så här går processen till för dig som vill låna 4000 kronor.

1. Hitta en passande långivare

Det första du bör göra är att hitta en långivare som passar dina förutsättningar. Om du till exempel har betalningsanmärkningar måste du se till att långivaren accepterar kunder med anmärkningar.

2. Jämför räntor och villkor

Med hjälp av listan längst upp kan du enkelt jämföra räntor för lån på 4000 kronor. Du kan även se vilka aktörer som erbjuder lån utan UC, med direktutbetalning och så vidare.

3. Fyll i låneansökan

Detta gör du på långivarens egen hemsida. Ange att du vill låna 4000 kronor, välj en passande löptid och fyll i resterande uppgifter som krävs.

4. Signera med BankID

De allra flesta långivare idag erbjuder signering via BankID. Detta förhindrar att obehöriga söker lån i ditt namn.

Besked angående din ansökan får du vanligtvis direkt på skärmen. Blir din ansökan godkänd signerar du låneavtalet och därefter får du pengarna på kontot. Utbetalningstiden varierar mellan 15 minuter upp till 1 arbetsdag.

Krav för att låna 4 000 kr

För att kunna låna 4000 kronor måste du uppfylla vissa grundläggande krav. Nedan ska vi titta närmare på de allra vanligaste.

✓ Ålderskrav

Först och främst måste du vara minst 18 år för att låna 4000 kronor. Dock finns det aktörer som kräver att du är äldre än så, till exempel mellan 21 och 23 år.

✓ Ha en inkomst

Du måste ha en inkomst, även om den inte behöver komma från en fast anställning. Den kan lika gärna komma från pension, studiemedel eller A-kassa.

✓ Inga skulder

Inga skulder hos Kronofogden. Har du skulder hos Kronofogden kommer du inte att bli beviljad ett lån, inte ens på så lite som 4000 kronor.

Bortsett från dessa grundläggande krav kan villkoren se olika ut beroende på långivare. Vissa kräver till exempel att du saknar betalningsanmärkningar. Andra kräver att din inkomst kommer från en fast tjänst. Kontrollera kraven innan du ansöker. Här kan du läsa mer om betalningsanmärkningar.

5 saker att tänka på innan du lånar

Innan du bestämmer dig för att låna 4000 kronor finns det vissa saker som kan vara bra att ha i åtanke. Nedan hittar du några av våra bästa tips.

1. Välj ett gratis lån

Vissa långivare erbjuder gratis lån till nya kunder som tecknar ett lån. Se om du har möjlighet att låna 4000 kronor räntefritt för att spara pengar.

2. Låna utan UC

När du lånar utan UC kommer kreditupplysningen inte att registreras hos UC, vilket kan vara positivt för din framtida betalningsförmåga.

3. Välj en kort löptid

Ju kortare löptid, desto billigare lån. Att lägga upp ett lån på 4000 kronor över flera månader kommer att bli väldigt dyrt.

4. Se över utbetalningstiden

Välj en långivare med direkt utbetalning om du behöver pengarna snabbt. Se dock till att ni har ett konto i samma bank.

5. Hög ränta är bättre än höga avgifter

Eftersom låneräntan är avdragsgill i din deklaration är en hög ränta att föredra framför höga avgifter. Avgifter är nämligen inte avdragsgilla.

 • Senast uppdaterad: augusti 7, 2021

  -

  Alexandra har jobbat som skribent i över fyra år och har god kännedom om den svenska lånemarknaden samt ett brinnande intresse för ekonomi. Hon skriver även artiklar för en rad andra sajter med inriktning på bland annat entreprenörskap och företagande.